pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

Rusia de toamna (M0): RUSIA MARE (22 sept – 9 oct), 17 zile, de la 1070 euro


Maica Domnului din VladimirRUSIA MARE ( Moscova, Diveevo, St Petersburg, Valaam, Solovet), ultimul program de anul acesta catre nordul extrem – acolo unde Marea Alba ingheata de prin noiembrie –  si Rusia centrala (la Sf Serafim de Sarov).   

Ziua 0: luni 22 sept 2014 : BINE ATI VENIT IN RUSIA!

Sosire la Moscova in cursul serii , astfel:

 • Plecare cu avionul din Bucuresti sau Chisinau – la Moscova.
 • Se poate pleca si cu autocarul din Bacau, cu doua zile in avans – sambata 20 sept . Pe traseu se viziteaza Kiev – Lavra Pecerska (optional), Cernigov – Sf Lavrenti si, Sf Teodosie, Manastirea Optina si Manastirea Serpuhov – icoana Maicii Domnului Potirul Nesecat, izbavitoare de patima betiei.
 • Autocarul din Romania asteapta grupul sosit luni dupa-amiaza cu avionul pe aeroportul din Moscova ,  transfer la hotel Azimut *** in Moscova. Pentru persoanele care au transferuri individuale  ( zbor la alta ora decat majoritatea grupulu)i, transferul de la aeroportul din Moscova la hotel se va face cu taxiul, contra cost ( 40 euro / masina).

 

Ziua 1:marti 23 sept: MOSCOVA

MOSCOVA, capitala Rusiei din anul 1917, oras cu peste 11 milioane locuitori, cu o suprafata de 800 kmp, un oras de tip radial concentric, in centrul caruia se afla Kremlinul ( sediul guvernului) si Piata Rosie.

 

Zi dedicata Moscovei:

 • Incepem inchinandu-ne la moastele sfintei protectoare a Moscovei, Sfanta Matrona.

La manstirea in care se afla moastele Sf Matrona este tot timpul rand lung de moscoviti – multe femei cu flori, semn ca este grabnic ajutatoare pentru toti in problemele vietii de zi cu zi. Oarba (s-a nascut fara globii oculari), a fost insa inzestrata de Dumnezeu cu darul vederii cu duhul. A ajutat mult populatia Moscovei si nu numai, fiind unul dintre stalpii ortodoxiei in perioada cruntei prigoane atee – alaturi de Sf Ioan de Kronstadt, de Sf Serafim de Viritza, Sf Iona din Odessa etc. A trecut la Domnul in anul 1952. A spus: „ pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”. 

 

 • Catedrala Mantuitorului, cea mai mare catedrala ortodoxa din lume.
 • Apoi ne indreptam spre inima Moscovei: Piata Rosie si Kremlinul (patrimoniul UNESCO). Vizitam (intrari optionale): Kremlin, Catedrala Vasilii Blajenii, Magazinul Gum, Parcul Central.
 • Pranz (optional) la una dintre autoservirile din magazinul Gum sau din Parcul Central
 • Timp liber in centrul Moscovei. Cazare la Moscova hotel Azimut 3*.

 

Ziua 2: miercuri 24 sept: MOSCOVA

 • Vizita la Galeriile Tretiacov, celebrele galerii de arta rusa, cuprinzand in 62 camere, peste 100.000 de piese din sec. 10 – 19. Galeria de icoana veche cuprinde celebra icoana Sf Treime a Sf Andrei Rubliov, precum si alte 3 icoane originale de mari dimeniuni ale acestuia. Intr-un paraclis special construit in lateralul galeriei se afla icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus), in prezent in catedrala din Vladimir fiind o copie. Duminica, acces pana la ora 17 (deschis pana la ora 18).
 • Dupa pranz, plecare la Serghiev Posad (70 km nord de Moscova), vizitarea marii Lavre a Sfintei Treimi a Sf Serghie de Radonej ( patrimoniul UNESCO)

 

LAVRA SFINTEI TREIMI. Sf SERGHIE DE RADONEJ (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf Treimi. “Ţarul ortodox, odata cu implinirea Tainei Mirungerii in timpul incoronarii, devine o persoana sfintita si purtator al unui har aparte al Duhului Sfant. Acest har lucreaza intr-insul atata timp cat el implineste legea lui Dumnezeu si impiedica raspandirea raului in lume.” Sf Serghie de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej ( 70 km de Moscova, pe Inelul de Aur) , manastirea  ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.

 

 • Cazare la hotel 3* in Serghiev Posad.

 

Ziua 3: joi 25 sept: MOSCOVA, VLADIMIR, MUROM, SIUZDAL

Inelului de Aur al Rusiei ( Moscova, Serghiev Posad, Jaroslavl, Suzdal, Vladimir), zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri ( cetati). Centre istorice, religioase si de arta medievala de mare importanta in secolele 12 – 13, Vladimir si Siuzdal fac astazi parte din patrimoniul UNESCO.

 

 • Optional: dimineata la ora 6 participare la slujba acatistului ( singurul moment din zi cand se deschide racla Sf Serghie de Radonej) si la Sf Liturghie.
 • Dupa micul dejun, la ora 8,30 plecam pe traseul Inelului de Aur, spre Diveevo. Vizitam pe traseu:
 • Vladimir – prima capitala a Rusiei (sec 12), cu Catedrala Adormirii Maicii Domnului – prima biserica crestina din Rusia, situata pe locul in care la anul 1000 au fost increstinati primii rusi de catre Sf Tar Vladimir ( Sf Andrei Bogoliubov si inca 3 sfinte moaste in aceasta catedrala, fresca originala a Sf Andrei Rubliov, icoana Maicii Domnului din Vladimir – cea mai venerata icoana a poporului rus) – patrimoniul UNESCO.
 • Seara ajungem in zona Diveevo, cazare la Manastirea Sfintei Treimi a Sfantului Serafim de Sarov,  hotelul manastirii (hotel 2*-3* nou, conditii foarte bune, camere cu baie cu 2-4 paturi).

 

Ziua 4, 5: vineri 26 sept & sambata 27 sept: Sf SERAFIM de SAROV

Sf Serafim de Sarov, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” ( dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri.

 

Doua zile dedicate Sfantulu Serafim de Sarov si Manastirii Diveevo. Program de slujbe in timpul saptamanii : orele 5,30 – 7, Utrenia / ora 7 – Acatistul Sf Serafim /  ora 8 – Sf. Liturghie; slujbele se tin in biserica in care se afla sfintele moaste ale Sf Serafim de Sarov.

 

 • Participa la slujba de dimineata: acatistul Sf Serafim de Sarov si Sfanta Liturghie. Program liber in cadrul manastirii.
 • Vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf Serafim de Sarov, la izvorul tamaduitor al Maicii Domnului ( la care Ea se arata zilnic); baie in apele tamaduitoare.
 • Dupa masa de seara, participam impreuna cu maicile si cu multime de pelerine la procesiunea zilnica Drumul Maicii Domnului ( Kanafka – se spune ca insasi Maica Domnului merge zilnic pe acest traseu, inconjurand manastirea, pe la ora 3 noaptea. Kanafka tamaduieste, Sf Serafim de Sarov a spus ca pamantul Kanafkai este mai scump decat aurul. Parcurgand acest traseu, se face in liniste rugaciunea Bogorodicinaia: de 150 de ori rugaciunea Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-te, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau, ca ai nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre.)
 • Cazare la hotelul manastirii, hotel 2*-3*

 

Ziua 6: duminica 28 sept: DIVEEVO, IAROSLAV

 • Dimineata participam la Sfanta Liturghie la Diveevo, apoi plecam spre Tolga / Jaroslavl.
 • Murom – cetate medievala cu sfinti familisti; vizitam Man. Schimbarea la Faţã si Man. Bunavestire, manastirile de calugari si maici ale celor doi soti Sfintii Petru si Fevronia (ambii odihnesc in aceeasi racla), ne inchinam la moastele Sf. Constantin, Mihail si Teodor (tatal si fiii); tot in Murom se afla moastele Sf Iuliana, cea care a fost casatorita si a avut 13 copiii. ( este ocrotitoarea celor casatoriti). Sf Ilie din Murom, legendarul cavaler medieval rus (simbol al integritatii, cu o forta fizica si sufleteasca iesita din comun) are sfintele moaste la Lavra Pecerska din Kiev.
 • Optional ( in functie de timp) parcurgem Suzdal ( 26 km fata de Vladimir), cetate datand din anul 1024, actualmente un orasel cu 10.000 locuitori, care, pe 9 kmp, detine 300 de biserici medievale, unele intrate in patrimoniul UNESCO
 • Seara ajungem la Jaroslavl , cazare hotel 3*

 

Ziua 7: luni 29 sept:  JAROSLAVL, ROSTOV, SERGHIEV POSAD

Manastirea Tolga de langa Jaroslav (de la 1354) adaposteste moastele Sf Ignatie Briancianinov; biserica are doua icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului, despre una dintre ele fiind facuta mentiune de la 1333; in sec. 16 a fost vindecat cu rugaciuni la aceasta icoana ţarul Ivan cel Groaznic. Manastirea a fost redeschisa in 1988, ca prima manastire de maici din Rusia .

 • Manastirea Tolga, de la ora 7,30, participare la Sf Liturghie la Manastirea Tolga, inchinare la moastele Sf Ignatie Briancianinov si la icoana Maicii Domnului Tolgskaya. Vizitarea manastirii.
 • La pranz plecare spre Rostov, inchinare la moastele Sf Dimitrie de Rostov si Sf Avraamie ( tuns in monahism la Manastirea Valaam pe la anul 1000, apoi intaistatator al manastirii Rostov; i s-a aratat Sf Ioan Teologul, spunandu-i sa intemeieze o manastire la Rostov – prima manastire ortodoxa pe aceste meleaguri)
 • Cazare la Serghiev Posad, hotel 3*

 

Ziua 8: marti 30 sept: NOVGOROD, SANKT PETERSBURG ( 720 km)

 • Optional : Dimineata devreme, participare la prima Sf Liturghie la Lavra Sf Serghie de Radonej
 • La ora 8, plecare spre St Petersburg
 • Novgorod, in functie de timp (Kremlinul este deschis pana la ora 17) vizitam; Catedrala Sf Sofia, cea mai veche catedrala de piatra din Rusia (sec 11-12) si una dintre cele mai vechi din Europa; iconostas original cu pictura din sec XII, icoana Maicii Domnului Oranta, mare facatoare de minuni.
 • Cazare la Novgorod.

 

NOTA 1: RUSIA NORDULUI EXTREM. Persoanele care doresc numai modulul nordic  (zilele 9 – 17) sosesc cu avionul in St Petersburg in cursul zilei de marti 30 sept 2014. .

 

Ziua 9: miercuri 1 oct: St PETERSBURG

 • Dimineata, plecare spre St Petersburg. Pe traseu vizitam Virita, localitate unde a trait in ultimii ani de viata Sf Serafim de Viritza (mers la Domnul in 1950), loc de extraordinara incarcatura duhovniceasca; inchinare la mormantul Sf SERAFIM DE VIRITA.

 

 

BINE ATI VENIT IN SANKT PETERSBURG!

 

Fondat de țarul Petru cel Mare, în 1703, ca o “fereastră către Europa”, Sankt Petersburgul a fost de la acea data si pana in 1918 capitala Imperiului Rus. Cu cei aproape 4,5 milioane de locuitori, (2002), este în ziua de azi cel de-al doilea oraș ca mărime al Rusiei, al patrulea oraș ca mărime al Europei, un centru european de cultură extrem de important și cel mai important port rusesc la Marea Baltică. Sankt Petersburg este cel mai nordic oraș european cu peste 1 milion de locuitori. Centrul orașului este unul dintre siturile protejate deUNESCO ca parte a patrimoniului universal. Orașul, care a fost pentru mai bine de două secole centrul politic și cultural al Rusiei, este și în zilele noastre extrem de important și, pentru a-l onora, oamenii îl mai numesc, deseori, “Capitala Nordului” . In perioada comunista, considerandu-se ca este centrul intelectualitatii reactionare, bolsevicii au mutat capitala la Moscova si au redenumit orasul Leningrad; dar nu i-au putuit stirbi cu nimic splendoarea de Venetie a Nordului.

 

Scurt city-tour pe zona centrala ( patrimoniu UNESCO), dupa care mergem sa vizitam:

 • Sf XENIA cea Nebuna dupa Hristos , protectoarea St Petersburg:  la capela Sf Xenia din cimitirul Smolensk
 • Manastirea Sf IOAN DE KRONSTAD, inchinare la sfintele moaste
 • Catedrala Kazanskaia ( construita dupa modelul catedralei Sf Petru, de la Vatican)  cu icoana Maicii Domnului de la Kazan
 • Cazare la St Petersburg, Hotel Azimut 3*.

 

Ziua 10: joi 2 oct: ST PETERSBURG

 • Ora 9: Sf XENIA cea Nebuna dupa Hristos , protectoarea St Petersburg:  la capela Sf Xenia din cimitirul Smolensk
 • Optional: Biserica Mantuitorului Insangerat (1883-1907), sensul denumirii: jertfa, mantuirea prin sange,  Biserica Sf Isak si Catedrala Sf Petru si Pavel ( 1712 – 1732, simbolul orasului). Aici se afla mormintele tarilor Rusiei, inclusiv  osemintele Sfintei Familii a Tarului Nicolae al II-lea ( toate aceste obiective sunt muzee cu taxa de intrare).
 • Optional: Ermitaj
 • Optional, seara: Teatrul de Opera si Balet Mariinski
 • Cazare la St Petersburg, Hotel Azimut 3*.

 

Ziua 11: vineri 3 oct: Manastirea VALAAM (optional)

 • Zi libera in St Petersburg, sau excursie la Manastirea Valaam.
 • Pentru optiunea Manastirea Valaam: dimineata devreme plecare spre portul Priozersk

Croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga ( cel mai mare lac din Europa), vizitare Manastirea Valaam – manastire din sec X, vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. In 1715 este reinfiintata de Petru I si devine una dintre cele mai cunoscute manastiri ale Rusiei ( la anul 1913 in manastire vietuiau 395 calugari si 562 novici). In 1917 insula Valaam intra sub ocupatia Finlandei, tara necrestina. In 1939 redevine pamant rusesc, dar sub sovietici, care au batjocorit si distrus manastirea si au ucis monahii ramasi aici ( parte din ei au strans toate sfinteniile si obiectele de valoare si au trecut cu camioanele pe gheata in Finlanda, infiintand Manastirea Noul Valaam, pentru a nu avea soarta Solovetului, manastire devenita unul dintre cele mai crunte lagare de teroare sovietic). Manastirea Valaam este reinfiintata dupa 1990. Este o manastire de mucenici. Sf Ignatie Braiancianinov spunea ca Valaamul este loc sfant, pe oricare dintre pietrele sale se poate sluji Sf Liturghie. Aici s-au nevoit Sf Gherman din Alaska ( trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12.000 de necredinciosi) si Sf Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). Sf Antipa, plecat la Sf Munte Athos unde a trait aproape 20 de ani – primind schima cea mare, a ajuns in nordul Rusiei pentru strangere de ajutoare pentru Schitul romanesc Prodromu, dar gasind aici linistea dupa care tanjea chiar la Athos fiind, a cerut binecuvantare si s-a reintors pentru totdeauna la Valaam. Dupa 17 ani de aspra vieturie pe insula, la 10 ianuarie 1882, cuviosul Antipa ieroschimonahul trece la Domnul (inchinare la sfintele sale moaste). Este singurul calugar roman trecut in randul sfintilor atat la Sf Munte Athos ( dupa doar 24 ani de la moartea sa), cat si de catre Biserica Rusa si Biserica Romana.

 • Intoarcerea la St Petersburg, Cazare la Hotel Azimut 3*.

 

Ziua 12: sambata 4 oct: spre Solovet

 • Dupa micul dejun, cumparaturi la Magazinul fabricii Sofrino, cea mai mare fabrica din lume de obiecte de cult ortodox
 • La ora 12 plecare catre nordul extrem , spre portul Kem; parcurs de noapte ( noptile albe in minunata Karelia, raiul fotografilor si al pescarilor). Se ajunge la Kem dimineata.

 

Ziua 13: duminica 5 oct: SOLOVET

 • Kem , metocul Manastirii Solovet, locul in care s-a filmat filmul OSTROV. Dimineata, participare la Sfanta Liturghie la Kem, apoi plecare cu vaporul  pe Marea Alba spre manastirea Solovet, cel mai nordic punct al traseului nostru ( 165 km distanta de Crecul Polar de Nord)

 

Manastirea Soloveţ a fost infiintata pe la anii 1400 de catre preacuviosii parinti Savatie, Zosima si Gherman. Cautand liniste deplina, de sihastrie in nordul indepartat, conditii aspre de viata care sporesc si mai mult ascetismul, acesti intemeietori si organizatori ai2manastirii sunt si primii locuitori ai insulei Solovet, pana atunci nelocuita. Pilda lor de viata ascetica a atras multi urmasi, viata monahala de aici aici a format multi asceti , a caror influenta s-a intins in toata Rusia. Dupa Revolutia Rosie, Stalin transforma manastirea Solovet in primul si cel mai crunt lagar de exterminare politica si religioasa, deportand aici milioane de condamnati ai regimului bolsevic, covarsitoarea lor majoritate ramanand necunoscuti ( preoti, intelectuali etc etc). La conditiile naturale de viata extrem de dure de la Cercul Polar de Nord ( ger, izolare, noaptea boreala 6 luni pe an) comunistii au adaugat  conditii de viata inumane, teroarea psihica, lipsa hranei (pentru un prizonier alocatie anuala de 240 ruble/an, deci 0,65 ruble pe zi), acest gulag (lagar de exterminare) devenind in scurta vreme un model pentru sistemul gulagului sovietic care apoi s-a extins in intregul URSS. Lagarul a functionat intre anii 1920 – 1991, arhivele au fost distruse. Aspra nevointa duhovniceasca a ascetilor manastirii Solovet a fost urmata de chinul si jertfa de sange a potrivnicilor statului ateu, multi dintre ei refuzand sa-si lepede credinta. „… sufar pana acolo, ca sunt tinut in lanturi ca un facator de rele, dar cuvantul lui Dumnezeu nu se leaga” ( Timotei II, 2, 9). Biserica Ortodoxa Rusa a rezistat intr-un stat ateu, pamantul rusesc udat de sangele mucenicilor crestini ai vremii noastre aminteste de prigoana primilor crestini ai Imperiului Roman ( de la Roma antica, doar aici s-a mai varsat atata sange pentru Hristos). Manastirea Solovet s-a redeschis si, din mila Domnului, sirul calugarilor din aceasta izolata fortareata duhovniceasca dintre valurile Marii Nordului nu s-a incheiat…

Ansamblul istoric, cultural si natural de pe insula Solovet din Marea Alba ( Manastirea Solovet si intreg arealul) face parte din patrimoniul UNESCO ( din 1992)

 • Cazare pe insula Solovet, hotel** ( categorie locala). Vizitarea Manastirii Solovet, participarea la Vecernie.

 

Ziua 14: luni 6 oct: SOLOVET

 • Participare la Sf Liturghie la Manastirea Solovet
 • Excursie pe insula, la Biserica cu Far ( Dealul Sekirnaia), la locul primei biserici a Sf Savatie si Sf Gherman (optional)
 • Cazare pe insula Solovet, hotel** ( categorie locala)

 

Ziua 15: marti 7 oct: SOLOVET

 • Participare la Sf Liturghie la Manastirea Solovet ( procesiune in jurul manastirii, pe malul lacului)
 • Plecare de pe insula Solovet dupa pranz, parcurs pe Marea Alba timp de 2 ore
 • Portul Kem, parcurs catre sud prin regiunea Karelkia. Parcurs de nopate pana la manastirea Sf Alexandru din Svir.

 

Ziua 16: miercuri 8 oct:Sf ALEXANDRU din SVIR si TIHVIN

 • Dimineata devreme ajungem la Manastirea Sf Alexandru din Svir, inchinare la moastele izvoratoare de mir ale Sfantul caruia i s-a aratat Sfanta Treime; participare la slujba ( acatistul Sf Alexandru din Svir, la prima ora)
 • Tihvin, Icoana Maicii Domnului Tihvinskaia ( a doua dintre cele trei icoane pastrate pana acum, pictate de Sf Ap si Ev Luca, in timpul vietii Fecioarei Maria; ajunsa in Rusia la 1383, prin aratare deasupra Lacului Ladoga; praznuire: 19 aug / 1 sept).
 • St Petersburg, Cazare la Cazare la Hotel Azimut 3*.

 

Ziua 17: joi 9 oct: SPRE ROMANIA

OPTIUNEA 1 : AVION. Zbor spre Romania ( St Petersburg – Bucuresti).

 

OPTIUNEA 2 : AUTOCAR, plecare cu autocarul spre Romania ( scurta vizita la Pskov – Kremlin, sec 12 si la Manastirea Peciora / pestera nefacuta de mana omului, cu 10.000 de sfinte moaste). Traseu : Belarus / Minsk, Ucraina, Suceava, Bacau.

 

Pretul  in functie de marimea grupului (pret in euro):

Pers in grup :

35

30

25

20

17

Pret program (17 zile), transport cu autocarul

1070

 

1150

1240

1390

1530

 

BONUS pentru clienti fideli: 50 euro

 

Se adauga pretul avionului – pentru persoanele care opteaza pentru sosire/ plecare cu avionul.

 

Pretul cuprinde :

 • Transport cu autocar *** ( 50 locuri pt turisti, scaune rabatabile, aer conditionat, TV, CD, minibar etc)
 • Cazare in Rusia, hoteluri*** (clasificare locala)
 • Mic dejun, la hotelurile din Moscova si St Petersburg.
 • Transport pe Marea Alba catre Solovet, excursia de prezentare a Manastirii Solovet.
 • Invitatie Rusia ( pt obtinerea vizei turistice)
 • Procedura de obtinere a vizei turistice
 • Mapa cu materiale documentare
 • Preot insotitor, ghid,  translator de limba rusa

 

Pretul nu include:

 • Biletele de avion , optionale –  plecare Bucuresti – Moscova si retur St Petersburg – Bucuresti (sau din Chisinau)
 • Viza turistica pt Federatia Rusa – 50 $ in regim normal ( 5 zile lucratoare);  pt obtinerea vizei in timp mai scurt, taxa de urgenta este 100 $.
 • Pentru cei care calatoresc cu autocarul pe ruta Romania – Rusia si retur:  nu sunt incluse in pret alte cazari decat cele trecute in program.
 • Pranz, cina; se asigura oprirea la autoserviri sau la marile magazine alimentare / supermarketuri, cu raion de preparate culinare. Timp liber, alocat pt masa.
 • Toate programe optionale: Manastirea Valaam ( 95 euro: transport auto in port, croaziera, vizite in interiorul Manastirii Valaam cu ghid local, masa de pranz la trapeza manastirii si scurt program cu corul de la Valaam), bilet sa spectacolul de opera sau balet, excursia optionala la Solovet ( dealul Sekirnaia, biserica cu far, una dinte cele 4 biserici din lume cu far – 10 euro).
 • Intrari la obiective turistice si culturale: Kremlin, Galeriile Tretiakov, Catedrala Vasile Blajenii, Catedrala Mantuitorului Insangerat, Catedralele Sf Isak, Muzeul Ermitaj etc (aprox 80 euro in total)
 • Asigurarea medicala Rusia
 • Asigurare storno – acopera riscul de a pierde banii platiti agentiei pt anularea plecarii din motive obiective (boala, calamitate etc). Este optionala.
 • Alte elemente decat cele trecute in program

 

NOTE :

 • Pentru inscriere:
  • copie dupa pasaport si buletin
  • plata avansului
  • incheiere asigurare storno ( optional)
  • incheiere asigurare medicala( la o firma reasigurata la Coris, singura acreditata in Rusia).

 

 • Avans necesar pentru inscriere: 30% din valoarea programului. Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM MI TOURISM, dupa care se emit documentele legale ( factura, contract, asigurari – optional).

 

 • Dosarul pt viza include:
  • cerere-tip ( se obtine de la agentia noastra sau de la Consulatul Rusiei)
  • 1 foto tip pasaport
  • pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii
  • invitatia din Rusia de la o unitate acreditata ( asigurata de agentie)
  • asigurare medicala

Dosarul pt viza se intocmeste cel tarziu cu 2 saptamani inaintea datei plecarii si se depune la agentie.

  • Moneda indicata la cumparaturi in Rusia si Ucraina: USD.
  • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
  • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
  • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
 • Firma MIRIAM MI TOURISM SRL-D, cod fiscal: 32941191, cont in euro la Raiffeisen Bank,  nr. RO45 RZBR 0000 0600 1659 1530. Depunerea avansului / contravalorii pelerinajului se face la orice agentie Raiffeisen Bank din tara, direct la ghiseu, fara comision. Primiti dovada platii in contul firmei. Dupa depunere emitem factura fiscala, contractul cu turistul si asigurarea storno ( daca este cazul); actele se trimit prin posta persoanelor inscrise sau se inmaneaza personal in momentul inceperii programului.

MIRIAM MI TOURISM

Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180

E-mail : miriamturism@yahoo.com, miriamturism19@yahoo.com

Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , , , ,