pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

UCRAINA, Poceaev, Kiev, Cernigov, Odessa. 18/24 sept 2021, Pret 320 euro


În funcție de încadrarea (actualizată săptămânal) a Ucrainei pe liste, se aplică următoarele măsuri:

  • Lista verde: cu test rapid sau PCR (negativ) și cu asigurare medicală pt Ucraina. La retur fără carantină.
  • Lista galbenă: cu test PCR (negativ) și cu asigurare medicală pt Ucraina. La retur fără carantină în următorul caz: test Covid efectuat in Ucraina cu maxim 72 ore înainte de a ajunge în graniță sau vaccinare (ambele doze + 10 zile)

În prezent, Ucraina este pe lista verde pt Romania (ca și Romania pt Ucraina).

 

PROGRAM

Plecari : Bacau (loc de îmbarcare), Suceava.

 

Ziua 1 – Sambata 18 sept: PLECARE.

Ora 7 plecare din Bacau. Dupa ce trecem granita – scurte vizite la Manastirile Banceni si Boian (icoana Maicii Domnului de la Boian, facatoare de minuni).  La Poceaev se ajunge in cursul dupa-amiezii. Scurta vizita la Lavra Poceaev, cazare hotel 3*.

 

Ziua 2 –  Duminica 19 sept: POCEAEV, KIEV

Lavra Adormirea Maicii Domnului, Poceaev – in sec 12 Maica Domnului se arata sub forma unui stalp de foc, catorva calugari care se retrasesera in padure. Urma piciorului ei s-a imprimat pe piatra, iar de sub piatra a aparut un izvor tamaduitor. Prima atestare scrisa : 1527. Dimineata devreme, inchinare la Icoana Maicii Domnului de la Poceaev (care se coboara de deasupra altarului, dupa terminarea acatistului). Sfanta Liturghie, inchinare la urma Maicii Domnului pe piatra, apoi primim apa de la izvorul sfant. Inchinare la moastele Sf IOV si ale Sf AMFILOHIE; pestera Sf Iov (sec 16; in care sfantul Iov a trait 40 de ani, se spune ca atunci cand se ruga, se auzeau ingerii cantand). Dupa masa de pranz (cantina Lavrei), plecare spre Kiev. La intrare, Catedrala Sf Valdimir din Kiev, care adaposteste moastele Sf VARVARA. Cazare la Kiev, hotel 3*.

 

Ziua 3 – Luni 20 sept: KIEV.

Dimineata la ora 06:00 participarea la prima Sfanta Liturghie, intr-una din bisericile rupestre (sec XI) din pesterile Lavrei Pecerska. Mic dejun, apoi de la ora 9 vizitam:

Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti ; unul dintre cele mai renumite ansambluri monahale ale lumii ortodoxe.

Manastirea Sf Arh Mihail de pe dealul Zverinetsky (Gradina Botanica) , una dintre primele manastiri rupestre ale spatiului slav ( sec X-XII), uitata in timp si redescoperita in anul 1888Sihastria Kitaelv: inchinarea la moastele Sf TEOFIL cel Nebun pt Hristos, mormantul si pestera Sf DOSITEEA. In functie de timp. vizitarea altor biserici si manastiri din Kiev. Cazare la Kiev, hotel3*.

 

Ziua 4 –  Marti 21 sept:  CERNIGOV

Optional: dimineata la ora 06:00 prima Sfanta Liturghie, intr-un din bisericile rupestre (sec X) din pesterile Lavrei Pecerska. Mic dejun, apoi la ora 9 plecarea spre Cernigov, vizite:

Catedrala Sf Treime / Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie (1069). Inchinare:

Sf LAVRENTIE (+ 1950 , ale carui minuni si  proorociri sunt binecunoscute)

Sf  Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696; sfantul care a protejat Cernigovul de radiatiile de la Cenobal, aflat la doar 60 km distanta; mare facator de minuni)

Sf Ierarh Filaret (Gumilevski / Smeritul, 1802-1866) unul dintre cei mai invatati ierarhi rusi ai sec 19, indrumat in tinerete de Sf Serafim de Sarov.

Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ (in 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, atunci s-a intemeiat manastirea)

Pestera Sf Antonie, cu biserici subterane de la anul 1000.

Casa memoriala a Sf Lavrentie, in care acesta a vietuit in ultima perioada a vietii sale si in care a fost vizitat de Sf Prooroc Ilie, Dreptul Enoh si de Sf Ap. si Evanghelist Ioan.

In functie de timp: Manastirea Sf Gheorghe, icoana Maicii Domnului Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra. Reintoarcerea in Kiev, cazare hotel 3*.

 

Ziua 5 – Miercuri 22 sept : KIEV, ODESSA

Dupa micul dejun, la ora 08:00, plecare spre Odessa (parcurs de 8ore). Cazare la Odessa, hotel 3*. Seara vizita pe faleza, optional croaziera pe Marea Neagra.

 

Ziua 6 –  Joi 23 sept: ODESSA

Dupa micul dejun, turul orasului Odessa, vizita la cele mai importante biserici si manastiri, inchinare la moastele Sf IONA, Sf INOKENTIE, Sf KUKSA. Cazare la Odessa, hotel 3*.

 

Ziua 7 – Vineri 24 sept : Spre Romania

Mic dejun, apoi plecare spre Romania pe traseul: Ismail, Galati, Marasesti, Bacau.

————————————-

PRET

320 euro / grup 45 pers

340 euro / grup 40-44 pers

360 euro / grup 35-39 pers

380 euro / grup 30-34 pers

410 euro / grup 25-29 pers

460 euro / grup 20-24 pers

 

PRETUL CUPRINDE

Cazari, 6 nopti: Kiev:  hotel 3*, loc/camera dubla (3 nopti, cu mic dejun), Poceaev : hotel 4* (1 n, fara mic dejun), Odessa: hotel 3* (2 n, cu mic dejun)

Transport cu autocar turistic (din Bacau)

Mapa cu materiale documentare

Ghid,  preot insotitor, translator de limba rusa

 

PRETUL NU CUPRINDE

Transportul pana la Bacau

Masa de pranz si cina

Intrari la obiective turistice

Test Covid (daca e obligatoriu)

Asigurare medicala

Alte cheltuieli decat cele

trecute la PRETUL CUPRINDE

—————————————

DOCUMENTE NECESARE:

Pasaport valabil

Asigurare medicala care acopera riscul Covid19

Test PCR negativ (maxim 72 h inainte de intrarea in granita)

Sursa: https://www.mae.ro/travel-conditions/3755 

————————————–

ODESSA, Obiective duhovnicesti

Icoana Maicii Domnului KasperovskayaInformatii

Sf Iona din Odessa (sfant casatorit cu 9 copii) – VIATA

Sf Kukșa din OdessaVIATA

Sf InokentieVIATA

Sf Gavriil Athonitul din Odessa VIATA

————————————–

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

 

Tags: , , , ,