pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

SAHARA si EGIPTUL CRESTIN cu SINAI (27 april / 8 mai), Pret 350 euro+650 euro + avion


Acest program de 11 zile poate fi achizitional fie integral (perioada 27 aprilie / 8 mai 2022), fie ca module distincte, astfel:

SAHARA (27 / 30 aprilie 2022, 4 zile)

EGIPTUL CRESTIN cu SINAI (1 / 8 mai 2022, 7 zile)

 

Programe

SAHARA (27 / 30 aprilie 2022)

Programul se desfasoara inaintea programului Egiptul Crestin (01 / 08 mai 2022).

Ziua 1: MIERCURI 27 aprilie : FAYOUM, Minya

Intalnire in Aeroportul Otopeni marti seara la ora 22:00 (cel tarziu). Zbor de noapte. Se ajunge la Cairo la ora 3.15 (ora locala). BINE ATI VENIT IN EGIPT! Transfer la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun. Dimineata la ora 09:00 plecam din Cairo spre sud. Vizitam :

Manastirea St Arhangel Gabriel (Der El Malak), sec 4, cu o biserica din sec V. Sf Ioan Casian (din Dobrogea) a vietuit aici o vreme.

Manastirea Sintei Fecioare (Der El Hammam), cunoscuta si sub numele de Manastirea Sf Isaac. Manastirea dateaza din sec 3 si a fost construita de Isaac, unul dintre discipolii lui Sf Antonie. La fel ca si Demiana, a fost ucis 29 in timpul persecutiilor lui Diocletian. Zidurile cu “fagurii” (din pamant) albinelor care au pazit manastirea cata vreme aceasta nu a mai avut vietuitori sunt marturie si azi de grija Maicii Domnului pentru acest loc sfant.

Manastirea Deir Abo Hinnis, Minya, in care se afla moastele Sf Mucenic Filimon, protectorul făcătorilor de spectacole (Biserica Sf M Mc Gheorghe, Biserica Sfintei Fecioare Maria)

Ansana / Antinoopolis, orasul mucenicilor – aici au fost martirizati mai mult de un million de crestini, in vremea persecutiilor anticrestine ale lui Diocletian (303-304).

Cina si cazare la Minya, hotel 4* pe malul Nilului.

Ziua 2: JOI 28 april: SOHAG

Dupa micul dejun vizitam Ansana / Antinoopolis, orasul mucenicilor – aici au fost martirizati mai mult de un million de crestini, in vremea persecutiilor anticrestine ale lui Diocletian (303-304).

Apoi plecam spre Assiut, vizitam ultimele manastiri legata de calatoria Sfintei Familii in Egipt:

Manastirea Dronca (Manastirea Sf Maria) care se spune ca a fost construita in secolul 1 pe locul unde Sfanta Familie a facut un ultim popas pe drumul de intoarcere la Betle-hem. Manastirea este loc de pelerinaj pentru un million de credinciosi in fiecare an, crestini care viziteaza locul cu precadere in luna august, luna care, conform traditiei, este luna in care Sfanta Familie a trecut pe aici.

Cina si cazare la Dronca, hotelul manastirii.

Ziua 3: VINERI 29 april (+ Izvorul Tamaduirii): SOHAG

Mic dejun, apoi vizitam Manastirea Arsa (Deir al Muharraq) aflata in localitatea al Qusiya, la poalele Muntelui Qusqam. Aici, conform traditiei copte, Sfanta Familie a locuit timp de 6 luni si 5 zile intr-o grota deasuprea careia se afla astazi altarul Bisericii Fecioarei, considerata una dintre primele biserici crestine din lume.

Se spune ca piatra de altar i-a fost Pruncului pat in timpul sederii aici. Locul este su-pranumit de copti “Al doilea Betlehem“. Aici, Ingerul Domnului i-a aparut lui Iosif si i-a cerut sa se intoarca in Israel.

Manastirea Rosie, situata in apropierea orasului Sohag, un important centru crestin copt din Egiptul de Sus, in secolul al 5-lea. Aceasta manastire a fost inchinata Sfantului Paisie (nu trebuie confundat cu Sfantul Paisie cel Mare care a trait in Valea Nitriei). In biserica (din sec 5) picturile acopera aproximativ 80% din pereti, nise, coloane, pilastri, pavi-mente si abside. Biserica adaposteste de asemenea o icoana cu o vechime de o mie de ani. Forma bisericii si pictura ornamentala, combinate cu sculptura si arhitectura monu-mentala, fac din aceasta una din cele mai importante biserici – din punct de vedere istoric – aflate in Egipt.

Manastirea Alba, situata la 4 km distanta de Manastirea Rosie. A fost fondata in anul 442 de catre Sfantul Pigol, unchiul din partea mamei lui Shenouda Arhimandritul. Manastirea a fost renovata in perioada in care Shenouda a devenit staretul lacasului de cult. De la 30 de calugari, manastirea a ajuns sa aiba peste 2000 de calugari si 1800 de maicute, pana in anul 466, la moartea lui Shenouda.

Manastirea Sf Pahomie cel Mare (Bakhomious, Deir el Shayed) intemeietorul vietii de obste. Camera cu 100 sfinte moaste.

Cina si cazare la Luxor, hotel 4*.

Ziua 4: SAMBATA 30 aprilie: LUXOR

Dimineata devreme, optional: zbor cu balonul / rasarit de soare peste Valea Regilor (80€). Dupa mic dejun, vizita optionala: malul vestic al Nilului (Valea Regilor, Templul lui Hashepsut si Colosii lui Memnon; 45€). Alternativa: timp liber in Luxor. Seara, cina si zbor Luxor / Cairo, aeroport.

PRET PROGRAM (4 zile / 4 nopti)

350 euro+ avion (grup de minim 26 –30 pers)

Pt grup mai mic:

360 euro (grup 21-25 pers)

380 euro (grup 16-20 pers)

385 euro (grup 12-15 pers)

425 euro (grup 08-11 pers)

Supliment SGL: 120 euro

Se adauga biletul de avion  Luxor / Cairo (aprox 60 euro)

PRETUL CUPRINDE

Cazari, cate o noapte la :

Cairo, Minya, Sohag, Luxor, Hoteluri 3*-4*

Mic dejun si cina

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program,

Transport cu microbuz/ autocar turistic

Ghid local

Insotitor din partea agentiei

PRETUL NU CUPRINDE

Bilet avion Tarom 

Bilet avion Luxor / Cairo (60 € )

Masa de pranz,

Programele optionale 

Tips – ghid, sofer local

25€ / pers, grup de 16-35 pers

30€ / pers, grup de 12-15 pers

40€ / pers, grup de 8-11 pers

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde

———————————-

EGIPTUL CRESTIN cu SINAI (1 / 8 mai 2022)

Ziua 1: DUMINICA 01 mai 2022: CAIRO

Pentru cei care pleaca din Romania: Intalnire in Aeroportul Otopeni sambata seara la ora 22:00 (cel tarziu). Zbor de noapte. Se ajunge la Cairo la ora 3.15 (ora locala). BINE ATI VENIT IN EGIPT! Transfer la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun. Dimineata la ora 08.30 plecam spre zona Old Cairo,  participare la Sfanta Liturghie la Biserica Grec-Ortodoxa Sf M Mc Gheorghe. Cairo Crestin: Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona). Zeitun, biserica ridicata pe unul dintre locurile de popas ale Sfintei Familii,  loc  in care Sfanta Fecioara Maria s-a aratat timp de trei ani consecutiv, incepand cu anul 1968. Cina, cazare Cairo, Hotel 4* .

Ziua 2: LUNI 02 mai : WADI NATRUN, SF MINA

Dupa micul dejun plecam spre nord, pentru a vizita Wadi Natrun, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV). Vizitam, in functie de program 2 din cele 4 manastiri:  Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare), Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare),  As Surian (Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru), Optional: Izvorul Al Humra, izvor de apa dulce in mijlocul zonei lacurilor cu nitrati – scos din pamant de Pruncul Iisus (Fuga in Egipt). Dupa amiaza vizitam Manastirea SF Mare Mucenic MINA. Cina si cazare la Alexandria h 4*. 

Ziua 3: MARTI 03 mai:  ALEXANDRIA, DELTA NILULUI, CAIRO

Mic dejun la Alexandria, portul de la Marea Mediterana. Vizitam locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si celebra Biblioteca din Alexandria.   Manastirea grec-ortodoxa Sf Sava (piatra pe care a fost taiat capul Sf M Mc Ecaterina). Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii). Apoi plecam catre Delta (acum asanata) a Nilului, prin care Sfanta Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina. Sakha, cunoscuta si sub denumirea (coptica) de Pekha-Issous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa urma in piatra, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici. Samanud. La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea un vas mare de granit despre care se spune ca a fost folosita  de Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici. Cina si cazare la Cairo, hotel 4*.

Ziua 4: MIERCURI 04 mai : SINAI (Harti)

Dupa micul dejun plecam spre Muntele Sinai, trecem din Africa in Asia, pe sub Canalul de Suez. Seara vizitam Manastirea Sf Ecaterina, cea mai mica patriarhie ortodoxa din lume. Rugul Aprins, Muzeul Manastirii Sf Ecaterina. Cina si cazare la Hotel  MorganLand 3*. Noaptea, optional: Escaladarea Muntelui Sinai – muntele pe care Moise a primit de la Dumnezeu Tablele Legii cu Cele Zece Porunci. Rasarit de soare pe Sinai. Coborarea muntelui sfant. 

Ziua 5: JOI 05 mai:  MAREA ROSIE

Dupa micul dejun, la ora 10 plecare spre Ein Sokhna, catre Marea Rosie.

Cina si cazare la hotel 5*, resort pe malul Marii Rosii, odihna. 

Ziua 6: VINERI 06 mai : Man SF ANTONIE CEL MARE, Man SF PAVEL (Harti)

Mic dejun. In timpul zilei vizitam Manastirea Sf ANTONIE cel MARE, cea mai veche manastire a lumii crestine. Manastirea Sf PAVEL – primul eremit al lumii crestine – vizita la manastirea din desert.

Optional: croaziera cu Submarinul Galben (fauna si flora subacvatica, bariera de corali – 35 €).

Plecare la Cairo, cina si cazare. 

Ziua 7:  SAMBATA 07 mai : CAIRO ANTIC, SHOPPING

Dupa micul dejun vizitam zona Giza, Cairo antic: Optional: Muzeul civilizatiei egiptene, nou deschis, cu o camera a mumiilor (25$). Piramidele si Sfinxul. Cumparaturi: Institutul de parfumuri, Institutul de Papirus (demonstratie, cum se fabrica hartia de papirus), magazine de bumbac, de pielarie, de aur etc.  Seara vizitam Biserica din Maadi, construita  pe  locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Optional: Croaziera de o ora pe Nil (10$).

DUMINICA 08 mai: plecare spre Romania, zbor intre orele 04:05 / 06:55

PRET PROGRAM (7 zile/7 nopti)

650 euro + avion (grup de minim 26 –30 pers)

Pt grup mai mic:

690 euro (grup 21-25 pers)

695 euro (grup 16-20 pers)

715 euro (grup 12-15 pers)

765 euro (grup 08-11 pers)

Supliment SGL: 160 euro

Se adauga biletul de avion (aprox 260 euro)

PRETUL CUPRINDE

Cazari 7 nopti in hotel 3*, 4*, 5* : Cairo (4n), Alexandria (1n), Sinai (1n), Ein Sokhna (1n)

Mic dejun si cina

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program,

Transport cu autocar sau microbuz turistic,

Ghid local,

Insotitor din partea agentiei

PRETUL NU CUPRINDE

Test PCR

Bilet Avion TAROM

Taxa de viza (25 usd),

Masa de pranz,

Programele optionale

Tips – ghid, sofer local (40€)

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde.

CONDITII DE INTRARE

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egipt

Vaccin (cu cod QR) sau Test PCR Covid19, facut cu maxim 72 ore inaintea intrarii in Egipt

——————

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , ,