pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

ISRAEL & IORDANIA, 25 april/4 mai 2023 (9z), Pret 1099 euro + avionPROGRAM

Ziua 0, Marti 25 aprilie 2023

Intalnire la Aeroportul Otopeni la ora 17:30, zbor TAROM la ora 19:55. Sosire la aeroportul din Tel Aviv la 22:30. BINE ATI VENIT IN TARA SFANTA! Transfer la Bethleem, cazare, cina.h3*. 

Ziua 1, Miercuri 26 aprilie : IERUSALIM .

Dupa micul dejun, de la ora 10:00, zi dedicata Ierusalimului. Vizitam Muntele Măslinilor, locul Înălţării, Manastirea Eleon, Manastirea Tatal Nostru. Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor, Manastirea Sf Maria Magdalena, Mormantul Maicii Domnului. DRMUL CRUCII. Biserica Sfantului Mormant. Cina, cazare la Bethleem, hotel 3*. 

Ziua 2, Joi 27 aprilie : NAZARETH, GALILEEA, TABOR

Mic dejun foarte matinal. Plecare spre Galileea. Muntele Tabor.  Nazaret: Biserica Ortodoxa Sf. Arh. Gavriil, locul Bunei Vestiri! Cana Galileii.  Marea Galileii : Muntele Fericirilor, Capernaum (intalnirea Mantuitorului cu Sfintii Apostoli dupa Inviere) Biserica Sf. Apostoli (vindecarea paraliticului). Optional: pranz cu pestele Sf Petru. Tiberias, cina si cazare h3*. 

Ziua 3, Vineri 28 aprilie : IORDANIA – UMM QAIS, TALL MAR ELIAS, AMMAN

Dupa micul dejun trecem granita catre Iordania. In aceasta zi vizitam:

Gadara / Umm Qays – tinutul gadarenilor ( Luca 8,26), locul in care Iisus a vindecat un demonizat, demonii intrand intr-o turma de porci. Biserica din sec 4, construita direct peste un mormant din epoca romana, atesta faptul ca acest punct indica cu precizie unul dintre locurile in care Iisus a infaptuit una dintre minuni. Orasul ofera o splendida panorama asupra Marii Galileii si a Inaltimilor Golan ( Muntele Hermon, din care izvoraste apa Iordanului). 

Tall Mar Elias – Se considera ca acesta este locul de bastina al Sf Prooroc Ilie Tesviteanul ( Tesva Galaadului, cf 3 Regi, 17.1). S-au descoperit doua biserici inchinate Sf Prooroc Ilie, cele mai vechi din lume, cu o inscriptie de mozaic cu numele sfantului.

Anjara, functie de timp, vizitam Biserica Maicii Domnului de la Munte, cu o grota in care poposea Mantuitorul si ucenicii Sai cand treceau de cealalta parte a  Marii Galileii. 

Amman, cazare cu demipensiune hotel 4*. Capitala Iordaniei, mentionata in Vechiul Testament sub numele de Rabat Ammon (Deuteronomul, 3.11) si apoi – din sec 3 i.H. –  cunoscuta sub numele de Filadelfia, dupa numele regelui ptolemeu Filadelfius.

Ziua 4, Sambata 29 aprilie : LOCUL BOTEZULUI DOMNULUI, MT. NEBO, MADABA

Dupa micul dejun mergem spre sud. Vizitam:

Bethany Beyond the Jordan. Vizitam zona originara a Botezului Domnului Iisus Hristos, zona in care Sf Prooroc Ioan Botezatorul locuia si boteza multimile, vestind venirea Fiului lui Dumnezeu ( Ioan 1,28; 3,26). Situat la 350 m sub nivelul marii ( aproape cel mai jos nivel de pe Pamant), locul se afla in present la 600 m distanta de actuala albie (deviata) a Raului Iordan. Tot prin acest loc, in alte perioade istorice, poporul lui Israel a trecut apa plecand de pe Muntele Nebo catre Pamantul Fagaduintei, Sf Prooroc Ilie s-a inaltat la Cer in carul de foc, Sf Maria Egipteanca a vietuit timp de 47 de ani, in adancul pustiei. Zona era numita “Betabara, dincolo de Iordan”, unde boteza Ioan sau “Betania de dincolo de Iordan” ( diferita de Betania in care s-au nascut Marta si Maria, langa Ierusalim).

Vizitam pestera Sf Maria Egipteanca si dealul de pe care Sf Ilie s-a urcat la cer in carul de foc.

Muntele Nebo – este ultimul loc in care Moise s-a oprit cu poporul lui Israel, inainte de a intra in Pamantul Fagaduintei ( Deuteronom, 34). O splendida perspective se ofera privitorului, asupra intregii Tari Sfinte. Aici Moise a murit, mormantul sau insa nu este cunoscut.

Madaba – mentionata de 4 ori in Vechiul Testament ca Madeba, intre secolele 4 si 7  d.H. a devenit unul dintre cele mai faimoase centre ale artei bizantine – mozaicurile de aici fiind de un mare rafinament artistic. Capodopera pastrata pana in present este o harta in mosaic a Ierusalimului si a Tarii Sfinte ( sec 6) din Biserica ortodoxa a Sf Gheorghe. Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului.

Plecare pe Drumul Regilor, cel mai vechi drum comercial atestat al lumii, despre care se face referire in Vechiul Testament.

Makaver / Mukawir – muntele in varful caruia regele Irod Antipa si-a construit un palat. Este locul in care Sf Ioan Botezatorul a fost intemnitat si in care I s-a taiat capul, dupa dansul Salomeei ( Matei 14, 3-11). Apusul de soare peste Marea Moarta, admirat de pe aceasta inaltime, este o priveliste de neuitat. Cazare cu demipensiune la Petra, hotel 4*.

Ziua 5, Duminica 30 aprilie : PETRA, WADI RUM, AQABA

Dupa micul dejun, vizita de jumatate de zi la Petra.

Petra, unul dintre cele mai importante centre comerciale din vremea lui Iisus. Perioada de inflorire a capitalei nabateenilor a durat intre secolele 3 i.H. si inceputul sec 2 d.H., cand orasul a fost cucerit de Traian si anexat Imperiului Roman. In timpul Exodului, Moise si poporul lui Israel a trecut pe langa Petra ( Numerii, 20), aici fiind locul in care Moise a dat cu toiagul si a aparut izvorul de apa din stanca. Tot in apropiere a murit Miriam, sora lui Moise, si Aaron, fratele acestuia si primul preot al poporului evreu, inmormantat pe muntele Hor din vecinatate. Este aproape sigur ca Petra a reprezentat ultimul popas al Magilor de la rasarit, veniti sa aduca Pruncului Sfant aur, smirna si tamaie. Actualmente, Petra reprezinta una dintre minunile lumii, cu constructiile sale sapate direct in stanca roz, de-a lungul unui defileu situat in sud-vestul Iordaniei

Optional: Safari in Desertul Rosu / Wadi Rum (2 ore), peisaje spectaculoase, viata beduinilor. Aqaba, cina si cazare hotel 4*.

Ziua 6, Luni 1 mai: MAREA MOARTA, BETHLEEM

Dupa micul dejun trecem granita spre Israel, parcurs de-a lungul Marii Moarte (scurta oprire).Cina si cazare la Bethleem, hotel 3*.

Optional: Sfanta Liturghie de noapte la Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim (orele 23/03). 

Ziua 7, Marti 2 mai : BETHLEEM, HEBRON, PUSTIUL IUDEII

Dupa micul dejun (ora 10) Vizitam Biserica Nasterii si Grota Laptelui din Bethleem. Campul Pastorilor. Hebron, Stejarul din Mamvri – locul in care Sf Treime S-a aratat Patriarhului Avraam sub forma celor Trei Ingeri. Man. Sf Sava (marea lavra, sec V) si Man. Sf. Teodosie, incepatorul vietii de obste in Tara Sfanta.  Cina, cazare la Bethleem h3*. 

Ziua 8, Miercuri 3 mai : HOZEVA, APA IORDANULUI, IERIHON

Dupa micul dejun, plecam spre Măn. Sf. Gheorghe Hozevitul (Moaştele Sf. Ioan Iacob de la Hozeva), Peştera Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul de pe pârâul Kerit. Apa Iordanului, Manastirea Sf Gherasim, Ierihon -cea mai veche asezare atestata din lume (10.000 ani vechime): urcam Muntele Carantania / Muntele Ispitirii,  Asezamantul Romanesc, Biserica Dudul lui Zaheu.  Cina si cazare Bethleem h3*. 

Ziua 9, Joi 4 mai : IERUSALIM, EIN KAREM, EVEN SAPHIR

Dupa micul dejun mergem la locurile legate de Sf Ioan Botezatorul: En Karem: Locul naşterii Sf. Ioan Botezătorul, Locul Intalnirii Elisabetei cu Maica Domnului. Even Saphir – izvorul si pestera Sf Ioan Botezatorul (locul in care a copilarit). Apoi dupa-amiaza la Ierusalim: Muntele Sion – Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul Cina cea de Taina – Coborarea Sfantului Duh; Mormantul Regelui David.  Plecare spre aeroport, scurta oprire la Lod, mormatul Sf Mare Mc Gheorghe. Prezentare la aeroportul din Tel Aviv la ora 20:00, zbor TAROM la ora 23:30 / 02:15 la Bucuresti.

—————————————————————

PRET:  1099   + avion (grup de minim 45 pers)

La grup mai mic: 1130 € (grup 40-44 pers);  1175 € (grup 35-39 pers); 1200 € (grup 30-34 pers);  1260 € (grup 25-29 pers);  1295 €  (grup 20-24 pers); Pret avion Tarom (200-300 euro).

Pretul cuprinde:

Autocar***,

Transfer aeroport sosire si plecare;

Cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) la hoteluri 3* (Bethleem si Tiberias) si 4* (Amman, Petra, Aqaba);

Bilete de intrare si taxiuri (Tabor, Man Sf Sava);

Taxa iesire din Israel,

Viza de intrare in Iordania;

Preot insotitor, Ghid local in Iordania, Asistenta specializata din partea agentiei de turism din Romania .

Brosura documentara.

Pretul nu cuprinde :

Biletul de avion Bucuresti/ Tel Aviv/ Bucuresti,

Masa de pranz,

Bauturile din timpul meselor,

Programele optionale:

Pranz cu pestele Sf Petru (aprox 22-25 usd),

Safari in Wadi Rum / Desertul Rosu (40 usd),

Transport de noapte la Biserica Sfantului Mormant (slujba de noapte, 15 usd),

Taxa de plecare din Iordania (15 usd),

Bacsisuri / tips pt personalul hotelurilor si soferi, in Israel si Iordania : 50 euro (obligatoriu),

Asigurare medicala,

Alte cheltuieli decat cele trecute la Pretul cuprinde.

————————

Reportaje din Tara Sfanta si Iordania (cateva documentare)

click pe link-urile de mai jos:

ISRAEL, PALESTINA 

Procesiuni specifice Tarii Sfinte 

Cum a fost la Sfanta Lumina a Invierii? Marturii Ierusalim 2017 

Joia Mare, spalarea picioarelor ucenicilor

Foto-reportaj, Craciun la Bethleem

Ce nu stiati despre Adormirea Maicii Domnului

Locuri, marturii

Muntele Carantania, locul in care pietrele vorbesc

Sfantul Ioan Botezatorul– locuri, marturii

Hebron – a cazut stejarul din Mamvri?

Mormantul Regelui David

Pestele Sfantului Petru

La revedere, Ierusalime!

IORDANIA

Adevaratul loc al Botezului Domnului, Iordania

Pestera Sfintei Maria Egipteranca

Mukawir, locul taierii capului Sf Ioan Botezatorul

Petra, Iordania

Safari in Wadi Rum, Iordania

—————————————

NOTA: Incheierea contractului dintre turist si agentia de turism se efectueaza la data platii avansului, informatiile precontractuale si contractul fiind afisate pe siteul agentiei de turism. Nu este necesara incheierea in forma scrisa a unui contract in cazul agentiilor care functioneaza on-line, dar la cererea expresa a turistului, putem incheia contractul si in forma scrisa.

____________________________________

Informatii si inscrieri

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta de turism nr 1790/2022 (relicentiere)
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , ,