pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPTUL CRESTIN, 19/26 ian 2022 (7z), Pret 650 euro + avion


Pe urmele Sfintei Familii – Fuga in Egipt

Sf Mare Mucenic Mina

Sf Antonie cel Mare,

Sinai

PROGRAM

Ziua 1: MIERCURI 19 ian 2022: CAIRO

Intalnire in Aeroportul Otopeni marti seara la ora 22:00 (cel tarziu). Zbor de noapte. Se ajunge la Cairo la ora 3.15 (ora locala). BINE ATI VENIT IN EGIPT! Transfer la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun. Dimineata la ora 10:00 plecam spre zona Old Cairo,  Cairo Crestin: Biserica grec-ortodoxa Sf M Mc Gheorghe. Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona). Zeitun, biserica ridicata pe unul dintre locurile de popas ale Sfintei Familii,  loc  in care Sfanta Fecioara Maria s-a aratat timp de trei ani consecutiv, incepand cu anul 1968. Cina, cazare Cairo, Hotel 4* .

Ziua 2: JOI 20 ian : DELTA NILULUI, pe urmele Sfintei Familii, ALEXANDRIA

Dupa micul dejun plecam spre nord, Mostorod, locul Imbaierii Pruncului Iisus. Apoi  vizitam Delta Nilului (acum asanata), prin care Sfanta Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina. Samanud. La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea un vas mare de granit despre care se spune ca a fost folosita  de Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici.  Sakha, cunoscuta si sub denumirea (copta) de Pekha-Issous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa urma in piatra, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici. Alexandria, scurte vizite la locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si celebra Biblioteca din Alexandria. Cina, cazare la hotel 4*. 

Ziua 3: VINERI 21 ian: SF MINA, WADI NATRUN

Mic dejun la Alexandria, portul de la Marea Mediterana. Manastirea grec-ortodoxa Sf Sava (piatra pe care a fost taiat capul Sf M Mc Ecaterina). Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii).

Manastirea SF Mare Mucenic MINA, mormantul si lmoastele Sf  Mare Mc Mina.

Wadi Natrun, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV). In functie de program (restrictii) vizitam cateva din cele 4 manastiri:  Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru), Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare ), As Surian (Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare).  In functie de timp, izvorul Al Humra – aici  Pruncul Iisus a făcut minunea aparițiri unui izvor de apă dulce (pentru nevoile lor), în mijlocul zonei de lacuri cu nitrați. Izvorul este folosit și în prezent. Cina si cazare la Cairo, Hotel 4*.

Ziua 4: SAMBATA 22 ian  : SINAI

Dupa micul dejun plecam spre Muntele Sinai, trecem din Africa in Asia, pe sub Canalul de Suez. Seara vizitam Manastirea Sf Ecaterina, cea mai mica patriarhie ortodoxa din lume. Rugul Aprins, Muzeul Manastirii Sf Ecaterina. Cina si cazare la Hotel  MorganLand 3*. Noaptea, optional: Escaladarea Muntelui Sinai – muntele pe care Moise a primit de la Dumnezeu Tablele Legii cu Cele Zece Porunci. Optional: Sfanta Liturghie pe Muntele Sinai. Rasarit de soare pe Sinai. Coborarea muntelui sfant. 

Ziua 5: DUMINICA 23 ian:  MAREA ROSIE

Dupa micul dejun, la ora 10 plecare spre Ein Sokhna, catre Marea Rosie.

Cina si cazare la hotel 5*, resort pe malul Marii Rosii, odihna. 

Ziua 6: LUNI 24 ian : Man SF ANTONIE CEL MARE, Man SF PAVEL

Mic dejun. In timpul zilei vizitam Manastirea Sf ANTONIE cel MARE, cea mai veche manastire a lumii crestine. Manastirea Sf PAVEL – primul eremit al lumii crestine – vizita la manastirea din desert. Optional: croaziera cu Submarinul Galben (fauna si flora subacvatica, bariera de corali – 35 €). Plecare la Cairo, cina si cazare. 

Ziua 7:  MARTI 25 ian : CAIRO ANTIC, SHOPPING

Dupa micul dejun vizitam zona Giza, Cairo antic: Optional: Muzeul civilizatiei egiptene, nou deschis, cu o camera a mumiilor (25$). Piramidele si Sfinxul. Cumparaturi: Institutul de parfumuri, Institutul de Papirus (demonstratie, cum se fabrica hartia de papirus), magazine de bumbac, de pielarie, de aur etc.  Seara vizitam Biserica din Maadi, construita  pe  locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Optional: Croaziera de o ora pe Nil (10$).

Optiunea 1: plecare spre Romania, zbor miercuri 26 ian, 04:05 / 06:55

Optiunea 2: continuarea programului, cu vizitarea manastirilor din Sahara

Cina, cazare in Cairo, H 4*

—————————————————-

PRET PROGRAM, 7 zile / 7 nopti: 

650 euro+ avion (grup de 26 –30 pers)

Pt grup mai mic:

690 euro (grup 21-25 pers)

695 euro (grup 16-20 pers)

715 euro (grup 12-15 pers)

765 euro (grup 08-11 pers)

Supliment SGL: 160 euro

Se adauga biletul de avion (205 euro la data de 09.12.2021)

PRETUL CUPRINDE

Cazari 7 nopti in hotel 3*, 4*, 5*: Cairo (4n), Alexandria (1n), Sinai (1n), Ein Sokhna (1n)

Mic dejun si cina

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program,

Transport cu autocar turistic,

Ghid local,

Insotitor din partea agentiei.

PRETUL NU CUPRINDE

Test Covid.19

Bilet Avion TAROM

Taxa de viza (25 usd),

Masa de pranz,

Programele optionale

Tips – ghid, sofer local (40€)

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde

 

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egipt

Vaccin (cu cod QR) sau Test PCR Covid19, facut cu maxim 72 ore inaintea intrarii in Egipt

 

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , ,