pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

NIL: De la Assuan la Delta-De la paganism la crestinism


Pret:  1199 euro, grup de 30 pers, bonus clienti fideli: 60 euro
Perioada: 17- 27 noiembrie 2009 ( 10 zile)
Optional: a 11- a zi escala la Piata de Flori din Amsterdam

Miraculosul Egipt – “darul Nilului” al fluviului care da viata, care aduce cu el, odata cu apa, si pamantul fertil – nu este doar leaganul unei civilizatii grandioase de la care ne-au mai ramas mumii si pietre ingenios inaltate, sculptate si incrustate, scriere inchizand in sine intelepciune inca nedescifrata total.
Pamantul verde al Egiptului este, in acelasi timp, si pamantul care a oferit securitate si dragoste Pruncului Iisus, cand acesta era urmarit pentru a fi omorat in propria Sa tara.
“Binecuvântat să fie Egiptul, poporul Meu” si “Din Egipt am chemat pe Fiul Meu” anuntau proorocii (Isaia19,25 si Osea, 11,1). Egiptul devine astfel singura alta tara, in afara Palestinei, in care a trait Mantuitorul nostru pe pamant.

Programul urmareste traseul Nilului de viata datator in intreg Egiptul, de la sud la nord, asezand fata in fata relicvele marii civilizatii antice egiptene ( jumatatea sudica a cursului, croaziera), cu zona crestina, prea putin cunoscuta a Egiptului, reperabila din punctul central al tarii pana in Delta Nilului.

Punctam in acest periplu crestin: locuri din traseul Sfintei Familii in timpul Fugii in Egipt; lucrarea apostolica a Sf Ap Marcu; locatiile primilor eremiti si monahi ai lumii ( Sf Antonie cel Mare si Sf Pavel, zona patericului egiptean, prima manastire de maici – Sf Demiana), dar si a mucenicilor primelor veacuri crestine (catacombele din Alexandria; Sf Mina, Sf. Gheorghe, Sf Mercurie, Sf Serghie, Sf Varvara); de asemenea locul uimitoarei aparitii a Maicutei Domnului in secolul XX, incepand din 1968 timp de 3 ani, aproape zilnic, la Biserica din Zeitun – Cairo.

In drum spre casa, finalizam  programul cu o escala la celebra Piata de Flori din Amsterdam! Veniti si veti vedea!

PROGRAMUL:

Ziua 0 : luni 16 nov 2009 – intalnire in Aeroportul Otopeni la ora 17.50, zborul la ora 02.15
Sosirea la Cairo unde vom fi intampinati de reprezentantul agentiei  care ne va insoti pentru obtinerea vizei si transferul la hotel 4**** in Cairo

Ziua 1: marti, CAIRO
Dimineata dedicata Egiptului Antic: dupa micul dejun vizitam platoul Giza – zona celor 3 piramide (piramida lui Keops – una dintre cele 3 minuni ale lumii antice,  piramida lui Kefren si a lui Mikerinos) si a Sfinxului, Institutul de Papirus.
Dupa-amiaza vizitam zona crestina Old Cairo: Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona), Biserica Sfanta Varvara.
Cina si innoptare la hotel**** Cairo

Ziua 2: miercuri CAIRO
Continuam vizitarea zonei crestine a Cairo-ului: dimineata mergem la Biserica dedicata Fecioarei Maria, cunoscuta  sub numele de Adaweya  (Biserica Fecioarei de la bac) in Maadi, construita  pe locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului.
Apoi ne indreptam spre nordul Cairo-ului. Vizita la Biserica Fecioarei din Zeitun ( incepand din 1968, timp de trei ani consecutiv, Sf Fecioara Maria si-a facut aparitia deasupra cupolei bisericii, fiind vazuta de peste un million de persoane, de toate religiile). Vizita la copacul Sfintei Maria din Matariya (care si-a deschis in mod miraculos trunchiul pentru a-I primi pe Prunc si Familia sa, ferindu-I de urmaritorii trimis de regale Irod).  Apoi mergem spre Mostorod, in Qaliubiya, localitate cunoscuta in trecut sub numele de al Mahamma  (locul Imbaierii) pentru ca aici Maria L-a imbaiat pe Prunc si i-a spalat hainele.
Retur la Cairo, transfer la Gara Cairo Giza, tren de noapte catre Assuan, cina si mic dejun in tren.

Ziua 3: joi, ASUAN, CROAZIERA
Sosirea in Asuan. Scurta vizita la barajul de la Assuan Optional, vizita in Satul Nubian si gradina botanica de pe una dintre insule. Imbarcare pe vasul de croaziera***** pe Nil. Croaziera spre Kom Ombo.
Vizitarea templului in Kom Ombo ( optional).  Pranz si cina pe vapor.

Ziua 4: vineri, CROAZIERA
Navigare Kom Ombo – Edfu – Esna.  Pranz, cina si cazare la bord (stationare in Edfu).Optional vizitarea templului Edfu. Croaziera de noapte.

Ziua 5: sambata, CROAZIERA, LUXOR
Croaziera catre Esna. Optional, viozitarea templului Esna. Mic dejun, dejun si cina pe vasul de croaziera.
Croaziera de noapte.

Ziua 6: duminica, LUXOR
Mic dejun, debarcare de pe vasul de croaziera la Luxor. Vizitare Manastirea Mari Giurgis, Luxor. Tururi optionale: templele de la Karnak si Luxor, Valea Regilor.. Optional: plimbare cu balonul/zeppelin.
Tren de noapte spre Cairo, cuseta de 2 locuri, cina si mic dejun in tren.

Ziua 7: luni, Sf ANTONIE, Sf PAVEL
Dimineata in Cairo –  plecare catre Manastirile Sf Antonie cel Mare si Sf Pavel (primii eremiti / pustnici crestini). Reintoarcere in Cairo, cina si cazare hotel****.Optional: plimbare cu felucca pe Nil in Cairo

Ziua 8 – marti, DELTA NILULUI
Mic dejun, plecare spre Delta Nilului, in zona strabatura de Sfanta Familie ( traseul Fugii in Egipt: Palestina, nordul Peninsulei Sinai, Delta Nilului, Cairo si de-a lungul Nilului pana in punctual central al Egiptului; biserica copta sustine ca Sfanta Familie a fost ocrotita si a ramas in Egipt timp de 3 ani).
Samanud.  La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea o troaca mare de granit despre care se spune ca a fost folosita  de Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici.
Vizita la Demietta, la  Manastirea Sfintei Demiana (fondatoare vietii monahale femeiesti, fiica lui  Marcus, guvernator crestin de la mijlocul secolului 3.  Si-a dedicat viata  intru Hristos, impreuna cu alte 40 de fecioare, alaturi de care a fost ucisa  din ordinul lui Diocletian, in timpul persecutiei crestinilor.  Traditia  spune ca lacasul in care Demiana si fecioarele au trait si s-au rugat a fost construit de tatal acesteia pe locul unde Fecioara si Pruncul s-au  ascuns de Irod.
Vizitam localitatea Sakha, cunoscuta si sub denumirea (coptica) de Pekha-Issous, vulgarizat in Lysous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa basorelieful in stanca, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici.
Cina si cazarea in Alexandria, hotel****

Ziua 9 – miercuri, ALEXANDRIA
Mic dejun la Alexandria, portul de la Marea Mediterana – vizitam locul Farului din Alexandria ( una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si celebra Biblioteca din Alexandria. Vizitam Catedralei Sf Marcu si Biserica Sf Ecaterina. Catacombele din Alexandria.
Dupa-amiaza, vizita la Manastirea Sf Mina si situl arheologic Abu Mena ( “Orasul Sfantului Mina” aflat in patrimonial universal UNESCO).
Cina si cazarea in Alexandria, hotel****.

Ziua 10 – joi, WAADI NATRUN, zona Patericului Egiptean
Mic dejun, plecare din Alexandria catre Cairo.
Valea Natrun ( locul parintilor din Patericul Egiptean, sec IV) unde vizitam cele 4 manastiri:  Al Baramus ( Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru) , Anba Bishoi ( Manastirea Sf Paisie cel Mare ), As Surian ( Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare).
Sosire in Cairo, vizitarea bazarului Khan El Kalily ( cumparaturi, suveniruri),
Cina si cazare in Cairo, hotel****.

Ziua 11 – vineri 27 noiembrie, optional: escala la AMSTERDAM
Ora 2.00 transfer la aeroport, zbor Cairo – Amsterdam la ora 4.10.
Varianta 1: zbor Cairo – Amsterdam – Bucuresti ( se ajunge la Bucuresti la ora ora 15.45)
Varianta 2: escala de 12 ore in Amsterdam, intre orele 8 si 20.10. Amsterdam, program optional: tren aeroport- centru, vizitarea celebrei Piete de Flori din Amterdam, Muzeul Figurilor de Ceara Madame Tussaud, plimbare cu vaporul pe canale …). La ora 17 ne intoarcem la aeroport cu trenul.
Zbor catre Bucuresti la ora 20.10, la Otopeni se ajunge la ora 23.55.

Grila pret program:

grup in dubla in tripla in single
30-39  pers 1.199 1.179 1.379
20-29  pers 1.250 1.230 1.430
16-19  pers 1.300 1.280 1.480
10-15  pers 1.420 1.400 1.600

Pret informativ: 1199 euro pt grup de 30 pelerini

Pretul cuprinde :

 • Programul circuitului de 11 zile ( program cultural si religios)
 • Bilet avion Bucuresti – Cairo – Bucuresti ( toate taxele incluse) cu escala de o zi la Amsterdam la intoarcere
 • Transferurile la /de la hotel
 • Croaziera de ***** all inclusive, 3 nopti
 • Transport cu autocar modern in Egipt
 • Transport cu trenul (cuseta, 2 locuri, cina si mic dejun) Cairo – Assuan si Luxor – Cairo
 • Cazare in hoteluri de 4 stele, conform standardelor din Egipt
 • Demipensiune (mic dejun si cina) si pensiune completa in croaziera
 • Insotitor organizator, ghid egiptean specilizat in pelerinaje, vorbitor de limba engleza, preot insotitor
 • Viza pentru Egipt

Programe optionale:

Cairo: platoul Giza, piramidele si Sfinxul ( 20 euro), plimbare cu felucca pe Nil (10-15 euro)
Asuan:  vizita in satul Nubian (15 euro), vizita pe Kitchener’s Island / gradina botanica (10 euro),
Templele Kom Ombo si Edfu ( total 16 euro)
Luxor: templul din Luxor ( 15 euro), Valea Regilor ( 20 euro), plimbare / zbor cu zeppelinul
Amsterdam: plimbare cu barca pe canale + vizita la Muzeul Madame Tussaud (muzeul figurilor de ceara) (30 euro, tarif de persoana in grup de minim 10), piata de flori, tren aeroport-centru-aeroport ( 30 eu)
Pretul nu include:

 • Asigurarea medicala (11.50 lei pt personae cu varsta pana la 60 ani; intre 60-64 ani tariful: 34.5 lei, peste 64 ani tariful : 46 lei)
 • Asigurarea storno – acopera riscul de a nu mai putea pleca in pelerinaj din motive medicale, calamitate etc (5 euro)
 • Pt ghizi locali ( tips – 35 euro Egipt, 10 euro Amsterdam)