pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPTUL CRESTIN, 7/14 martie (Saptamana Alba) si 9/16 aprilie 2021, 640 euro + Avion TaromPROGRAM (o saptamana)

Duminica: 7/14 martie 2021, Saptamana Alba (peste)

Vineri: 9/16 aprilie 2021

Ziua 1: DUMINICA : CAIRO CRESTIN

Intalnire in Aeroportul Otopeni sambata seara, la ora 22:00. Zbor de noapte TAROM, cursa directa, la ora 00:30. Se ajunge la Cairo la ora 03:15. BINE ATI VENIT IN EGIPT! La aeroport vom fi intampinati de reprezentantul agentiei  care ne va insoti pentru obtinerea vizei si transferul la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun. Dimineata la ora 09:00 plecam la Biserica grec-ortodoxa Sf Gheorghe (biserica rotunda), pentru participarea la Sfanta Liturghie. Dupa-amiaza, Cairo Crestin: Old Cairo (UNESCO): Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona). Cina, cazare la  hotel 4* Cairo. 

Ziua 2: LUNI : WADI NATRUN

Dupa micul dejun plecam spre nord, pentru a vizita Wadi Natrun, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV) unde vizitam, in functie de program (restrictii) o parte din cele 4 manastiri:  Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru), Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare ), As Surian (Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare). Optional: Izvorul Al Humra, izvor de apa dulce in mijlocul zonei lacurilor cu nitrati – scos din pamant de Pruncul Iisus (Fuga in Egipt). Cina si cazare la Alexandria hotel 4*. 

Ziua 3: MARTI : ALEXANDRIA, Sf Ev MARCU, MAN. SF MARE MC. MINA

Mic dejun la Alexandria, portul de la Marea Mediterana – vizitam locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si celebra Biblioteca din Alexandria. Vizitam Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii), Biserica grec-ortodoxa Sf Sava (stalpul pe care s-a taiat capul Sf Mare Mucenite Ecaterina) si Catacombele din Alexandria . Apoi plecam in afara orasului, pentru a vizita Manastirea Sf Mare Mucenic MINA. Optional: Orasul de marmura al Sf Mina (UNESCO). Retur in Alexandria, cina, cazare h4*

Ziua 4: MIERCURI : DELTA NILULUI, PE URMELE SFINTEI FAMILII

Dupa micul dejun ne indreptam spre Delta Nilului, prin care Sf Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina. Sakha, cunoscuta si sub denumirea (coptica) de Pekha-Issous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa basorelieful in stanca, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici. Samanud. La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea un vas mare de granit despre care se spune ca a fost folosita  de Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici. Vizita la Demietta, la  Manastirea Sfintei Demiana (fondatoare vietii monahale femeiesti, fiica lui  Marcus, guvernator crestin de la mijlocul secolului 3.  Si-a dedicat viata  intru Hristos, impreuna cu alte 40 de fecioare, alaturi de care a fost ucisa  din ordinul lui Diocletian, in timpul persecutiei crestinilor.  Traditia  spune ca lacasul in care Demiana si fecioarele au trait si s-au rugat a fost construit de tatal acesteia pe locul unde Fecioara si Pruncul s-au  ascuns de Irod. Cina si cazare la Cairo, hotel 4*. 

Ziua 5: JOI 25 feb: CAIRO CRESTIN, CAIRO ANTIC

Mic dejun, apoi dimineata dedicata Egiptului Antic: vizitam platoul Giza (UNESCO) – zona celor 3 piramide (piramida lui Keops – una dintre cele 3 minuni ale lumii antice,  piramida lui Kefren si a lui Mikerinos) si a Sfinxului, Institutul de Papirus, Insitutul de parfumuri.

Dupa amiaza revenim la obiectivele crestine: copacul Sfintei Maria din Matariya (care si-a deschis in mod miraculos trunchiul pentru a-I primi pe Prunc si Familia sa, ferindu-I de urmaritorii trimisi de regele Irod).  Zeitun, biserica ridicata pe unul dintre locurile de popas ale Sfintei Familii,  loc  in care Sfanta Fecioara Maria s-a aratat timp de trei ani consecutiv, incepand cu anul 1968. Maadi, construita  pe  locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Cairo, cina si cazare hotel 4*.

Ziua 6: VINERI 26 feb (harti) : Man SF ANTONIE CEL MARE

Dupa micul dejun, plecare spre Ein Sokhna, catre Marea Rosie. Vizita la Manastirea Sf ANTONIE cel MARE, cea mai veche manastire a lumii. Manastirea Sf Pavel Tebeul, primul eremit (daca este deschisa pt vizitatori).  Cina si cazare la hotel 4* pe malul Marii Rosii.

Ziua 7: SAMBATA 27 feb : CAIRO

Dupa micul dejun, timp liber la malul Marii Rosii. Plecare spre Cairo la ora 12. Cairo : shopping – magazin de pielarie, de bumbac etc. Optional: croaziera cu felucca pe Nil (o ora, 10 usd). Bazarul Khan-el-Khalil. Seara cina, apoi zbor TAROM spre Romania la ora 04:00, se ajunge in Bucuresti la ora 06:50.

—————————–

Reportaje

Foto-reportaj, Fuga in Egipt

Acasa la Sf Antonie cel Mare

Sakha, urma pe piatra a piciorului Pruncului Iisus

La Sf Mina

Egipt, arta copta

Orasul de marmura al Sf Mina

Delta Nilului, Samanoud. Sf Abanoub (12 ani)

Zeitoun, aparitiile Maicii Domnului

Cairo crestin (1)

Cairo crestin (2)

——————————

PRET PROGRAM (7 zile / 7 nopti)

640 euro+ avion (grup de 11-24 pers)

Pt grup mai mic: 690 euro ( grup 10 pers)

Se adauga biletul de avion Bucuresti / Cairo / Bucuresti (aprox 215-300 euro)

Supliment SGL: 135 euro

——————————–

PRETUL CUPRINDE

Cazari 7 nopti in hotel 4*: Cairo (4n), Alexandria (2n), Ein Sokhna (1n)

Mic dejun si cina

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program,

Transport cu autocar turistic

Ghid local, Insotitor din partea agentiei

PRETUL NU CUPRINDE

Test Covid.19

Bilet Avion TAROM

Taxa de viza (25 usd),

Masa de pranz,

Tips pentru ghid si sofer local (35 euro),

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde

————————–

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egip0

Test PCR Covid19, facut cu maxim 72 ore inaintea intrarii in Egipt

————————-

ATENTIONARI COVID.19

In cazul în care autoritățile locale solicită prezentarea unui rezultat negativ al unui test PCR / dovadă vaccin sau solicită la intrarea în țară efectuarea unui test/ vaccin, agenția de turism NU suportă eventualele costuri aferente acestor cereri (nu sunt incluse în prețul plătit de Dv pentru programul turistic).

De asemenea, agenția de turism NU este răspunzătoare pentru:

– un eventual rezultat pozitiv la testul Covid19 și interzicerea intrării în țară a turistului

– refuzul turistului de a fi testat / vaccinat.

In Egipt

Toate activitatile turistice se desfasoara la o capacitate de 50%.

Masca de protectie este obligatorie in locurile publice.

La intrare la obiectivele truistice se ia temperatura corporala.

La retur in Romania nu se cere carantinare.

————————————–

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , , ,