pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

NEPAL, TIBET (14 – 25 oct 2014), 1850 euro+avionNEPAL, TIBET:

Creatie divina si credinta pagana

14 – 25 octombrie 2014

PROGRAM

Marti 14 oct, dupa-amiaza (Sf Cuv Parascheva): plecare din Romania

Zbor de dupa-amiaza Bucuresti – Kathmandu, cu escala la Doha (cazare).

Se ajunge in Nepal miercuri 15 oct seara: BINE ATI VENIT IN NEPAL !

Cazare la hotel 4*, timp liber pt odihna si acomodare. Cina.

Ziua 1 Joi 16 oct : NEPAL: Delhi – Kathmandu

Dupa micul dejun, intreaga zi dedicata vizitarii capitalei nepaleze: stupa budista Swyambhunath ( sec I dH / denumita si templul maimutelor), Patan City ( cel mai vechi dintre cele 3 orase antice de pe valea Kathmandu, plin de monmumente budiste si temple hindu) , Kathmandu durbar/ Kathmandu darbar. Cina si cazare la Kathmandu.

Kathmandu, capitala Nepalului, situata la 1400 m altitudine in Valea Kathmandu din Muntii Himalaia. Prima atestare documentara, la anul 900 d Hr. In prezent are o populatie de aprox 1 milion locuitori, fara orasele surori Patan – orasul artelor si meseriilor ( 5 km) si Bhaktapur – orasul celor devotati ( 14 km). Pe scurt, i se spune si KTM – „trei orase”, fiind recunoscut ca atare in patrimoniul UNESCO. Este cea mai dezvoltata zona urbana din Nepal, cu infrastructura cea mai avansata si cu un grad de alfabetizare a populatiei de 98%, aproape toti locuitorii orasului vorbind si o limba straina, alta decat nepaleza sau engleza: franceza, chineza, germana, coreana, ebraica etc Este poarta de intrare pentru turismul nepalez.

Ziua 2 Vineri 17 oct: Catre CHITWAN (192 km)

Dupa micul dejun plecam cu masina catre Chitwan. Pregatiti-va de un drum de o zi, parcurs cu 40 km / ora ( viteza de trafic in toate statele asiatice: Sri Lanka, India, Nepal…), drum pitoresc si spectaculos, zona dens populata (asezari rurale), de-al lungul unei vai intre doua masive muntoase abrupte ale munilor Himalaya. Sosim dupa-amiaza in jungla, cazare la Chitwan, hotel-bungalow.

Parcul National ChitwanInima Junglei – este cea mai importanta rezervatie naturala al Nepalului, una dintre putinele jungle veritabile ramase astazi pe pamant; in patrimoniul UNESCO din anul 1984. Cuprinde paduri subtropicale intinse pe 932 kmp, cu atitudine cuprinsa intre 100 m si 815 m si acopera o fasie de campie mlastinoasa de-a lungul raului Rapti; adaposteste exemplare din circa 700 de specii de animale, printre care rinoceri, elefanti salbatici, leoparzi, ursi si cateva exemplare de tigri bengalezi. Pana in 1950, in jungla se putea intra doar cu piciorul, insa mai apoi au fost stabilite mari tabere de vanatoare, in care nobilii nepalezi ramaneau timp de cateva luni in timpul iernii, pentru a vana sute de tigri, rinoceri, leoparzi si ursi. In ultimii ani s-au adaugat parcului o zona pentru broaste testoase si una pentru vulturi.

Ziua 3 Sambata 18 oct: CHITWAN

O zi libera, dedicatra junglei nepaleze: dimineata devreme, plimbare pe elefant in jungla; micul dejun; participare la baia elefantilor, la rau; masa de pranz; de la ora 15 – cu caiacul pe rau (viata acvatica, crocodili, pasari etc) ; vizita la un centru de ingrijire a elefantilor; scurta plimbare la pas in jungla; vizita in satul traditional al populatiei Tharu – locuitorii junglei; cina. Seara – dansuri traditionale ale populatiei Tharu. O zi in care te gandesti cum o fi fost in Gradina Raiului, acolo unde simteai numai bucurie si toate animalele serveau omului! Cazare la Chitwan, hotel-bungalow.

Ziua 4 Duminica 19 oct: Spre POCHARA

Dimineata dupa micul dejun, plecare spre Pochara cu masina. Pokhara  este renumita ca avand cele mai mai frumoase peisaje din Nepal. Cazare hotel, apoi plimbare in cele mai pitoresti si spectaculoase zone ale regiunii ( lacuri, cascada lui David…). Plimbare o ora cu barca pe Lacul Phewa (exista un templul situat in mijlocul lacului). Timp liber, cumparaturi. Cina, cazare in Pochara.

Pokhara – nicaieri in lume muntii nu au o diferenta de altitudine atat de mare. Pe o distanta de doar 30 km se vad munti cu altitudine de la 1.000 la 7.500 m.

Ziua 5 Luni 20 oct: POCHARA

Dupa micul dejun, panorama locului vazuta de pe Sarankot, micuta localitate situata la 1600 m altitudine, din care se poate vedea o frumoasa panorama a Muntilor Himalaya. Revenire in Pockhara, timp liber , cumparaturi. Cina si cazare la hotel 4*.

Ziua 6 Marti 21 oct: spre KATHAMDU

Dupa micul dejun, plecare cu masina spre Kathmandu. Intreaga zi in trafic, se ajunge seara in Kathmandu, cina si cazare.

Ziua 7 Miercuri 22: ZBOR TRANSHIMALAIAN KATHMANDU-LHASA

Dimineata plecam spre Tibet. Timp de 50 minute, zbor transhimalaian peste varfurile Kanchenjunga (8536 m) si Everest (8848m), acesta este considerat unul dintre cele mai frumoase si spectaculoase zboruri din lume! Ajungem la Lhasa: BINE ATI VENIT IN TIBET! Transfer la hotel. Timp liber pt aclimatizare.

Lasha, capitala Tibetului /regiune a Chinei, oras cu 373.000 locuitori, situat la 3.490 m altitudine – unul dintre cele mai inalte orase ale lumii. Etimologic, Lhasa inseamna “locul zeilor”, desi vechile documente si inscriptii tibetane de pana la inceputul sec 7 demonstreaza ca vechea demnumire era “locul caprelor”. Grupul etnic tibetan formeaza majoritatea locuitorilor orasului, desi mai exista si populatie Han si Hui. Orasul cuprinde numeorase monumente ale culturii tibetane budiste, cum ar fi palatele Potala, Jokhang si Norbulingka.

Ziua 8 Joi 23 oct oct: LHASA

In timpul zilei se viziteaza Manastirea Sera ( trandafirul salbatic) – una dintre cele trei mari Gelugpa manastiri din Tibet ( figura centrala: Dalai Lama) , Templul Jokhang si Barkhor Bazzar, Manastirea Ramoche. Cina si cazare in Lhasa.

Ziua 9 Vineri 24 oct : LHASA

In timpul zilei se viziteaza Palatul Potala ( resedinta Dalai Lama pana in anul 1959, azi muzeu) si Manastirea Drepung ( una dintre cele 3 mari manastiri din Tibet, alaturi de Sera si Ganden), Palatul Norbulinka, Muzeul Tibe

tan si Centrul Medical Tibetan. Timp liber in Lhasa. Cina si cazare in Lhasa.

Ziua 10 Sambata 25 oct : catre Romania

Mic dejun, apoi plecare spre Nepal – Kathmandu, apoi zbor spre Romania.

______________________________________________________________________

PRET :

Pt cazare in hoteluri 3*

Nr persoane in grup peste 26 21 la 25 16 la 20 11 la 15
Pret (euro) 1850 1900 1905 2035

Pt cazare in hoteluri 4* : se adauga un supliment de 90 euro / sejur.

Supliment pt single: 450 euro.

Preturi calculate la paritatea de 1,25 euro / usd.

Se adauga biletul de avion Bucuresti – Kathmandu – Bucuresti

Pretul include:

 • Desfasurarea programului turistic – 11 zile, din care 6 in Nepal, 3 in Tibet, 2 zile transferuri.
 • Cazare in hoteluri bune (3* sau 4* categorie locala) , categoria in functie de optiunea dv.
 • Mese: mic dejun si cina (dejun optional)
 • Transferurile aeroport-hotel,
 • Transport auto cu mijloace auto turistice, moderne.
 • Biletele de avion dintre Nepal si Tibet ( 2 zboruri trans-Himalaya),
 • Safari in Chitwan, program cultural traditional.
 • Ghid local vorbitor de limba engleza
 • Insotitor din partea agentiei de turism.

Pretul nu include:

 • Biletul de avion Bucuresti – Kathmandu – Bucuresti
 • Taxa de viza turistica pt Nepal (25 usd) si Tibet ( 100 usd)
 • Cheltuielile personale,
 • Tipsuri (50 euro),
 • Orice alte cheltuieli netrecute la pretul include

NOTE:

 • Pasaport, vize:

–                        Pasaportul trebuie sa fie valabil 6 luni de la momentul plecarii

2 fotografii pt viza Nepal ( se vor aduce la aeroport).

–                        Vizele pt Nepal si Tibet se iau in Nepal, cu conditia trimiterii de catre agentie a copiei pasaportului (scanat) cu cel putin 15 zile inaintea inceperii programului.

 • Sistemul medical: Asigurarea medicala nu este solicitata la granita, însa recomandam tuturor celor care calatoresc în India, Nepal, Tibet sa încheie înaintea plecarii o polita de asigurare de sanatate la o companie care dispune de o retea cat mai larga de servicii. Asigurarea medicala poate fi incheiata  de catre agentia de turism la care faceti inscrierea.
 • Carti de credit: Sunt acceptate aproape toate tipurile de carti de credit în aproape orice magazin (în localitatile urbane).
 • Asigurarea storno – are valabilitate pana la plecarea in calatorie si asigura turistul impotriva riscului de a pierde suma depusa la agentie ca avans, in cazul in care se produc evenimente obiective care impiedica plecarea (boala, distrugerea locuintei, deces in familie etc). In baza contractului de prestari servicii turistice incheiat intre turist si agentie si a contractului de asigurare storno, firma de asigurari va despagubi turistul, platind contravaloarea avansului depus la agentie. Pentru programul de fata (10 zile), pentru suma maxima de 2500 eur,  polita de asigurare storno (valoare maxima) este de 9 euro respectiv 0,35% din valoarea programului,  ASTRA.
 • Modalitate de inscriere – Avans necesar pentru inscriere: 30% din valoarea programului pt care optati. Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM TURISM PROGRAME SRL, dupa care se emit documentele legale (factura, contract, asigurari – optional). Restul formalitatilor (depunere acte pt vize, plata diferentei): cel tarziu cu 3 saptamani inaintea plecarii
 • Moneda indicata la cumparaturi in toate aceste tari: USD.
 • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
 • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • · In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.

MIRIAM TURISM

Romania, Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau

Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180

E-mail : miriamturism@yahoo.com,

office@miriamturism.ro

Site: www.miriamturism.ro

Blog: http://miriamturism.wordpress.com/

Tags: , , , , ,