pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPT, ESENTIAL. 11/18 iunie 2021, 830 euro + avion Tarom


Imaginati-va ca intrati in Egiptul secolului intai, impreuna cu Sfanta Familie (Fuga in Egipt). Nilul – unul dintre cele trei rauri nominalizate in Gradina Edenului – concentreaza in valea sa si in delta cea mai mare parte a populatiei, iar in templele faraonice, ale uneia dintre cele mai grandioase civilizatii ale lumii antice, statuile zeilor crapa si se sfarama in prezenta Pruncului Iisus, Dumnezeul cel Adevarat!

Nu este deci de mirare ca poporul egiptean este unul dintre primele popoare care au imbratisat crestinismul (Sf Mina, Sf Ecaterina, Sf Mercurie si multi alti mucenici sunt dovada vie) si nici ca pe traseul Sfintei Familii au aparut primele manastiri ale lumii crestine!

Va oferim un program fascinant, Egipt Esential, care cuprinde o croaziera relaxanta pe Nil si va prezinta deopotriva Egiptul faraonic si Egiptul crestin – totul concentrat intr-o saptamana memorabila!

Perioada 2021: intre Inaltarea Domnului si Rusalii!

 

PROGRAM

Ziua 1: VINERI 11 iunie 2021 : CAIRO, ASWAN (dezlegare la peste)

Intalnire in Aeroportul Otopeni joi 10 iunie seara, la ora 22:00. Zbor de noapte TAROM, cursa directa, ore 00:30 / 02:15. BINE ATI VENIT IN EGIPT! La aeroport vom fi intampinati de reprezentantul agentiei  care ne va insoti pentru obtinerea vizei si transferul catre cursa interna, zbor Cairo (nordul Egiptului) / Aswan (cel mai sudic oras al Egiptului) 05:30 / 06:55. Dimineata : Templul Philae (UNESCO) si Barajul de la Aswan. Imbarcarea pe vasul de croaziera (Nilul, unul dintrecele trei rauri nominalizate in Gradina Edenului). Pranz. Dupa-amiaza vizite optionale: Satul Nubian (plimbare cu feluca pe Nil, etnografie, 20 ), Spectacol de sunet si lumini la Templul Phile (cultura, istorie, 50 ). Cina, odihna. 

Ziua 2: SAMBATA 12 iunie : CROAZIERA PE NIL

Optional, dimineata devreme (ora 04:30) plecare spre Templul Abu Simbel (UNESCO, Templele nubiene. Cel mai frumos templu ridicat de Ramses al II-lea in sec 13 iH. Retur pe vasul de croaziera la ora 12:30 (optional Abu Simbel, 100 euro). Navigare catre Templul Kom Ombo (sec 2 iH), vizita la apusul soarelui. Cina, odihna pe vasul de croaziera.

Ziua 3: DUMINICA 13 iunie : CROAZIERA PE NIL

Diminata in jurul orei 7:00, vizitarea Templului Edfu (sec 3-1 iH), cu sarete trase de cai. Retur, mic dejun, continuam croaziera pe Nil. Seara se ajunge la Luxor, vizitarea Templului de la Luxor (sec 14 iH). Cina si odihna pe vasul de croaziera.

Ziua 4: LUNI 14 iunie : LUXOR

Optional, dimineata devreme zbor cu balonul cu aer cald – o experienta de neuitat, rasaritul de soare peste Valea Regilor, Templul lui Hachepsut si raul Nil! (agrement, 85 $). Retur pe vapor, mic dejun, apoi imbarcare pe autocar. Vizita pe malul estic al Nilului – Valea Regilor, iar la ora 11:00 plecare catre Ain Sokhna (spre Marea Rosie, 7-8 ore, autostrada). Cina si cazare la Ein Sokhna (port la Marea Rosie), hotel pe malul marii.

Ziua 5: MARTI 15 iunie : MAREA ROSIE. FUGA IN EGIPT

Mic dejun, apoi (optional) imbarcare pe un submarin, pentru a admira viata subacvatica si coralii din Marea Rosie (biologie marina, 35 ). La ora 11 plecare spre nord, catre Delta (acum asanata) a Nilului, prin care Sfanta Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina. Samanud. La biserica Fecioarei Maria – fantana cu apa (izvorul) scos prin minune de Pruncul Iisus din pamant si un vas mare de granit in care Maica Domnului a framantat aluatului in timpul sederii aici. Sf Abanoub – sfantul copil (12 ani). Sakha, denumirea (coptica) de Pekha-Issous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa urma in piatra, reprezentare a talpii Pruncului (doar la Locul Inaltarii din Ierusalim se mai pastreaza urma talpii lui Iisus).   Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici. Plecare spre Alexandria (M Mediterana), cina, cazare hotel 4*.

Ziua 6: MIERCURI 16 iunie : ALEXNDRIA, SF MINA, VALEA NITRIEI (dezlegare peste)

Alexandria, nordul Egiptului, port la Marea Mediterana. Dupa micul dejun, vizitam locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si al celebrei Biblioteci din Alexandria. Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii), Biserica Grec-Ortodoxa Sf Sava, cu stalpul pe care a fost taiat capul Sf M Mc Ecaterina. Langa Alexandria: Manastirea SF Mare Mc MINA, vizita. Continuam drumul spre Wadi Natrun, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV). Izvorul Al Humra, izvor de apa dulce in mijlocul zonei lacurilor cu nitrati – scos din pamant de Pruncul Iisus (Fuga in Egipt). In functie de program (restrictii) vizitam 2 din cele 4 manastiri:  Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru), Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare ), As Surian (Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare). Cina si cazare la Cairo, hotel 4*.

Ziua 7: JOI 17 iunie : CAIRO CRESTIN, CAIRO ANTIC

Mic dejun. Dimineata la ora 08:30 incepem vizita cu Old Cairo – Cairo Crestin. Vizitam: Biserica grec-ortodoxa Sf Gheorghe, Grota in care a locuit Sfanta Familie in Biserica Fecioarei Maria, Biserica Suspendata (sec 4), Biserica Sf Sergiu (sec 5, UNESCO, construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona). Biserica Sf Varvara. Platoul  Giza: Piramidele si Sfinxul. Cumparaturi: Institutul de Papirus, Insitutul de parfumuri, magazin de bumbac (bumbacul egiptean este cel mai bun din lume), de pielarie, de aur etc. Seara, optional: Biserica din Maadi, construita  pe  locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului, croaziera cu felucca pe Nil (agrement, o ora,10$). Bazarul Khan-el-Khalil. Cina, apoi zbor TAROM spre Romania la ora 04:00.

Se ajunge in Bucuresti vineri 18 iunie la ora 06:50.

————————————————————-

PRET PROGRAM (7 zile / 6 nopti cazare)

830 € + avion (grup de 16-20 pers)

Pt grup mai mic:

930 € ( grup 11 – 15 pers)

950 € (grup de 10 pers)

1015 € (grup de 8-9 pers)

Supliment SGL: 175 €

Se adauga bilet Tarom (~250 €)

PRETUL CUPRINDE

Avion intern Cairo / Aswan

Coaziera pe Nil (3 nopti cazare cu pensiune completa: md, dejun, cina, excursii Kom Ombo si Edfu)

Cazari cu mic dejun si cina, 3 nopti in hotel 4* la Ain Sokhna, Alexandria, Cairo

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program (nu optionale)

Transport cu autocar turistic,

Ghid local,  Preot Insotitor si Insotitor din partea agentiei

PRETUL NU CUPRINDE

Test Covid.19

Bilet Avion TAROM (~250€)

Taxa de viza (25 usd),

Programele optionale

Tips – ghid, sofer local (55€)

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde.

———————————–

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egipt

Test PCR Covid19, facut cu maxim 72 ore inaintea intrarii in Egipt.

———————————–

ATENTIONARI COVID.19

In cazul în care autoritățile locale solicită prezentarea unui rezultat negativ al unui test PCR / dovadă vaccin sau solicită la intrarea în țară efectuarea unui test/ vaccin, agenția de turism NU suportă eventualele costuri aferente acestor cereri (nu sunt incluse în prețul plătit de Dv pentru programul turistic).

De asemenea, agenția de turism NU este răspunzătoare pentru:

– un eventual rezultat pozitiv la testul Covid19 și interzicerea intrării în țară a turistului

– refuzul turistului de a fi testat / vaccinat.

Riscul de a pierde suma platita la agentie, in cazul unui rezultat pozitiv la testul Covid19 se acopera integral prin incheierea unei asigurari storno (firma de asigurari va rambursa catre Dv toata suma pe care ati platit-o catre agentia de turism, chiar daca au fost cumparate biletele de avion, au fost platite avansuri la furnizorii de servicii din Egipt etc).

In Egipt

Toate activitatile turistice se desfasoara la o capacitate de 50%.

Masca de protectie este obligatorie in locurile publice.

La intrare la obiectivele truistice se ia temperatura corporala.

La retur in Romania nu se cere carantinare.

————————————–

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro