pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

ISRAEL, de la Schimbarea la Față la Adormirea Maicii Domnului. 16 – 25 august 2014, de la 910 euro


,,În Muntele Taborului Te-ai schimbat la faţă, Iisuse, şi nor luminos întins ca un cort, pe apostoli cu slava Ta i-a acoperit. Pentru aceasta se uitau în jos la pământ, neputând să vadă strălucirea slavei celei neapropiate a feţei Tale, Mântuitorule, Hristoase Dumnezeule, Cel ce eşti fără de început. Cel care ai arătat atunci acelora lumina Ta, luminează şi sufletele noastre” (sedelnă la utrenia praznicului Schimbării la Față a Mântuitorului).

PROGRAM:

Ziua 0, sambata 16 august 2014: plecare catre Tara Sfanta

Sambata 16 august, seara, intalnire pe aeroportul Otopeni la ora 22.30, zbor ELAL la ora 01.30, se ajunge in Tel Aviv la ora 3.30.

 

Ziua 1, duminica 17 august 2014: plecare catre Tara Sfanta. NAZARET, CANAA GALILEII, HAIFA

BINE ATI VENIT IN TARA SFANTA! Transfer de la aeroport la Jerihon ( 45 minute), cazare, odihna. Pentru cei care doresc: Sfanta Liturghie la Asezamantul Romanesc din Jerihon. De la ora 11 plecam spre Nazaret (Biserica ortodoxa a Bunei Vestiri), Canaa Galileii ( locul primei minuni, transformarea apei in vin la nunta Sfantului Apostol Simon Zilotul), Haifa ( Stella Maris, pestera Sf Prooroc Ilie Tesviteanul). Oprire la tarmul Marii Mediterane. Cina si cazare la Nazaret, hotel 3*.

 

Ziua 2 luni 18 august : GALILEEA, TABOR : SCHIMBAREA LA FAȚĂ A MÂNTUITORULUI

Dupa micul dejun, plecare spre Marea Galileii: Tabgha, Capernaum, Biserica Sf. Apostoli, Muntele Fericirilor. Optional: pranz cu pestele Sf Petru si plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (pe care Mantuitorul a strabatu-o de multe ori, in primii ani ai propavaduirii Sale). Ne reintoarcem la hotel cel tarziu la ora 15, pentru odihna. Nazareth, cazare si cina la hotel 3*.

Noaptea la 23.30 plecare spre Muntele Tabor, urcarea pe jos a Muntelui Tabor (optional), participare la Sfanta Liturghie de noapte pt  sarbatoarea Schimbarii la Față a Mantuitorului.

 

Ziua 3, marti 19 august: APA IORDANULUI

Dimineata devreme, intoarcerea la hotel in Nazareth, mic dejun. Scurta odihna.

La ora 12 plecam spre Bethleem, oprire la Apa Iordanului, la locul Botezului Domnului. Manastirea Sf Gherasim de la Iordan ( cu pestera in care s-a adapostit Sfanta Familie in timpul Fugii in Egipt).

Bethleem, cina si cazare la hotel 3*.

 

Ziua 4,  miercuri 20 august: IERUSALIM

Dupa micul dejun, Ierusalim: Muntele Măslinilor (Manastirea Ruseasca Eleon, Manastirea Mica Galilee – locul in care Mantuitorul S-a aratat prima oara Apostolilor -, locul Înălţării, Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor si Mormântul Maicii Domnului, Drumul Crucii, Biserica Sf. Mormânt. Cina, cazarea la Bethleem, hotel 3*.

 

Ziua 5, joi 21 august : HEBRON, BETHLEEM, PUSTIUL IUDEII, BETANIA

Dupa micul dejun vizitam: Hebron, manastirea ruseasca de la Stejarul din Mamvri, locul in care s-a aratat Sfanta Treime sub forma celor Trei Ingeri, Patriarhului Avraam si sotiei sale Saara. Manstirea Sf Sava si Mănăstirea Sf. Teodosie din Pustiul Iudeii. Betania: moamntul lui Lazar. Bethleem, Biserica Naşterii Domnului, cu grota Nasterii Pruncului Iisus. Cina si cazarea la Bethleem, hotel 3*.

 

Ziua 6, vineri 22 august : IERUSALIM, EVEN SAPHIR

Dupa micul dejun, plecam spre oraşul En Karem: Locul naşterii Sf. Ioan Botezătorul, Even Saphir –  Izvorul şi Peştera Sf. Ioan Botezătorul. Apoi continuam vizitarea Jerusalimului: Muntele Sion – Casa in care a locuit Sf Ap Ioan Evanghelistul si Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, mormantul Regelui David, Foisorul cu Cina cea de Taina. Cina si cazare la Bethleem, hotel 3*.

 

Ziua 7, sambata 23 august: HOZEVA, MAREA MOARTA

Miercuri dimineata, dupa micul dejun, – vizitam Manastirea Sf Gheorghe Hozevitul din Pustiul Hozevei, inchinare la moastele Sf Ioan Iacob Hozevitul si la pestera Sf Ilie Tesviteanul de pe paraiul Kerit. De la ora 11, relaxare ( baie, namol terapeutic, plaja ) la Marea Moarta, marea cu cea mai mare salinitate din lume. Beneficiile terapeutice (medicale) ale Marii Moarte au fost recunoscute inca de pe vremea romanilor si a reginei Cleopatra, fiind printre primele centre de turism medical ale lumii (se trateaza cu succes boli dermatologice – psoriazis, afectiuni reumatismle, cardiace sau de plamani…).

Cina, cazarea la Ierusalim, hotel 3*. Optional: Slujba de noapte la Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim.

 

Ziua 8: duminica 24 august: MUNTELE CARANTANIA, MAREA MOARTA

Dupa micul dejun mergem spre Ierihon, cea mai veche asezare atestata a lumii ( 10.000 ani vechime). Vizitam manastirea ortodoxa de pe Muntele Carantania, munte pe care Mantuitorul a postit 40 zile dupa Botezul Sau si apoi a fost ispitit de divol de trei ori. Biserica Dudul lui Zaheu. De la ora 11, optiuni:

Optiunea 1: relaxare la Marea Moarta

Optiunea 2: timp liber in Ierihon

Cina, cazarea la Ierusalim, hotel 3*

Noaptea, optional: participare la Sfanta Liturghie la Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, iar apoi la procesiunea prilejuita de Adormirea Maicii Domnului.

 

Ziua 9, luni 25 august: IERUSALIM, LOD

Dimineata, timp liber in Ierusalim : cumparaturi in carierul crestin, ultima vizita la Biserica Sfantului Mormant. La ora 14 plecare din Ierusalim catre aeroport. Lod – mormantul Sf Mare Mucenic Gheorghe. Prezentare la aeroport la ora 15.45, zbor ELAL la ora 18.45 (se ajunge la Bucuresti la ora 21.35).

 

Marti 26 august : In Romania, optional, vizita la Prislop, la mormantul Parintelui ARSENIE BOCA, unde se pot aprinde lumanari aduse din Ierusalim, de la Sfantul Mormant al Mantuitorului.

 

Pretul programului (toate taxele incluse),in functie de marimea grupului, astfel:

910 euro  –  grup de minim 40 persoane

940 euro  – grup de 35 – 39 persoane

970 euro  – grup de 30 – 34 persoane

1010 euro – grup de 25 – 29 persoane

1080 euro – grup de 20 – 24 persoane

 

Pretul cuprinde: bilet avion si  servicii turistice in Israel:

 • Transportul cu avionul Bucuresti-Tel Aviv – Bucuresti ( cursa ELAL, prêt grup : 340 euro.
 • Autocar*** : transfer aeroport sosire / plecare ; autocar la dispozitia grupului pe toata durata circuitului, conform programului.
 • Transportul de noapte pentru cele doua procesiuni ( Schimbarea la Față – Muntele Tabor si Adormirea Maicii Domnului – Ierusalim)
 • Pret transport special ( Manastirea Sf Sava, Muntele Tabor) si biletele de intrare pt obiectivele turistice cuprinse in program
 • Cazare Jerihon ( o noapte), Nazareth ( 2 nopti), Bethleem ( 4 nopti), Ierusalim ( 2 nopti), hoteluri 3*-4*.
 • Demipensiune (mic dejun si cina)
 • Mapa cu material documentar
 • Tips-uri / bacsisuri pt sofer, hotelieri,
 • Ghid, preot insotitor

 

Pretul nu cuprinde:

 • Transportul in Romania
 • Programele optionale ( plimbare cu barca pe Marea Galileii, pranz cu pestele Sf Petru etc)
 • Marea Moarta (in zilele 7 si 8) : intrarea la plaja, eventuale proceduri solicitate.local etc
 • Masa de pranz
 • Asigurare medicala
 • Asigurare storno (asigura suma platita catre agentia de turism, in cazul in care din motive obiective turistul nu va mai putea pleca in pelerinaj; suma platita va fi rambursata de catre firma de asigurari, in baza documentelor depuse de solicitant)
 • Orice alte cheltuieli netrecute la rubrica “pretul cuprinde”.

Acte necesare: pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii

 

 

NOTE :

 • Avans necesar pentru inscriere: 30% din valoarea programului pt care optati. Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM MI TOURISM SRL-D, dupa care se emit documentele legale ( factura, contract, asigurari – optional). Firma MIRIAM MI TOURISM SRL-D, cod fiscal: 32941191, cont in euro la Raiffeisen Bank,  nr. RO45 RZBR 0000 0600 1659 1530.
 • Moneda indicata la cumparaturi in Israel: USD.
 • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
 • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.

 

 

MIRIAM MI TOURISM

Romania, Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau

Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180

E-mail : miriamturism@yahoo.com,

Site: www.miriamturism.ro

Blog: http://miriamturism.wordpress.com/

Tags: , , ,