pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPTUL CRESTIN, 9/16 mai 2021, 590 euro + Avion Tarom


Icoana copta, Fuga in Egipt

PROGRAM

Ziua 1: DUMINICA 9 mai 2021 : CAIRO CRESTIN

Intalnire in Aeroportul Otopeni sambata seara, la ora 22:00. Zbor de noapte TAROM, cursa directa, la ora 00:30. Se ajunge la Cairo la ora 03:15. BINE ATI VENIT IN EGIPT! La aeroport vom fi intampinati de reprezentantul agentiei  care ne va insoti pentru obtinerea vizei si transferul la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun. Dimineata la ora 09:00 plecam la Biserica grec-ortodoxa Sf Gheorghe (biserica rotunda), pentru participarea la Sfanta Liturghie. Dupa-amiaza, Cairo Crestin: Old Cairo: Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona). Zeitun, biserica ridicata pe unul dintre locurile de popas ale Sfintei Familii,  loc  in care Sfanta Fecioara Maria s-a aratat timp de trei ani consecutiv, incepand cu anul 1968. Pranz, cazare la  hotel 4* Cairo.

 

Ziua 2: LUNI 10 mai: Man SF ANTONIE CEL MARE, MAREA ROSIE

Dupa micul dejun, plecare spre Ein Sokhna, catre Marea Rosie. Vizita la Manastirea Sf ANTONIE cel MARE, cea mai veche manastire a lumii. Cina si cazare la hotel 4*, pe malul Marii Rosii.

 

Ziua 3: MARTI 11 mai : LA MAREA ROSIE

Mic dejun. Manastirea Sf PAVEL – primul eremit al lumii crestine – vizita la manastirea din desert (daca este deschisa pentru vizitatori). Apoi program optional: croaziera cu vaporasul cu fund de sticla – se pot admira coralii si viata subacvatica din Marea Rosie (40 $). Timp liber, odihna la Marea Rosie (fenomenul mareelor, flux/ reflux la 6 ore). Cina, cazare hotel 4* in Ein Sokhna (la malul marii). 

 

Ziua 4: MIERCURI 12 mai: CAIRO

Dupa micul dejun, retur de la Ein Sokhna la Cairo. Biserica din Maadi, construita  pe  locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Optional: croaziera cu felucca pe Nil (o ora, 10 $). Optional: Muzeul civilizatiei egiptene, nou deschis, cu o camera a mumiilor (25$). Cina si cazare la Cairo, Hotel 4*.

 

Ziua 5: JOI 13 mai: WADI NATRUN

Dupa micul dejun plecam spre nord, pentru a vizita Wadi Natrun, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV). Vizitam, in functie de program (restrictii) 2 din cele 4 manastiri:  Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru), Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare ), As Surian (Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare). Optional: Izvorul Al Humra, izvor de apa dulce in mijlocul zonei lacurilor cu nitrati – scos din pamant de Pruncul Iisus (Fuga in Egipt). Dupa amiaza vizitam Manastirea SF Mare Mucenic MINA. Cina si cazare la Alexandria hotel 4*

 

Ziua 6: VINERI 14 mai : ALEXANDRIA, Sf Ev MARCU, Fuga in Egipt a SF. FAMILII

Mic dejun la Alexandria, portul de la Marea Mediterana – vizitam locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si celebra Biblioteca din Alexandria. Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii), Patriarhia Grec-Ortodoxa a Alexandriei (stalpul pe care a fost taiat capul Sf Mare Mc Ecaterina).

Apoi plecam catre Delta (acum asanata) a Nilului, prin care Sfanta Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina. Sakha, cunoscuta si sub denumirea (coptica) de Pekha-Issous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa urma in piatra, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici. Samanud. La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea un vas mare de granit despre care se spune ca a fost folosita  de Sfanta Fecioara Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici. pentru a vizita . Retur in Cairo, cina, cazare la hotel 4*

 

Ziua 7: SAMBATA 15 mai : CAIRO ANTIC, SHOPPING

Dupa micul dejun, program optional in afara Cairo: Memphis (prima capitala a egiptenilor) si Sakkara (prima piramida din Egipt, construita in forma de trepte). Pret (optional): 38$, intrarea in piramida: 6.5 $).

Cairo: Piramidele si Sfinxul, cumparaturi: Institutul de Papirus (demonstratie, cum se fabrica hartia de papirus), Insitutul de parfumuri, magazine de bumbac (bumbacukl egiptean este cel mai bun din lume), de pielarie, de aur etc. Bazarul Khan-el-Khalil.

Seara cina, apoi zbor TAROM spre Romania la ora 04:00, se ajunge in Bucuresti la ora 06:50.

———————————————–

PRET PROGRAM (7 zile / 7 nopti)

640 euro+ avion (grup de 11-24 pers)

Pt grup mai mic:

680 euro ( grup 10 pers)

+55 euro (diferenta pt grup de 8-9 pers)

Se adauga biletul de avion Bucuresti / Cairo / Bucuresti (aprox 300 euro)

Supliment SGL: 135 euro

——————————–

PRETUL CUPRINDE

Cazari 7 nopti in hotel 4*: Cairo (4n), Alexandria (1n), Ein Sokhna (2n)

Mic dejun si cina

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program,

Transport cu autocar turistic

Ghid local, Insotitor din partea agentiei

PRETUL NU CUPRINDE

Test Covid.19

Bilet Avion TAROM

Taxa de viza (25 usd),

Masa de pranz,

Tips pentru ghid si sofer local (35 euro),

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde

————————–

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egip0

Test PCR Covid19, facut cu maxim 72 ore inaintea intrarii in Egipt

————————-

ATENTIONARI COVID.19

In cazul în care autoritățile locale solicită prezentarea unui rezultat negativ al unui test PCR / dovadă vaccin sau solicită la intrarea în țară efectuarea unui test/ vaccin, agenția de turism NU suportă eventualele costuri aferente acestor cereri (nu sunt incluse în prețul plătit de Dv pentru programul turistic).

De asemenea, agenția de turism NU este răspunzătoare pentru:

– un eventual rezultat pozitiv la testul Covid19 și interzicerea intrării în țară a turistului

– refuzul turistului de a fi testat / vaccinat.

In Egipt

Toate activitatile turistice se desfasoara la o capacitate de 50%.

Masca de protectie este obligatorie in locurile publice.

La intrare la obiectivele truistice se ia temperatura corporala.

La retur in Romania nu se cere carantinare.

————————————–

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

 

Tags: , , , ,