pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

Pelerinaj 5 zile in ISRAEL si 5 zile in EGIPT


10 zile, avion si autocar***, Pret: 1099 euro, la grup de minim 30 pers | Bonus pt clienti fideli: 50 euro

NOTA: programul se poate achzitiona si pe module, astfel:
5 zile in Israel ( 690 euro, 30 sept – 5 oct) [click pentru detalii program scurt Israel] sau
5 zile: Sinai si Egiptul Crestin (830 euro, 5-10 oct) [click pentru detalii program scurt Egipt]

PROGRAMUL DE 10 ZILE ISRAEL SI EGIPT:

Plecare 30 sept 2009, miercuri:
Intalnire la aeroportul Otopeni la ora 20.30, zbor la ora 23,15 Sosire Ben Gurion Tel Aviv, transfer la Asezamantul Romanesc de la Jerihon, cazare la hotelul pt pelerini ( camere duble, aer conditionat, baie proprie)

Ziua 1: Joi 1 oct. IERUSALIM
Dupa micul dejun, Ierusalim: Muntele Măslinilor, locul Înălţării, Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor, Mormântul Maicii Domnului, Drumul Crucii, Biserica Sf. Mormânt.
Cina, cazarea la Asezamantul Romanesc de la Jerihon.

Ziua 2: Vineri 2 oct. Muntele CARANTANIA, Man. HOZEVA
Dupa micul dejun, plecam la Muntele Carantania, locul ispitirii Domnului nostru Iisus Hristos, Pelerinaj la Mănăstirea Sf. Gheorghe Hozevitul, Moaştele Sf. Ioan Iacob de la Hozeva, Peştera Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul de pe pârâul Kerit, Biserica Dudul lui Zaheu.
Cina, cazarea la Asezamantul Romanesc de la Jerihon.
Optional ( daca tot grupul doreste) slujba de noapte la Biserica Sf Mormant ( se plateste transportul 10-15 euro, functie de marimea grupului)

Ziua 3: Sambata 3 oct. BETHLEEM, EIN KAREM, PUSTIUL IUDEII
Dupa micul dejun plecare la Betlehem: Biserica Naşterii Domnului, Peştera. Oraşul En Karem: Locul naşterii Sf. Ioan Botezătorul, Izvorul şi Peştera Sf. Ioan Botezătorul. Câmpul Păstorilor. Mănăstirea Sf. Teodosie. In functie de situatia locala: Manstirea Sf Sava din Pustiul Iudeii.
Cina, cazarea la Asezamantul Romanesc de la Jerihon.

Ziua 4: Duminica 4 oct. IERUSALIM
Sf. Liturghie la Jerihon. Dupa-aminază: Jerusalim, Biserica Sf. Mormânt şi Biserica, Biserica Română din Ierusalim, Muntele Sion. Cina, cazarea la Asezamantul Romanesc de la Jerihon.

Ziua 5: Luni 5 oct. GALILEEA, NAZARETH
Dupa micul dejun, plecare spre Nazaret: oraşul, Biserica Sf. Arh. Gavriil, şi Biserica romano-catolică – Bunavestire. Cana Galileii. Muntele Tabor. Râul Iordan. Marea Galileii: Tabgha, Capernaum, Biserica Sf. Apostoli, Muntele Fericirilor. Reintoarcere la Jerihon, cina si cazarea.

Ziua 6: Marti 6 oct. Spre SINAI
Dupa micul dejun, dis de dimineata, plecare spre Egipt, de-a lungul tarmului Marii Moarte ( situata la cel mai jos nivel din lume, 400 m sub oceanul planetar), la granita Israelului cu cele trei tari arabe: Iordania, Arabia Saudita si Egipt ( Marea Rosie, golful Akaba). Transfer in Egipt, spre Peninsula Sinai
Seara se ajunge la Manastirea Sf Ecaterina, cea mai mica patriarhie ortodoxa din lume, care a strabaturt istoria ca o oaza de crestinism in inima Peninsulei Sinai. Intemeiata in sec al VI-lea de catre Imparatul Iustinian pe locul unei biserici construite de catre Sf Imparateasa Elena, manastirea Sf Ecaterina nu a fost niciodata cucerita, supusa sau distrusa, de catre nici una dintre marile puteri care au dominat peninsula Sinai. Atat arabii, cruciatii, otomanii cat si Napoleon au acordat protectie acestei manastiri ortodoxe.
Cina si cazare la hotelul Sf Ecaterina,
Optional: de la ora 2 noaptea, escaladarea Muntelui Sinai, locul in care Moise a primit tablele legii.

Ziua 7 : Miercuri 7 oct. Spre Zaafarana
Pentru grupul care a escaladat muntele Sinai pt a admira rasaritul de soare, revenirea de pe Muntele Sinai se face in jurul orei 8.30-9. Grupul care a ramas la manastire, participare la Sf Liturghie ( optional)
Mic dejun, apoi vizitarea man. Sf Ecaterina, Inchinare la moastele Sf Mare Mucenite Ecaterina ( praznuita la 25 nov.), vizitarea Rugului Aprins. Muzeul manastirii. Osuarul cu Sf Moaste – Sf Stefan Sinaitul
Plecare spre Manastirea Sf Antonie cel Mare, in drum se viziteaza Oaza Faran, cu manastirea „7 fete”, apartinand de Man. Sf Ecaterina, hram: Sf Moise, Izvorul Sf Moise.
Seara, cazare si masa in Zaafarana, hotel ****

Ziua 8 :  Joi 8 oct. Manastirea Sf ANTONIE CEL MARE, Man. Sf PAVEL
Dupa micul dejun, plecare in desert catre Manastirea Sf Antonie cel Mare si Manastirea Sf Pavel Tebeul (primii eremiti / pustnici crestini).
Ajungem dupa-amiaza in Cairo, vizitam Biserica dedicata Fecioarei Maria, cunoscuta  sub numele de Adaweya  (Biserica Fecioarei de la bac) in Maadi, construita  pe locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului.  Optional: plimbare cu barca pe Nil ( daca ajungem devreme in Cairo).
Cina si cazare la Cairo, hotel ***.

Ziua 9: Vineri 9 oct. CAIRO
Mic dejun intre orele 7 – 8. Dimineata dedicata Egiptului Antic: vizitam platoul Giza – zona celor 3 piramide (piramida lui Keops – una dintre cele 3 minuni ale lumii antice,  piramida lui Kefren si a lui Mikerinos) si a Sfinxului, Institutul de Papirus.

Dupa-amiaza, Cairo Crestin: Old Cairo: Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona),

Biserica Fecioarei din Zeitun ( incepand din 1968, timp de trei ani consecutiv, Sf Fecioara Maria si-a facut aparitia deasupra cupolei bisericii, fiind vazuta, fotografiata, filmata de peste un million de persoane, de toate religiile). Vizita la copacul Sfintei Maria din Matariya ( care si-a deschis in mod miraculous trunchiul pentru a-I primi pe Prunc si Familia sa, ferindu-I de urmaritorii trimis de regale Irod).

Mostorod, localitate la periferia Cairo, cunoscuta in trecut sub numele de al Mahamma  (locul Imbaierii) pentru ca aici Maria L-a imbaiat pe Prunc si i-a spalat hainele – este un loc de mare incarcatura duhovniceasca.
Cina si cazare la hotel Cairo

Ziua 10: Sambata 10 oct. WADI NATRUN ( Zona Patericului Egiptean), SF MINA

Dupa micul dejun plecam spre nord, pentru a vizita Wadi Natrun, locul parintilor din Patericul Egiptean ( sec IV) unde vizitam 2 din cele 4 manastiri:  Al Baramus ( Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru) , Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare ), As Surian ( Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare).

Apoi plecam spre Manastirea Sf Mina , situata langa Alexandria, inchinare la moastele Sf Mina.

Reintoarcere la Cairo, vizitarea bazarului Khan El Kalily ( cumparaturi, suveniruri).
Plecare din Cairo spre Bucuresti, zbor de noapte.

Pret: 1099 euro, pt grup de minim 30 persoane.

Pretul cuprinde :

 • Transport: avion Bucuresti – Tel Aviv si Cairo- Bucuresti,
 • Autocar***, transfer aeroport sosire si plecare, transfer la granite dintre Israel si Egipt
 • Cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) ; cazarea la Asezamantul Romanesc de la Ierihon – Israel; Man. Sf Ecaterina hotel***, Zaarafana hotel**** si Cairo hotel**** – Egipt
 • Taxa viza Egipt, taxa de protectie si drum in Egipt, taxa de iesire din Israel
 • Ghidaj specializat: preot de la Biserica Romana din Ierusalim si ghid egiptean crestin, vorbitor de limba engleza

Pretul nu cuprinde:

 • Tipsuri (bacsis) Israel – 50 euro si Egipt – 30 euro ( se platesc la ajungerea in fiecare tara)
 • Asigurare medicala, asigurare storno ( 4 euro, asigura suma platita catre agentia de turism, in cazul in care din motive obiective turistul nu va mai putea pleca in pelerinaj; suma platita va fi rambursata de catre firma de asigurari, in baza documentelor depuse de solicitant).
 • Intrari la obiective turistice
 • Taxiurile pt Muntele Tabor, Hozeva si Man. Sf Sava ( ~ 20 euro).

Acte necesare: pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii

NOTE :

 • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale ( Israel), dar se parcurg toate obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare. In caz de forta majora se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile, israeliene, egiptene sau romane refuza intrarea/iesirea pe/ de pe teritoriul tarii in cauza a unei/unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
 • Pentru ascensiunea de noapte pe muntele Sinai este bine sa aveti pantofi comozi ( de sport, eventual ghete), o haina de vant ( pe varful muntelui sunt curenti puternici de aer), o lanterna. Cararea este suficient de lata pentru a fi parcursa atat de catre pelerini / turisti, cat si de catre camile – care sunt aduse special pt ajutorul turistilor care obosesc ( ~ 15 euro/sens de urcare).
 • Moneda indicata la cumparaturi, pentru ambele tari: USD.
 • Asigurarea medicala pt 10 zile in Israel si Egipt:
 • 23.75 lei – pt persoane cu varsta pana la 60 ani
 • 71.25 lei – pt persoane cu varsta intre 60-64 ani inclusiv
 • 95 lei – pt persoane cu varsta peste 65 ani.

Firma MIRIAM TURISM SRL, cod fiscal: RO20167322, cont in euro la Raiffeisen Bank,  nr. RO10 RZBR 0000 0600 0874 6509. Depunerea avansului / cv pelerinajului se face la orice agentie Raiffeisen Bank din tara, direct la ghiseu, fara comision. Primiti dovada platii in contul firmei.

Dupa depunere emitem factura fiscala, contractul cu turistul si asigurarea storno ( 4 euro), actele se trimit prin posta persoanelor inscrise sau se inmaneaza personal in momentul intalnirii pe aeroportul Otopeni.