pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

UCRAINA, pesterile nevointei duhovnicesti; week-end 13-17 iulie, 799 lei. KIEV, CERNIGOV, POCEAEV


Cazare la hotel**, camera dubla.

PROGRAM:

Ziua 1 – vineri 13 iulie 2012: Nordul Moldovei

–          Ora 7.00 – plecare din Bacau. Daca grupul este format din Bucuresti ( plecare la ora 2.00), Ploiesti (plecare la ora 3.00) autocarul va prelua grupul din aceste localitati ( cu diferenta de pret corespunzatoare kilometrajului suplimentar).

–          Suceava, inchinare la moastele Sf Ioan cel Nou de la Suceava – in manastirea construita in anul 1522, actualmente sediul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

–          Ucraina, scurta oprire la Manastirea BoianIcoana Maicii Domnului de la Boian, facatoare de minuni; Manastirea Banceni, cu paraclis inchinat Sf Serafim de Sarov – manastiri romanesti in Ucraina.

–          Drum catre Kiev, se ajunge seara tarziu. Cazare la hotel** (camere duble).

Ziua 2 – sambata 14 iulie: Kiev, Cernigov

–          Participare la prima Sfanta Liturghie, intr-una dintre pesterile Lavrei Pecerska/ Lavra Pesterilor, apoi la ora 10.30 plecarea spre Cernigov

–          Cernigov:

 • Catedrala Sf Treime / Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie ( de la 1069). Inchinare la moastele Sf LAVRENTIE ( adormit intru Domnul in 1950 – ale carui minuni si  proorociri sunt binecunoscute ), Sf  Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696; sfantul care a protejat Cernigovul de radiatiile de la Cenobal, aflat la doar 60 km distanta; mare facator de minuni) si Sf Ierarh Filaret (Gumilevski / Smeritul, 1802-1866) unul dintre cei mai invatati ierarhi rusi ai sec 19, indrumat in tinerete de Sf Serafim de Sarov.
 • Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ ( sec 11, la anul 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, in cinsetea careia s-a intemeiat manastirea);
 • Pestera cu biserici subterane de la anul 1000 ( a Sf Antonie de la Pecerska)

–          Reintoarcerea in Kiev, cazare hotel**.

Ziua 3 – duminica 15 iulie : Kiev

–          Patricipare la Sf Liturghie la Lavra Pesterilor / Pecerska din Kiev. Vizitarea marii lavre.

Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti ; unul dintre cele mai renumite ansambluri monahale ale lumii ortodoxe.

–          Vizitarea Sihastriei Kitaelv: inchinarea la moastele Sf Teofil cel Nebun pt Hristos, mormantul si pestera Sf Dositeea.

–          Vizitarea altor biserici si manastiri din Kiev, timp liber. Optional: masa la o autoservire.

–          Cazare la Kiev, hotel**.

Ziua 4 – luni 16 iulie: Kiev

–          Dimineata devreme, participare la prima Sfanta Liturghie, intr-una dintre pesterile Lavrei Pecerska

–          Ora 10, plecare spre Poceaev ( parcurs de 450 km, 8 ore)

–          Pe traseu vizitam Manastirea Korets ( de la 1571, acum Stavropighie Patriarhala, manastire de maici cu 90 vietuitoare; icoana Maicii Domnului Chezasia [ mantuirii noastre, a ] Pacatosilor, facatoare de minuni – de la 1622)

–          Se ajunge seara la Lavra Poceaev, cazare la hotelul lavrei, masa la autoservirea lavrei

Ziua 5 – marti 17 iulie: Poceaev

Lavra Adormirea Maicii Domnului din Poceaev – in sec 12 Maica Domnului se arata sub forma unui stalp de foc, catorva calugari care se retrasesera din fata invaziei turcesti in aceasta padure. Urma piciorului ei s-a imprimat pe piatra, iar de sub piatra a aparuit un izvor. Prima atestare scrisa dateaza insa din 1527. Astazi este una dintre cele 3 mari lavre ale Ucrainei, alaturi de Lavra Pecerska din Kiev si de Lavra Sveatogorsk.

–          Participare la Sf Liturghie la Lavra Poceaev, inchinare la urma Maicii Domnului pe piatra, inchinare la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Poceaev (se coboara de deasupra altarului doar dimineata, dupa Sf Liturghie).

–          Inchinare la moastele Sf Iov si ale Sf Amfilohie de la Poceaev; pestera Sf Iov (sec 16; in care sfantul Iov a trait 40 de ani, se spune ca atunci cand se ruga, se auzeau ingerii cantand)

–          La pranz plecare spre Romania, parcurs de zi ( 520 km pana la Bacau, 9 ore)

Pretul, in functie de numarul de pelerini:

Cazare Kiev, hotel 2*, camere economy (loc in dubla)

Grup 45 pers: 799 lei

Grup 40 pers: 850 lei

Grup 35 pers: 900 lei

Grup 30 pers: 950 lei

Pretul cuprinde :

 • Transport cu autocar turistic*** ( 50 locuri, aer conditionat, scaune rabatabile) imbarcare: Bacau.
 • Cazari: hotel 2* Kiev, 3 nopti / camera economy, aproape de Lavra Pecerska;

hotelul Lavrei Poceaev, 1 noapte

 • Parcurgerea programului
 • Mapa cu materiale documentare
 • Ghid,  preot insotitor, translator de limba rusa

Pretul nu cuprinde:

 • Transportul auto Bucuresti sau Ploiesti / Bacau ( se va comunica ulterior, in functie de numarul de solicitanti)
 • Intrarile la obiective turistice ( pentru obiectivele optionale se aloca timp de vizitare in program) Obiectivele religioase nu percep taxa de intrare
 • Asigurare medicala ( se poate incheia direct la agentia de turism)
 • Asigurarea storno – 1 euro, acopera riscul de a pierde banii in cazul renuntarii din motive neprevazute – boala, calamitati, deces. Asiguratorul va returna suma deja platita agentiei de turism. Asigurarea se incheie la plata avansului.
 • Alte elemente decat cele trecute in program.

NOTE :

 • Documentare: http://miriamturism.wordpress.com/2011/08/20/ucraina-pesterile-nevointei-duhovnicesti/
 • Orele trecute in program sunt orientative, calculate in  funcţie de distantele de parcurs.
 • Pentru inscriere:
  • copie dupa pasaport si buletin
  • plata avansului de 30%
  • incheiere asigurare storno ( optional)
  • incheiere asigurare medicala
  • Avans necesar pentru inscriere: 30% din valoarea programului. Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM TURISM PROGRAME SRL, dupa care se emit documentele legale ( factura, contract, asigurari – optional).
  • Moneda indicata la cumparaturi in Rusia si Ucraina: USD.
  • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
  • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
  • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
  • Firma MIRIAM TURISM PROGRAME SRL, cod fiscal: RO27021420, cont in euro la Raiffeisen Bank,  nr. RO59 RZBR 0000 0600 1263 3096. Depunerea avansului / contravalorii pelerinajului se face la orice agentie Raiffeisen Bank din tara, direct la ghiseu, fara comision. Primiti dovada platii in contul firmei. Dupa depunere emitem factura fiscala, contractul cu turistul si asigurarea storno ( 4 euro); actele se trimit prin posta persoanelor inscrise sau se inmaneaza personal in momentul inceperii programului.

Tags: , , , , ,