pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPT, week-end, de hram: Sarbatoarea Sf Mare Mc MINA, 11/14 nov 2022 (3n), Pret: 370 euro + avionDe sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic MINA (11 noiembrie), va invitam “acasa la Sfantul Mina”, la manastirea sa de langa Alexandria, Egipt. Vom vizita si Orasul de marmura al Sf Mina (patrimoniu UNESCO), cu mormantul sfantului mare mucenic, loc faimos de pelerinaj si de tamaduiri in toata lumea crestina, din sec 4 pana in sec 11.  

Programul de week-end (11/14 nov 2022), de joi / vineri pana luni dimineata la ora 07:00 , beneficiaza de un pret bun la biletele TAROM, care pot fi achizitionate de pe site, pe cont propriu (261 euro, la data de 8 oct 2022). 

Vizitam:

*Manastirea si mormantul Sf Mare Mucenic Mina  din Alexandria,

*Primele locatii de pe traseul Fugii in Egipt a Sfintei Familii (piatra cu talpa imprimata a Copilului Iisus, izvoare scoase din desert de Micutul Iisus (si azi  cu apa tamaduitoare),

*Wadi Natrun / Valea Nitriei, zona Patericului Egiptean– locul inceputului monahismului crestin (Sf Macarie cel Mare, Sf Paisie cel Mare, Sf Moise Talharul, Sf Efrem Sirul…),

*Alexandria, portul de la Marea Mediterana– locul din care Sfantul Apostol si Evanghelist Marcu a inceput propavaduirea crestinismului in Africa (mormantul si moastele sfantului apostol), Manastirea Sf Sava (piatra pe care a fost taiat capul Sf M Mc Ecaterina),

*Cairo Antic, cu Sfinxul si Piramidele ; shoping in Cairo. 

PROGRAM:  

Ziua 0: JOI 10 nov 2022: Plecare

Intalnire in Aeroportul Otopeni joi seara la ora 22:00 (cel tarziu). Zbor de noapte la ora 00:45, joi / vineri Se ajunge la Cairo la ora 3.15 (ora locala). BINE ATI VENIT IN EGIPT! Transfer la hotel in Cairo. Odihna.

Ziua 1: VINERI 11 nov ( Sf M Mc Mina) :  WADI NATRUN, SF MINA

Dupa micul dejun plecam spre nord, pentru a vizita Wadi Natrun, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV). Vizitam manastirile:  Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare), Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare),  As Surian (Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru).

Apoi vizitam Manastirea SF Mare Mucenic MINA (de sarbatoarea sa, conform calendarului grec-ortodox) . Cina si cazare la Alexandria, portul de la Marea Mediterana.

 Ziua 2: SAMBATA 12 nov : ALEXANDRIA, DELTA NILULUI, CAIRO

Mic dejun. Vizitam locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si celebra Biblioteca din Alexandria.   Manastirea grec-ortodoxa Sf Sava (piatra pe care a fost taiat capul Sf M Mc Ecaterina). Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii).

Apoi plecam catre Delta (acum asanata) a Nilului, prin care Sfanta Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina. Sakha, cunoscuta si sub denumirea (coptica) de Pekha-Issous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa urma in piatra, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici.

Samanud. La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem bea apa din izvorul sfant si vedem un vas mare de granit despre care se spune ca a fost folosit de Maica Domnului la framantarea aluatului in timpul sederii aici.

Cina, cazare la Cairo, hotel 4*.

Ziua 3:  DUMINICA  13 nov : CAIRO ANTIC, SHOPPING

Dupa micul dejun, Sfanta Liturghie la  la Biserica Grec-Ortodoxa Sf M Mc Gheorghe. Apoi vizitam zona Giza: Piramidele si Sfinxul. Optional: Muzeul civilizatiei egiptene, nou deschis, cu o camera a mumiilor (25$). Cumparaturi: Institutul de Papirus (demonstratie, cum se fabrica hartia de papirus), magazine de bumbac, de pielarie, de aur etc.

Seara vizitam Biserica din Maadi, construita  pe  locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Optional: Croaziera de o ora pe Nil (10$).  Cina si plecare spre aeroport.

LUNI 14 nov: zbor spre Romania intre orele 04:05 / 06:55

Nota: acest program de 3 zile reprezinta partea finala a programului Egiptul Crestin (cu Sinai), din perioada 07/14 nov 2022.

______________________________

PRET PROGRAM (3 zile / 3 nopti)

370 euro+ avion (grup de minim 21 pers)

Pt grup mai mic:

399 euro (grup 16-20 pers)

420 euro (grup 13-15 pers)

530 euro (grup 6-12 pers)

599 euro (grup 5 pers)

Supliment SGL: 80 euro

Se adauga biletul de avion Tarom, 261 euro

___________________________

PRETUL CUPRINDE

Cazari 3 nopti in hotel 4*: Cairo (2n), Alexandria (1n),

Mic dejun si cina

Intrari la toate obiectivele

cuprinse in program,

Transport cu autocar turistic,

Ghid local,

Insotitor din partea agentiei

PRETUL NU CUPRINDE

Bilet Avion TAROM (261 euro)

Taxa de viza (25 usd),

Masa de pranz,

Programele optionale

Tips – ghid, sofer local (20 €)

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde.

———————————-

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egipt.

_____________________

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , ,