pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

PATAGONIA si INSULA PASTELUI, (16 zile), de la 3850 euro + avion


ARGENTINA – PATAGONIA, CHILE – INSULA PASTELUI

America de Sud – tarâm dificil de explorat, mai ales datorita distantelor enorme de parcurs… Si totusi, sa indraznim: va oferim un program de exceptie, care a fost gandit a include obiective de top mondial, naturale sau antropice: cel mai sudic taram locuit – Patagonia, Tara de Foc,  cu cel mai sudic oras al lumii – Ushuaia, precum si fascinanta si enigmatica Insula a Pastelui, cu ale sale statui gigantice de piatra, unice in lume! Un program de 16 de zile, cu peisaje salbatice si extrem de diverse, flora si fauna specific, dar si punctate cu un city-tour al unora dintre cele mai colorate si vii asezari urbane ale lumii: Buenos Aires si Santiago de Chile! Creatia Domnului in toata forta si splendoarea ei – dar si intalnirea cu doua dintre cele mai temperamentale, fermecatoare si pline de viata popoare ale lumii: aceasta este miza provocarii la drum pe care v-o propunem acum!

PROGRAM :

 1. 1. duminica. Plecare

Intalnire la Aeroportul Otopeni la ora 20, zbor Turkis Airlines la ora 22, escala de noapte la Istambul (hotel, mic dejun)

 1. 2. Zbor spre Buenos Aires

Zbor Istambul – Buenos Aires la ora 9,30, se ajunge la ora 22.05. BINE ATI VENIT IN ARGENTINA! Transfer la hotel 3* in Buenos Aires.

 1. 3. BUENOS AIRES –  DELTA EL TIGRE

Tur panoramic de oras, Dupa amiaza vom putea participa la cea mai populara excursie din Buenos Aires, plecand cu trenul de coasta pana la El Tigre, orasel insular aflat in mijlocul deltei, inconjurat de cele trei rauri Tigre, Lujan si Reconquista, plimbare cu barca prin Delta raului Parana, prilej de a admira peisajele minunate, cu nenumarate insulite care formeaza acest ecostistem fascinant. Cazare la Hotel Catalinas Suites 3

 1. 4. Spre USHUAIA

Dupa micul dejun, transfer la aeroport si apoi zbor spre Ushuaia, cel mai sudic oras de pe planeta! Am ajuns in Tara de Foc, arhipeleag de insule in extremitatea sudica a continentului, impartite intre Chile si Argentina, pana nu demult inaccesibile turistilor. Primul european care a pasit pe acest taram exotic, in”cel mai indepartat colt al pamantului”, a fost Ferdinand Magellan, in 1520. Focurile”indienilor canoe” vazute din departare au dat numele acestor locuri. Ne mai despart doar 1190km de coasta Peninsulei Arctice! Din Ushuaia pornesc expeditiile catre tinuturile indepartate ale ghetei eterne. Cazare la Hostal de Bosque 3*.

 1. 5. USHUAIA – BEAGLE CHANNEL.

Dimineata vom face o excursie de jumatate de zi in Rezervatia Tierra del Fuego cu trenuletul cu aburi, numit El Tren del Fin del Mondo (Trenul de la Capatul Lumii), pe cea mai sudica cale ferata functionala de pe planeta.Traseul este un spectacol in sine.Prima oprire va fi Estacion Cascada la Macarena, unde turistii pot cobori pentru a vizita colibele indiene (reconstruite) ale unuia din cele patru triburi indigene care au populat aceste locuri de mii de ani: Yamanas. Rezervatia ne ofera suprize neasteptate, cu peisaje dramatice, cascade, rauri si lacuri sclipitoare, paduri sub-antarctice si o bogata flora si fauna subpolara. Dupa-amiaza vom participa la o minunata croaziera pe Canalul Beagle, una din cele mai populare excursii locale.Vom ajunge la Isla de Los Lobos, unde vom admira o impresionanta colonie de lei de mare, asistand la jocurile si ritualurile lor. Linistea atemporara care domneste peste aceste locuri ne accentueaza impresia ca ne aflam intr-adevar la capatul lumii.Urmatorul popas va fi pe Isla de Pajaros (Insula Pasarilor), prilej de a admira numeroase pasari fascinante, cum ar fi cormoranii imperiali, precum si alte animale, foci, pinguini si chiar orci. Intoarcere dupa-amiaza in Ushuaia. Cazare la Hostal de Bosque 3*.

 1. 6. Spre EL CALAFATE

Dupa micul dejun, transfer la aeroport, zbor spre El Calafate, in sudul extreme, capitala nationala a ghetarilor, al doilea popas din voiajul nostru in PATAGONIA. Sosim in El Calafate, cazare la Hotel Mirador del Lago 3*.

 1. 7. GHETARUL PERITO MORENO

Astazi vom participa la o incursiune fascinanta in Parcul National “Los Glaciers”, unde vom admira privelistile monumentale ale Ghetarului Perito Moreno, unul din cele mai vizitate ghetare din lume.Vom privi de la doar cativa zeci de metri peretii enormi de gheata translucida, de un albastru electrizant si vom asculta”glasul ghetarilor”, sunete specifice produse aproape permanent prin craparea ghetii in profunzimea calotelor glagiare.Cu putin noroc, vom fi martorii unor momente de o amploare hipnotica, atunci cand bucati imense de gheata din peretii frontali se desprind si se prabusesc in apa limpede a Lacului Argentina, creand un spectacol al naturii grandios si dramatic, fara egal. Putem participa la un”safari nautico”-prilej de a observa mai de aproape si din diverse unghiuri inaccesibile de pe uscat numeroase formatiuni glaciare, intr-o mini croaziera cu vaporasul, plimbandu-ne prin constelatia de banchize si aisberguri de diverse forme si culori care plutesc in deriva in acest colt mirific de natura virgina. Intoarcere in El Calafat, cazare la Hotel Mirador del Lago 3*.

 1. 8. Spre PUNTA ARENAS

Dupa micul dejun, plecam cu autocarul spre Punta Arenas, cea mai mare asezare urbana de pe tarmul Stramtorii Magellan, capitala provinciei chiliene”Magallanes y Antarctica Region”. Cazare la Hotel Chalet Capital 3*.

 1. 9. PUNTA ARENAS

Excursie in Isla Magdalena, prilej unic de a admira cea mai mare colonie de pinguini din Patagonia, Seno Otway Penguin Reserveration.Turistii ajunsi aici pot observa in voie aceste uimitoare si gingase pasari nezburatoare, cu ritualurile lor de zi cu zi, care isi petrec jumatate din viata pe uscat si jumatate in apa. Datorita densitatii impresionante, acestia pot fi vazuti aproape oriunde, chiar de-a lungul potecilor turistice, umbland de voie nestingheririti, calcand uneori turistii pe picioare pentru a-si face loc, putand fi atinsi si mangaiati.Fara indoiala, cea mai buna ocazie de fotografii! Intoarcere cu ferry-boat-ul in Punta Arenas. Cazare la Hotel Plaza 3*.

10. Spre SANTIAGO DE CHILE

Dupa micul dejun, transfer la aeroport si zbor catre Chile – ajungem in capitala Santiago de Chile. Cazare la Hotel Lafayette 3*.

11.  SANTIAGO DE CHILE

Dupa micul dejun, tur de oras Santiago de Chile. Cazare la Hotel Lafayette 3*.

12. Spre INSULA PASTELUI

Dupa micul dejun, transfer la aeroport, zbor spre Insula Pastelui – unul dintre cele mai izolate insule locuite ale lumii ( zbor de 3510 kilometri distanță de coasta chiliană) „Vecinul” cel mai apropiat și care este locuit este Insula Pitcairn, aflată la 2075 kilometri spre vest. Numele de „Insula Paștelui” a fost dat de către exploratorul olandez Jacob Roggeveen, primul vizitator european, care a descoperit insula în duminica Paștelui din 1722 în vreme ce căuta o altă insulă (Insula lui Davis) și a denumit-o Paasch-Eyland (Insula Paștelui în olandeză). Numele oficial al insulei, în limba spaniolă, este Isla de Pascua, ceea ce înseamnă chiar „Insula Paștelui”.  Insula Paștelui este faimoasă pentru cele 887 de statui monumentale, denumite moai, statui create de către primii locuitori ai insulei. Rapa Nui este considerată de către UNESCO drept patrimoniu universal, cea mai mare parte a insulei fiind declarată Parc Național (Parcul Național Rapa Nui). Cazare la Hotel Manutara 3*.

13. si 14.  INSULA PASTELUI

Doua zile dedicate explorarii Insulei Pastelui. Cazare la Hotel Manutara 3*.

15 . Spre CHILE

Dupa micul dejun, transfer la aeroport, apoi zbor catre Santiago de Chile, cazare la Hotel Lafayette 3*.

16.  Spre ROMANIA

Dupa micul dejun, transfer la aeroport si plecare spre Romania.

Pret:

Numar persoane in grup: 5-10 loc 11-15 loc 5-10 loc 11-15 loc 5-10 loc 11-15 loc
Tip cazare, loc in: DBL DBL TRPL TRPL SGL SGL
Pret pachet servicii (euro): 4990 3990 4850 3850 5840 4700

Pretul include:

 • Biletele de avion in interiorul continentului Sud American, cu transferurile aferente
 • Cazari cu mic dejun: Buenos Aires ( 2 nopti), El Calafate ( 2 nopti), Ushuaia ( 2 nopti), Punta Arenas ( 2 nopti), Santiago de Chile ( 3 nopti), Insula Pastelui ( 3 nopti).
 • Toate excursiile cuprinse in program
 • Ghid vorbitor de limba engleza, insotitor din partea agentiei

Pretul nu include:

 • Biletul de avion Bucuresti – Buenos Aires si retur Santiago de Chile – Bucuresti
 • Biletele de intrare in parcurile nationale – 60 USD
 • Masa: pranz si cina
 • Asigurare medicala, asigurare storno.
 • Alte cheltuieli personale, netrecute la Pretul include.

Tags: , , , ,