pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

SOCOTRA, 20 feb / 1 martie 2023 (9n), Pret: 2990 euro + servicii Bucuresti/Abu Dhabi/BucurestiVa invitam in Insula SOCOTRA – locul de pe Pamant aparent “extraterestru”, cu peisaje superbe si uneori ciudate si cu o bio-diversitate (creatie a Domnului) de exceptie: 70% din teritoriul insulei cuprinde plante si animale endemice (care nu se mai gasesc nicaieri pe Pamant) si este site natural protejat UNESCO.

In Socotra programul dureaza o saptamana, zborurile fiind numai martea. Se adauga o zi libera la Dubai, la retur.

PROGRAM

Ziua 0: Luni 20 feb 2023: Plecare

Intalnire la Aeroportul Otopeni la ora 12:00, zbor direct Bucuresti / Dubai, intre orele 14:50 / 21:45 (FlyDubai). Transfer catre Aeroportul din Abu Dhabi (auto, 140 km, 100 min), cazare in Abu Dhabi. 

Ziua 1: Marti 21 feb 2023: Către Socotra – Canionul Ayhaft – plaja Delisha

Marti dimineata zbor Abu Dhabi / Socotra (09:25 / 10:40).

La sosire veți fi transferat la hotelul din Hadibo pentru a vă aclimatiza și a lua masa de prânz.

Ne îndreptăm apoi către Parcul Național Ayhaft Canyon unde puteți înota în piscine cu apă dulce și puteți vedea o varietate de păsări și plante endemice. Mai târziu, mergem la plaja Delisha, cu nisipurile sale albe curate pline de crabi. Relaxați-vă, înotați în laguna cu apă dulce sau, dacă vă simțiți plini de energie, urcăți pe o dună uriașă de nisip pentru o priveliște frumoasă din vârf.

Cazare la hotel SUMMERLAND din Hadibo (dejun, cină).

Ziua 2: Miercuri 22 feb: Hadibo – platoul Dixam – punct de vedere Shebahon – wadi Dirhur/pădurea Firhmhim

Mergem cu jeep-uri către platoul Dixam, locația arborilor Sângele Dragonului, un simbol emblematic al insulei. Cheile coboară cu 700 de metri până la fundul văii și mergem de-a lungul marginii văii pentru a vedea copacii. Punctul de belvedere Shebahon oferă, de asemenea, o priveliște uimitoare asupra canionului Daerhu. Vom merge la pădurea Firhmin, ultima pădure formată din arbori Sângele Dragonului. Nicăieri altundeva în lume nu se găsesc acești copaci, la o asemenea densitate. Continuăm apoi spre valea Dirhur, cu podeaua luxuriantă a canionului și văi adânci. Cazare la hotel SUMMERLAND din Hadibo (mic dejun, dejun, cină). 

Ziua 3: Joi 23 feb: Hadibo – Dihamri  Marine P/A – Homhil National Park

Azi vom merge la Dihamri, unul dintre cele mai bogate recife de corali din arhipelag și o importantă rezervație marină. Înotați și faceți snorkeling în golful Dihamri (scufundari, pentru a descoperi flora, fauna si peisajul submarin) . Este posibil să vedeți pești papagal, murene și țestoase. După-amiaza, conducem spre Homhil, unde se află cea mai veche pădure din lume de arbori de tămâie și arbori  Sângele Dragonului. Cazare la hotel SUMMERLAND (m.d., dejun, cină).

Ziua 4: Vineri 24 feb: Hadibo – Peștera Hog – Ras Ersel – plaja Arher

Conducem până în satul Terbak și urcăm până la peștera Hog, cu decorațiunile sale de cristal, rezervele de apă subterane, animalele subterane și descoperirile arheologice. După-amiaza, călătorie la Ras Ersel și Arher, un punct de întâlnire al apei proaspete din munți și al apei sărate din mare. Arher găzduiește o altă dună de nisip magnifică, care oferă o priveliște cu adevărat spectaculoasă din vârf. Cazare la hotel SUMMERLAND din Hadibo (mic dejun, dejun, cină).

Ziua 5: Sambata 25 feb: Hadibo – bazine cu apă Daburk – wadi Kalisan – platoul Momi

Astăzi mergem cu mașina spre platoul estic al Momi. La Daburk vom fotografia o cascada impresionanta si veți putea înota în piscină. Apoi mergem la Kalisan, până la o vale unde vom întâlni un pustnic care locuiește într-o peșteră din apropiere. El ne va arăta cum își numește caprele și cum le mulge. Vom conduce apoi până la capătul platoului Momi pentru a vedea apusul peste mare. Situat în îndepărtatul colț de sud-est al Socotrei și înconjurat de dealuri și munți, pe care cresc și arborii Sângele Dragonului, Kalisan este o vale de apă extrem de frumoasă, formată din numeroase piscine cu apă dulce, cascade și formațiuni stâncoase. Platoul Momi este un sit uimitor, care găzduiește arbori de tămâie, arbori de castraveți (singura specie de castraveți care crește în copac!) și copacul ”butecuță”.  Cazare la h. SUMMERLAND din Hadibo (m.d., dejun, cină).

Ziua 6: Duminica 26 feb: Hadibo – wadi Defarhu – dune de nisip Zahek – Omak – pestera Digub

Conducem prin valea Defarhu, trecând pe lângă sate tradiționale, bazine naturale de apă și o varietate de păsări și trandafiri de deșert. Aventurați-vă la dunele colosale de nisip Hayf și Zahek: aceste dune impresionante sunt formate pe versantul muntelui și oferă o priveliște uimitoare din vârf.

Ne îndreptăm apoi spre Omak, unde puteți înota, face plajă și vă relaxați în apele limpezi ale Oceanului Indian. După prânz, ne îndreptăm spre peștera Digub, care are vedere la multe sate tradiționale. Aici, stalactite, stalagmite și bazine de apă s-au infiltrat în stâncă de-a lungul timpului.

Cazare la hotel SUMMERLAND din Hadibo (mic dejun, dejun, cină).

Ziua 7: Luni 27 feb: Hadibo – Qalansiya – Detwah lagoon – Shuaab Bay           (Postul Mare). Astăzi ne îndreptăm spre Qalansiya, un mic oraș tradițional de pescuit. Călătoriți cu barca la plaja îndepărtată de la Shuaab; dacă avem noroc, delfinii Spinner ne pot însoți. Explorați zona mangrovelor înainte de a vă întoarce la Qalansiya pentru a vizita laguna Detwah. Această zonă marină protejată este cu adevărat magică, cu nisipuri albe și ape turcoaz. Cazare la hotel SUMMERLAND (mic dejun, dejun, cină).

Zilele 8-9:  Marti 28 feb, miercuri 1 martie: Socotra, Dubai, Bucuresti

După mic dejun, zburăm înapoi la Abu Dhabi (12:10/15:25). Transfer la Dubai, timp liber, cazare. Miercuri 1 martie, zbor Dubai / Bucuresti (18:55/22:30).

———————————————————-

FOTO din programele anterioare in Socotra:

Remember Socotra (foto) : click AICI

Reportaj, Socotra 2015 (sau cum am zburat cu Yemen Air Force!): click AICI

Padurea de arbori de tamaie din Socotra (cea mai veche din lume): click AICI

——————————————————–

PRET program SOCOTRA (9 zile / 9 nopti)

Pret: 2990 euro + servicii Bucuresti / Abu Dhabi / Bucuresti (grup de minim 20 pers)

Pt grup mai mic:

3050 euro (grup 15-19 pers)

3110 euro (grup 12-14 pers)

3280 euro (grup 10-11 pers)

3590euro (grup 06-09 pers)

Supliment SGL: 100 euro

PRETUL CUPRINDE 

Bilet de avion Abu Dhabi / Socotra si retur (860 usd, inclus in pretul anuntat)

Taxa de viza Yemen (Socotra face parte din statul Yemen)

Derularea programului, servicii turistice in Socotra

Cazari in Socotra : 7 nopti in hotel 3*

Mese: mic dejun, dejun si cina

Transport cu autoturisme 4X4 , o excursie cu barca

Taxe de intrare la parcuri nationale, taxe guvernamentale etc

Ghid local vorbitor de limba engleza,  Insotitor din partea agentiei de turism.

PRETUL NU CUPRINDE

Bilete de avion Bucuresti / Dubai / Bucuresti (Fly Dubai, 470 euro la 21.11.2022)

Transfer intre aeroporturile din Dubai si Abu Dhabi, tur/retur, aprox 60 euro

Cazari cu mic dejun la Abu Dhabi (1 noapte, aprox 100 euro/pers loc in camera dubla) si Dubai (1 noapte, aprox 50 euro/pers loc in DBL)

Costuri estimate la serviciile Bucuresti / Abu Dhabi / Bucuresti  de mai sus:

Total : aprox 620 euro (+/- , in functie de preturile la momentul achizitiei, de categoria aleasa pt hotelurile din Abu Dhabi si Dubai etc)

Tips – ghid local, sofer local, bucatari (35€)

Intrari la alte obiective decat cele cuprinse in program, excursii optionale, scufundari etc

Asigurare medicala (este obligatorie), Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde

———————————————————-

Conditii de intrare

Pasaport (exclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in EAU.


NOTA: Incheierea contractului dintre turist si agentia de turism se efectueaza la data platii avansului, informatiile precontractuale si contractul fiind afisate pe siteul agentiei de turism. Nu este necesara incheierea in forma scrisa a unui contract in cazul agentiilor care functioneaza on-line, dar la cererea expresa a turistului, putem incheia contractul si in forma scrisa.

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: ,