pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

ISRAEL: Craciun la Bethleem (6-12 ian 2014), 599 euro


PROGRAM:

Ziua 1: Luni 6 ianuarie : Boboteaza – stil nou; ajunul Craciunului – stil vechi

TEL AVIV,  LOD, VALEA IORDANULUI, BETHLEEM

Intalnire la aeroportul Otopeni la ora 4,00 dimineata, zbor Tarom la ora 6,00. Sosire la aeroportul din Tel Aviv la ora 8,35. Transfer la Bethleem, pe parcurs scurta oprire la Lod, la Biserica Sf Mare Mucenic Gheorghe – inchinare la mormantul Sf Gheorghe, pe proprietatea mamei sale, palestinianca. Valea Iordanului – locul Botezului Domnului ( sarbatorim Boboteaza, pe stil nou). Optional, Muntele Carantania, locul ispitirii Domnului nostru Iisus Hristos ( optional teleferic, 16 euro). Betlehem: Biserica Naşterii Domnului. Cina si cazare in Bethleem.

In acesata zi – ajunul Craciunului – in timpul zilei, pe strazile Bethleemului se organizeaza procesiunile de Craciun. Seara participam la slujba de Craciun la Biserica Nasterii Domnului din Bethleem (slujba de noapte, cu participarea Patriarhului Teofil III , primatul Bisericii Ortodoxe a Ierusalimului, Iordaniei si a intregii Palestine.

Ziua 2: Marti, IERIHON, Man. HOZEVA, Pustiul IUDEII

Dupa slujba de noapte, odihna. Mic dejun, apoi plecam spre Ierihon, cea mai veche asezare atestata din lume (10,000 ani vechime). Măn. Sf. Gheorghe Hozevitul (Moaştele Sf. Ioan Iacob de la Hozeva), Peştera Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul de pe pârâul Kerit. Biserica Dudul lui Zaheu. Pustiul Iudeii, la Manastirea Sf Sava ( marea lavra, sec V) si Man. Sf. Teodosie, incepatorul vietii de obste in Tara Sfanta. Cina si cazare in Bethleem.

Ziua 3: Miercuri , IERUSALIM

Dupa micul dejun, zi dedicata Ierusalimului. Astazi vizitam: Muntele Măslinilor – locul Înălţării, Manastirea Eleon, Manastirea Tatal Nostru; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor, Mormântul Maicii Domnului, Drumul Crucii, Biserica Sf. Mormânt. Cina, cazarea la Bethleem.

Ziua 4: Joi , GALILEEA, NAZARETH

Dupa micul dejun, plecare spre Galileea, locul in care Mantuitorul nostru si-a inceput propavaduirea. Muntele Tabor. Nazaret: Biserica Sf. Arh. Gavriil, şi Biserica romano-catolică – Bunavestire. Cana Galileii. Marea Galileii: Tabgha, Capernaum, Biserica Sf. Apostoli, Muntele Fericirilor. Reintoarcere la Bethleem, cina si cazare.

Ziua 5: Vineri , BETANIA, HEBRON, SAMARIA, EIN KAREM

Dupa micul dejun, Betania – mormantul lui Lazar cel inviat a patra zi. Hebron – Stejarul din Mavri, locul aratarii (catre Avraam si Saara) a Sfintei Treimi, sub forma celor Trei Ingeri.  Samaria – Fantana lui Iacob, locul intalnirii dintre Mantuitorul nostru si femeia samarineanca. En Karem: Locul naşterii Sf. Ioan Botezătorul, Izvorul şi Peştera Sf. Ioan Botezătorul, optional Even Saphir – izvorul si pestera Sf Ioan Botezatorul ( locul in care a copilarit).  Cina si cazare in Ierusalim, Hotel Capitol ( langa Poarta Damascului, la 15 minute de mers pe jos de Biserica Sfantului Mormant).

Ziua 6: Sambata, IERUSALIM

Micul dejun, dimineata vizitam Jerusalim, Muntele Sion – Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul Cina cea de Taina si  Mormantul Regelui David.  Dupa-amiaza, program liber in Ierusalim, cumparaturi in Cetate, ultima vizita la Biserica Sfantului Mormant. Transfer spre aeroport seara la ora 21. Zbor TAROM la ora 0,45, se ajunge la Bucuresti la ora 3,30.

Pret: 599 euro, pt grup de minim 45 pers

Pentru grup de 40 – 44 persoane : 625 euro

Pentru grup de 35 – 39 persoane : 640 euro

Pentru grup de 30 – 34 persoane : 660 euro

Pentru grup de 25 – 29 persoane : 685 euro

Pentru grup de 20 – 24 persoane : 730 euro

Pretul cuprinde :

 • Transport: avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti,
 • Autocar***, transfer aeroport sosire si plecare
 • Cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) la Bethleem Hotel 3*, Ierusalim Hotel Capitol 3*
  • Tipsuri pt personalul hotelurilorsi soferi
  • Documentatie
  • Preot insotitor, ghid specializat din partea agentiei de turism.

Pretul nu cuprinde:

 • Asigurare medicala, asigurare storno. Alte cheltuieli decat cele trecute la Pretul cuprinde.

NOTE:

 • Acte necesare: pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii
 • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
 • programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale ( Israel), dar se incearca parcurgerea, cu buna intentie, a tuturor obiectivelor, indiferent de ordinea de vizitare

Tags: , , ,