pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPTUL CRESTIN, incredibila SAHARA. 26/30 ian 2022 (4z), Pret 350 euro


Pana nu ajungi in Sahara, nu afli ca in mijlocul ei este un oras al mucenicilor, in care au fost martirizati pe vremea lui Diocletian peste un milion de crestini (sec 3-4). Iar acest oras se afla exact pe traseul Fugii in Egipt a Sfintei Familii (sec 1)! Sau ca, in secolele 4-5, in Sahara erau manastiri cu 5.000 – 10.000 de vietuitori, iar stapanirea romana avea o problema: tinerii nu se mai inrolau in armata Imperiului Roman, ci in cea cereasca!

Va oferim un program de 4 zile, o incursiune inedita in istoria crestinismului, in decorul arid, dar foarte ofertant pentru viata monahala, al desertului saharian din Egipt!

PROGRAM

Programul se desfasoara in continuarea programului Egiptul Crestin (19 / 26 ian 2022). 

Ziua 8:  MIERCURI 26 ian : FAYOUM, Minya

Cazare la Cairo, mic dejun, apoi plecare spre sud. Vizitam :

1. Manastirea St Arhangel Gabriel (Der El Malak), sec 4, cu o  biserica din sec 5. Sf Ioan Casian (din Dobrogea) a vietuit aici o vreme.

2. Manastirea Sintei Fecioare (Der El Hammam), cunoscuta si sub numele de Manastirea  Sf Isaac.  Manastirea dateaza din sec 3 si a fost construita de Isaac,  unul dintre discipolii lui Sf Antonie. La fel ca si Demiana, a fost  ucis 29 in timpul persecutiilor lui Diocletian. Zidurile cu “fagurii” (din pamant) albinelor care au pazit manastirea cata vreme aceasta nu a mai avut vietuitori sunt marturie si azi de grija Maicii Domnului pentru acest loc sfant.

3. Manastirea Deir Abo Hinnis, Minya, in care se afla moastele Sf Mucenic Filimon, protectorul făcătorilor de spectacole (Biserica Sf M Mc Gheorghe, Biserica Sfintei Fecioare Maria)

4. Ansana / Antinoopolis, orasul mucenicilor – aici au fost martirizati mai mult de un million de crestini, in vremea persecutiilor anticrestine ale lui Diocletian (303-304).

Cina si cazare la Minya, hotel 4* pe malul Nilului.

Ziua 9: JOI 27 ian: SOHAG

Dupa micul dejun plecam spre Assiut, vizitam ultimele manastiri legata de calatoria Sfintei Familii in Egipt:

Manastirea Dronca (Manastirea  Sf Maria) care se spune ca a fost construita in secolul 1 pe locul unde Sfanta Familie a facut un ultim popas pe drumul de intoarcere la  Betlehem.  Manastirea este loc de pelerinaj pentru un million de credinciosi in fiecare an, crestini care viziteaza locul cu precadere in luna august, luna care, conform traditiei, este luna in care Sfanta Familie a trecut pe aici.

Manastirea Arsa (Deir al Muharraq) aflata in localitatea al Qusiya, la poalele Muntelui Qusqam.  Aici, conform traditiei copte,  Sfanta Familie a locuit timp de 6 luni si 5 zile intr-o grota  deasuprea careia se afla astazi altarul Bisericii Fecioarei, considerata una dintre primele biserici crestine din lume.  Se spune ca piatra de altar i-a fost  Pruncului pat in timpul sederii aici.  Locul este supranumit de copti “Al doilea Betlehem“.  Aici, Ingerul Domnului i-a aparut lui Iosif si i-a cerut sa  se intoarca in Israel.

Cina si cazare la Sohag, hotel 4*.

Ziua 10: VINERI 28 ian: SOHAG

Mic dejun, apoi vizitam :

Manastirea Rosie, situata in apropierea orasului Sohag, un important centru crestin copt din Egiptul de Sus, in secolul al 5-lea. Aceasta manastire a fost inchinata Sfantului Paisie (nu trebuie confundat cu Sfantul Paisie cel Mare care a trait in Valea Nitriei). In biserica (din sec 5)  picturile acopera aproximativ 80% din pereti, nise, coloane, pilastri, pavimente si abside.  Biserica adaposteste de asemenea o icoana cu o vechime de o mie de ani. Forma bisericii si pictura ornamentala, combinate cu sculptura si arhitectura monumentala, fac din aceasta una din cele mai importante biserici – din punct de vedere istoric – aflate in Egipt.

Manastirea Alba, situata la 4 km distanta de Manastirea Rosie. A fost fondata in anul 442 de catre Sfantul Pigol, unchiul din partea mamei lui Shenouda Arhimandritul. Manastirea a fost  renovata in perioada in care Shenouda a devenit staretul lacasului de cult. De la 30 de calugari, manastirea a ajuns sa aiba peste 2000 de calugari si 1800 de maicute, pana in anul 466, la moartea lui Shenouda.

Manastirea Sf Pahomie cel Mare (Bakhomious, Deir el Shayed) intemeietorul vietii de obste. Camera cu 100 sfinte moaste.

Cina si cazare la Luxor, hotel 4*.

Ziua 11: SAMBATA 29 ian: LUXOR

Dimineata devreme, optional: zbor cu balonul / rasarit de soare peste Valea Regilor (80€). Dupa mic dejun, vizite optionale:

malul vestic al Nilului (Valea Regilor, Templul lui Hashepsut si Colosii lui Memnon; 45€) si/sau

malul estic (Templele Karnak si Luxor, 40€).

Alternativa: timp liber in Luxor.

Seara, zbor spre  Cairo, aeroport.

Duminica 30 ian: Cairo, zbor spre Romania intre orele 04:05 / 06:55 la Otopeni.

————————————

PRET PROGRAM, 4 zile / 4 nopti:

350 euro+ avion (grup de minim 26 –30 pers)

Pt grup mai mic:

360 euro (grup 21-25 pers)

380 euro (grup 16-20 pers)

385 euro (grup 12-15 pers)

425 euro (grup 08-11 pers)

Supliment SGL: 120 euro

Se adauga biletul de avion Luxor / Cairo (aprox 60 euro)

PRETUL CUPRINDE

Cazari, cate o noapte la : Cairo, Minya, Sohag, Luxor – Hoteluri 3*-4*

Mic dejun si cina

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program,

Transport cu microbuz turistic

Ghid local

Insotitor din partea agentiei. 

PRETUL NU CUPRINDE

Bilet avion Tarom

Bilet avion Luxor / Cairo (~ 60€ )

Masa de pranz,

Programele optionale

Tips – ghid, sofer local

25€ / pers, grup de 16-35 pers

30€ / pers, grup de 12-15 pers

40€ / pers, grup de 8-11 pers

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde

———————————–

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egipt

Vaccin (cu cod QR) sau Test PCR Covid19, facut cu maxim 72 ore inaintea intrarii in Egipt

———————————-

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , ,