pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

Schimbarea la Fata – Pe urmele pasilor Mantuitorului, dar si ale lui Moise si Ilie in Tara Sfanta, Iordania si Sinai


Perioada: 18 – 28 August 2010. ( 11 zile),
Pret:  1150 euro, Pretul este calculat pt grup de 50 persoane

Şi după şase zile a luat Iisus cu Sine pe Petru şi pe Iacov şi pe Ioan şi i-a dus într-un munte înalt, de o parte, pe ei singuri, şi S-a schimbat la faţă înaintea lor. Şi veşmintele Lui s-au făcut strălucitoare, albe foarte, ca zăpada, cum nu poate înălbi aşa pe pământ înălbitorul. Şi li s-a arătat Ilie împreună cu Moise şi vorbeau cu Iisus. Şi răspunzând Petru, a zis lui Iisus: Învăţătorule, bine este ca noi să fim aici; şi să facem trei colibe: Ţie una şi lui Moise una şi lui Ilie una. Căci nu ştia ce să spună, fiindcă erau înspăimântaţi. Şi s-a făcut un nor care îi umbrea, iar un glas din nor a venit zicând: Acesta este Fiul  Dar, deodată, privind ei împrejur, n-au mai văzut pe nimeni decât pe Iisus, singur cu ei Meu cel iubit, pe Acesta să-L ascultaţi. Şi coborându-se ei din munte, le-a poruncit ca nimănui să nu spună cele ce văzuseră, decât numai când Fiul Omului va învia din morţi. ( Marcu, 2-9)

Ziua 1 miercuri 18 august 2010: GALILEEA, TABOR
Pt grupul din Oradea: zbor Oradea-Bucuresti la ora 6.15, se ajunge in Bucuresti Otopeni la ora 7.30.
Intalnire pe aeroportul Otopeni la ora 7.30, zbor El Al la ora 10.40, se ajunge in Tel Aviv la ora 13.15. Program de dupa-amiaza – se viziteaza Marea Galileii: Tabgha, Capernaum, Biserica Sf. Apostoli, Muntele Fericirilor. Râul Iordan, Jardenit.
Plecare spre Nazareth, cazare si cina la hotel 3*. Noaptea la 23.30 plecare spre Muntele Tabor, participare la Slujba de noapte pt  sarbatoarea Schimbarii la Fatza a Mantuitorului.

Ziua 2, joi 19 august 2010: NAZARETH, IORDANIA
Dimineata devreme, intoarcerea la hotel in Nazareth, mic dejun. Scurta odihna, apoi se viziteaza Nazaret – Biserica Sf. Arh. Gavriil ( Buna Vestire) şi Biserica romano-catolică – Bunavestire. Cana Galileii, biserica cu cele 2 vase in care s-a transformat apa in vin ( prima minune a Mantuitorului, la nunta din Cana Galileii). Plecam apoi spre punctul de frontiera cu Iordania. In Iordania se viziteaza:
Gadara / Umm Qays – tinutul gadarenilor ( Luca 8,26), locul in care Iisus a vindecat un demonizat, demonii intrand intr-o turma de porci. Biserica din sec 4, construita direct peste un mormant din epoca romana, atesta faptul ca acest punct indica cu precizie unul dintre locurile in care Iisus a infaptuit una dintre minuni. Orasul ofera o splendida panorama asupra Marii Galileii si a Inaltimilor Golan ( Muntele Hermon, din care izvoraste apa Iordanului).
Tall Mar Elias – Se considera ca acesta este locul in care s-a nascut Sf Prooroc Ilie Tesviteanul (Tesva Galaadului, cf 3 Regi, 17.1). Locul in care Sf Ilie s-a inaltat la cer in carul de foc este dealul din zona Betabara – locul Botezului Domnului, de langa raul Iordan, care se va vizita in ziua urmatoare.
Ajlun / AnjaraBiserica Sf Maria din Munte, inaltata pentru a comemora pestera in care Iisus, sfanta Sa mama si discipolii Sai au innoptat, intr-unul dintre drumurile lor.
Amman – capitala Iordaniei, mentionata in Vechiul Testament sub numele de Rabat Ammon (Deuteronomul, 3.11) si apoi – din sec 3 i.H. –  cunoscuta sub numele de Filadelfia, dupa numele regelui ptolemeu Filadelfius.
Cina si cazare in Amman, hotel 3*.

Ziua 3, vineri 20 august: IORDANIA
Dupa micul dejun, plecam spre zona originara a Botezului Domnului Iisus Hristos, zona in care Sf Prooroc Ioan Botezatorul locuia si boteza multimile, vestind venirea Fiului lui Dumnezeu ( Ioan 1,28; 3,26). Locul acesta se afla in present la 600 m distanta de actuala albie (deviata) a Raului Iordan si tot prin acest loc, in alte perioade istorice, poporul lui Israel a trecut apa plecand de pe Muntele Nebo catre Pamantul Fagaduintei, Sf Prooroc Ilie s-a inaltat la Cer in carul de foc, Sf Maria Egipteanca a vietuit timp de 47 de ani, in adancul pustiei. Zona era numita “Betabara, dincolo de Iordan”, unde boteza Ioan sau “Betania de dincolo de Iordan” ( diferita de Betania in care s-au nascut Marta si Maria, langa Ierusalim). Se viziteaza locul Botezului Mantuitorului si pestera Sf Maria Egipteanca.
Madaba – mentionata de 4 ori in Vechiul Testament ca Madeba, intre secolele 4 si 7  d.H. a devenit unul dintre cele mai faimoase centre ale artei bizantine – mozaicurile de aici fiind de un mare rafinament artistic. Capodopera pastrata pana in present este o harta in mosaic a Ierusalimului si a Tarii Sfinte ( sec 6) din Biserica ortodoxa a Sf Gheorghe ( biserica ortodoxa activa, cu icoane facatoare de minuni).
Muntele Nebo – este ultimul loc in care Moise s-a oprit cu poporul lui Israel, inainte de a intra in Pamantul Fagaduintei ( Deuteronom, 34). O splendida perspective se ofera privitorului asupra intregii Tari Sfinte. Aici Moise a murit, mormantul sau insa nu este cunoscut.
Makaver / Mukawir – muntele in varful caruia regale Irod Antipa si-a construit un palat. Este locul in care Sf Ioan Botezatorul a fost intemnitat si in care I s-a taiat capul, dupa dansul Salomeei ( Matei 14, 3-11). Apusul de soare peste Marea Moarta, admirat de pe aceasta inaltime, este o priveliste de neuitat.
Cina si cazarea la Petra, hotel 3*.

Ziua 4 sambata 21 august: IORDANIA, PETRA
Dupa micul dejun, excursie de jumatate de zi la Petra, unul dintre cele mai importante centre comerciale din vremea lui Iisus. Perioada de inflorire a capitalei nabateenilor a durat intre secolele 3 i.H. si inceputul sec 2 d.H., cand orasul a fost cucerit de Traian si anexat Imperiului Roman. In timpul Exodului, Moise si poporul lui Israel a trecut pe langa Petra ( Numerii, 20), aici fiind locul in care Moise a dat cu toiagul si a aparut izvorul de apa din stanca ( scurta oprire la izvorul lui Moise). Tot in apropiere a murit Miriam, sora lui Moise, si Aaron, fratele acestuia si primul preot al poporului evreu, inmormantat pe muntele Hor din vecinatate. Este aproape sigur ca Petra a reprezentat ultimul popas al Magilor de la Rasarit, veniti sa aduca Pruncului Sfant aur, smirna si tamaie. Actualmente, Petra reprezinta una dintre minunile lumii, cu constructiile sale sapate direct in stanca roz, de-a lungul unui defileu situat in sud-vestul Iordaniei.
Dupa pranz ( optional), plecare spre sud, spre Golful Aqaba, pentru transferal la granita cu Egiptul. Cazare la Manastirea Sf Ecaterina, cina la rest Morganland.

Ziua 5, duminica 22 august : Muntele SINAI, Manastirea Sf ECATERINA
Optional: ascensiune de noapte pe Muntele Sinai – locul in care Moise a primit Tablele Legii – pentru a admira rasaritul de soare. Coborare foarte devreme, pentru participare la Sf Liturghie la Manastirea Sf Ecaterina.
Dupa amiaza vizitarea Manastirii Sf Ecaterina, inchinare la moastele Sf Mare Mucenite Ecaterina, vizitarea Rugului Aprins. Muzeul manastirii. Osuarul cu Sf Moaste – Sf Stefan Sinaitul
Manastirea Sf Ecaterina este cea mai mica patriarhie ortodoxa din lume, care a strabaturt istoria ca o oaza de crestinism in inima Peninsulei Sinai. Intemeiata in sec al VI-lea de catre Imparatul Iustinian pe locul unei biserici construite de catre Sf Imparateasa Elena, manastirea Sf Ecaterina nu a fost niciodata cucerita, supusa sau distrusa, de catre nici una dintre marile puteri care au dominat peninsula Sinai. Atat arabii, cruciatii, otomanii cat si Napoleon au acordat protectie acestei manastiri ortodoxe.
Cazare la Man Sf Ecaterina.

Ziua 6, luni 23 august: MAREA MOARTA, JERIHON
Dimineata dupa micul dejun, plecare spre Taba / granita cu Israelul si apoi spre Jerihon – de-a lungul tarmului Marii Moarte. Oprire la Marea Moarta ( 2-3 ore, optional: plaja, baie). Cina si cazare la Asezamantul Romanesc de la Jerihon.

Ziua 7: marti 24 august: IERUSALIM
Dupa micul dejun, Ierusalim: Muntele Măslinilor, locul Înălţării, Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor, Mormântul Maicii Domnului, Drumul Crucii, Biserica Sf. Mormânt.
Cina, cazarea la Asezamantul Romanesc de la Jerihon.

Ziua 8: miercuri 25 august: IERUSALIM
Dupa micul dejun, continuam vizitarea Jerusalimului: Muntele Sion, Manastirea Eleon – locul Inaltarii,  Biserica Sf. Mormânt, Biserica Română din Ierusalim, cumparaturi in carteirul crestinilor. Cina, cazarea la Asezamantul Romanesc de la Jerihon.

Ziua 9, joi 26 august: BETHLEEM, EIN KAREM, PUSTIUL IUDEII
Dupa micul dejun plecare la Betlehem: Biserica Naşterii Domnului, Peştera. Oraşul En Karem: Locul naşterii Sf. Ioan Botezătorul, Izvorul şi Peştera Sf. Ioan Botezătorul. Câmpul Păstorilor. Mănăstirea Sf. Teodosie. In functie de situatia locala: Manstirea Sf Sava din Pustiul Iudeii ( daca este permis accesul). Cina si cazarea la Asezamantul Romanesc de la Jerihon.

Ziua 10, vineri 27 august: PROCESIUNEA ADORMIREA MAICII DOMNULUI
Ierusalim: participare la procesiunea din ajunul Adormirii Maicii Domnului. Cumparaturi in carierul crestin, ultima vizita la Sf Mormant. Cina, cazarea la Asezamantul Romanesc de la Jerihon.

Ziua 11, sambata 28 august: Muntele CARANTANIA, Man. HOZEVA
Dupa micul dejun, plecam la Muntele Carantania, locul ispitirii Domnului nostru Iisus Hristos, Pelerinaj la Mănăstirea Sf. Gheorghe Hozevitul, Moaştele Sf. Ioan Iacob de la Hozeva, Peştera Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul de pe pârâul Kerit, Biserica Dudul lui Zaheu.
Seara, plecare spre Romania, zbor El Al la ora 21.25 ( se ajunge la Bucuresti la 0.15).
Pt grupul din Oradea, zbor Bucuresti – Oradea la ora 20.55.

Pretul cuprinde :

 • Transportul cu avionul Bucuresti-Tel Aviv ( cursa El Al).
 • Autocar***, transfer aeroport sosire si plecare, la dispozitia grupului pe toata durata programului
 • Cazare: Israel: Nazareth ( hotel, 1 noapte) si Asezamantul Romanesc de la Ierihon (5 nopti) , Iordania – hoteluri 3* (2 nopti), Sinai: Manastirea Sf Ecaterina ( 2 noapti)
 • Demipensiune (mic dejun si cina)
 • Toate taxele vamale, transfer la Elat ( intre granita iordaniana si cea egipteana, in Israel)
 • Ghidaj specializat: preot de la Biserica Romana din Ierusalim, ghizi crestini in Iordania si Egipt

Pretul nu cuprinde:

 • Biletul de avion Oradea/Bucuresti si retur ( cursa Tarom)
 • Tipsuri :  Israel – 50 euro ( include si plata taxiurilor pt Muntele Tabor, Hozeva si Man. Sf Sava), Iordania – 20 euro,  Egipt – 10 euro
 • Masa de pranz la Petra ( optional)
 • Asigurare medicala (23 lei, pt personae cu varsta pana la 60 ani; cota se majoreaza de 3 ori pt persaone cu varsta intre 60-64 ani si de 4 ori pt persoane cu varsta peste 64 ani).
 • Asigurare storno (asigura suma platita catre agentia de turism, in cazul in care din motive obiective turistul nu va mai putea pleca in pelerinaj; suma platita va fi rambursata de catre firma de asigurari, in baza documentelor depuse de solicitant). Prima de asigurare: 20 lei.
 • Orice alte cheltuieli netrecute la rubrica “pretul cuprinde”.

Acte necesare: pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii

NOTE :

 • Avans necesar pentru inscriere: 30% din valoarea perogramului pt care optati. Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM TURISM SRL, dupa care se emit documentele legale ( factura, contract, asigurari – optional).
 • Moneda indicata la cumparaturi in toate aceste tari: USD.
 • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
 • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
 • Firma MIRIAM TURISM SRL, cod fiscal: RO20167322, cont in euro la Raiffeisen Bank,  nr. RO10 RZBR 0000 0600 0874 6509. Depunerea avansului / contravalorii pelerinajului se face la orice agentie Raiffeisen Bank din tara, direct la ghiseu, fara comision. Primiti dovada platii in contul firmei. Dupa depunere emitem factura fiscala, contractul cu turistul si asigurarea storno ( 4 euro); actele se trimit prin posta persoanelor inscrise sau se inmaneaza personal in momentul inceperii programului.
Tags: