pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

IORDANIA, ISRAEL, SINAI, 1-10 aprilie 2014, de la 740 euro+avion


IORDANIA, ISRAEL, SINAI, Perioada: 1 – 10 aprilie 2014

Program:

Ziua 1: marti 1 aprilie 2014: Plecare spre Tara Sfanta

Intalnire la Aeroportul Otopeni din Bucuresti  la ora 8 dimineata,  zbor Elal  Bucuresti – Tel Aviv (orele 10,45 / 13,20). Transfer la Bethleem, hotel 3*. Jumatate de zi libera la Marea Moarta, cina si cazare la Bethleem, hotel 3*.

Ziua 2: miercuri 2 aprilie: IERUSALIM

Mic dejun, apoi zi dedicata Ierusalimului: Muntele Maslinilor –  Mica Galileii, Manastirea ruseasca a Inaltarii Eleon, Manastirea Tatal Nostru, Manastirea Maria Magdalena, Gradina Ghetimani, Manastirea Mormantul Maicii Domnului; Drumul Crucii cu cele 14 statii, Biserica Sf.Mormant. Cina si cazare Betleem,hotel 3*

Ziua 3: joi 3 aprilie: BETHLEEM, PUSTIUL IUDEII, IERUSALIM

Mic dejun, Hebron, Stejarul din Mamvri; Bethlehem Biserica Nasterii Mantuitorului, Manastirea Sf.Teodosie,  Manastirea Sf.Sava. Ierusalim: Muntele Sion –Biserica Adormirii Maicii Domnului, Mormantul Proorocului David, Locul Cina cea de Taina. Cina si cazare Betleem, hotel 3 *

Ziua 4: vineri 4 aprilie: GALILEEA

Mic dejun. Dimineata devreme ( ora 6) plecam catre nord, catre cea mai frumoasa parte a Tarii Sfinte: Galileea! Prima oprire este la Manastirea Hozeva (moastele sf Ioan Iacob Romanul). Continuam drumul spre nord, Muntele Tabor, Nazareth: Biserica Bunei Vestiri, Cana Galilee, Tabgha (locul inmultirii painilor si pestilor), Capernaum (locul unde Mantuitorul a facut cele mai multe minuni). Cina si cazare Tiberias sau Nazareth hotel 3*.

Ziua 5: sambata 5 aprilie: IORDANIA, AMMAN

Dupa micul dejun plecam spre granita dintre Israel si Iordania, Sheik Hussein Border, formalitati vamale, intalnirea cu ghidul iordanian. In timpul zilei se viziteaza urmatoarele obiective crestine:

Gadara / Umm Qays – tinutul gadarenilor ( Luca 8,26), locul in care Iisus a vindecat un demonizat, demonii intrand intr-o turma de porci. Biserica din sec 4, construita direct peste un mormant din epoca romana, atesta faptul ca acest punct indica cu precizie unul dintre locurile in care Iisus a infaptuit una dintre minuni. Orasul ofera o splendida panorama asupra Marii Galileii si a Inaltimilor Golan ( Muntele Hermon, din care izvoraste apa Iordanului).

Tall Mar Elias – Se considera ca acesta este locul de bastina al Sf Prooroc Ilie Tesviteanul ( Tesva Galaadului, cf 3 Regi, 17.1). Locul in care Sf Ilie s-a inaltat la cer in carul de foc este dealul din zona Betabara – locul Botezului Domnului, de langa raul Iordan, care se va vizita in ziua urmatoare.

Amman – capitala Iordaniei, mentionata in Vechiul Testament sub numele de Rabat Ammon (Deuteronomul, 3.11) si apoi – din sec 3 i.H. –  cunoscuta sub numele de Filadelfia, dupa numele regelui ptolemeu Filadelfius. Cina si cazare in Amman, hotel 3*.

Ziua 6: duminica 6 aprilie: IORDANIA CRESTINA

Dupa micul dejun, zi dedicata Iordaniei crestine:

Sf Liturghie la Madaba, Biserica Ortodoxa Sf Gheorghe. Madaba – mentionata de 4 ori in Vechiul Testament ca Madeba, intre secolele 4 si 7  d.H. a devenit unul dintre cele mai faimoase centre ale artei bizantine – mozaicurile de aici fiind de un mare rafinament artistic. Capodopera pastrata pana in present este o harta in mosaic a Ierusalimului si a Tarii Sfinte ( sec 6) din Biserica ortodoxa a Sf Gheorghe.

Betania de dincolo de Iordan, zona originara a Botezului Domnului Iisus Hristos, zona in care Sf Prooroc Ioan Botezatorul locuia si boteza multimile, vestind venirea Fiului lui Dumnezeu ( Ioan 1,28; 3,26). Locul acesta se afla in present la 600 m distanta de actuala albie (deviata) a Raului Iordan si tot prin acest loc, in alte perioade istorice, poporul lui Israel a trecut apa plecand de pe Muntele Nebo catre Pamantul Fagaduintei, Sf Prooroc Ilie s-a inaltat la Cer in carul de foc, Sf Maria Egipteanca a vietuit timp de 47 de ani, in adancul pustiei. Zona era numita “Betabara, dincolo de Iordan”, unde boteza Ioan sau “Betania de dincolo de Iordan” ( diferita de Betania in care s-au nascut Marta si Maria, langa Ierusalim). Baie in apa Iordanului.

Muntele Nebo – este ultimul loc in care Moise s-a oprit cu poporul lui Israel, inainte de a intra in Pamantul Fagaduintei ( Deuteronom, 34). O splendida perspective se ofera privitorului, asupra intregii Tari Sfinte. Aici Moise a murit, mormantul sau insa nu este cunoscut. Cina si cazare in Amman, hotel 3*.

Ziua 7: luni 7 aprilie: MUKAWIR, PETRA

Dupa micul dejun plecare pe Drumul Regilor – cel mai vechi drum comercial al lumii, atestat de Biblie . Makaver / Mukawir – muntele in varful caruia regale Irod Antipa si-a construit un palat. Este locul in care Sf Ioan Botezatorul a fost intemnitat si in care I s-a taiat capul, dupa dansul Salomeei ( Matei 14, 3-11). Apusul de soare peste Marea Moarta, admirat de pe aceasta inaltime, este o priveliste de neuitat .

Petra – Excursie de jumatate de zi la Petra, unul dintre cele mai importante centre comerciale din vremea lui Iisus. Perioada de inflorire a capitalei nabateenilor a durat intre secolele 3 i.H. si inceputul sec 2 d.H., cand orasul a fost cucerit de Traian si anexat Imperiului Roman. In timpul Exodului, Moise si poporul lui Israel a trecut pe langa Petra (Numerii, 20), aici fiind locul in care Moise a dat cu toiagul si a aparut izvorul de apa din stanca. Tot in apropiere a murit Miriam, sora lui Moise, si Aaron, fratele acestuia si primul preot al poporului evreu, inmormantat pe muntele Hor din vecinatate. Este aproape sigur ca Petra a reprezentat ultimul popas al Magilor de la rasarit, veniti sa aduca Pruncului Sfant aur, smirna si tamaie. Actualmente, Petra reprezinta una dintre minunile lumii, cu constructiile sale sapate direct in stanca roz, de-a lungul unui defileu situat in sud-vestul Iordaniei. Cina si cazare la Petra, hotel 3*.

Ziua 8: marti 8 aprilie: WADI RUM, SINAI

Dupa micul dejun, plecare spre Wadi Rum. Safari de 4 ore in desert, in jeep-uri deschise ; peisajul desertului rosu, inscriptii preistorice pe piatra, optional urcat pe jos pe o duna de nisipuri miscatoare. Apoi mergem mai departe, spre granita cu Israelul, Eilat. Scurta oprire la Marea Rosie ( 2 -3 ore, in functie de ora sosirii in Eilat), apoi trecem granita spre Egipt. Continuam drumul spre Sinai, cina si cazare in oraselul Sf Ecaterina, la Hotel Morgenland.

Ziua 9: miercuri 9 aprilie: SINAI

Optional, de la ora 6,30 – participare la Sf Liturghie la Manastirea Ortodoxa Sf Ecaterina din Sinai, cea mai mica patriarhie din lume.

Ora 8 – mic dejun, apoi vizitarea Manastirii Sf Ecaterina: Rugul Aprins ( arbust care ardea si nu se mistuia, prin care Domnul i-a vorbit lui Moise); muzeul manastirii. Dupa pranz, escaladarea Muntelui Sinai – muntele pe care Moise a primit Tablele Legii  cu cele Zece Porunci, de la Domnul. Apus de soare pe Sinai. Cina si cazare la Hotel Morgenland.

Ziua 10: joi 10 aprilie: TEL AVIV

La miezul noptii, plecare cu autocarul spre granita cu Israelul ( 3 ore). Continuam drumul spre Ierusalim ( 4 ore), ultima vizita la Biserica Sfantului Mormant. Apoi mergem spre Tel Aviv, Lod – Biserica Sf Mare Mucenic Gheorghe, pe proprietatea mamei sale ( mormantul Sf Gheorghe). Tel Aviv – baie in Marea Mediterana, optional pranz, odihna pe faleza. La ora 16,00 prezentare la Aeroportul din Tel Aviv, zbor ElAl la ora 18,45, se ajunge la Bucuresti la ora 21,35.

Pret estimativ:

Preturi ( euro)   /   grup de… persoane: 35 30 25 20 15
program 10 zile, 3 tari 740 755 785 815 935
avion Bucuresti – Tel Aviv – Buc. 280 280 280 280 280
TOTAL 1020 1035 1065 1095 1215

NOTA: pretul final va fi comunicat dupa primirea cotatiilor exacte de la furnizorii de servicii din Israel, Iordania, Sinai si de la compania de transport aerian.

Pretul cuprinde :

 • Transportul cu avionul Bucuresti-Tel Aviv – Bucuresti ( cursa Elal)
 • Autocar***, transfer aeroport sosire si plecare, la dispozitia grupului pe toata durata programului ; in fiecare tara se schimba autocarul.
 • Cazare, hoteluri 3*: Israel: Bethleem, (3 nopti) si Nazareth/ Tiberias (1 noapte). Iordania – Amman  (2 nopti) si Petra (1 noapte), Sinai: hotel Morgenland (2 nopti)
 • Demipensiune (mic dejun si cina)
 • Intrati la obiectivele turistice cuprinse in program, taxiuri la Manastirea Sf Sava si Mt.Tabor
 • Toate taxele vamale (35 euro), transfer la Elat ( intre granita iordaniana si cea egipteana, in Israel)
 • Tipsuri (bacsisuri) pt Israel, Iordania si Egipt – plata ghizilor locali, a hamalilor , a calauzei beduin, etc, (40 euro)
 • Ghidaj specializat, preot insotitor
 • Carte cu material documentar

Pretul nu cuprinde:

 • Masa de pranz
 • Asigurare medicala , Asigurare storno
 • Orice alte cheltuieli netrecute la rubrica “pretul cuprinde”.

Acte necesare: pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii

Tags: , , , , , , ,