pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPT, de Sf MINA in Alexandria! 21-28 nov 2021 (7z), de la 599 euro + avion Tarom


Ziua 1: DUMINICA 21 Nov 2021 (+ Intrarea in Biserica a Maicii Domnului): CAIRO CRESTIN  (dezlegare la peste)

Intalnire in Aeroportul Otopeni sambata seara la ora 22:00 (cel tarziu). Zbor de noapte. Se ajunge la Cairo la ora 3.15 (ora locala). BINE ATI VENIT IN EGIPT! Transfer la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun. Dimineata la ora 09:00 plecam spre zona Old Cairo,  Cairo Crestin: Sfanta Liturghie la Biserica grec-ortodoxa Sf M Mc Gheorghe, Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona). Zeitun, biserica ridicata pe unul dintre locurile de popas ale Sfintei Familii,  loc  in care Sfanta Fecioara Maria s-a aratat timp de trei ani consecutiv, incepand cu anul 1968. Cina, cazare la Cairo, Hotel 4* .

Ziua 2: LUNI 22 Nov : CAIRO ANTIC, SHOPPING

Dupa micul dejun mergem la Sfanta Liturghie la Biserica Grec-Ortodoxa a Sf Gheorghe, apoi vizitam Cairo antic: Optional: Muzeul civilizatiei egiptene, nou deschis, cu o camera a mumiilor (25$). Piramidele si Sfinxul, cumparaturi: Institutul de parfumuri, Institutul de Papirus (demonstratie, cum se fabrica hartia de papirus), magazine de bumbac, de pielarie, de aur etc.  Seara vizitam Biserica din Maadi, construita  pe  locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Optional: Croaziera de o ora pe Nil (10$). Cina, cazare in Cairo, Hotel 4*

Ziua 3: MARTI 23 Nov: DELTA NILULUI, pe urmele Sfintei Familii, ALEXANDRIA (dezlegare la peste)

Dupa micul dejun plecam spre nord, Mostorod, locul Imbaierii Pruncului Iisus. Apoi  vizitam Delta Nilului (acum asanata), prin care Sfanta Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina. Samanud. La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea un vas mare de granit despre care se spune ca a fost folosita  de Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici.  Sakha, cunoscuta si sub denumirea (coptica) de Pekha-Issous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa urma in piatra, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici. Alexandria, scurte vizite la locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si celebra Biblioteca din Alexandria. cina, cazare la hotel 4*.

 Ziua 4: MIERCURI 24 Nov : SF MINA (hramul manastirii), WADI NATRUN

Mic dejun la Alexandria, portul de la Marea Mediterana. Manastirea grec-ortodoxa Sf Sava (piatra pe care a fost taiat capul Sf M Mc Ecaterina). Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii).

Apoi plecam la Manastirea SF Mare Mucenic MINA pentru a fi la mormantul si la sfintele moaste ale Sf  Mare Mc Mina (hramul manastirii 24 nov in Biserica Copta).

Wadi Natrun, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV).  In functie de program (restrictii) vizitam cateva din cele 4 manastiri:  Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru), Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare ), As Surian (Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare).  In functie de timp, izvorul Al Humra, unde Pruncul Iisus a făcut minunea aparițiri unui izvor de apă dulce (pentru nevoile lor), în mijlocul zonei de lacuri cu nitrați. Izvorul este folosit și în prezent. Cina si cazare la Cairo, Hotel 4*.

Ziua 5: JOI 25 Nov (+Sf M Mc Ecaterina) :  SINAI (dezlegare la peste)

Dupa micul dejun plecam spre Sinai. Ajungem seara, vizitam Manastirea Sf Ecaterina, cea mai mica patriarhie ortodoxa din lume. Rugul Aprins, Muzeul Manastirii Sf Ecaterina. Optional: escaladare de noapte a Muntelui Sinai, muntele pe care Moise a primit de la Dumnezeu Tablele Legii cu Cele Zece Porunci. Rasartit de soare pe Sinai.  Cina si cazare la Hotel  MorganLand 3*. 

Ziua 6: VINERI 26 Nov : MAREA ROSIE

Dupa micul dejun, la ora 10 plecare spre Ein Sokhna, catre Marea Rosie.

Cina si cazare la hotel 5*, resort pe malul Marii Rosii, odihna.

Ziua 7:  SAMBATA 27 Nov : Man SF ANTONIE CEL MARE, Man SF PAVEL (dezlegare la peste)

Mic dejun. In timpul zilei vizitam Manastirea Sf ANTONIE cel MARE, cea mai veche manastire a lumii crestine. Manastirea Sf PAVEL – primul eremit al lumii crestine – vizita la manastirea din desert. Optional: croaziera cu Submarinul Galben (fauna si flora subacvatica, bariera de corali – 35 €). Cina, apoi plecare spre aeroportul din Cairo.

Zbor spre Romania duminica 28 nov, intre orele 04:05 / 06:55.

SAU continuarea programului cu manastirile din Sahara (3 zile, intre 28 nov si 1 dec 2021)

——————————————————

PRET PROGRAM, 7 zile / 7 nopti, 599 euro+ avion (grup de minim 25pers)

Pt grup mai mic:

630 euro (grup 20-24 pers)

655 euro (grup 16-19 pers)

715 euro (grup 12-15 pers)

735 euro (grup 9-11 pers)

760 euro (grup de 8 pers)

Supliment SGL: 130 euro

Se adauga biletul de avion (aprox 300 euro)

PRETUL CUPRINDE

Cazari 7 nopti in hotel 3*, 4*, 5*: Cairo (4n), Alexandria (1n), Sinai (1n), Ein Sokhna (1n)

Mic dejun si cina

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program,

Transport cu autocar turistic,

Preot insotitor, Ghid local, Insotitor din partea agentiei

PRETUL NU CUPRINDE

Test Covid.19

Bilet Avion TAROM (~300 €)

Taxa de viza (25 usd),

Masa de pranz,

Programele optionale

Tips – ghid, sofer local (35€)

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde

————————————-

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egipt

Vaccin (cu cod QR) sau Test PCR Covid19 negativ, facut cu maxim 72 ore inaintea intrarii in Egipt

————————————–

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

 

Tags: , , , ,