pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

RUSIA MARE, 27 iulie – 14 august 2012. Moscova, Diveevo, St Petersburg, Valaam, Tolga, Ucraina…


DIN ACEST PROGRAM PUTETI ACHIZITIONA CE MODUL (perioada) DORITI!

Plecare cu avionul sau cu autocarul: 27 iulie – 13 august 2012 (18 zile)

PROGRAM:

 

OPTIONAL plecare cu autocarul, joi 26 iulie 2012:

Joi 26 iulie la primele ore plecare cu autocarul pe ruta : Bacau – Suceava – Kiev – Moscova, cu o cazare la Kiev, Hotel Slavutich 2*. Se continua drumul spre Moscova.

 

Ziua 1: vineri seara (27 iulie): BINE ATI VENIT IN RUSIA!

Sosire la Moscova in cursul serii de 27 iulie, pentru urmatoartele grupuri:

 • Grupul din Romania, cu autocarul.
 • Grup din Bucuresti (avion Bucuresti – Moscova) sosire la ora 15.45 (Air Berlin) sau 22 (Tarom si Air Moldova).
 • Grup din Tel Aviv ( avion  Tel Aviv – Moscova), sosire la ora 21.55 (ISRAIR)

Autocarul asteapta turistii seara la aeroport, transfer la hotel, cazare in moscova, hotel 3*

Ziua 2: sambata (28 iulie): MOSCOVA

Dimineata la ora 9, dupa micul dejun, plecare spre centrul Moscovei. MOSCOVA, capitala Rusiei din anul 1917, oras cu peste 11 milioane locuitori, cu o suprafata de 800 kmp, un oras de tip radial concentric, in centrul caruia se afla Kremlinul ( sediul guvernului) si Piata Rosie.

Se viziteaza:

 • Catedrala Mantuitorului ( cea mai mare catedrala ortodoxa din lume)
 • Piata Rosie (intrari optionale): Kremlin, Catedrala Vasilii Blajenii, Magazinul Gum, Parcul Central. Masa de pranz, optional, la o autoservire in Magazinul Gum.

Cazare la Moscova, hotel 3*

Ziua 3: duminica (29 iulie): VLADIMIR, MUROM, SIUZDAL

Dimineata la ora 6 plecam pe traseul Inelului de Aur, spre Diveevo ( S/E, 480 km).

Inelului de Aur al Rusiei ( Moscova, Serghiev Posad, Jaroslavl, Suzdal, Vladimir), zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri.

 

 • Participare la Sfanta Liturghie la una dintre bisericile din traseu.
 • Vladimir – prima capitala a Rusiei (sec 12), cu Catedrala Adormirii Maicii Domnului – prima biserica crestina din Rusia, situata pe locul in care la anul 1000 au fost increstinati primii rusi de catre Sf Tar Vladimir ( Sf Andrei Bogoliubov si inca 3 sfinte moaste in aceasta catedrala, fresca originala a Sf Andrei Rubliov, icoana Maicii Domnului din Vladimir – cea mai venerata icoana a poporului rus).
 • Optional ( in functie de timp) parcurgem Siuzdal ( 26 km fata de Vladimir), cetate datand din anul 1024, actualmente un orasel cu 10.000 locuitori, care, pe 9 kmp, detine 300 de biserici medievale, unele din ele intrate in patrimoniul UNESCO.
 • Seara ajungem in zona Diveevo, cazare la hotel.
 • Optional: participare la procesiunea zilnica Drumul Maicii Domnului ( Kanafka).

 

Ziua 4: luni  (30 iulie): Sf SERAFIM de SAROV

Sf Serafim de Sarov, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” ( dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri.

Program de slujbe: 6- Acatistul Sf Serafim, 7- 9.30  – Sf. Liturghie; slujbele se tin in biserica in care se afla sfintele moaste ale Sf Serafim de Sarov.

Dimineata, program liber in cadrul manastirii. Orele 12.30-18: vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf Serafim de Sarov, la izvorul tamaduitor al Maicii Domnului ( la care Ea se arata zilnic); baie in apele tamaduitoare. Plecare spre Murom, cazare hotel 2*.

Ziua 5: marti  (31 iulie): MUROM, SERGHIEV POSAD

Dupa micul dejun:

 • Scurta vizita la Murom – cetate medievala cu sfinti familisti; vizitam Man. Schimbarea la Faţã si Man. Bunavestire, manastirile de calugari si maici ale celor doi soti Sfintii Petru si Fevronia ( ambii odihnesc in aceeasi racla), ne inchinam la moastele Sf. Constantin, Mihail si Teodor ( tatal si fiii); tot in Murom se afla moastele Sf Iuliana, cea care a fost casatorita si a avut 13 copiii. ( este ocrotitoarea celor casatoriti).
 • Plecare spre Serghiev Posad, vizitarea marii lavre. Cazare la hotelul Lavrei Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej ( sau hotel 3*). Seara, vizitarea marii lavre.

LAVRA SFINTEI TREIMI. Sf SERGHIE DE RADONEJ (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf Treimi. “Ţarul ortodox, odata cu implinirea Tainei Mirungerii in timpul incoronarii, devine o persoana sfintita si purtator al unui har aparte al Duhului Sfant. Acest har lucreaza intr-insul atata timp cat el implineste legea lui Dumnezeu si impiedica raspandirea raului in lume.” Lavra Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej ( 70 km de Moscova, pe Inelul de Aur) , manastirea  ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.

 

Ziua 6: miercuri (1 august): MOSCOVA

Optional: dimineata la ora 5 participare la slujba acatistului ( singurul moment din zi cand se deschide racla Sf Serghie de Radonej) si la Sf Liturghie.

La ora 8.00 plecam spre Moscova, programe optionale:

 • Vizita la Galeriile Tretiacov, celebrele galerii de arta rusa, cuprinzand in 62 camere, peste 100.000 de piese din sec. X-XIX. Galeria de icoana veche cuprinde celebra icoana Sf Treime a Sf Andrei Rubliov, precum si alte 3 icoane originale de mari dimeniuni ale acestuia. Intr-un paraclis special construit in lateralul galeriei se afla icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus), in prezent in catedrala din Vladimir fiind o copie.
 • Sf Matrona. La manstirea in care se afla moastele Sf Matrona este tot timpul rand lung de moscoviti – multe femei cu flori, semn ca este grabnic ajutatoare pentru toti in problemele vietii de zi cu zi. Oarba (s-a nascut fara globii oculari), a fost insa inzestrata de Dumnezeu cu darul vederii cu duhul. A ajutat mult populatia Moscovei si nu numai, fiind unul dintre stalpii ortodoxiei in perioada cruntei prigoane atee – alaturi de Sf Ioan de Kronstadt, de Sf Serafim de Viritza, Sf Iona din Odessa etc. A trecut la Domnul in anul 1952. A spus: „ pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”.

Cel tarziu la ora 13, plecare spre Nijnii Novgorod (530 km), cazare hotel 3*.

Ziua 7: joi (2 august / Sf ILIE TESVITEANUL, pe stil vechi): ST PETERSBURG

In cursul diminetii vom vizita:

 • Kremlinul din Novgorod, vizita scurta; Catedrala Sf Sofia, cea mai veche catedrala de piatra din Rusia (sec 11-12) si una dintre cele mai vechi din Europa; iconostas original cu pictura din sec XII, icoana Maicii Domnului Oranta, mare facatoare de minuni.
 • Virita, localitate unde a trait in ultimii ani de viata Sf Serafim de Viritza (mers la Domnul in 1950), loc de extraordinara incarcatura duhovniceasca; inchinare la mormantul Sf SERAFIM DE VIRITA.

 

BINE ATI VENIT IN SANKT PETERSBURG! Programe optionale:

 • Muzeul Ermitaj, intrare gratuita in prima zi de joi a fiecarei luni. Muzeul Ermitaj , unul dintre cele mai mari muzee ale lumii, este situat in Palatul de Iarna al tarilor Rusiei.Mai mult de 60.000 piese sunt expuse in 1000 de sali, in timp ce inca 3 milioane de piese sunt pastrate in rezerva.
  • Lavra Al Nevski ( una din cele doua lavre ale Rusiei, alaturi de Lavra Serghiev Posad), cu icoana Maicii Domnului Grabnic Ajutatoare.
 • Sfintii St Petersburgului:
  • Sf XENIA: vizita la capela Sf Xenia din cimitirul Smolensk
  • Sf IOAN DE KRONSTAD, inchinare la sfintele moaste

Cazare la hotel 3*.

Optional: noaptea, plimbare cu vaporasul pe Neva, spectacolul podurilor basculante in perioada noptilor albe, mini-croazierele intre orele 1.30 si 3 noaptea. Pret 16 eu.

 

 

Ziua 8: vineri (3 august): Manastirea VALAAM

Optiunea 1: Timp liber in St Petersburg

Optiunea 2: Manastirea Valaam, Lacul Ladoga

Dimineata devreme plecam spre portul Priozersk de la lacul ladoga, pentru a lua vaporul catre Insula Valaam. Croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga ( cel mai mare lac din Europa), vizitare Manastirea Valaam – manastire din sec X, vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. In 1715 este reinfiintata de Petru I si devine una dintre cele mai cunoscute manastiri ale Rusiei ( la anul 1913 in manastire vietuiau 395 calugari si 562 novici). In 1917 insula Valaam intra sub ocupatia Finlandei, tara necrestina. In 1939 redevine pamant rusesc, dar sub sovietici, care au batjocorit si distrus manastirea si au ucis monahii ramasi aici ( parte din ei au strans toate sfinteniile si obiectele de valoare si au trecut cu camioanele pe gheata in Finlanda, infiintand Manastirea Noul Valaam, pentru a nu avea soarta Solovetului, manastire devenita unul dintre cele mai crunte lagare de teroare sovietic). Manastirea Valaam este reinfiintata dupa 1990. Este o manastire de mucenici. Sf Ignatie Braiancianinov spunea ca Valaamul este loc sfant, pe oricare dintre pietrele sale se poate sluji Sf Liturghie. Aici s-au nevoit Sf Gherman din Alaska ( trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12.000 de necredinciosi) si Sf Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). Sf Antipa, plecat la Sf Munte Athos unde a trait aproape 20 de ani – primind schima cea mare, a ajuns in nordul Rusiei pentru strangere de ajutoare pentru Schitul romanesc Prodromu, dar gasind aici linistea dupa care tanjea chiar la Athos fiind, a cerut binecuvantare si s-a reintors pentru totdeauna la Valaam. Dupa 17 ani de aspra vieturie pe insula, la 10 ianuarie 1882, cuviosul Antipa ieroschimonahul trece la Domnul (inchinare la sfintele sale moaste). Este singurul calugar roman trecut in randul sfintilor atat la Sf Munte Athos ( dupa doar 24 ani de la moartea sa), cat si de catre Biserica Rusa si Biserica Romana.

In program: vizitarea manastirii cu ghid local; inchinare la icoana Maicii Domnului de la Valaam ( singura icoana trimisa de rusi in spatiu, pe o naveta spatiala); inchinare la moastele Sf Antipa de Calapodesti (singurul sfant roman canonizat de 3 biserici: Muntele Athos, Biserica Ortodoxa Rusa, Biserica Ortodoxa Romana); Schitul Sf Nicolae ( se poate lasa pomenire, se citeste Psaltirea zilnic); auditie corul Valaamului; masa de pranz.

Dupa-amiaza intoarcere la St Petersburg, cazare hotel 3*.

Ziua 9: sambata (4 august): CATEDRALELE CAPITALEI TARISTE

PANORAMA ST PETERSBURG, unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii!

Dupa micul dejun, City-tour incluzand principalele monumente ale orasului:

 • Biserica Mantuitorului Insangerat (1883-1907), sensul denumirii: jertfa, mantuirea prin sange (muzeu)
 • Catedrala Kazanskaia – construita dupa planul Basilicii Sf Petru de la Vartican, cu Icoana Maicii Domnului de la Kazan, protectoarea familiei.
 • Catedrala Sf Isak, (muzeu) construita de catre Petru cel Mare in cinstea sfantului care l-a patronat (s-a nascut de ziua Sf Isac)
 • Catedrala Sf Petru si Pavel ( 1712 – 1732, simbolul orasului, muzeu). Aici se afla mormintele tarilor Rusiei, de curand sunt aduse osemintele Sfintei Familii a Tarului Nicolae al II-lea.

Dupa-amiaza:

Optiunea 1: timp liber pentru cumparaturi si vizitarea muzeelor

Optiunea 2: vizita la Virita – la Sf Serafim de Virita ( loc de exceptionala incarcatura duhovniceasca). Pret 10 euro.

Cazare in St Petersburg, hotel 3*

 

Ziua 10: duminica (5 august) : PETRODVORET

Dimineata, participare la Sf Liturghie la Lavra Alexandru Nevski.

Optional, Palatului Petrodvoret . Supranumit si Versailles-ul Rusiei, Palatul Petrodvoret , ridicat pe vremea tarului Petru cel Mare, a servit drept resedinta imperiala pentru Ercaterina a II-a cea Mare. Situat pe malul Golfului Finic, palatul este inconjurat de magnifice gradini baroce si de fantani arteziene unice in lume si este inscris in Patrimoniul UNESCO. Denumirea initiala a fost Peterhoff, dar aceasta a fost schimbata in anul 1944, dupa retragerea fortelor de ocupatie germane , ca rezultat al sentimentelor anti-naziste ale rusilor in urma Blocadei Leningradului; dupa 1997 s-a reluat denumirea data de Tarul Petru cel Mare, fondatorul orasului St Petersburg si a palatelor sale. Excursia se achizitioneaza de la hotel sau se organizeaza folosind mijloacele de transport in comun. In aceasta zi autocarul stationeaza, cf normelor AETR.

Cazare in St Petersburg, hotel 3*

Ziua 11: luni (6 august) : Schimbarea la Fata a Mantuitorului ( pe stil nou)

SF ALEXANDRU DIN SVIR, TIHVIN- ICOANA MAICII DOMNULUI

 • Dimineata participarea la Sf Liturghie la Lavra Al Nevschi
 • Plecare catre Svirstroi, inchinare la moastele izvoratoare de mir ale Sf Alexandru din Svir;  Sfantul caruia i s-a aratat Sfanta Treime.
 • Ne continuam drumul spre Olonet, locul de bastina a Sf Maria de Olonet ( pustnica din indepartatul nord, trecuta la Domnul la  9 feb 1860).
 • Tihvin, inchinare la Icoana Maicii Domnului Tihvinskaia ( a doua dintre cele trei icoane pastrate pana acum, pictate de Sf Ap si Ev Luca, in timpul vietii Fecioarei Maria; ajunsa in Rusia la 1383, prin aratare deasupra Lacului Ladoga; praznuire: 19 aug / 1 sept). Cazare la Tihvin, hotel 2*.

Z12: marti (7 august): catre MAN. TOLGA, SF IGNATIE BRIANCIANINOV

Dimineata plecam spre sud-est, catre Jaroslavl ( 585 km), una dintre cetatile medievale cu kremlin, de pe traseul Inelului de Aur al Rusiei. Cazare la manastirea Tolga ( aflata in padure, peste raul Volga).

Manastirea Tolga (de la 1354) adaposteste moastele Sf Ignatie Briancianinov; biserica are doua icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului, despre una dintre ele fiind facuta mentiune de la 1333; in sec. 16 la aceasta icoana (TOLGSKAIA) a fost vindecat cu rugaciuni ţarul Ivan cel Groaznic. Manastirea a fost redeschisa in 1988, ca prima manastire de maici din Rusia .

Z13: miercuri (8 august): ROSTOV, SF. MC. EVGHENIE, SERPUHOV

 • Dimineata, optional participare la Sf Liturghie ( orele 7-10.30), apoi vizitarea manastirii (de la ora 10); masa la manastire.
 • Rostov, inchinare la moastele Sf DIMITRIE de ROSTOV si Sf AVRAAM ( tuns in monahism la Manastirea Valaam pe la anul 1000, apoi intaistatator al manastirii Rostov).
 • Ne continuam drumul spre Moscova, pe care o traversam, mergand catre sud.
 • Scurta oprire la Kurilovo, satul Noului Mucenic EVGHENIE OSTASUL, ucis de ceceni in anul 1996 pt ca a refuzat sa-si scoata crucea de la gat (avea 19 ani).
 • Serpuhov, Manastirea Visotki, acolo unde se afla Icoana Maicii Domnului POTIRUL NESECAT, izbavitoare de patima betiei. Cazare la Manastirea Serpuhov.

Z14: joi (9 august): SERPUHOV, OPTINA

 • Dimineata, de la ora 8.30 participam la Sf Liturghie la Manastirea Visotki (Potirul Nesecat), apoi plecam spre sud.
 • Pe traseu, in functie de timp, mergem la Koliupanovo pt a ne inchina Sf EUFROSINA cea Nebuna pe Hristos.
 • Manastirea OPTINA, inchinare la moastele sfintilor cuviosi stareti de la Optina; jertfa celor trei calugari ucisi in anul 1993 la Inviere ( multe minuni se fac la mormintele lor), schitul, izvorul tamaduitor al Sf Pafnutie.
 • Cazare la Briansk, hotel**.

Z15: vineri (10 august) : catre Ucraina

 • Dimineata la ora 8, plecare spre granita cu Ucraina ( 370 km).
 • Cernigov: moastele Sf LAVRENTIE ( adormit intru Domnul in 1950 – ale carui minuni si  proorociri sunt binecunoscute ) si Sf  Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696), Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie ( de la 1069), Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ ( sec 11, la anul 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, in cinsetea careia s-a intemeiat manastirea); in functie de ora sosirii, se viziteaza pestera cu biserici subterane de la anul 1000.
 • Kiev, cazare hotel **

 

Z16: sambata(11 august) : KIEV

 • Optional, la ora 6: patricipare la prima Sf Liturghie la Lavra Pecerska, intr-una din cele doua pesteri cu biserici de la anul 1000.
 • Vizitarea Lavrei Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti
 • Viziatrea sihastriei KITAEV, biserica si pestera Sf DOSITEEA si Sf TEOFIL cel Nebun pentru Hrisos ( a carui biografie a inspirat filmul Ostrov)
 • Vizitarea altor manastiri din Kiev, timp liber pt cumparaturi.
 • Kiev, cazare hotel **

Z17: duminica (12 august) : spre Poceaev

 • Dimineata devreme, participarea la prima Sf Liturghie la Lavra Pecerska
  • Ora 10, plecare spre Poceaev ( parcurs de 450 km, 8 ore)
  • Pe traseu vizitam Manastirea Korets ( de la 1571, acum Stavropighie Patriarhala, manastire de maici cu 90 vietuitoare; icoana Maicii Domnului Chezasia [ mantuirii noastre, a ] Pacatosilor, facatoare de minuni – de la 1622)
  • Se ajunge seara la Lavra Poceaev, cazare la hotelul lavrei, masa la autoservirea lavrei

Z18: luni (13 august) : POCEAEV

Lavra Adormirea Maicii Domnului din Poceaev – in sec 12 Maica Domnului se arata sub forma unui stalp de foc, catorva calugari care se retrasesera din fata invaziei turcesti in aceasta padure. Urma piciorului ei s-a imprimat pe piatra, iar de sub piatra a aparuit un izvor. Prima atestare scrisa dateaza insa din 1527. Astazi este una dintre cele 3 mari lavre ale Ucrainei, alaturi de Lavra Pecerska din Kiev si de Lavra Sveatogorsk.

 • Participare la Sf Liturghie la Lavra Poceaev, inchinare la urma Maicii Domnului pe piatra, inchinare la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Poceaev (se coboara de deasupra altarului doar dimineata, dupa Sf Liturghie).
 • Inchinare la moastele Sf Iov si ale Sf Amfilohie de la Poceaev; pestera Sf Iov (sec 16; in care sfantul Iov a trait 40 de ani, se spune ca atunci cand se ruga, se auzeau ingerii cantand)
 • La pranz plecare spre Romania, parcurs de zi ( 520 km pana la Bacau, 9 ore)

 

PRET in euro:

 

Pt. PROGRAMUL INTREG, 19 zile ( 27 iulie, 14 august), transport cu autocarul

Grup 40 – 45 pers: Rusia centrala 670 euro + Rusia de Nord cu Ucraina 500 euro

Grup 35 – 39 pers: Rusia centrala 700 euro + Rusia de Nord 520 euro

Grup 30 34 pers: Rusia centrala 745 euro + Rusia de Nord 545 euro

Grup 25 – 29 pers: Rusia centrala 810 euro + Rusia de Nord 570 euro

Grup 20 – 24 pers: Rusia centrala 870  euro + Rusia de Nord 610 euro

Grup 15 – 19pers: Rusia centrala –  euro + Rusia de Nord 675 euro

Grup 10 – 14pers: Rusia centrala –  euro + Rusia de Nord 770 euro

Pt MODULUL 2 NORDUL EXTREM (1 – 14 august) se adauga:

Taxa de viza : 50 USD in regim normal (40 euro), Cazare la St Petersburg pt zilele 1 – 3 august: 150 euro.

De exemplu, pt 40 participanti la acest modul, pretul este: 550 + 40 + 150 = 740 euro, la care se adauga biletul de avion Bucuresti – St Petersburg.

TRANSPORT CU AVIONUL . Puteti achizitiona un modul ales de dv, indicandu-ne data de incepere si de finalizare a programului dv, sau puteti achizitiona modulele indicate de noi.

Pretul cuprinde :

 • Taxa de viza turistica, 50 usd – regim normal ( 5 zile pasaport retinut in Consulatul Federatiei Ruse). Pt regim de urgenta ( eliberare viza in ziua depunerii pasaportului) taxa se dubleaza, diferenta de taxa de viza se plateste separat (exceptie: modulul 2 nu are inclusa in pret taxa de viza ).
 • Invitatie Rusia ( pt obtinerea vizei turistice)
 • Procedura de obtinere a vizei turistice, pentru rezidentii in Romania. Pt rezidentii in strainatate se va trimite electronic invitatia de viza, urmand ca depunerea actelor sa se faca in tara de rezidenta, la Consulatul Rusiei. Daca solicitati obtinerea vizei in regim de urgenta in Romania, cu pasaport romanesc,  ( durata de obtinere a vizei: 1-2 zile lucratoare ) atunci se platesc supimentar 50 USD, taxa de urgenta solicitata de Consulatul Federatiei Ruse.
 • Transport cu autocar *** ( 55 locuri pt turisti, scaune rabatabile, aer cond., TV, CD, minibar)
 • Cazare cu mic dejun in hoteluri 3* la Moscova, Novgorod, St Petersburg.
 • Cazare fara mic dejun, hoteluri de 2*-3* in Serghiev Posad, Murom / zona Diveevo, Tihvin, Briansk, Kiev
 • Cazare la casa d eoaspeti la manastirile Tolga (conditii bune), Serpuhov ( conditii medii)
 • City-tour-urile si toate programele religioase (sfintii St Petersburgului, Sf Matrona din Moscova)
 • Excursia la Manastirea Valaam ( transport cu vaporul, ghidaj in interiorul manastirii…)
 • Mapa cu materiale documentare
 • Tipsurile pt soferi, traducator
 • Preot insotitor, ghid,  translator de limba rusa

 

Pretul nu cuprinde:

 • Avion: preturi estimative conform tabelului ( pretul variaza in functie de data achizitiei).
 • Pranz, cina; se asigura oprirea la autoserviri sau la marile magazine alimentare / supermarketuri, cu raion de preparate culinare. Timp liber, alocat pt masa.
 • Intrari la obiective turistice si culturale optionale: Kremlin, Catedrala Sf Vasile Blajenii, Galeriile Tretiakov, Ermitaj ( gratuit in ziua de joi), Catedrala Iisus Insangerat, Catedrala Sf Isack, Fortareata Sf Petru si Pavel; croaziera de noapte pe Neva ( total, aprox 90 euro)
 • Toate programe optionale: plimbarea nocturna pe Neva, Petrodvoret…
 • Asigurarea medicala Rusia (obligatorie pt viza. O poate emite agentia de turism)
 • Asigurare storno ( 3 euro) – acopera riscul de a pierde banii platiti agentiei pt anularea plecarii din motive obiective (boala, calamitate etc). Este optionala.
 • Alte elemente decat cele trecute in program

 

NOTE:

Dosarul pt viza include:

  • cerere-tip ( se obtine de la agentia noastra sau de la Consulatul Rusiei)
  • 1 foto tip pasaport
  • pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii
  • invitatia din Rusia de la o unitate acreditata ( asigurata de agentie)
  • asigurare medicala ( emisa de o firma reasigurata la firma Coris)

Dosarul pt viza se intocmeste cel tarziu cu 3 sapt. inaintea datei plecarii si se depune la agentie

Organizator: MIRIAM TURISM

Mobil: 004.0723.645.180, tel: 004.0234.337.990

Site: www.miriamturism.ro,

Email: miriamturism@yahoo.com, office@miriamturism.ro

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,