pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

DUHOVNICESCUL ST. PETERSBURG


ST. PETERSBURG – VALAAM – PETRODVORET

Week-end : 5 zile (miercuri – luni)

Perioada :  1- 6 august 2012,

De la 375 euro + avion

Ziua 0: miercuri 1 august 2012

Zbor Bucuresti ( sau Chisinau) – St Petersburg, cazare la hotel 3*.

Ziua 1: joi (2 august ): ERMITAJ ; SFINTII SANKT PETERSBURGULUI.

 • Dupa micul dejun,  optional Muzeul Ermitaj, intrare gratuita ( prima zi de joi a fiecarei luni). Muzeul Ermitaj , unul dintre cele mai mari muzee ale lumii, este situat in Palatul de Iarna al tarilor Rusiei.Mai mult de 60.000 piese sunt expuse in 1000 de sali, in timp ce inca 3 milioane de piese sunt pastrate in rezerva.
 • Intalnirea cu grupul sosit cu autocarul, la orele pranzului.
 • Dupa-amiaza, programul Sfintii St Petersburgului:
  • Sf XENIA: vizita la capela Sf Xenia din cimitirul Smolensk
  • Sf IOAN DE KRONSTAD, inchinare la sfintele moaste
  • Lavra Sf Al Nevski ( una din cele doua lavre ale Rusiei, alaturi de Lavra Serghiev Posad), cu icoana Maicii Domnului Grabnic Ajutatoare.

Cazare la hotel 3*. Optional: noaptea, plimbare cu vaporasul pe Neva, spectacolul podurilor basculante in perioada noptilor albe, mini-croazierele intre orele 1.30 si 3 noaptea. Pret 16 euro.

Ziua 2: vineri (3 august): Manastirea VALAAM

Optiunea 1: Timp liber in St Petersburg

Optiunea 2: Manastirea Valaam, Lacul Ladoga

Dimineata devreme plecam spre portul Priozersk de la lacul ladoga, pentru a lua vaporul catre Insula Valaam. Croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga ( cel mai mare lac din Europa), vizitare Manastirea Valaam – manastire din sec X, vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. In 1715 este reinfiintata de Petru I si devine una dintre cele mai cunoscute manastiri ale Rusiei ( la anul 1913 in manastire vietuiau 395 calugari si 562 novici). In 1917 insula Valaam intra sub ocupatia Finlandei, tara necrestina. In 1939 redevine pamant rusesc, dar sub sovietici, care au batjocorit si distrus manastirea si au ucis monahii ramasi aici ( parte din ei au strans toate sfinteniile si obiectele de valoare si au trecut cu camioanele pe gheata in Finlanda, infiintand Manastirea Noul Valaam, pentru a nu avea soarta Solovetului, manastire devenita unul dintre cele mai crunte lagare de teroare sovietic). Manastirea Valaam este reinfiintata dupa 1990. Este o manastire de mucenici. Sf Ignatie Braiancianinov spunea ca Valaamul este loc sfant, pe oricare dintre pietrele sale se poate sluji Sf Liturghie. Aici s-au nevoit Sf Gherman din Alaska ( trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12.000 de necredinciosi) si Sf Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). Sf Antipa, plecat la Sf Munte Athos unde a trait aproape 20 de ani – primind schima cea mare, a ajuns in nordul Rusiei pentru strangere de ajutoare pentru Schitul romanesc Prodromu, dar gasind aici linistea dupa care tanjea chiar la Athos fiind, a cerut binecuvantare si s-a reintors pentru totdeauna la Valaam. Dupa 17 ani de aspra vieturie pe insula, la 10 ianuarie 1882, cuviosul Antipa ieroschimonahul trece la Domnul (inchinare la sfintele sale moaste). Este singurul calugar roman trecut in randul sfintilor atat la Sf Munte Athos ( dupa doar 24 ani de la moartea sa), cat si de catre Biserica Rusa si Biserica Romana.

In program: vizitarea manastirii cu ghid local; inchinare la icoana Maicii Domnului de la Valaam ( singura icoana trimisa de rusi in spatiu, pe o naveta spatiala); inchinare la moastele Sf Antipa de Calapodesti (singurul sfant roman canonizat de 3 biserici: Muntele Athos, Biserica Ortodoxa Rusa, Biserica Ortodoxa Romana); Schitul Sf Nicolae ( se poate lasa pomenire, se citeste Psaltirea zilnic); auditie corul Valaamului; masa de pranz. Pret: 85 euro.

Dupa-amiaza intoarcere la St Petersburg, cazare hotel 3*.

Ziua 3: sambata (4 august): CATEDRALELE CAPITALEI TARISTE

Dupa micul dejun, City-tour incluzand principalele monumente ale orasului:

 • Catedrala Kazanskaia – construita dupa planul Basilicii Sf Petru de la Vartican, cu Icoana Maicii Domnului de la Kazan, protectoarea familiei.
 • Catedrala Sf Isak, (muzeu) construita de catre Petru cel Mare in cinstea sfantului care l-a patronat (s-a nascut de ziua Sf Isac)
 • Catedrala Sf Petru si Pavel ( 1712 – 1732, simbolul orasului, muzeu). Aici se afla mormintele tarilor Rusiei, de curand sunt aduse osemintele Sfintei Familii a Tarului Nicolae al II-lea.
 • Biserica Mantuitorului Insangerat (1883-1907), sensul denumirii: jertfa, mantuirea prin sange (muzeu)

Dupa-amiaza:

Optiunea 1: timp liber pentru cumparaturi si vizitarea muzeelor

Optiunea 2: vizita la Virita – la Sf Serafim de Virita ( loc de exceptionala incarcatura duhovniceasca). Pret 10 euro.

Cazare in St Petersburg, hotel 3*

Ziua 4: duminica (5 august) : PETRODVORET

Dimineata, participare la Sf Liturghie la Lavra Alexandru Nevski.

Optional, Palatului Petrodvoret . Supranumit si Versailles-ul Rusiei, Palatul Petrodvoret , ridicat pe vremea tarului Petru cel Mare, a servit drept resedinta imperiala pentru Ercaterina a II-a cea Mare. Situat pe malul Golfului Finic, palatul este inconjurat de magnifice gradini baroce si de fantani arteziene unice in lume si este inscris in Patrimoniul UNESCO. Denumirea initiala a fost Peterhoff, dar aceasta a fost schimbata in anul 1944, dupa retragerea fortelor de ocupatie germane , ca rezultat al sentimentelor anti-naziste ale rusilor in urma Blocadei Leningradului; dupa 1997 s-a reluat denumirea data de Tarul Petru cel Mare, fondatorul orasului St Petersburg si a palatelor sale. Eexcursia se achizitioneaza de la hotel sau se organizeaza folosind mijloacele de transport in comun. In aceasta zi autocarul stationeaza, cf normelor AETR.

Cazare in St Petersburg, hotel 3*

Ziua 5: luni (6 august) : Schimbarea la Fata a Mantuitorului ( pe stil nou)

 • Dimineata participarea la Sf Liturghie la Lavra Al Nevschi
 • Transfer la aeroport, zbor catre Romania.

PRETUL , in functie de numarul de pelerini (in euro):

Grup de 40 – 45 pelerini:  375 euro

Grup de 35 – 39 pelerini:  390 euro

Grup de 30 – 34 pelerini:  405 euro

Grup de 25 – 29 pelerini:  425 euro

PLECAREA ESTE ASIGURATA: grup deja format de 25 persoane.

Pt clienti fideli: bonus de 40 euro.

PRETUL INCLUDE:

 • Transport cu autocar *** ( 55 locuri pt turisti, scaune rabatabile, aer cond., TV, CD, minibar) catre obiectivele trecute in program ( chiar si cele optionale), exceptie: Muzeul Ermitaj si Petrodvoret.
 • Cazare cu mic dejun in Sankt Petersburg, Hotel 3* pentru 5 nopti.
 • Invitatie Rusia ( pt obtinerea vizei turistice)
 • Procedura de obtinere a vizei turistice, pentru rezidentii in Romania. Pt rezidentii in strainatate se va trimite electronic invitatia de viza, urmand ca depunerea actelor sa se faca in tara de rezidenta, la Consulatul Rusiei. Daca solicitati obtinerea vizei in regim de urgenta in Romania, cu pasaport romanesc,( durata de obtinere a vizei: 1-2 zile lucratoare ) atunci se platesc supimentar 50 USD, taxa de urgenta solicitata de Consulatul Federatiei Ruse.
 • Mapa cu materiale documentare
 • Tipsurile pt soferi, traducator.
 • Preot insotitor, ghid,  translator de limba rusa

PREŢUL NU INCLUDE:

 • Avion: aprox 200 euro ( din Chisinau) sau 300 euro ( din Bucuresti),  pretul variaza in functie de data achizitiei. Returul se poate face si cu autocarul, catre Romania, vizitand centrul Rusiei ( Manastirea Tolga – Sf Ignatie Briancianinov) si Ucraina.
 • Taxa de viza turistica, 50 usd sau 40 euro – regim normal ( 5 zile pasaport retinut in Consulatul Federatiei Ruse). Pt regim de urgenta ( eliberare viza in ziua depunerii pasaportului) taxa se dubleaza, diferenta de taxa de viza se plateste separat. Taxa de viza se plateste obluigatoriu in usd.
 • Excursiile optionale: Manastirea  Valaam ( transport cu autocarul la port – 180 km / sens Include: croaziera, vizite cu ghid local la manastire si Schitul Sf Nicolae, masa de pranz si auditia corului Valaam): 85 euro. Virita – 10 euro. Croaziera de noapte pe Neva – 16 euro. Petrodvoret – se achizitioneaza la hotel.
 • Intrari la obiective turistice si culturale optionale: Ermitaj ( gratuit in ziua de joi), Catedrala Iisus Insangerat, Catedrala Sf Isack, Fortareata Sf Petru si Pavel ( total, maxim 35 euro)
 • Transferul de la aeroportul Pulchovo din St Petersburg la hotel si retur la plecare ( pt grup de minim 15 persoane se poate asigura transfer cu microbuzul, in caz contrar, acesta se face cu taxiul, grupandu-se cate 4 persoane  / autoturism).
 • Pranz, cina; se asigura oprirea la autoserviri sau la marile magazine alimentare / supermarketuri, cu raion de preparate culinare. Lavra Al Nevski dispune de o trapeza pt pelerini. Timp liber, alocat pt masaAsigurarea medicala Rusia (obligatorie pt viza. o poate emite agentia de turism)
 • Asigurare storno ( 3 euro) – acopera riscul de a pierde banii platiti agentiei pt anularea plecarii din motive obiective (boala, calamitate etc). Este optionala.
 • Alte elemente decat cele trecute in program

ACTE NECESARE: Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării, copie după paşaport

DOSARUL PT VIZA include:

  • cerere-tip ( se obtine de la agentia noastra sau de la Consulatul Rusiei)
  • 1 foto tip pasaport
  • pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii
  • invitatia din Rusia de la o unitate acreditata ( asigurata de agentie)
  • asigurare medicala ( emisa de o firma reasigurata la firma Coris)

Dosarul pt viza se intocmeste cel tarziu cu 3 saptamani inaintea datei plecarii si se depune la agentie.

MIRIAM TURISM

Persoana de contact: Maria Chirculescu, Tel: 004.0723.645.180, tel: 004.0234.337.990

Site: www.miriamturism.ro,

Email: miriamturism@yahoo.com, office@miriamturism.ro

Tags: , , , , , , ,