pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPT: Croaziera pe Nil, Sahara, Cairo. 04/10 feb 2022, Pret 800 euro + avion


Ziua 1: VINERI 4 feb 2022: CAIRO, ASWAN

Intalnire in Aeroportul Otopeni joi seara la ora 22:00 (cel tarziu). Zbor de noapte intre orele 00:30 / ora 3.15 Cairo. BINE ATI VENIT IN EGIPT! Transfer  in acelasi aeroport pt zbor intern Cairo/ Asswan , la ora 06:00. Ajungem la Aswan, in drum spre vasul de croaziera vizitam: Marele baraj de la Aswan, de pe raul Nil si Templul Philae. Imbarcare pe vasul de croaziera, pranz, apoi  programe optionale: vizita la un sat nubian (20€), Show cu sunet si lumini la Templu Philae (50€). Cina pe vasul de croaziera.

Ziua 2: SAMBATA 5 feb : CROAZIERA PE NIL

Optional: dimineata foarte devreme vizita la celebrul templu Abu Simbel (280 km sud de  Aswan), apoi retur pe vasul de croaziera (85€). Pranz, navigare pe Nil. Seara oprire pentru vizitarea templului Kom Ombo. Retur pe vas, cina, navigare, se ajunge in Edfu.

Ziua 3: DUMINICA 6 feb : CROAZIERA PE NIL

Dupa mic dejun vizita la Templul Edfu, apoi retur pe vapor. Dejun, navigare pe Nil. Apus de soare, vizitarea Templului Luxor. Retur pe vasul de croaziera, cina.  

Ziua 4: LUNI 7 feb : LUXOR, SOHAG

Dimineata devreme, optional, zbor cu balonul cu aer cald (80€). Dupa micul dejun, plecare de pe vasul de croaziera. Vizitarea Luxorului: Valea Regilor, Templul Hashepsut, Colosii lui Memnon, Templul Karnak. Apoi pornim spre manastirile din Sahara, traseu Luxor – Sohag:

Manastirea Sf Pahomie cel Mare (Bakhomious, Deir el Shayed) intemeietorul vietii de obste. Camera cu 100 sfinte moaste.

Manastirea Rosie, de langa Sohag, un important centru crestin copt din Egiptul de Sus, in secolul al 5-lea. Aceasta manastire a fost inchinata Sfantului Paisie (nu trebuie confundat cu Sfantul Paisie cel Mare). In biserica (sec 5)  picturile acopera aproximativ 80% din pereti, nise, coloane, pilastri, pavimente si abside. Este una din cele mai importante biserici, din punct de vedere istoric, din Egipt.

Manastirea Alba, situata la 4 km distanta de Manastirea Rosie. A fost fondata in anul 442 de catre Sfantul Pigol, unchiul din partea mamei lui Shenouda Arhimandritul. Manastirea a fost  renovata in perioada in care Shenouda a devenit staretul lacasului de cult. De la 30 de calugari, manastirea a ajuns sa aiba peste 2000 de calugari si 1800 de maicute, pana in anul 466, la moartea lui Shenouda. Cina si cazare la Sohag, hotel 4*.

Ziua 5: MARTI 8 feb : ASSIUT, MINYA

Dupa micul dejun, continuam drumul spre nord. Vizitam locuri legate de Sfanta Familie:

Manastirea Dronca (Manastirea  Sf Maria) care se spune ca a fost construita in secolul 1 pe locul unde Sfanta Familie a facut un ultim popas pe drumul de intoarcere la  Betlehem.  Manastirea este loc de pelerinaj pentru un million de credinciosi in fiecare an, crestini care viziteaza locul cu precadere in luna august, luna care, conform traditiei, este luna in care Sfanta Familie a trecut pe aici.

Manastirea Arsa (Deir al Muharraq) aflata in localitatea al Qusiya, la poalele Muntelui Qusqam.  Aici, conform traditiei copte,  Sfanta Familie a locuit timp de 6 luni si 5 zile intr-o grota  deasuprea careia se afla astazi altarul Bisericii Fecioarei, considerata una dintre primele bi-   serici crestine din lume.  Se spune ca piatra de altar i-a fost  Pruncului pat in timpul sederii aici.  Locul este supranumit de copti “Al doilea Betlehem“.  Aici, Ingerul Domnului i-a aparut lui Iosif si i-a cerut sa  se intoarca in Israel.

Manastirea Deir Abo Hinnis, Minya, in care se afla moastele Sf Mucenic Filimon, protectorul făcătorilor de spectacole (Biserica Sf M Mc Gheorghe, Biserica Sfintei Fecioare Maria). Cina si cazare la Minya, hotel 4*.

Ziua 6: MIERCURI 9 feb :  FAIOUM, CAIRO

Mic dejun, apoi vizitam manastirile:Manastirea St Arhangel Gabriel (Der El Malak), sec 4, cu o  biserica din secV. Sf Ioan Casian (din Dobrogea) a vietuit aici o vreme.

Manastirea Sintei Fecioare (Der El Hammam), cunoscuta si sub numele de Manastirea  Sf Isaac.  Manastirea dateaza din sec 3 si a fost construita de Isaac,  unul dintre discipolii lui Sf Antonie. Zidurile cu “fagurii” (din pamant) albinelor care au pazit manastirea cata vreme aceasta nu a mai avut vietuitori sunt marturie si azi de grija Maicii Domnului pentru acest loc sfant. Continuam drumul spre Cairo, cina si cazare hotel 4*.

Ziua 7: JOI 10 feb : CAIRO ANTIC, CAIRO CRESTIN

Dupa micul dejun vizitam zona Old Cairo, Cairo Crestin: Biserica grec-ortodoxa Sf M Mc Gheorghe. Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona). Apoi vizitam zona Giza, Cairo antic: Piramidele si Sfinxul. Cumparaturi: Institutul de parfumuri, Institutul de Papirus, magazine de bumbac, de pielarie, de aur etc.

Seara plecare la aeroport pt zbor spre Romania, vineri 11 feb, 04:05 / 06:55 la Otopeni

———————————————–

PRET PROGRAM, 7 zile / 6 nopti, 800 euro+ avion

(grup de minim 16-20 pers)

Pt grup mai mic:

840 euro (grup 13-15 pers)

920 euro (grup 06-12 pers)

Supliment SGL: 160 euro

Se adauga biletul de avion (205 euro la data de 09.12.2021)

PRETUL CUPRINDE

Cazari 6 nopti , astfel

Vas de croaziera (3 n, md,d, cina)

Sohag (1n), Minya (1n), Cairo (1n)

Mic dejun si cina, cu exceptia croazierei, care include si pranz

Intrari la toate obiectivele

cuprinse in program,

Transport cu autocar turistic,

Ghid local,

Preot insotitor

 

PRETUL NU CUPRINDE

Test Covid.19

Bilet Avion TAROM

Taxa de viza (25 usd),

Masa de pranz (inclusa doar la croaziera),

Programele optionale

Tips – ghid, sofer local (40€)

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde.

 

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egipt

Vaccin (cu cod QR) sau Test PCR Covid19, facut cu maxim 72 ore inaintea intrarii in Egipt

———————————-

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , ,