pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPT, CARTAGINA. Civilizatii antice si crestinism primar. 16/25 feb 2023, Pret: 1060 euro + avionV-ati gandit vreodata cum arata lumea (istoric, cultural, geografic) in perioada in care Mantuitorul a trait pe pamant?

Civilizatia faraonilor, una dintre cele mai grandioase civilizatii ale lumii antic, era inca activa, desi Egiptul, ca si Tara Sfanta, erau deja incluse in Imperiul Roman. Iar acesta se afla in perioada de apogeu a istoriei sale, se intindea pe trei continente (Europa, Asia de vest si Africa de nord) si cuprindea un sfert din populatia lumii (estimare pentru anul 164)

Episodul Fuga in Egipt (care a durat aproape trei ani) a facut ca micutul Iisus sa vada cu ochi trupesti Nilul, Desertul Sahara, dar si Piramida lui Keops, constructie care timp de 43 de secole a fost cea mai inalta din lume, fiind intrecuta de Turnul Eiffel abia in 1889!

Dar iata ca in timp, aceste doua mari civilizatii pagane – egipteana si romana –  civilizatii omenesti, ale grandorii, ale orgoliilor exacerbate, s-au stins…  In schimb Crestinismul, ca religie noua, aparuta in vremea lor si persecutata crunt, oprimata sangeros de puterea statala in primele trei veacuri de existenta, este acum cea mai raspandita religie a lumii contemporane. Pentru ca doar ea are sorginte dumnezeiasca.

Programul pe care vi-l propunem acum va aduce deopotriva in atentie obiective majore ale culturii antice egiptene si ale civilizatiei romane; va ajuta sa pasiti chiar pe urmele pasilor  lui Iisus si ai sfintei Sale mame prin Egipt; dar va vorbeste deopotriva si despre jertfelnicia si extraordinara putere a marturisirii crestinilor din primele veacuri, cele ale catacombelor si ale prigonirii.

Va oferim, timp de o saptamana, un program divers si spectaculos, plin de obiective UNESCO (de top de patrimoniu mondial), dar un program deopotriva turistic si religios – pentru ca in esenta, dincolo de toate, vom incerca sa Il aflam, in contextul vremurilor Sale, pe insusi Mantuitorul! Doamne ajuta!

PROGRAM 

Ziua 0: JOI 16 feb 2023: ALEXANDRIA, EGIPT

Intalnire in Aeroportul Otopeni joi seara la ora 18:30. Zbor Turkish cu escala la Istanbul, astfel: Bucuresti / Istanbul 21:20/23:40, escala in Istanbul  1h55 min, apoi zbor Istanbul/Alexandria 01:35/02:20.

BINE ATI VENIT IN EGIPT! Transfer la hotel in Alexandria.  

Ziua 1: VINERI 17 feb 2023: ALEXANDRIA, Sf. MMc. MINA

Mic dejun. Vizitam locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si celebra Biblioteca din Alexandria.

Manastirea grec-ortodoxa Sf Sava (piatra pe care a fost taiat capul Sf M Mc Ecaterina). Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii).

Dupa –amiaza vizitam Manastirea Sf Mare Mc Mina si siteul Abu Mena (UNESCO), Orasul de marmura al Sf Mina, construit in jurul mormantului sfantului (sec IV-XI).

Retur la Alexandria, cina si cazare h 4*.

Ziua 2: SAMBATA 18 feb 2023: WADI NATRUN, CAIRO

Dupa micul dejun plecam spre Cairo. Pe traseu vizitam Wadi Natrun, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV). Vizitam manastirile:  Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare), Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare),  As Surian (Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru).

In functie de timp, izvorul Al Humra – aici  Pruncul Iisus a făcut minunea aparițiri unui izvor de apă dulce (pentru nevoile lor), în mijlocul zonei de lacuri cu nitrați.

Cairo – vizitam (in functie de timp) Manastirea Sf Simion de pe Muntele Mokattam (al gunoierilor), munte care s-a mutat prin rugaciunea Sf Simon Pantofarul, in sec X. Cea mai mare  biserica din Orientul Mijlociu (21.000 locuri).

Cina si cazare la Cairo.

Ziua 3: DUMINICA 19 feb 2023: CAIRO

Dupa micul dejun, participam la Sfanta Liturghie la Biserica grec-ortodoxa a Sf M Mc Gheorghe din Old Cairo.

Apoi plecam din Cairo spre sud, vizitam Oaza Fayoum. Programul cuprinde: Vizita optionala la Valea Balenelor (UNESCO), areal si muzeu (20 euro) , apoi Safari cu Land Cruiser catre lacurile din adancul desertului Sahara.

Cina si cazare in Fayoum.

Ziua 4: LUNI 20 feb 2023: BENI SWEF, CAIRO, LUXOR

Mic dejun, apoi vzitam prima manastire in care a vietuit (timp de 20 de ani) Sf Antonie cel Mare, la marginea satului in care s-a nascut (Beni Swef), dupa care a plecat in pustiu.

Ne intoarcem cu masina la Cairo. Vizitele dedicate Egiptului Antic: Piramidele, Sfinxul (UNESCO). Cina.

Zbor spre Luxor intre orele 19:15 / 20:50. Cazare in Luxor .

Ziua 5: MARTI 21 feb 2023:  LUXOR

Optional: dimineata foarte devreme, zbor cu balonul cu aer cald deasupra Luxorului, la rasarit de soare (100 usd).

Mic dejun, apoi dedicam intreaga zi orasului Luxor (orasul de pe Nil, din centrul Egiptului. UNESCO), cu faimoasele sale temple si Valea Regilor.

Seara, cina, vizita la Manastirea Sf Pahomie cel Mare, intemeietorul manastirilor cu viata de obste (regulile de organizare ale acestui tip de asezaminte monahale au fost primite de Sf Pahomie de la un inger al Domnului).

Aeroport, zbor Luxor / Cairo / Tunis, astfel:

Luxor /  Cairo intre orele 23:55/01:05, escala 2h25min,

zbor Cairo / Tunis 03:30/05:45.

Pt cei care participa doar la Modulul Tunisia: sosire marti 21 februarie 2023, seara. 

Tuturor: BINE ATI VENIT IN TUNISIA!

Ziua 6: MIERCURI 22 feb 2023:  TUNIS

Transfer la hotel, mic dejun, cazare. Dupa pranz vizitam vizitam partea veche a orasului si pietele Tunisului (Old Tunis, UNESCO) .Cina, odihna la Tunis, h4*.

Ziua 7: JOI 23 feb 2023: CARTAGINA

Dupa micul dejun, vizitam:

De la ora 08:30 – Situl arheologic Cartagina (UNESCO), care cuprinde: Amfiteatrul roman, locul in care au fost martirizate Sfintele Mucenite Perpetua si Felicitas (in anul 205 dH). Platoul Byrsa, Catedrala Regelui Frantei Luis al 9-lea, care a murit in Cartagina (1270). Locul (marcat cu coloane) in care s-a desfasurat Consiliul din Cartagina din 411, in care Sf Augustin a avut un rol major in apararea Dreptei Credinte. Muzeul Crestin si ruinele Bisericii din Cartagina (Sf Ciprian). Locul Bailor Antonius, Basilica Drumesh si Templul lui Asturias. Optional: masa de pranz.

Plecare catre El Jem (UNESCO),  pt a vizita amfiteatrul roman. Cu o capacitate de 35.000 de spectatori, amfiteatrul este al treilea ca mărime din fostul Imperiu Roman, după Colosseum din Roma și amfiteatrul din Santa Maria Capua Vetere (Italia). A fost construit de localnici bogați în secolul al III-lea, nu de romani. Finalizarea sa a avut loc în anul 238 d.Hr. A fost construit pentru lupte de gladiatori, pentru execuții publice ale creștinilor și pentru spectacole de circ. Foarte bine conservate, vizitatorii au acces în zona funcțională de la subsol – unde erau ținute animalele, dar și creștinii care urmau să fie aruncați în arenă, deoarece refuzau să se închine idolilor.

Retur la hotel, cina si cazare.

Ziua 8: VINERI 24 feb 2023: TUNIS, SIDI BOU SAID

Dimineata plecam spre celebrul sat cu atmosfera boema Sidi Bou Said, de la malul Marii Mediterane. Relaxare, retur la Tunis.

Ziua 9: SAMBATA 25 feb 2023: Spre casa

Dupa micul dejun, plecare spre aeroport. Zbor spre Romania, cu escala la Bologna

———————————————————————————————

Bilete avion extern (subiect de discutii, daca exista si alte variante mai ieftine, aproximativ la aceleasi ore).Preturi la data de 11.01.2022., Total, aprox 750 euro

16.02.2023, Bucuresti / Istanbul / Alexandria, 21:20 / 02:20, Turkish , 290 €

20.02.2023, Cairo / Luxor, 19:15 / 20:50, 100 €

21.02.2023, Luxor/ Tunis, Egypt Air / Tunisair 23:55 / 05:45, 290 €

25.02.2023, Tunis / Bologna / Bucuresti, Tunisair/Ryanair 08:00/17:30, 167 €

—————————————————————————

Programul se poate vinde si pe module, de exemplu:

Egipt: 16 / 21 feb 2023

Tunisia: 22 / 25 feb 2023.

Detalii, la cerere.

———————————————–

PRET PROGRAM (9 zile / 9 nopti)

1060 € + avion (grup de minim 26 pers)

Pt grup mai mic:

1085 € (grup 21-25 pers)

1200 € (grup 15-20 pers)

1235 € (grup 13-14 pers)

1280 € (grup 10-12 pers)

Supliment SGL: 240 €

Se adauga biletele de avion, curse externe si interne aprox 750 – 800 €.

PRETUL CUPRINDE

Cazari cu mic dejun in hotel 3*, 4* in Alexandria, Cairo, Fayoum, Luxor si Tunis

Cina – in Egipt

Intrari (in Egipt) la toate obiectivele cuprinse in program si la safari

Transport cu autocar turistic,

Ghizi locali,

Insotitor din partea agentiei.

PRETUL NU CUPRINDE

Bilete Avion curse externe si interne (aprox 850 €)

Taxa de viza (25 usd Egipt )

Masa de pranz

Cina  (in Tunisia, aprox 20 €/zi)

Bilete de intrare din Tunisia

Programele optionale

Tips – ghid, sofer local (45 €)

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde

PROGRAME OPTIONALE

Zbor cu balonul cu aer cald la Luxor(100 €)

Muzeul balenelor (20 €)

—————————————

Conditii de intrare 

Egipt: Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii . 

Tunisia: Cetăţenii români sunt exceptați de la obligativitatea obținerii vizei, indiferent de tipul de pașaport utilizat, pentru o perioadă de şedere de până la 90 de zile.

———————————————————

NOTA: Incheierea contractului dintre turist si agentia de turism se efectueaza la data platii avansului, informatiile precontractuale si contractul fiind afisate pe siteul agentiei de turism. Nu este necesara incheierea in forma scrisa a unui contract in cazul agentiilor care functioneaza on-line, dar la cererea expresa a turistului, putem incheia contractul si in forma scrisa.

———————————————————-

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta de turism nr 1790/2022 (relicentiere)
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , ,