pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

RUSIA MARE, iulie / august 2019, Pret: 1220 euro


Iisus Mantuitorul, Andrei Rubliov (sec XV)
Iisus Mantuitorul, Andrei Rubliov (sec XV)

PERIOADA, RUSIA MARE 2019

Avion: 24 iulie / 10 august

Autocar: 21 iulie / 12 august

Se pot achizitiona si module separate, respectiv:

RUSIA NORDULUI EXTREM: 21 sau 24 iulie / 3 august

RUSIA CENTRALA, La Sf Serafim de Sarov: 3 / 10 sau 12 august

—————————————————

PLECARE: 

AUTOCAR:

Duminica 21 iulie, ora 18:00 : Plecare pe ruta Bacau – Ucraina.

Luni 22 iulie: Dimineata, vizita la Lavra Adormirea Maicii Domnului de la Poceaev, inchinare la Icoana Maicii Domnului de la Poceaev, la urma piciorului Maicii Domnului pe piatra, la moastele Sf Iov si ale Sf Amfilohie. Continuarea drumului spre Polonia, cazare la Lublin / Lukow, hotel 3*.

Marti 23 iulie: mic dejun, apoi traversam Polonia, Tarile Baltice, cazare in Rusia la Peciora sau Pskov, hotel 3*.

Miercuri 24 iulie : Vizitam Manastirea Maicii Domnului de la Peciora (1473),  construita peste pestera nefacuta de mana omului (10.000 de sfinte moaste).  Cartea Nesfintii Sfinti si alte povestiri scrisa de Arhim  Tihon (cartea anului 2012 in Rusia) vorbeste despre aceasta manastire. La pranz plecam spre Sankt Petersburg, cazare hotel 3*.

————————————————————————————————————————

AVION:  Miercuri 24 iulie , zbor catre St Petersburg.

————————————————————————————————————

MODULUL 1, RUSIA NORDULUI EXTREM (10 zile)

Z0 – Miercuri 24 iulie, seara: la hotel  intalnirea grupurilor sosite cu autocarul si cu avionul. Cazare la St Petersburg, hotel 3*. 

Z1 – Joi 25 iulie, St. PETERSBURG: Mic dejun. Zi dedicata vizitarii maretei capitale a Imperiului Rus:  Sf XENIA de St Petersburg,  slujba la capela Sf Xenia, cimitirul Smolensk ; Manastirea Sf IOAN DE KRONSTAD, inchinare la sfintele moaste. Centrul vechi, malurile Nevei (UNESCO), Biserica Mantuitorului Insangerat, Catedrala Kazanskaya, Biserica Sf Isak, Catedrala Sf Petru si Pavel (1712-1732, simbolul orasului). Lavra Sf Alexandru Nevski, protectorul fostei capitale imperiale. Cazare la St Petersburg, hotel 3*.

Z2 – Vineri 26 iulie : Manastirea VALAAM, Lacul Ladoga, Program optional. Plecare spre Priozersk. Ora 13:30, croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga ( cel mai mare lac din Europa). Vizitarea manastirii (sec X), vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. Aici s-au nevoit Sf Gherman din Alaska ( trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12.000 de necredinciosi) si Sf Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). Vizitarea Schitului Sf Nicolae, masa la trapeza, mini-spectacol Corul Valaam. Retur la St Petersburg, Hotel 3*.

Z3 – Sambata 27 iulie : St PETERSBURG, SVIR: Dupa micul dejun plecare spre nordul extrem. Pe traseu, oprire la Manastirea Sf Alexandru din Svir, inchinare la moastele izvoratoare de mir ale Sfantul caruia i s-a aratat Sf Treime. Cazare la Petrozavodsk.

Z4 : Duminica 28 iulie : PETROZAVODSK, KEM, SOLOVAT

Foarte devreme (ora 4) continuam drumul spre Cercul Polar de Nord, strabatand regiunea Karelia, paradisul pescarilor si fotografilor, in perioada noptilor albe. La Kem / Rabocheovstrovsk participam la Sfanta Liturghie la metocul Manastirii Solovat sau la biserica satului, situata la tarmul Marii Albe. Imbarcare pe vapor, traversarea Marii Albe spre Insula Solovat. Cazare, vizita cu ghid la Manastirea Solovat (2-3 ore). Participare la Vecernie. Cazare pe Insula Solovat, hotel 2*.

Z5: Luni 29 iulie : SOLOVAT

Manastirea Soloveţ , cea mai nordica mare manastire a Rusiei, situata aproape de Cercul Polar de Nord. Infiintata pe la anii 1400 de catre preacuviosii parinti Savatie, Zosima si Gherman, a caror pilda de viata ascetica a atras multi urmasi; viata monahala de aici a format multi asceti, a caror influenta s-a intins in toata Rusia. Dupa Revolutia Rosie, Stalin transforma manastirea Solovet in primul si cel mai crunt lagar de exterminare politica si religioasa (1920 -1991), model pentru Gulagul  sovietic. Man.Solovet s-a redeschis dupa Perestroika. Ansamblul istoric, cultural si natural de pe insula Solovet din Marea Alba (Man. Solovet si intreg arealul) face parte din patrimoniul UNESCO (1992). 

Participare la Sf. Liturghie la Man. Solovat. Excursie la Biserica cu Far (Dealul Sekirnaia). Baie in izvorul sfant.  Cazare in Solovat, hotel 2*.

Z6: Marti 30 iulie : SOLOVAT: Dimineata, participare la Sfanta Liturghie, program liber. La pranz, croaziera pe Marea Alba. Portul Kem. Apoi parcurs spre Petrozavodsk. Cazare h4*. Lasatul secului pentru Postul Maicii Domnului.

Z7: Miercuri 31 iulie : PETROZAVODSK, KIJI :  Mic dejun. In timpul zilei, excursie optionala: Lacul Onega, Insula Kiji,  faimosul muzeu in aer liber cu biserici de lemn -arhitectura traditionala a popoarelor din Karelia(UNESCO). Pe insula de 6 km lungime si 1 km latime sunt 83 de piese arhitecturale din lemn. Seara revenire la Petrozavodsk, cazare la hotel 4*. 

Z8 – Joi 1 august : TIHVIN, St. PETERSBURG. Dimineata, plecare spre St Petersburg, oprire la Tikhvin, Icoana Maicii Domnului Tihvinskaia (pictata de Sf Ap si Ev Luca, in timpul vietii Fecioarei Maria; in Rusia din 1383). Drum catre St Petersburg, cazare Hotel 3. Optional: Noaptea, plimbare cu vaporasul pe Neva, spectacolul podurilor basculante in perioada noptilor albe – intre 1.30 si 3 noaptea.

Z9 – Vineri 2 august (Sf Prooroc Ilie, stil vechi): ST PETERSBURG

Dupa mic dejun, zi libera in St Petersburg. Recomadari: Muzeul Ermitaj, Palatul Petrodvoret, spectacol de opera sau balet… Cazare la St Petersburg, hotel 3*.

Z10 – Sambata 3 august St. Petersburg, plecare optiuni:

Cu avionul, spre Romania( final Modulul 1) sau

MODULUL 2, RUSIA CENTRALA (8 zile)

Cu autocarul: se continua traseul – Sf SERAFIM de VIRITA, NOVGOROD, MOSCOVA:

Dupa micul dejun, plecare spre Moscova. Viriţa, inchinare la mormantul Sf SERAFIM de VIRIŢA (+1950), loc de extraordinara incarcatura duhovniceasca. Velikiii Novgorod, Kremlinul cu catedrala Sf Sofia ( 1045-1050), in care se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului „Oranta” ( „Mijlocitoarea”) – sec 12 – apartinand vechii scoli de pictura de icoane a Novgorodului. Cazare Moscova, hotel 3*.

Cu avionul: Sambata 3 august, sosire la Moscova.

Seara, intalnire la hotel cu grupul care soseste cu autocarul din St Petersburg.

Inelului de Aur al Rusiei ( Moscova, Serghiev Posad, Jaroslavl, Suzdal, Vladimir), zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri (cetati). Centre istorice, religioase si de arta medievala de mare importanta in secolele 12 – 13, Vladimir si Siuzdal fac astazi parte din patrimoniul UNESCO.

Z11 – Duminica 4 august : MOSCOVA : Zi dedicata Moscovei: Incepem inchinandu-ne la     moastele sfintei protectoare a Moscovei, Sfanta MATRONA (+1952) A spus: „ pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”.  Sfanta Liturghie. Apoi ne indreptam spre inima Moscovei: Piata Rosie si Kremlinul (patrimoniul UNESCO). Vizitam (intrari optionale): Kremlin, Catedrala Vasilii Blajenii, Parcul Alexandrovski. Pranz (optional) la una dintre autoservirile din magazinul Gum. Timp liber in centrul Moscovei. Cazare la Moscova hotel 3*. 

Z 12 – Luni 5 august: MOSCOVA, SERGHIEV POSAD: Dupa micul dejun vizitam Catedrala Mantuitorului, cea mai mare catedrala ortodoxa din lume. Galeriile Tretiacov, icoana Sf Treime a Sf Andrei Rubliov, icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus). Magazinul Fabricii Sofrino. Plecare la Serghiev Posad (60 km nord de Moscova), vizitarea marii Lavre a Sfintei Treimi a Sf Serghie de Radonej ( patrimoniul UNESCO). Cazare la hotel 3* la Lavra Sf Serghie de Radonej.

Sf Serghie de Radonej (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf Treimi. Sf Serghie de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej ( 70 km de Moscova, pe Inelul de Aur) , manastirea  ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei. 

Z 13 – Marti 6 august (+ Schimbarea la Fata, stil nou): MUROM, DIVEEVO :  Dimineata devreme participare la prima Sf Liturighie in lavra; dupa citirea acatistului Sf Serghie se deschide racla cu sfintele moaste, pt inchinare ( este singurul moment din zi). La ora 10 plecam spre Diveevo.

Murom: Manastirile „Bunavestire” si „Schimbarea la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos” manastiri alaturate ale celor doi soti Sf Petru si Sf. Fevronia (manastire calugari si manastire de maici); inchinare la sfintele moaste. Cazare la Diveevo, hotelul Manastirii Sf Treimi a Sf Serafim de Sarov.

Z 14 – Miercuri 7 august : Sf SERAFIM de SAROV, Lavra Sf Treime: dimineata, participare la slujba si program liber in Manastirea Sfintei Treimi a Sf Serafim de Sarov. Dupa amiaza-vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf Serafim de Sarov, baie in apele tamaduitoare. Seara participare la procesiunea Drumul Maicii Domnului ( Kanafka). Cazare Diveevo, hotelul manastirii.

Sf SERAFIM DE SAROV, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” ( dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri. 

Program de slujbe: 7- Acatistul Sf Serafim, 8- 9.30  – Sf. Liturghie; slujbele se tin in biserica in care se afla sfintele moaste ale Sf Serafim de Sarov. 17 – Vecernie, seara procesiunea zilnica  Drumul Maicii Domnului – Canafca.

Z15 – Joi 8 august : ORANKI, VLADIMIR, SUZDAL, SERGHIEV POSAD: Dimineata, participare la Sfanta Liturghie, inchinare la moastele Sf Serafim de Sarov si la icoana Maicii Domnului Umilenia (praznuita in 28 iulie/10 august). La ora 8,30 plecare de la Diveevo. ORANKI (1643), jertfa celor 10000 calugari mucenici.  Vladimir, prima capitala a Rusiei ( sec 12)- vizitarea primei biserici crestine din Rusia – Catedrala Adormirii Maicii Domnului. Suzdal (UNESCO). Cazare la Suzdal, hotel 3*. 

Z16 – Vineri 9 august: ROSTOV, YAROSLAVL, MOSCOVA : Dimineata plecare spre Iaroslav, Manastirea Tolga (1354) – moastele Sf Ignatie Briancianinov; Icoana Maicii Domnului de la Tolga, pictata de Sf Ap si Ev Luca – in sec. 16 a fost vindecat  ţarul Ivan cel Groaznic. Rostov – inchinare la moastele Sf Dimitrie de Rostov si Sf Avraamie ( la anul 1000 i s-a aratat Sf Ioan Teologul, spunandu-i sa intemeieze o manastire la Rostov). Cazare la Moscova, hotel 3*. 

Z17 – Sambata 10 august : Moscova, plecare optiuni:

Cu avionul catre casa ( finalul Modulului 2, Rusia CENTRALA)

Continuarea programului cu autocarul: SERPUHOV, OPTINA, CERNIGOV

Plecare din Moscova dimineata devreme. Serpuhov, Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Potirul Nesecat, izbavitoare de patima betiei . Manastirea OPTINA : moastele sfintilor cuviosi stareti de la Optina, jertfa celor trei calugari martiri din anul 1993. Granita, cazare la Cernigov, hotel 3*.

Z18 – Duminica 11 august : CERNIGOV: Sfanta Liturghie, inchinare la moastele Sf LAVRENTIE ( + 1950, ale carui minuni si  proorociri sunt binecunoscute ) si Sf  Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696), Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie ( de la 1069), Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ ( sec 11, la anul 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, in cinsetea careia s-a intemeiat manastirea). Cazare la Kiev, hotel 3*.

Z19 – Luni 12 august: KIEV. Optional: dimineata devreme (ora 6) participam la prima Sfanta Liturghie la Lavra Pecerska prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti . In functie de timp: Manastirea Sverinet, Chitaev – Teofil cel Nebun pentru Hristos, Sf Dositeea.

Plecare spre Romania, se ajunge seara/ noaptea.

———————————————————————————————————————

PRET: 1220 euro (grup 40 pers)

Pt grup mai mic:

1299 euro (grup 35-39 pers)

1380 euro (grup 30-34 pers)

1490 euro (grup 25-29 pers)

1650 euro (grup 20-24 pers)

Pret pentru transport cu autocarul.

Pt transport cu avionul, se adauga pretul biletelor de avion.

PRETUL CUPRINDE:

Cazari hotel 3*-4* (cu mic dejun) : 5 St Petersburg, 3  Moscova, 1 Serghiev Posad, 1 Suzdal, 2 Petrozavodsk

Cazari hotel 2-3*: 2 Solovat, 2 Diveevo

Transport cu autocar turistic

Croaziera pe Marea Alba, excursii Solovat

Invitatia in Rusia si procedura de obtinere a vizei (obtinem viza pt Dv);

Mapa material documentar

Ghid din partea agentiei, preot insotitor, traducator

PRETUL NU CUPRINDE:

Taxa de viza  Rusia (336 lei), in regim de urgenta, taxa de viza se dubleaza

Asigurare medicala (functie de varsta)

Transport avion (optional)

Masa (mic dejun la Solovat si Diveevo; pranz; cina)

Programe optionale: Excursia la Valaam (90 eu), Excursie la Kiji (60 euro) Croaziera de noapte, Neva

Biletele de intrare la obiectivele turistice (maxim 80 euro)

Cazarile in afara Rusiei (pt parcursul cu autocarul: 65 euro la dus si 55 euro la intors)

Alte cheltuieli netrecute la Pretul include

————————————————

DOSAR pt viza: 

Cerere-tip ( format electronic)

1 foto tip pasaport

Pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii

Invitatia din Rusia (asigurata de agentie, cost inclus in pret)

Asigurare medicala emisa de o firma agreata de Consulatul Rusiei

 

NOTE:

Pretul comunicat este pentru serviciile din Rusia, parcurs cu autocarul.

Pt persoanele care doresc sa calatoreasca cu avionul, se adauga pretul biletului de avion.

Pt persoanele care vor sa calatoareasca din Romania cu autocarul se adauga costul cazarii pana la intrarea in Rusia (65 euro) si la retur, cazarea din Ucraina (55 euro).

Achizitie bilete de avion: acestea se pot cumpara individual (de pe site) sau prin agentia de turism. Rugam anuntati agentia de turism organizatoare asupra acestei optiuni, pentru a stabili si transferul aeroport / hotel (autocar – in cazul unui grup, sau taxi – pentru sosiri individuale)

Viza: Oferim serviciul de obtinere a vizei prin agentia noastra de turism (inclus in pret). Intrarea si iesirea in / din Federatia Rusa se fac pe proprie raspundere a participantilor, cu obligatia de a respecta termenele inscrise in viza acordata de Federatia Rusa.

——————————————

Informatii si inscrieri:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 4270/2010
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , , ,