pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

RUSIA (9 zile) Moscova, Diveevo, St Petersburg: 27 iul – 4 aug 2012, de la 670 euro + avion


PROGRAM:

OPTIONAL plecare cu autocarul, joi 26 iulie 2012:

Joi 26 iulie la primele ore plecare cu autocarul pe ruta : Bacau – Suceava – Kiev – Moscova, cu o cazare la Kiev, Hotel Slavutich 2* ( pret 20 euro/pers). Se continua drumul spre Moscova.

Ziua 0: vineri seara (27 iulie 2012): BINE ATI VENIT IN RUSIA!

Sosire la Moscova in cursul serii de 27 iulie, atat pentru grupul care soseste cu autocarul din Romania, cat si pt grupurile care sosesc cu avionul din Bucuresti si Tel Aviv. Autocarul asteapta turistii la aeroport, transfer la hotel, cazare in Moscova, hotel 3*

Ziua 1: sambata (28 iulie 2012): MOSCOVA

Dimineata la ora 9, dupa micul dejun, plecare spre centrul Moscovei. MOSCOVA, capitala Rusiei din anul 1917, oras cu peste 11 milioane locuitori, cu o suprafata de 800 kmp, un oras de tip radial concentric, in centrul caruia se afla Kremlinul ( sediul guvernului) si Piata Rosie.

Se viziteaza:

 • Catedrala Mantuitorului ( cea mai mare catedrala ortodoxa din lume)
 • Piata Rosie (intrari optionale): Kremlin, Catedrala Vasilii Blajenii, Magazinul Gum, Parcul Central. Masa de pranz, optional, la o autoservire in Magazinul Gum.

Cazare la Moscova, hotel 3*

Ziua 2: duminica (29 iulie 2012): VLADIMIR, MUROM, SIUZDAL

Dimineata la ora 6 plecam pe traseul Inelului de Aur, spre Diveevo ( S/E, 480 km).

Inelului de Aur al Rusiei ( Moscova, Serghiev Posad, Jaroslavl, Suzdal, Vladimir), zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri.

 • Participare la Sfanta Liturghie la una dintre bisericile din traseu.
 • Vladimir – prima capitala a Rusiei (sec 12), cu Catedrala Adormirii Maicii Domnului – prima biserica crestina din Rusia, situata pe locul in care la anul 1000 au fost increstinati primii rusi de catre Sf Tar Vladimir ( Sf Andrei Bogoliubov si inca 3 sfinte moaste in aceasta catedrala, fresca originala a Sf Andrei Rubliov, icoana Maicii Domnului din Vladimir – cea mai venerata icoana a poporului rus).
 • Optional ( in functie de timp) parcurgem Siuzdal ( 26 km fata de Vladimir), cetate datand din anul 1024, actualmente un orasel cu 10.000 locuitori, care, pe 9 kmp, detine 300 de biserici medievale, unele din ele intrate in patrimoniul UNESCO.
 • Seara ajungem in zona Diveevo, cazare la hotel.
 • Optional: participare la procesiunea zilnica Drumul Maicii Domnului ( Kanafka).

Ziua 3: luni  (30 iulie 2012): Sf SERAFIM de SAROV

Sf Serafim de Sarov, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” ( dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri.

Program de slujbe: 6- Acatistul Sf Serafim, 7- 9.30  – Sf. Liturghie; slujbele se tin in biserica in care se afla sfintele moaste ale Sf Serafim de Sarov.

Dimineata, program liber in cadrul manastirii. Orele 12.30-18: vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf Serafim de Sarov, la izvorul tamaduitor al Maicii Domnului ( la care Ea se arata zilnic); baie in apele tamaduitoare. Plecare spre Murom, cazare hotel 2*.

Ziua 4: marti  (31 iulie 2012): MUROM, SERGHIEV POSAD

Dupa micul dejun:

 • Scurta vizita la Murom – cetate medievala cu sfinti familisti; vizitam Man. Schimbarea la Faţã si Man. Bunavestire, manastirile de calugari si maici ale celor doi soti Sfintii Petru si Fevronia ( ambii odihnesc in aceeasi racla), ne inchinam la moastele Sf. Constantin, Mihail si Teodor ( tatal si fiii); tot in Murom se afla moastele Sf Iuliana, cea care a fost casatorita si a avut 13 copiii. ( este ocrotitoarea celor casatoriti).
 • Plecare spre Serghiev Posad, vizitarea marii lavre. Cazare la hotelul Lavrei Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej ( sau hotel 3*). Seara, vizitarea marii lavre.

LAVRA SFINTEI TREIMI. Sf SERGHIE DE RADONEJ (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf Treimi. “Ţarul ortodox, odata cu implinirea Tainei Mirungerii in timpul incoronarii, devine o persoana sfintita si purtator al unui har aparte al Duhului Sfant. Acest har lucreaza intr-insul atata timp cat el implineste legea lui Dumnezeu si impiedica raspandirea raului in lume.” Lavra Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej ( 70 km de Moscova, pe Inelul de Aur) , manastirea  ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.

Ziua 5: miercuri (1 august 2012): MOSCOVA

Optional: dimineata la ora 5 participare la slujba acatistului ( singurul moment din zi cand se deschide racla Sf Serghie de Radonej) si la Sf Liturghie.

La ora 8.00 plecam spre Moscova, programe optionale:

 • Vizita la Galeriile Tretiacov, celebrele galerii de arta rusa, cuprinzand in 62 camere, peste 100.000 de piese din sec. X-XIX. Galeria de icoana veche cuprinde celebra icoana Sf Treime a Sf Andrei Rubliov, precum si alte 3 icoane originale de mari dimeniuni ale acestuia. Intr-un paraclis special construit in lateralul galeriei se afla icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus), in prezent in catedrala din Vladimir fiind o copie.
 • Sf Matrona. La manstirea in care se afla moastele Sf Matrona este tot timpul rand lung de moscoviti – multe femei cu flori, semn ca este grabnic ajutatoare pentru toti in problemele vietii de zi cu zi. Oarba (s-a nascut fara globii oculari), a fost insa inzestrata de Dumnezeu cu darul vederii cu duhul. A ajutat mult populatia Moscovei si nu numai, fiind unul dintre stalpii ortodoxiei in perioada cruntei prigoane atee – alaturi de Sf Ioan de Kronstadt, de Sf Serafim de Viritza, Sf Iona din Odessa etc. A trecut la Domnul in anul 1952. A spus: „ pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”.

Cel tarziu la ora 13, plecare spre Nijnii Novgorod (530 km), cazare hotel 3*.

OPTIONAL: programul se poate intrerupe aici, zbor Moscova – Bucuresti (Air Berlin, plecare la ora 16.55, se ajunge la Bucuresti la ora 0.10, pret bilet aprox 270 euro).

Pret: 575 euro – grup de 40 pers / 610 euro – grup de 35-39 pers /  655 euro – grup de 30-35 pers ( se ia in calcul numarul total de persoane in autocar, indiferent de modulul ales).

Ziua 6: joi (2 august 2012): ST PETERSBURG

In cursul diminetii vom vizita:

 • Kremlinul din Novgorod, vizita scurta; Catedrala Sf Sofia, cea mai veche catedrala de piatra din Rusia (sec 11-12) si una dintre cele mai vechi din Europa; iconostas original cu pictura din sec XII, icoana Maicii Domnului Oranta, mare facatoare de minuni.
 • Virita, localitate unde a trait in ultimii ani de viata Sf Serafim de Viritza (mers la Domnul in 1950), loc de extraordinara incarcatura duhovniceasca; inchinare la mormantul Sf SERAFIM DE VIRITA.

BINE ATI VENIT IN SANKT PETERSBURG! Programe optionale:

 • Muzeul Ermitaj, intrare gratuita in prima zi de joi a fiecarei luni. Muzeul Ermitaj , unul dintre cele mai mari muzee ale lumii, este situat in Palatul de Iarna al tarilor Rusiei.Mai mult de 60.000 piese sunt expuse in 1000 de sali, in timp ce inca 3 milioane de piese sunt pastrate in rezerva.
  • Lavra Al Nevski ( una din cele doua lavre ale Rusiei, alaturi de Lavra Serghiev Posad), cu icoana Maicii Domnului Grabnic Ajutatoare.
 • Sfintii St Petersburgului:
  • Sf XENIA: vizita la capela Sf Xenia din cimitirul Smolensk
  • Sf IOAN DE KRONSTAD, inchinare la sfintele moaste
 • Cumparaturi la Magazinul Sofrino (magazinul celei mai mari fabrici de obiecte religioase de cult ortodox din lume) si la Mall.

Cazare la hotel 3*. Optional: noaptea, plimbare cu vaporasul pe Neva, spectacolul podurilor basculante in perioada noptilor albe, mini-croazierele intre orele 1.30 si 3 noaptea

Ziua 7: vineri (3 august 2012): ST PETERSBURG

Dupa micul dejun, programe optionale:

 • scurt City-tour incluzand principalele monumente ale orasului:
  • Biserica Mantuitorului Insangerat (1883-1907), sensul denumirii: jertfa, mantuirea prin sange (muzeu)
  • Catedrala Kazanskaia – construita dupa planul Basilicii Sf Petru de la Vartican, cu Icoana Maicii Domnului de la Kazan, protectoarea familiei.
  • Catedrala Sf Isak, (muzeu) construita de catre Petru cel Mare in cinstea sfantului care l-a patronat (s-a nascut de ziua Sf Isac)
  • Catedrala Sf Petru si Pavel ( 1712 – 1732, simbolul orasului, muzeu). Aici se afla mormintele tarilor Rusiei, de curand sunt aduse osemintele Sfintei Familii a Tarului Nicolae al II-lea.
 • Palatul Petrodvoret

Supranumit si Versailles-ul Rusiei, Palatul Petrodvoret , ridicat pe vremea tarului Petru cel Mare, a servit drept resedinta imperiala pentru Ercaterina a II-a cea Mare. Situat pe malul Golfului Finic, palatul este inconjurat de magnifice gradini baroce si de fantani arteziene unice in lume si este inscris in Patrimoniul UNESCO. Denumirea initiala a fost Peterhoff, dar aceasta a fost schimbata in anul 1944, dupa retragerea fortelor de ocupatie germane , ca rezultat al sentimentelor anti-naziste ale rusilor in urma Blocadei Leningradului; dupa 1997 s-a reluat denumirea data de Tarul Petru cel Mare, fondatorul orasului St Petersburg si a palatelor sale

La ora 16.00 plecare spre aeroport, zbor spre Chisinau la ora 19.00 (Rossya / Air Moldova), se ajunge la ora 23.50, optional cazare in Chisinau. Zbor spre Bucuresti la ora 18.50 ( Turkis Airlines), se ajunge la ora 0.15.

OPTIONAL: programul se mai poate prelungi pana pe data de 6 august (vezi programul Duhovnicescul St Petersburg https://www.miriamturism.ro/duhovnicescul-st-petersburg/ ). Diferenta de pret: 50 euro/ zi loc in camera dubla.

NOTE:

Dosarul pt viza include:

  • cerere-tip ( se obtine de la agentia noastra sau de la Consulatul Rusiei)
  • 1 foto tip pasaport
  • pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii
  • invitatia din Rusia de la o unitate acreditata ( asigurata de agentie)
  • asigurare medicala ( emisa de o firma reasigurata la firma Coris)

Dosarul pt viza se intocmeste cel tarziu cu 3 saptamani inaintea datei plecarii si se depune la agentie.

PRET ( se ia in calcul numarul total de turisti din autocar):

Numar de pelerini in grup 40-45 35-39 30-34 25-29

Pret RUSIA (plecare autocar, servicii in Rusia)

670 700 745 810

La acest pret se adauga pretul avioanelor, in functie de locatia de plecare ( pt pelerinii din Romania, plecarea se poate face si cu autocarul, cu o cazare la Kiev, hotel : 20 euro/loc).


Pretul cuprinde
:

 • Taxa de viza turistica, 50 usd – regim normal ( 5 zile pasaport retinut in Consulatul Federatiei Ruse). Pt regim de urgenta ( eliberare viza in ziua depunerii pasaportului) taxa se dubleaza, diferenta de taxa de viza se plateste separat.
 • Invitatie Rusia ( pt obtinerea vizei turistice)
 • Procedura de obtinere a vizei turistice, pentru rezidentii in Romania. Pt rezidentii in strainatate se va trimite electronic invitatia de viza, urmand ca depunerea actelor sa se faca in tara de rezidenta, la Consulatul Rusiei. Daca solicitati obtinerea vizei in regim de urgenta in Romania, cu pasaport romanesc,  ( durata de obtinere a vizei: 1-2 zile lucratoare ) atunci se platesc supimentar 50 USD, taxa de urgenta solicitata de Consulatul Federatiei Ruse.
 • Transport cu autocar *** ( 55 locuri pt turisti, scaune rabatabile, aer cond., TV, CD, minibar)
 • Cazare cu mic dejun in hoteluri 3* la Moscova ( 2 nopti), Novgorod (1n), St Petersburg (1 n). Fara mic dejun, hoteluri de 2*-3* in Serghiev Posad ( 1 nopti), Murom / zona Diveevo ( 2)
 • Mapa cu materiale documentare
 • Tipsurile pt soferi, traducator.
 • Preot insotitor, ghid,  translator de limba rusa

Pretul nu cuprinde:

 • Avion ( Chisinau sau Bucuresti) / Moscova si retur St Petersburg – ( Bucuresti sau Chisinau).
 • Pranz, cina; se asigura oprirea la autoserviri sau la marile magazine alimentare / supermarketuri, cu raion de preparate culinare. Timp liber, alocat pt masa.
 • Intrari la obiective turistice si culturale optionale: Kremlin, Catedrala Sf Vasile Blajenii, Galeriile Tretiakov, Ermitaj ( gratuit in ziua de joi), Catedrala Iisus Insangerat, Catedrala Sf Isack, Fortareata Sf Petru si Pavel; croaziera de noapte pe Neva ( total, aprox 90 euro)
 • Asigurarea medicala Rusia (obligatorie pt viza. O poate emite agentia de turism)
 • Asigurare storno ( 3 euro) – acopera riscul de a pierde banii platiti agentiei pt anularea plecarii din motive obiective (boala, calamitate etc). Este optionala.
 • Alte elemente decat cele trecute in program

Organizator: MIRIAM TURISM

Persoana de contact: Maria Chirculescu, tel: 004.0723.645.180, tel: 004.0234.337.990

Site: www.miriamturism.ro,

Email: miriamturism@yahoo.com, office@miriamturism.ro

Tags: , , , , , , , , , , ,