pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPT cu SINAI, 24/31 Oct 2021 (7n), Pret 620 euro+avion


Pe urmele Sfintei Familii, Sf Mina, Sf Antonie cel Mare, Sinai

Perioade: 24 / 31 Oct 2021

Ziua 1: DUMINICA 2021 : CAIRO CRESTIN

Intalnire in Aeroportul Otopeni sambata seara, la ora 22:00. Zbor de noapte TAROM, cursa directa, la ora 00:30. Se ajunge la Cairo la ora 03:15. BINE ATI VENIT IN EGIPT! La aeroport vom fi intampinati de reprezentantul agentiei  care ne va insoti pentru obtinerea vizei si transferul la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun. Dimineata la ora 09:00 plecam la Biserica grec-ortodoxa Sf Gheorghe (biserica rotunda), pentru participarea la Sfanta Liturghie. Dupa-amiaza, Cairo Crestin: Old Cairo: Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona). Zeitun, biserica ridicata pe unul dintre locurile de popas ale Sfintei Familii,  loc  in care Sfanta Fecioara Maria s-a aratat timp de trei ani consecutiv, incepand cu anul 1968. Pranz, cazare la  hotel 4* Cairo. 

Ziua 2: LUNI : WADI NATRUN

Dupa micul dejun plecam spre nord, pentru a vizita Wadi Natrun, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV). Vizitam, in functie de program (restrictii) 2 din cele 4 manastiri:  Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru), Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare ), As Surian (Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare). Optional: Izvorul Al Humra, izvor de apa dulce in mijlocul zonei lacurilor cu nitrati – scos din pamant de Pruncul Iisus (Fuga in Egipt). Dupa amiaza vizitam Manastirea SF Mare Mucenic MINA. Cina si cazare la Alexandria hotel 4*

Ziua 3: MARTI : ALEXANDRIA, Sf Ev MARCU,

Delta Nilului, Fuga in Egipt a SF. FAMILII

Mic dejun la Alexandria, portul de la Marea Mediterana. Sf Liturghie la o biserica a Patriarhiei Grec-Ortodoxa a Alexandriei. Vizitam apoi locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si celebra Biblioteca din Alexandria. Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii).

Apoi plecam catre Delta (acum asanata) a Nilului, prin care Sfanta Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina. Sakha, cunoscuta si sub denumirea (coptica) de Pekha-Issous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa urma in piatra, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici. Samanud. La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea un vas mare de granit despre care se spune ca a fost folosita  de Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici. pentru a vizita . Retur in Cairo, cina, cazare la hotel 4*.

Ziua 4: MIERCURI :SINAI

Dupa micul dejun, plecare spre Penisnula Sinai. Traversam Canalul de Suez, ajungem seara la Sf Ecaterina. Vecernie la Manastirea Sf Ecaterina, cea mai mica patriarhiei ortodoxa din lume. Inchinare la moastele Sf Mare Mucenite Ecaterina. Cina si cazare.

Optional 1: esacalade de noapte a Muntelui Sinai, muntele pe care Moise a primit de la Dumnezeu Tablele Legii cu Cele Zece Porunci. Rasarit de soare pe Sinai.

Ziua 5:  JOI : Man SF ANTONIE CEL MARE, MAREA ROSIE

Optional 1: coborare de pe Sinai. Optional 2: pt persoanele care nu escaladeaza Muntele Sinai, participare la Sfanta Liturghie la Manastirea Sf Ecaterina. Dupa micul dejun, plecare spre Ein Sokhna, catre Marea Rosie. Vizita la Manastirea Sf ANTONIE cel MARE, cea mai veche manastire a lumii. Cina si cazare la hotel 4*, pe malul Marii Rosii.

Ziua 6: VINERI : LA MAREA ROSIE

Mic dejun. Manastirea Sf PAVEL – primul eremit al lumii crestine – vizita la manastirea din desert. Apoi plecare la Cairo. Biserica din Maadi, construita  pe  locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Optional: croaziera cu felucca pe Nil (o ora, 10 $). Optional: Muzeul civilizatiei egiptene, nou deschis, cu o camera a mumiilor (25$). Cina si cazare la Cairo, Hotel 4*.

Ziua 7: SAMBATA : CAIRO ANTIC, SHOPPING

Dupa micul dejun, Cairo antic: Piramidele si Sfinxul, cumparaturi: Institutul de Papirus (demonstratie, cum se fabrica hartia de papirus), Insitutul de parfumuri, magazine de bumbac (bumbacukl egiptean este cel mai bun din lume), de pielarie, de aur etc. Bazarul Khan-el-Khalil. Seara cina, apoi zbor TAROM spre Romania la ora 04:00, se ajunge in Bucuresti la ora 06:50.

—————————————

PRET PROGRAM (7 zile / 7 nopti), 620 euro+ avion

(grup de minim 25 pers)

Pt grup mai mic:

640 euro (grup 20-24 pers)

660 euro (grup 15-19 pers)

700 euro (grup 11-14 pers)

730 euro (grup 10 pers)

Supliment SGL: 135 euro

Se adauga biletul de avion (aprox 300 euro)

 

PRETUL CUPRINDE

Cazari 7 nopti in hotel 4*: Cairo (4n), Alexandria (1n), Sinai (1n), Ein Sokhna (1n)

Mic dejun si cina

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program,

Transport cu autocar turistic,

Preot insotitor, Ghid local, Insotitor din partea agentiei

 

PRETUL NU CUPRINDE

Test Covid.19

Bilet Avion TAROM (250-300 €)

Taxa de viza (25 usd),

Masa de pranz,

Programele optionale

Tips – ghid, sofer local (35€)

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde

———————————–

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egipt

Vaccin (cu cod QR) sau Test PCR Covid19, facut cu maxim 72 ore inaintea intrarii in Egipt

————————————–

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

 

Tags: , , , ,