pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

Ucraina: Buna Vestire in Ucraina! 22-28 martie 2021 (o sapt), 310 euro, autocarFără test Covid19, fără vaccin, fără carantinare.

La acest moment, România este pe lista verde pt Ucraina (fără condiții speciale de intrare în țara vecină).

UCRAINA: Kiev, Cernigov, Poceaev, Cernauti

PROGRAM

Plecari / sosiri : Pitesti, Bacau (loc de îmbarcare), Suceava. 

Ziua 1 – Luni 22 martie: PLECARE.

Ora 7 plecare din Pitesti. Ora 13:30, plecare din Bacau (gara), Cazare la Cernauti hotel 3*, timp liber in oras. 

Ziua 2 – Marti 23 martie: spre Kiev

Dupa micul dejun plecam spre Kiev. Scurte vizite la Manastirile Banceni si Boian, manastiri romanesti din Ucraina. Icoana Maicii Domnului de la Boian. Parcurs de zi, cazare la Kiev, hotel 3*.

Ziua 3 – Miercuri 24 martie: KIEV.

Dimineata la ora 06:00 participarea la prima Sfanta Liturghie, intr-un din bisericile rupestre (sec X) din pesterile Lavrei Pecerska. Mic dejun, apoi vizitam:

Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti ; unul dintre cele mai renumite ansambluri monahale ale lumii ortodoxe.

Manastirea Sf Arh Mihail de pe dealul Zverinetsky (Gradina Botanica) , una dintre primele manastiri rupestre ale spatiului slav ( sec X-XII), uitata in timp si redescoperita in anul 1888Manastirea Sf Iona din Gradina Botanica.

Sihastria Kitaelv: inchinarea la moastele Sf Teofil cel Nebun pt Hristos, mormantul si pestera Sf Dositeea. Vizitarea altor biserici si manastiri din Kiev.

Optional: masa la o autoservire. Cazare la Kiev, hotel***.

Ziua 4 –  Joi 25 martie, BUNA VESTIRE:  CERNIGOV

Dimineata la ora 06:00 participarea la prima Sfanta Liturghie, intr-un din bisericile rupestre (sec X) din pesterile Lavrei Pecerska. Mic dejun, apoi plecarea spre Cernigov, vizite:

Catedrala Sf Treime / Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie (1069). Inchinare:

Sf LAVRENTIE (+ 1950 , ale carui minuni si  proorociri sunt binecunoscute)

Sf  Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696; sfantul care a protejat Cernigovul de radiatiile de la Cenobal, aflat la doar 60 km distanta; mare facator de minuni)

Sf Ierarh Filaret (Gumilevski / Smeritul, 1802-1866) unul dintre cei mai invatati ierarhi rusi ai sec 19, indrumat in tinerete de Sf Serafim de Sarov.

Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ (in 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, atunci s-a intemeiat manastirea)

Pestera Sf Antonie, cu biserici subterane de la anul 1000.

Casa memoriala a Sf Lavrentie, in care acesta a vietuit in ultima perioada a vietii sale si in care a fost vizitat de Sf Prooroc Ilie, Dreptul Enoh si de Sf Ap. si Evanghelist Ioan.

In functie de timp: Manastirea Sf Gheorghe, icoana Maicii Domnului Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra. Reintoarcerea in Kiev, cazare hotel ***.

Ziua 5 – Vineri 26 martie : KIEV, POCEAEV

Optional, la ora 06:00: Sfanta Liturghie intr-una dintre pesterile Lavrei  Pecerska.

Dupa mic dejun vizitam Catedrala Sf Valdimir din Kiev, care adaposteste moastele Sf Varvara. Ora 10, plecare spre Poceaev (450 km, 8 ore). Lavra Poceaev, cazare la hotel 4*. 

Ziua 6– Sambata 27 martie: POCEAEV

Lavra Adormirea Maicii Domnului, Poceaev – in sec 12 Maica Domnului se arata sub forma unui stalp de foc, catorva calugari care se retrasesera in padure. Urma piciorului ei s-a imprimat pe piatra, iar de sub piatra a aparut un izvor tamaduitor. Prima atestare scrisa : 1527. Inchinare la urma Maicii Domnului pe piatra, la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Poceaev, la moastele Sf Iov si ale Sf Amfilohie; pestera Sf Iov (sec 16; in care sfantul Iov a trait 40 de ani, se spune ca atunci cand se ruga, se auzeau ingerii cantand). Dupa-amiaza plecare spre Cernauti, cazare hotel 3*.

Ziua 7 – Duminica 28 martie : Spre Romania

Mic dejun, apoi participare la Sfanta Liturghie la Cernauti sau la Suceava. Retur la Bacau, Pitesti . Din Bacau – tren sau microbuz spre Pitesti etc.

 

———–

PRET

310 euro / grup 45 pers

315 euro / grup 40-44 pers

330 euro / grup 35-39 pers

355 euro / grup 30-34 pers

375 euro / grup 25-29 pers

420 euro / grup 20-24 pers

Supliment single: 150 euro

PRETUL CUPRINDE

Cazari, 6 nopti: 

Kiev:  hotel 3*, loc/camera dubla (3 nopti, cu mic dejun)

Poceaev : hotel 4* (1 n, fara mic dejun)

Cernauti: hotel 3* (2 n, cu mic dejun)

Transport cu autocar turistic (din Bacau)

Mapa cu materiale documentare

Ghid,  preot insotitor, translator de limba rusa.

PRETUL NU CUPRINDE

Transportul pana la Bacau

Masa de pranz si cina

Intrari la obiective turistice

Test Covid (nu este obligatoriu)

Asigurare medicala

Alte cheltuieli decat cele trecute la PRETUL CUPRINDE

DOCUMENTE NECESARE:

Pasaport valabil (inca 3 luni de la data returului)

Asigurare medicala care acopera riscul Covid19.

————————————–

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

 

Tags: , , , , , ,