pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

BOBOTEAZA IN IORDANIA, 13/20 ian 2022, Pret 680 euro + avion Ryanair


Daca vom putea calatori in ianuarie 2022 in Iordania, celor carora le este dor de Tara Sfanta (care probabil se va redeschide foarte tarziu pentru turisti) le propunem un program special, prilejuit de marele praznic al Botezului Domnului, sarbatorit acolo pe stil vechi.

In ajunul Bobotezii (18 ianuarie) Patriarhia Grec Ortodoxa a Ierusalimului organizeaza procesiunea sfintirii apelor, cand cursul Iordanului se intoarce (apa curge in amonte) pentru o perioada scurta de timp – dovedind, o data in plus, ca  viu este Domnul!

In limita posibilitatilor, va propunem sa urmariti aceasta procesiune care are loc pe malul israelian, noi fiind pe malul iordanian al Iordanului!

Dar veti descoperi ca Iordania crestina are si alte multe obiective interesante de oferit!

PROGRAM

Ziua 1: JOI 13 ian 2022: AMMAN

Intalnire in Aeroportul Otopeni joi dimineata, la ora 04:15 (cel tarziu). Zbor Ryanair intre orele 06:50/09:30. BINE ATI VENIT IN IORDANIA! De la aeroport facem un mic tur al orasului Amman – capitala Iordaniei, mentionata in Vechiul Testament sub numele de Rabat Ammon (Deuteronomul, 3.11) si apoi – din sec 3 i.H. –  cunoscuta sub numele de Filadelfia, dupa numele regelui ptolemeu Filadelfius. Cazare si cina la Amman, hotel 4*.

Ziua 2: VINERI 14 ian : NORDUL IORDANIEI

Dupa mic dejun plecam spre nordul tarii, in apropierea Marii Galileii.

Gadara / Umm Qays – tinutul gadarenilor (Luca 8,26), locul in care Iisus a vindecat un demonizat, demonii intrand intr-o turma de porci. Biserica din sec 4, construita direct peste un mormant din epoca romana, atesta faptul ca acest punct indica cu precizie unul dintre locurile in care Iisus a infaptuit una dintre minuni. Orasul ofera o splendida panorama asupra Marii Galileii si a Inaltimilor Golan cu Muntele Hermon, din care izvoraste apa Iordanului. Tall Mar Elias – Se considera ca acesta este locul de bastina al Sf Prooroc Ilie Tesviteanul ( Tesva Galaadului, cf 3 Regi, 17.1).

Cina si cazare la Amman, hotel 4*. 

Ziua 3: SAMBATA 15 ian: AMMAN, PETRA, AQABA

Dupa micul dejun, participare plecam pe Drumul Regilor – cel mai vechi drum comercial al lumii, atestat de Biblie – catre Petra.

Petra, unul dintre cele mai importante centre comerciale din vremea lui Iisus. Perioada de inflorire a capitalei nabateenilor a durat intre secolele 3 i.H. si inceputul sec 2 d.H., cand orasul a fost cucerit de Traian si anexat Imperiului Roman. In timpul Exodului, Moise si poporul lui Israel a trecut pe langa Petra ( Numerii, 20), aici fiind locul in care Moise a dat cu toiagul si a aparut izvorul de apa din stanca. Tot in apropiere a murit Miriam, sora lui Moise, si Aaron, fratele acestuia si primul preot al poporului evreu, inmormantat pe muntele Hor din vecinatate. Cina si cazare la Aqaba, hotel 4*, la Marea Rosie.

Ziua 4: DUMINICA 16 ian : AQABA, WADI RUM, MUKAWIR, MAREA MOARTA

Dupa micul dejun, participam la Sfanta Liturghie la o biserica grec-ortodoxa din Aqaba.

Wadi Rum, safari in Desertul Rosu (2h). Apoi vizitam Makaver / Mukawir – muntele in varful caruia regele Irod Antipa si-a construit un palat. Este locul in care Sf Ioan Botezatorul a fost intemnitat si in care i s-a taiat capul, dupa dansul Salomeei (Matei 14, 3-11).  Continuam drumul spre nord, cina si cazare intr-o statiune la Marea Moarta.

Ziua 5: LUNI 17 ian : MAREA ROSIE

Relaxare la Marea Moarta, zi libera. Mic dejun, cina, cazare in hotel 4*. 

Ziua 6: MARTI 18 ian:  AJUNUL BOBOTEZII, BETANIA DE DINCOLO DE IORDAN

Dupa micul dejun participam la procesiunea de sfintire a apei Iordanului (orele 09 /13), in ajunul Bobotezii pe stil vechi. Vizitam:

Betania de dincolo de Iordan, zona originara a Botezului Domnului Iisus Hristos. Aici Sf Prooroc Ioan Botezatorul locuia si boteza multimile, vestind venirea Fiului lui Dumnezeu (Ioan 1,28; 3,26). Zona, considerata pana in  sec 12 cel de al 3-lea loc sfant al crestinatatii, era numita “Betabara, dincolo de Iordan”, unde boteza Ioan sau “Betania de dincolo de Iordan” (diferita de Betania in care s-au nascut Marta si Maria, langa Ierusalim). Locul acesta se afla in prezent la 600 m distanta de actuala albie (deviata) a Raului Iordan si tot prin acest loc, in alte perioade istorice, poporul lui Israel a trecut apa plecand de pe Muntele Nebo catre Pamantul Fagaduintei, Sf Prooroc Ilie s-a inaltat la Cer in carul de foc, Sf Maria Egipteanca a vietuit timp de 47 de ani, in adancul pustiei.

Madaba – mentionata de 4 ori in Vechiul Testament ca Madeba, intre secolele 4 si 7  d.H. a devenit unul dintre cele mai faimoase centre ale artei bizantine, mozaicurile de aici fiind de un mare rafinament artistic. Capodopera pastrata pana azi este o harta in mosaic a Ierusalimului si a Tarii Sfinte (sec 6) din Biserica ortodoxa a Sf Gheorghe.

Muntele Nebo – este ultimul loc in care Moise s-a oprit cu poporul lui Israel, inainte de a intra in Pamantul Fagaduintei (Deuteronom, 34). O splendida perspective se ofera privitorului asupra intregii Tari Sfinte. Aici Moise a murit, mormantul sau insa nu este cunoscut. Cina si cazare intr-o statiune la Marea Moarta.

 Ziua 7:  MIERCURI 19 ian : MAREA ROSIE

Relaxare la Marea Moarta, zi libera. Cina si cazare intr-o statiune de la Marea Moarta.

Ziua 8:   JOI 20 ian, PLECARE

Mic dejun matinal, prezentare la aeroportul din Amman la ora 07:30, zbor 10:05/13:00.

——————————————

PRET PROGRAM

8 zile / 7 nopti,

680 euro+ avion (grup de minim 40 pers)

Pt grup mai mic:

695 euro (grup 35-39 pers)

715 euro (grup 30-34 pers)

710 euro (grup 25-29 pers)

740 euro (grup 20-25 pers)

790 euro (grup 15-19 pers)

850 euro (grup 10-14 pers)

Supliment SGL: 190 euro

Se adauga biletul de avion (20 euro la data de 09.12.2021, Ryanair, fara bagaj de cala/ se poate adauga).

PRETUL CUPRINDE

Cazari 7 nopti in hotel de 4*: Amman (2n), Aqaba (1n), Marea Moarta (4n)

Mic dejun si cina

Taxa de viza

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program,

Transport cu autocar turistic,

Ghid local,

Insotitor din partea agentiei

 

PRETUL NU CUPRINDE

Test Covid19 (Romania, Iordania)

Bilet Avion Ryanair (low cost)

Masa de pranz,

Programele optionale

Tips – ghid, sofer local (35€)

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde.

—————————————

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Iordania

Vaccin (cu cod QR) sau Test PCR Covid19, facut cu maxim 72 ore inaintea intrarii in Iordania


NFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , ,