pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

RUSIA NORDULUI EXTREM, 21 sau 24 iulie / 3 aug 2019 (11 z avion, 14 z autocar), Pret: 830 euro + avion


Manastirea Valaam, Lacul Ladoga

Prima parte din programul Rusia Mare 2019 poate fi achizitionata si ca program de sine-statator, sub numele RUSIA NORDULUI EXTREM (Sankt Petersburg, Valaam, Solovat, Svir, Tihvin).

Plecare: cu autocarul (21 iulie) sau cu avionul (24 iulie, la St Petersburg), retur cu avionul (3 august, din St Petersburg)

———————————–

PLECARE:

AUTOCAR:

Duminica 21 iulie, ora 18:00 : Plecare pe ruta Bacau – Ucraina.

Luni 22 iulie: Dimineata, vizita la Lavra Adormirea Maicii Domnului de la Poceaev, inchinare la Icoana Maicii Domnului de la Poceaev, la urma piciorului Maicii Domnului pe piatra, la moastele Sf Iov si ale Sf Amfilohie. Continuarea drumului spre Polonia, cazare la Lublin / Lukow, hotel 3*.

Marti 23 iulie: mic dejun, apoi traversam Polonia, Tarile Baltice, cazare in Rusia la Peciora sau Pskov, hotel 3*.

Miercuri 24 iulie : Vizitam Manastirea Maicii Domnului de la Peciora (1473),  construita peste pestera nefacuta de mana omului (10.000 de sfinte moaste).  Cartea Nesfintii Sfinti si alte povestiri scrisa de Arhim  Tihon (cartea anului 2012 in Rusia) vorbeste despre aceasta manastire. La pranz plecam spre Sankt Petersburg, cazare hotel 3*.

————————————————————————————————————————

AVION:  Miercuri 24 iulie , zbor catre St Petersburg, din Chisinau sau Bucuresti.

————————————————————————————————————

PROGRAM: 

Z0 – Miercuri 24 iulie, seara: la hotel  intalnirea grupurilor sosite cu autocarul si cu avionul. Cazare la St Petersburg, hotel 3*. 

Z1 – Joi 25 iulie, St. PETERSBURG: Mic dejun. Zi dedicata vizitarii maretei capitale a Imperiului Rus:  Sf XENIA de St Petersburg,  slujba la capela Sf Xenia, cimitirul Smolensk ; Manastirea Sf IOAN DE KRONSTAD, inchinare la sfintele moaste. Centrul vechi, malurile Nevei (UNESCO), Biserica Mantuitorului Insangerat, Catedrala Kazanskaya, Biserica Sf Isak, Catedrala Sf Petru si Pavel (1712-1732, simbolul orasului). Lavra Sf Alexandru Nevski, protectorul fostei capitale imperiale. Cazare la St Petersburg, hotel 3*.

Z2 – Vineri 26 iulie : Manastirea VALAAM, Lacul Ladoga, Program optional. Plecare spre Priozersk. Ora 13:30, croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga ( cel mai mare lac din Europa). Vizitarea manastirii (sec X), vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. Aici s-au nevoit Sf Gherman din Alaska ( trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12.000 de necredinciosi) si Sf Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). Vizitarea Schitului Sf Nicolae, masa la trapeza, mini-spectacol Corul Valaam. Retur la St Petersburg, Hotel 3*.

Z3 – Sambata 27 iulie : St PETERSBURG, SVIR: Dupa micul dejun plecare spre nordul extrem. Pe traseu, oprire la Manastirea Sf Alexandru din Svir, inchinare la moastele izvoratoare de mir ale Sfantul caruia i s-a aratat Sf Treime. Cazare la Petrozavodsk.

Z4 : Duminica 28 iulie : PETROZAVODSK, KEM, SOLOVAT

Foarte devreme (ora 4) continuam drumul spre Cercul Polar de Nord, strabatand regiunea Karelia, paradisul pescarilor si fotografilor, in perioada noptilor albe. La Kem / Rabocheovstrovsk participam la Sfanta Liturghie la metocul Manastirii Solovat sau la biserica satului, situata la tarmul Marii Albe. Imbarcare pe vapor, traversarea Marii Albe spre Insula Solovat. Cazare, vizita cu ghid la Manastirea Solovat (2-3 ore). Participare la Vecernie. Cazare pe Insula Solovat, hotel 2*.

Z5: Luni 29 iulie : SOLOVAT

Manastirea Soloveţ , cea mai nordica mare manastire a Rusiei, situata aproape de Cercul Polar de Nord. Infiintata pe la anii 1400 de catre preacuviosii parinti Savatie, Zosima si Gherman, a caror pilda de viata ascetica a atras multi urmasi; viata monahala de aici a format multi asceti, a caror influenta s-a intins in toata Rusia. Dupa Revolutia Rosie, Stalin transforma manastirea Solovet in primul si cel mai crunt lagar de exterminare politica si religioasa (1920 -1991), model pentru Gulagul  sovietic. Man.Solovet s-a redeschis dupa Perestroika. Ansamblul istoric, cultural si natural de pe insula Solovet din Marea Alba (Man. Solovet si intreg arealul) face parte din patrimoniul UNESCO (1992). 

Participare la Sf. Liturghie la Man. Solovat. Excursie la Biserica cu Far (Dealul Sekirnaia). Baie in izvorul sfant.  Cazare in Solovat, hotel 2*.

Z6: Marti 30 iulie : SOLOVAT: Dimineata, participare la Sfanta Liturghie, program liber. La pranz, croaziera pe Marea Alba. Portul Kem. Apoi parcurs spre Petrozavodsk. Cazare h4*. Lasatul secului pentru Postul Maicii Domnului.

Z7: Miercuri 31 iulie : PETROZAVODSK, KIJI :  Mic dejun. In timpul zilei, excursie optionala: Lacul Onega, Insula Kiji,  faimosul muzeu in aer liber cu biserici de lemn -arhitectura traditionala a popoarelor din Karelia(UNESCO). Pe insula de 6 km lungime si 1 km latime sunt 83 de piese arhitecturale din lemn. Seara revenire la Petrozavodsk, cazare la hotel 4*. 

Z8 – Joi 1 august : TIHVIN, St. PETERSBURG. Dimineata, plecare spre St Petersburg, oprire la Tikhvin, Icoana Maicii Domnului Tihvinskaia (pictata de Sf Ap si Ev Luca, in timpul vietii Fecioarei Maria; in Rusia din 1383). Drum catre St Petersburg, cazare Hotel 3. Optional: Noaptea, plimbare cu vaporasul pe Neva, spectacolul podurilor basculante in perioada noptilor albe – intre 1.30 si 3 noaptea.

Z9 – Vineri 2 august (Sf Prooroc Ilie, stil vechi): ST PETERSBURG

Dupa mic dejun, zi libera in St Petersburg. Recomadari: Muzeul Ermitaj, Palatul Petrodvoret, spectacol de opera sau balet… Cazare la St Petersburg, hotel 3*.

Z10 – Sambata 3 august St. Petersburg, plecare optiuni:

Cu avionul, spre Romania( final Modulul 1) sau

Cu autocarul: se continua traseul spre Rusia Centrala (program RUSIA MARE)

————————————

PRET: 830 euro (grup 40 pers)

Pt grup mai mic:

870 euro (grup 35-39 pers)

930 euro (grup 30-34 pers)

999 euro (grup 25-29 pers)

1120 euro (grup 20-24 pers)

Se adauga pretul biletelor de avion.

PRETUL CUPRINDE

Cazari hotel 3*-4* (cu mic dejun) : 5 St Petersburg, 2 Petrozavodsk

Cazari hotel 2-3*: 2 Solovat

Transport cu autocar turistic

Croaziera pe Marea Alba, excursii Solovat

Invitatia in Rusia si procedura de obtinere a vizei (obtinem viza pt Dv);

Mapa material documentar

Ghid din partea agentiei, preot insotitor, traducator

PRETUL NU CUPRINDE

Taxa de viza  Rusia (336 lei), In regim de urgenta, taxa de viza se dubleaza

Asigurare medicala (functie de varsta)

Transport avion (optional)

Masa (mic dejun la Solovat ; pranz; cina)

Programe optionale: Excursia la Valaam (90 eu), Excursie la Kiji (60 euro), Croaziera de noapte, Neva

Biletele de intrare la obiectivele turistice (maxim 40 euro)

Cazarile in afara Rusiei (pt parcursul cu autocarul: 65 euro la dus )

Alte cheltuieli netrecute la Pretul include.

————————-

INFORMATII UTILE:

DOSAR pt viza:

Cerere-tip ( format electronic), 1 foto tip pasaport , Pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii, Invitatia din Rusia (asigurata de agentie, cost inclus in pret), Asigurare medicala emisa de o firma agreata de Consulatul Rusiei.

Viza: Oferim serviciul de obtinere a vizei prin agentia noastra de turism (inclus in pret). Intrarea si iesirea in / din Federatia Rusa se fac pe proprie raspundere a participantilor, cu obligatia de a respecta termenele inscrise in viza acordata de Federatia Rusa.

Pretul comunicat este pentru serviciile din Rusia, parcurs cu autocarul.

Pt persoanele care calatoresc cu avionul, se adauga pretul biletului de avion.

Pt persoanele care calatoresc din Romania cu autocarul, se adauga costul cazarii pana la intrarea in Rusia (65 euro).

Achizitie bilete de avion: acestea se pot cumpara individual (de pe site) sau prin agentia de turism. Rugam anuntati agentia de turism organizatoare asupra acestei optiuni, pentru a stabili si transferul aeroport / hotel (autocar – in cazul unui grup, sau taxi – pentru sosiri individuale).

—————————

Informatii si inscrieri:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 4270/2010
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , , ,