pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

RUSIA: Vacanta 1 mai, la Sf Serafim de Sarov! 30 aprilie – 7 mai 2019 (8z/7n); Pret 480 euro + avion


In 2019, in Saptamana Luminata avem si vacanta de 1 mai! Va invitam la un program minunat in Rusia, de Izvorul Tamaduirii ne dorim sa facem baie in izvorul tamaduitor al Sfantului Serafim de Sarov!

PROGRAM:

Ziua 1: Marti 30 aprilie 2019 (a 3a zi de Pasti): PLECARE

Zbor spre Moscova, din Bucuresti sau Chisinau … BINE ATI VENIT IN RUSIA! Transfer, cazare hotel 3*. Optional: un tur al faimoaselor statii de metrou din Moscova. Cele mai frumoase staţii sunt: Komsomolskaya, Novoslobodskaya, Mayakovskaya, Park Pobedy, Ploshchad Revolyutsii sau Kievskaya…

ZIUA 2, Miercuri 1 mai :  MOSCOVA, SERGHIEV POSAD

Mic dejun, apoi mergem sa ne inchinam la moastele sfintei protectoare a Moscovei, Sfanta Matrona. Optional : Piata Rosie, defilare de 1 Mai, Ziua Muncii. Plecare spre  Serghiev Posad, vizitam Lavra Sfintei Treimi a Sf Serghie de Radonej (UNESCO). Cazare la Serghiev Posad, hotel 3*.

Sf SERGHIE DE RADONEJ (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf Treimi. Sf Serghie de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej, manastirea  ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.

Ziua 3, Joi 2 mai: SERGHIEV POSAD VLADIMIR, MUROM, DIVEEVO

Dimineata la ora 6 participare la slujba acatistului (singurul moment din zi cand se deschide racla Sf Serghie) si la Sf Liturghie la Lavra Sfintei Treimi. Dupa micul dejun, la ora 8,30 plecam pe traseul Inelului de Aur.

Inelului de Aur al Rusiei ( Moscova, Serghiev Posad, Jaroslavl, Suzdal, Vladimir), zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri. Centre istorice, religioase si de arta medievala de mare importanta in sec. XII-XIII, Vladimir si Suzdal fac astazi parte din patrimoniul UNESCO.

Vizitam : Vladimir – prima capitala a Rusiei (sec 12), cu Catedrala Adormirii Maicii Domnului – prima biserica crestina din Rusia. Murom Man. Schimbarea la Faţã si Man. Bunavestire, Sfintii Petru si Fevronia (protectorii familiei crestine; ambii odihnesc in aceeasi racla), ne inchinam la moastele Sf Mucenici Constantin, Mihail si Teodor (tatal si fiii). Seara ajungem la Diveevo, cazare la hotel 2 *

Ziua 4, Vineri 3 mai ( Izvorul Tamaduirii) : Sf SERAFIM de SAROV

Sf Serafim de Sarov, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat 1000 de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, iar in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. 

Program in Manastirea Sfintei Treimi a Sf Serafim de Sarov de la Diveevo: Ora 07:00, acatistul Sf Serafim de Sarov, ora 08:30 Sfanta Liturghie. Dupa-amiaza vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf Serafim de Sarov, baie in apele tamaduitoare. Procesiunea zilnica Drumul Maicii Domnului ( Kanafka ). Cazare la hotel 2*, Diveevo. 

Ziua 5, Sambata 4 mai : ORANKI, SUZDAL

Dimineata, optional participare la prima Sfanta Liturghie. La ora 9 plecare spre Manastirea Oranki (1634), jertfa celor 11.000 calugari mucenici. Vizita la Suzdal, importanta cetate medievala din sec X-XII, acum un mic orasel de provincie care, in 15 kmp, cuprinde 305 cladiri de patrimoniu, cele mai multe fiind biserici, unele intrate in patrimonial UNESCO. Sf Sofia de Suzdal. Cazare la Suzdal.

Ziua 6: Duminica 5 mai: JAROSLAVL, ROSTOV, SERGHIEV POSAD

Dupa micul dejun, plecam la Ivanovo, participam la Sfanta Liturghie la o biserica din oras. Jaroslavl (1354), traversam fluviul Volga: Manastirea Tolga, moastele

Sf Ignatie BriancianinovIcoana Maicii Domnului de la Tolga, pictata de Sf Ap si Ev Luca; l-a vindecat  pe ţarul Ivan cel Groaznic de o boala de picioare. Rostov. Inchinare la moastele Sf Dimitrie de Rostov si Sf Avraamie (la anul 1000 i s-a aratat Sf Ioan Teologul, spunandu-i sa intemeieze o manastire la Rostov, prima manastire din centrul Rusiei. Retur, cazare la Serghiev Posad, h 3*.

Ziua 7: Luni 6 mai (Sf M Mc Gheorghe, stil vechi):  MOSCOVA

Dimineata, optional: participarea la Sfanta Liturghie in Lavra Sfintei Treimi a Sf Serghie de Radonej.  Dupa micul dejun, plecare spre Moscova. Astazi vizitam Piata Rosie si Kremlinul (patrimoniul UNESCO), Catedrala Vasilii Blajenii, Gradinile Alexander. Timp liber in central Moscovei, cazare in Moscova hotel 3*. 

ZIUA 8 : Marti 7 mai: MOSCOVA

Mic dejun. Vizitam apoi Catedrala Mantuitorului, cea mai mare catedrala ortodoxa din lume. Optional: croaziera pe Raul Moscova (o ora). Apoi vizitam: Galeriile Tretiacov, Galeria Rubliov, icoana Sf Treime pictata de Sf Andrei Rubliov si icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus). Timp liber in Piata Rosie. Plecare spre aeroport la ora 17:00, zbor la ora 20:35.

Optional (individual): cazare la Moscova, plecare a doua zi spre Romania.

—————————————————————————————————-

PRET: 480 euro + avion (grup 45 pers)

Pt grup mai mic:

499 euro (grup 40-44 pers)

520 euro (grup 35-39 pers)

550 euro (grup 30-34 pers)

580 euro (grup 25-29 pers)

Se adauga pretul avionului.

Supliment de single: 200 €

PRETUL CUPRINDE

Transport terestru in Rusia, autocar clasificat turistic

Transfer aeroport /hotel / aeroport (pt grup)

Cazari in hoteluri 3* (loc in camera dubla) si la hotelul Man. Diveevo 2*

Mic dejun la Moscova si Serghiev Posad

Invitatie / suport de viza

Procedura de obtinere a vizei (obtinem viza pt Dv)

Insotitor din partea agentiei de turism, preot si traducator

Brosura (material documentar)

PRETUL NU CUPRINDE

Bilete avion

Transfer aeroport (pt sosiri sau plecari individuale)

Taxa de viza

Mese (mic dejun la Diveevo, dejun si cina  tot programul)

Bilete muzee (35 euro)

Asigurarea medicala

Orice alte cheltuieli in afara celor incluse la Pretul cuprinde.

 ———————————————————————-

DOSAR PENTRU VIZA 

Cerere-tip (electronica) 

1 foto tip pasaport

Pasaport in original   valabil inca 6 luni de la data returului 

Invitatia din Rusia (asigurata de agentie, cost inclus in pret) 

Asigurare medicala

——————————————————–

Informatii utile: 

Orar zboruri DIRECTE catre Moscova: 

De la Bucuresti (doua curse pe zi, Aeroflot), pret bilet : 206 euro (la 20.09.2018)

Bucuresti / Moscova (Sheremetyevo), Ore : 02:05 / 05:05 sau 13:30 / 16:30

Moscova (Sheremetyevo) / Bucuresti, Ore: 09:20 / 12:25 sau 20:35 / 23:45

De la Chisinau ( o cursa pe zi, Aeroflot; mai multe curse / zi, Air Moldova)

Chisinau / Moscova (Sheremetyevo), Aeroflot, ore : 11:30 / 14:45

Moscova (Sheremetyevo) / Chisinau, Aeroflot, ore: 07:25 / 10:30

Pret bilet Aeroflot Chisinau / Moscova / Chisinau: 166 euro (la 20.09.2018)

Nota: Air Moldova inca nu a afisat orarul pt 2019.

Achizitie bilete de avion: acestea se pot cumpara individual (de pe site) sau prin agentia de turism. Rugam anuntati agentia de turism organizatoare asupra acestei optiuni, pentru a stabili si transferul aeroport / hotel (autocar – in cazul unui grup, sau taxi – pentru sosiri individuale)

Viza: Oferim serviciul de obtinere a vizei prin agentia noastra de turism (inclus in pret). Intrarea si iesirea in / din Federatia Rusa se fac pe proprie raspundere a participantilor, cu obligatia de a respecta termenele inscrise in viza acordata de Federatia Rusa.

———————————

Informatii si inscrieri:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 4270/2010
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , , ,