pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

NEPAL, TIBET: Creatie divina si credinta pagana


10 martie 2012

Motto:
De ma voi sui in cer, Tu acolo esti. De ma voi cobori in iad, de fata esti. De voi lua aripile mele de dimineata si de ma voi aseza la marginea marii, si acolo mana Ta ma va povatui si ma va tine dreapta Ta. Si am zis: „Poate intunericul ma va acoperi si se va face noapte lumina dimprejurul meu”. Dar intunericul nu este intuneric la Tine si noaptea ca ziua va lumina. Cum este intunericul ei, asa este si lumina ei. (Psalmul 138)

Binecuvântaţi pe Domnul toate lucrurile Lui; în tot locul stăpânirii Lui, binecuvintează suflete al meu pe Domnul. (Psalmul 102)

PROGRAM 2, din 10 martie 2012

Ziua 0: plecare din Romania
Zbor Bucuresti – Kathmandu cazare Kathmandu, hotel 4*

Ziua 1 / 11: NEPAL: Delhi – Kathmandu
Intalnire cu grupul care a sosit din India (program Sri Lanka, India, Nepal, Tibet).
Intreaga zi dedicata vizitarii capitalei nepaleze: stupa budista Swyambhu nath ( sec I dH / denumita si templul maimutelor), Patan City ( cel mai vechi dintre cele 3 orase antice de pe valea Kathmandu, plin de monmumente budiste si temple hindu) , Bhakatpur durbar/ Bhadgaon darbar (patrimoniu UNESCO)
Participare la o seara specific tibetana (program si masa). Cazare la Samsara Resort.

Kathmandu, capitala Nepalului, situata la 1400 m altitudine in Valea Kathmandu din Muntii Himalaia. Prima atestare documentara, la anul 900 d Hr. In prezent are o populatie de aprox 1 milion locuitori, fara orasele surori Patan – orasul artelor si meseriilor ( 5 km) si Bhaktapur – orasul celor devotati ( 14 km). Pe scurt, i se spune si KTM – „trei orase”, fiind recunoscut ca atare in patrimoniul UNESCO. Este cea mai dezvoltata zona urbana din Nepal, cu infrastructura cea mai avansata si cu un grad de alfabetizare a populatiei de 98%, aproape toti locuitorii orasului vorbind si o limba straina, alta decat nepaleza sau engleza: franceza, chineza, germana, coreana, ebraica etc Este poarta de intrare pentru turismul nepalez.

Ziua 2 / 12: TIBET: Lhasa (aclimatizare)
Dimineata, zbor Trans-Himalaian de 50 minute catre Lhasa. Este considerat unul dintre cele mai frumoase, spectaculoase zboruri din lume, peste varfurile Kanchenjunga (8.536 m) si Everest (8848 m). La sosirea in Lhasa, transfer la Hotel Tangka. Timp liber pt aclimatizare.

Lasha, capitala Tibetului /regiune a Chinei, oras cu 373.000 locuitori, situat la 3.490 m altitudine – unul dintre cele mai inalte orase ale lumii. Etimologic, Lhasa inseamna “locul zeilor”, desi vechile documente si inscriptii tibetane de pana la inceputul sec 7 demonstreaza ca vechea demnumire era “locul caprelor”. Grupul etnic tibetan formeaza majoritatea locuitorilor orasului, desi mai exista si populatie Han si Hui. Orasul cuprinde numeorase monumente ale culturii tibetane budiste, cum ar fi palatele Potala, Jokhang si Norbulingka.

Ziua 3 / 13: Lhasa
In timpul zilei se viziteaza Manastirea Sera ( trandafirul salbatic) – una dintre cele trei mari Gelugpa manastiri din Tibet ( figura centrala: Dalai Lama) , Lacul sfant Yamdrok ( 4600 m altitudine, unul dintre cele trei mari lacuri sfinte din Tibet ), Templul Jokhang. Cazare la Hotel Tangka

Ziua 4 / 14: Lhasa
In timpul zilei se viziteaza Palatul Potala ( resedinta Dalai Lama pana in anul 1959, azi muzeu) si Manastirea Drepung ( una dintre cele 3 mari manastiri din Tibet, alaturi de Sera si Ganden), Bazarul Barkhor. Timp liber in Lhasa. Cazare la hotel Hotel Tangka.

Ziua 5 / 15: NEPAL, Chitwan
Dimineata, din nou zbor transhimalaian catre Katmandu, iar de acolo mergem spre Chitwan. Sosim seara, cazare la Advanture T. Lodge.

Parcul National Chitwan – Inima Junglei – este cea mai importanta rezervatie naturala al Nepalului, una dintre putinele jungle veritabile ramase astazi pe pamant; in patrimoniul UNESCO din anul 1984. Cuprinde paduri subtropicale intinse pe 932 kmp, cu atitudine cuprinsa intre 100 m si 815 m si acopera o fasie de campie mlastinoasa de-a lungul raului Rapti; adaposteste exemplare din circa 700 de specii de animale, printre care rinoceri, elefanti salbatici, leoparzi, ursi si cateva exemplare de tigri bengalezi. Pana in 1950, in jungla se putea intra doar cu piciorul, insa mai apoi au fost stabilite mari tabere de vanatoare, in care nobilii nepalezi ramaneau timp de cateva luni in timpul iernii, pentru a vana sute de tigri, rinoceri, leoparzi si ursi. In ultimii ani s-au adaugat parcului o zona pentru broaste testoase si una pentru vulturi.

Ziua 6 / 16: Chitwan
O zi libera, dedicatra junglei nepaleze: plimbare in natura, admirarea pasarilor si a animalelor, safari pe elefant, vizitarea satelor traditionale erc. Seara – dansuri traditionale ale populatiei Tharu, locuitorii junglei. Cazare la Advanture T. Lodge.

Ziua 7 / 17: Chitwan – Pokhara
Plecare catre Pokhara cu masina, Pokhara fiind renumita ca avand cele mai mai frumoase peisaje din Nepal. Cazare hotel, apoi plimbare in cele mai pitoresti si spectaculoase zone ale regiunii ( lacuri, cascada lui David…). Cazare la Hotel Landmark.

Pokhara – nicaieri in lume muntii nu au o diferenta de altitudine atat de mare. Pe o distanta de doar 30 km se vad munti cu altitudine de la 1.000 la 7.500 m.

Ziua 8 / 18 : Pokhara – Kathmandu
Dimineata devreme plimbare o ora cu barca pe Lacul Phewa (exista un templul situat in mijlocul lacului). Apoi zbor de 30 min Pochara – Kathmandu. Cina de adio, plecare spre Romania, astfel: Gulf Air zbor Kathmandu / Bahrain (20.40 / 23.50), cazare la Bahrain, hotel 3* cu mic dejun;

Ziua 9 / 19 catre Romania, escala Cipru
Mic dejun, apoi Gulf Air zbor Bahrain / Larnaca Cipru ( 11.40 / 14.00, scurta vizita la Biserica Sf Lazar cel Inviat a Treia Zi); Tarom, zbor Larnaca / Bucuresti ( 18.00 / 20.20). Bun venit acasa!

PROGRAMUL 2 : Nepal, Tibet – creatie divina si credinta pagana / 9 zile (de la 1250 euro pt grup de 25 persoane). Pretul definitiv va fi afisat in cateva zile

– perioada: ( ziua 10 – ziua 18)
– program: 9 zile in Nepal si Tibet; se pleaca din Romania cu o zi inaintea inceperii programului in Nepal, intalnire la Katmandu cu grupul care vine din India, in Ziua 11 dimineata; apoi program comun
– avion : Bucuresti / Katmandu (Nepal) si retur
– pret estimat pentru grup de 8 – 10 pers: 1700 euro + bilet avion + cazare Bahrain (50 euro sau se poate obtine gratuitate de la compania aviatica)

– pretul include:
programul din zilele 10-18, cazare in hoteluri bune, 3 mese/zi, transferurile aeroport-hotel, transport auto, toate biletele de avion dintre Nepal si Tibet si in interiorul acestor tari ( 3 zboruri trans-Himalaya), safari, toate taxele de intrare la obiectivele turistice, ghid local vorbitor de limba engleza
– pretul nu include:
vizele turistice pt Nepal si Tibet ( 85 usd = 60 euro), cheltuielile personale, tipsuri (50 euro), orice alte cheltuieli netrecute la pretul include

Tags: ,