pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

2. GRECIA INSULARA> Hios, Lesbos, Evia, Egina. Teba. 18/25 sept 21 (8z), 610 euro + avion + ferry


Programul reprezinta al doilea modul (ultima saptamana) din programul complet Grecia Insulara, Grecia continentala (10/26 sept 2021, 16 z).

PROGRAM

Ziua 0, Sambata 18 sept, ATENA

Intalnire la Aeroportul Otopeni la ora 14:30, zbor Bucuresti / Atena (16:30/18:05) Transfer in Rafina, cazare hotel 3*.  İntalnıre cu grupul care este deja in Grecia (au parcurs prima parte a programului. Tinos, Paros, Rodos, Patmos, zilele 1-9). 

Ziua 1 / 10, Duminica 19 sept, HIOS

Dimineata zbor catre Chios intre orele 06:10 / 06:55. Participare la Sfanta Liturghie in Chios – insula in sudul careia se produce, traditional, rasina de eucalypt . Dupa participarea la slujba, cazare si vizitarea (cu ghid local) a obiectivelor propuse (maximal): Manastirea Nea Moni, Manastirea Voithia, Manastirea Agios Markos, Biserica Sf. Ap. Petru și Pavel (Pyrghi), Biserica Sf Marcela din Volissos. Cazare in Chios, hotel 3*. Noaptea la ora 03:40, ferry catre Lesbos (se ajunge la ora 07:35). Cazare in Lesbos.

Ziua 2 / 11, Luni 20 sept, LESBOS

Avem doua zile pentru vizitarea (cu ghid local) a insulei Lesbos, a treia insula ca marime a Greciei si pe care sunt cultivati 11 milioane de maslini, care produc cam 45.000 tone de ulei pe an. Obiectivele noastre sunt: Manastirea Sfantul Rafael (moastrele Sf Mucenici Rafail, Nicolae si Irina – cartierul Thermi), Manastirea Taxiarhis (icoana Sf Arh Mihail, facuta din pamant cu sange de mucenici, Mantamados), Manastirea Pitariu, Manastirea Ypsilou (Sigri) de pe culmea Munților Ordymnos (langa Padurea Pietrificata de sequoia preistorici mineralizati de cenusa vulcanica), Manastirea Panaghia Aghiasiotissa; moaștele Sf. Andrei Criteanul (Evessos), Catedrala Sf. Atanasie, Manastirea Limonos (Sf Ignatios, 1526), Kaloni Salt Pans (lacuri sarate cu flamingo).  Cazare pe insula Lesbos, hotel 3*.

Ziua 3 / 12, Marti 21 sept, LESBOS

Dupa micul dejun, continuam vizitarea obiectivelor propuse (cu ghid local). Seara la ora 20:00 prezentare la aeroport, zbor spre Atena la ora 21:35 / 22:30 in Atena. Cazare la Rafina, hotel 4*.

Ziua 4 / 13, Miercurei 22 sept, EVIA

Dupa micul dejun, excursie de o zi in insula Evia (a 2a ca marime a Greciei, dupa Creta). Ne inchinam sfintilor: Sf Efrem cel Nou (Nea Makri), Sf. Ioan Rusul (Procopi), Sf. Cuv. David, Sf. Partenie de Lampsac (Makrimallis), Biserica Sf. Nicolae (Galataki). Retur la Rafina, hotel 4*.

Ziua 5 / 14, Joi 23 sept, TEBA

Dupa micul dejun plecam spre nord, spre Sotiros, vizitam Manastirea Sf Cuvios LUCA / HOSSIOS LUKAS (patrimoniu UNESCO), una dintre cele mai importante monumente de arta bizantina din Grecia. Manastirea SAGMATA (sec XI), cu 200 sfinte moaste si o camera inchinata Sf LUCA AL CRIMEII – mitra cu care a fost inmormantat, obiecte personale, fotografii. Teba (Thiva), unul dintre cele mai importante orase ale lumii antice – vizitam mormantul Sf Ap si Ev LUCA. Cazare la Rafina, hotel 4*.

Ziua 6 / 15, Vineri 24 sept, EGINA

Dupa micul dejun, plecare cu feribotul spre Insula Egina (fistic, produsul alimentar principal). Vizitam Manastirea Sf Nectarie, Man Sf Ecaterina si, in functie de timp, Man. Sf. Mina, Man. Panagia Hrisoleontissa (din varful Muntelui Oros), Man. Sf. Spiridon. Cazare pe Insula Egina, pensiune sau hotel 3*.

Ziua 7 / 16, Sambata 25 sept, ATENA.

Dupa micul dejun, ferry catre Atena. Traversam capitala si mergem spre nord, vizitam: Manastirea Schimbarea la fata Milesi, ctitorita de Sf Părinte Porfirie si  Manastirea Paraclet. Prezentare la aeroport la ora 17:00, zbor spre Bucuresti la ora 18:55 / 20:30


Preturi in euro
GRUP 30 pers si peste 25-29 pers 20-24 pers 15-19 pers 10-14 pers
Program 610 645 710 760 925
Ferry (aproximare) 35 35 35 35 35
Avioane (aproximare) 270 270 270 270 270
Total estimat 915 950 1015 1065 1230

Supliment pentru camera single: 240 euro.

Pentru inscriere : avans 300 euro (din care se achizitioneaza biletele de avion)

Pretul include:

Cazare cu mic dejun (hoteluri de 3* sau 4*), loc in camera dubla.

Transport cu autocare clasificate, cu AC (functie de marimea grupului: VAN, minibus sau autocar)

Toate serviciile la sol incluse in program (transferuri, excursii etc) cu exceptia celor optionale.

Asistenta din partea agentiei de turism, ghid local (acolo unde este mentionat ) si preot insotitor.

Mapa documentara.

Pretul nu include:

Masa (pranz, cina)

Bilete avion

Biletele pt feribot

Bilete de intrare la muzee

Programe optionale

Tips (bacsis) pt ghizii locali si pt sofer (aprox 5 euro /zi)

Asigurare medicala, asigurare storno (nu sunt obliogatorii, dar se recomanda)

Alte cheltuieli in afara celor trecute la Pretul include.

——————————

Reguli Covid19

Conform informațiilor comunicate de autoritățile elene, pentru a intra în Grecia, cetățenii români trebuie să prezinte următoarele:

> formularul de localizare a pasagerilor (PLF – Passenger Locator Form: https://travel.gov.gr/#/user/logincompletat cu cel puțin 24 de ore anterior intrării pe teritoriul Grecie.

> unul dintre următoarele documente referitoare la COVID-19 (nu se aplică copiilor cu vârsta sub 12 ani):

  • rezultatul negativ al unui test PCRpentru infecția cu virusul SARS-CoV2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei, sau rezultatul unui test rapid antigen negativ care să fi fost recoltat cu maximum 48 de ore anterior intrării în Grecia. Documentul care atestă rezultatul negativ poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
  • dovada vaccinăriicu un vaccin autorizat pentru COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la a doua doză sau de la doza unică. Documentul cu dovada vaccinării poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
  • un document eliberat de un laborator autorizatsau un certificat medical care să ateste că persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19 într-un interval cuprins între 30 și 180 de zile anterior datei sosirii în Grecia. Documentul poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
  • certificatul european digital COVID-19, în format tipărit sau digital.

 

Documente: Carte de identitate sau Pasaport (inclusiv pasaport temporar) valabil.

Contract cu turistul: https://www.miriamturism.ro/contract-cu-turistul/

Contractul se incheie la data platii avansului si se semneaza de ambele parti contractante.

Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale, dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.

In caz de forta majora (razboi, calamitate, epidemie etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.

In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major program

—————————-

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

 

Tags: , , , , ,