pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

ISRAEL & IORDANIA: BOBOTEAZA la Apa Iordanului! Weekend 16-19 ian (4 zile) 550 euro !


Week-end in ISRAEL si IORDANIA: BOBOTEAZA LA APA IORDANULUI!

Perioada: 16 – 19 ianuarie 2014

Programul:

Joi 16 ian 2014 – LOD, PUSTIUL IUDEII, BETHLEEM

Intalnire cu reprezentantul agentiei si cu preotul insotitor pe Aeroportul Otopeni la ora 7,30, zbor ELAL la ora 10,45. Se ajunge in Tel Aviv la ora 13,20. BINE ATI VENIT IN TARA SFANTA!

Prima vizita: Lod – mormantul Sf Mare Mucenic Gheorghe) pe proprietatea mamei sale, palestinianca), apoi mergem catre Pustiul Iudeii, la Manstirea Sf Sava ( in care au acces doar barbatii – ca la Sf Munte Athos), Mănăstirea Sf. Teodosie ( incepatorul vietii de obste in Tara Sfanta, sec 5). Revenim la Bethleem, vizitam Biserica Naşterii Domnului. Cina si cazare in Bethleem, hotel 3*

Vineri 17 ian 2014 – HEBRON, IERUSALIM.

Optional, dimineata la ora 7 mergem la Sf Liturghie la Biserica Naşterii Domnului din Bethleem. Micul dejun, apoi ne indrepram spre Hebron, Stejarul din Mamvri (manastirea ruseasca), locul in care, acum 5000 de ani, Domnul s-a aratat Patriahului Avraam si Saarei sub forma celor Trei Ingeri (Sfanta Treime). Apoi zi dedicata Ierusalimului: Muntele Măslinilor – locul Înălţării, Biserica Tatal Nostru. Gradina Ghetsimani, Drumul Crucii, Biserica Sfantului Mormant. Cina, cazare la Bethleem, hotel 3*.

Sambata, 18 ian 2014, ajunul BOBOTEAII: LA APA IORDANULUI! IERIHON

Dimineata la ora 5,30 –  ne indreptam spre zona Ierihonului, cea mai veche asezare a lumii, atestata documentar ( de 10,000 ani).

OPTIUNEA 1 – MALUL ISRAELIAN: patricipam la procesiunea de Boboteaza de la Raul Iordan, la locul Botezului Domnului, slujba oficiata de de catre Patriarhul Ierusalimului, impreuna cu membrii Sf Fratii a Sf Mormant, precum si cu alti arhierei din tari crestin-ortodoxe.

OPTIUNEA 2 – MALUL IORDANIAN: ne indreptam spre nord ( Beth Shean) pentru a trece granita spre Iordania la punctul vamal Sheikh Hussein. Prin Iordania, coboram spre locul adevarat al Botezului Domnului ( pana in sec XII era al treilea loc de pelerinaj crestin al lumii) pentru a participa la aceesi procesiune de sfintire a apelor oficiata de Patriarhul Ierusalimului, dar stand pe malul opus (iordanian). Intram in siteul Betania de Dincolo de Iordan (inclus pe lista de asteptare a a patrimoniului UNESCO). Participam la procesiunea de Boboteaza, apoi vizitam pestera Sf Maria Egipteanca si dealul de pe care a urcat la cer Sf Prooroc Ilie Tesviteanul ( aflate in acelasi areal). La finalul procesiunii, pana la ora 13, trecerea granitei catre Israel prin punctul King Hussein Border ( pret suplimentar: 90 euro).

Reunirea celor doua grupuri in jurul orei 14 (optiunea 1 si optiunea 2) si continuarea programului in Ierihon. Manastirea Sf Gherasim de la Iordan. In functie de timp: Muntele Carantania, locul ispitirii Domnului nostru Iisus Hristos (optional: urcarea cu telefericul) si Biserica Dudul lui Zaheu din Jerihon. Cina, cazarea la Bethleem, hotel 3*.

Optional: slujba de noapte la Sfantul Mormant.

Duminica 19 feb 2014 – MUNTELE TABOR; GALILEEA

Dupa micul dejun, la ora 8,00 plecare spre Galileea, locul inceputului propavaduirii Domnului. Prima vizita, Muntele Tabor, locul Schimbarii la Față a Mântuitorului. Continuam cu Marea Galileii: Tabgha – locul inmultirii celor 5 paini si 2 pesti si locul Pescuirii Minunate ( scurt ragaz pt a intra in Marea Galileii). In functie de timp, Nazaretul, Biserica Sf. Arh. Gavriil ( Izvorul BuneiVestiri). Cel tarziu la ora 14, plecare spre aeroport, prezentare la ora 16,30, zbor Elal la ora 19,30. Se ajunge la Bucuresti duminica seara la ora 22,30.

_________________________________________________________________________________

Pretul programului:

* 550 euro, pt grup de minim 35 persoane.

* 565 euro, pt grup de 30 – 34 pers:

* 580 euro, pt grup de 25 – 29 pers:

* 610 euro, pt grup de 20 –  24 pers:

Supliment camera single: 50 euro.

Optiunea 2 IORDANIA in ajunul Bobotezei: 95 euro. include taxele vamale de intrare si iesire din Iordania, transport auto, biletul de intrare in site, ghid local, tips pt ghid si sofer.

Pretul (550 euro) cuprinde :

 • Avion Bucuresti-Tel Aviv si retur, toate taxele incluse (tarif luat in calcul: 280 euro, taxe incluse)
 • Mini-bus ***, transfer aeroport sosire si plecare,
 • Cazare cu demipensiune ( mic dejun si cina) la hotel 4*  in Bethleem ( 2 nopti ) si in hotel 3* in Ierusalim (1 noapte)
 • Preot insotitor, ghid specializat
 • Mapa cu material documentar
 • Tipsuri

Pretul nu cuprinde:

 • Optiunea 2, IORDANIA (programul iordanian, in ajunul Bobotezei): 95 euro.
 • Asigurare medicala, asigurare storno (optionale)
 • Orice alte cheltuieli personale sau netrecute la rubrica “pretul cuprinde”.

NOTE :

 • Acte necesare: pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii
 • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
 • programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale ( Israel), dar se incearca parcurgerea, cu buna intentie, a tuturor obiectivelor, indiferent de ordinea de vizitare

_____________________________________________________________________________________________________

MIRIAM TURISM

Poiana Sarata nr 244, Jud Bacau

Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180, fax : 0234.337.990.

E-mail : miriamturism@yahoo.com, office@miriamturism.ro

Site : www.miriamturism.ro

Tags: , , ,