pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPTUL CRESTIN, 26 Sept / 02 Oct 2021 (7n), Pret 690 euro + avion


Egiptul Crestin, Egiptul Antic, dar si minunata creatie a Domnului la Marea Rosie (fenomenul mareelor, corali…).

Pretul este pt hoteluri 4*.

Supliment pt hoteluri 5* in Cairo: 70 euro

PROGRAM

Ziua 1: DUMINICA  26 sept 2021: CAIRO CRESTIN

Intalnire in Aeroportul Otopeni sambata seara, la ora 22:00. Zbor de noapte TAROM, cursa directa, la ora 00:30. Se ajunge la Cairo la ora 02:15. BINE ATI VENIT IN EGIPT! La aeroport vom fi intampinati de reprezentantul agentiei  care ne va insoti pentru obtinerea vizei si transferul la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun. Dimineata la ora 09:00 plecam la Biserica grec-ortodoxa Sf Gheorghe (biserica rotunda), pentru participarea la Sfanta Liturghie. Dupa-amiaza, Cairo Crestin: Old Cairo: Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona). Cina. Cazare la  hotel 4* sau 5* Cairo. 

Ziua 2: LUNI  27 sept: WADI NATRUN

Dupa micul dejun plecam spre nord, pentru a vizita Wadi Natrun, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV) unde vizitam, in functie de program (restrictii) o parte din cele 4 manastiri:  Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru), Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare ), As Surian (Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare). Optional: Izvorul Al Humra, izvor de apa dulce in mijlocul zonei lacurilor cu nitrati – scos din pamant de Pruncul Iisus (Fuga in Egipt). Cina si cazare la Alexandria hotel 4*. 

Ziua 3: MARTI  28 sept: ALEXANDRIA, Sf Ev MARCU, MAN. SF MARE MC. MINA

Mic dejun la Alexandria, portul de la Marea Mediterana – vizitam locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si celebra Biblioteca din Alexandria. Vizitam Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii), Patriarhia Grec-Ortodoxa a Alexandriei. Apoi plecam in afara orasului, pentru a vizita Manastirea SF Mare Mucenic MINA. Retur in Alexandria, cina, cazare h4*.

Ziua 4: MIERCURI  29 sept: DELTA NILULUI, PE URMELE SFINTEI FAMILII

Dupa micul dejun ne indreptam spre Delta Nilului, prin care Sf Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina. Sakha, cunoscuta si sub denumirea (coptica) de Pekha-Issous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa basorelieful in stanca, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici. Samanud. La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea un vas mare de granit despre care se spune ca a fost folosita  de Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici. Cina si cazare la Ein Sokhna, hotel 5* pe malul Marii Rosii. 

Ziua 5 : JOI  30 sept: Man SF ANTONIE CEL MARE

Dupa micul dejun vizita la Manastirea Sf ANTONIE cel MARE, cea mai veche manastire a lumii si Manastirea Sf Pavel Tebeul, primul eremit (daca este deschisa pt vizitatori). Timp liber la malul Marii Rosii, optional: croaziera cu submarinul – se pot admira coralii si viata subacvatica din Marea Rosie (40 $). Cina si cazare la Ein Sokhna, hotel 5* pe malul Marii Rosii.

Ziua 6 : VINERI  1 oct (+ Acoperamantul Maicii Domnului): CAIRO CRESTIN

Dupa micul dejun plecare spre Cairo. Vizitam copacul Sfintei Maria din Matariya (care si-a deschis in mod miraculos trunchiul pentru a-I primi pe Prunc si Familia sa, ferindu-I de urmaritorii trimisi de regele Irod).  Zeitun, biserica ridicata pe unul dintre locurile de popas ale Sfintei Familii,  loc  in care Sfanta Fecioara Maria s-a aratat timp de trei ani consecutiv, incepand cu anul 1968. Maadi, construita  pe  locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Optional: croaziera cu felucca pe Nil (o ora, 10 usd). Cairo, cina si cazare hotel 4* sau 5*.

Ziua 7: SAMBATA  2 oct: CAIRO ANTIC, Shopping

Dupa micul dejun, zi dedicata Egiptului Antic: vizitam platoul Giza – zona celor 3 piramide (piramida lui Keops – una dintre cele 3 minuni ale lumii antice,  piramida lui Kefren si a lui Mikerinos) si a Sfinxului, Institutul de Papirus, Insitutul de parfumuri. Optional: Muzeul civilizatiei egiptene, nou deschis, cu o camera a mumiilor (25$). Shopping – magazin de aur, de pielarie, de bumbac etc. Bazarul Khan-el-Khalil. Seara cina, apoi zbor TAROM spre Romania la ora 04:00, se ajunge in Bucuresti la ora 06:50.

——————————————————————————————————————

Hotelurile de 5* incluse in program (optional): Cairo: Holiday Inn Citystars 5* , Alexandria: Grand Plaza 4* Ein Sokhna: Grand Ocean 5*

Conditii de intrare Covid: Test PCR negativ (maxim 72 ore inainte de intrare in Egipt) SAU Certificat vaccinare cu cod QR, pe suport hartie, vaccinare completa cu 14 zile inainte de sosire in Egipt (document fara modificari, stersaturi, adaugiri).

————————————————-

Pret optiune hoteluri 4* (7 zile / 7 nopti)

690 euro+ avion (grup de 25-35 pers)

Pt grup mai mic:

730 euro (grup 21-24 pers)

800 euro (grup 15-20 pers)

880 euro (grup 11-14 pers)

930 euro (grup de 10 pers)

Supliment SGL: 200 euro

Se adauga biletul de avion (aprox 250 euro)

 

Pret optiune hoteluri 5* (7 zile / 7 nopti)

760 euro+ avion (grup de 25-35 pers)

Pt grup mai mic:

800 euro (grup 21-24 pers)

870 euro (grup 15-20 pers)

950 euro (grup 11-14 pers)

999 euro (grup de 10 pers)

Supliment SGL: 225 euro

Se adauga biletul de avion (aprox 250 euro)

—————————

PRETUL CUPRINDE

Cazari 7 nopti in hotel 4*> Cairo (3n), Alexandria (2n), Ein Sokhna (2n)

Mic dejun si cina

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program,

Transport cu autocar turistic, ,

Ghid local, Insotitor din partea agentiei

 

PRETUL NU CUPRINDE

Test Covid.19

Bilet Avion TAROM

Taxa de viza (25 usd),

Masa de pranz,

Tips – ghid, sofer local (35€)

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde.

—————————-

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egipt

Vaccin (cu cod QR) sau Test PCR Covid19, facut cu maxim 72 ore inaintea intrarii in Egipt

————————————–

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

 

 

 

Tags: , , , ,