pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

ISRAEL: Boboteaza la Apa Iordanului; Week-end 16-19 ian 2015, de la 525 euro


israel-Boboteaza 2009Perioada: Week-end 16 – 19 ianuarie 2015

 

Programul:

 

Z1: Vineri 16 ian 2015 – IERUSALIM

Intalnire cu reprezentantul agentiei si cu preotul insotitor pe Aeroportul Otopeni la ora 4,00, zbor Traom la ora 6,00. Se ajunge in Tel Aviv la ora 8,35. BINE ATI VENIT IN TARA SFANTA!

Prima vizita: Lod – mormantul Sf Mare Mucenic Gheorghe) pe proprietatea mamei sale, palestinianca), apoi mergem in Bethleem, cazare.

IERUSALIM, vizitam Grădina Ghetsimani – Biserica Naţiunilor, Mormântul Maicii Domnului, apoi BISERICA SF. MORMÂNT. Cina si cazare in Bethleem, Hotel 3*.

 

Z2: Sambata 17 ian – BETHLEEM, PUSTIUL IUDEII, IERUSALIM.

Micul dejun, apoi ne indrepram spre Hebron, Stejarul din Mamvri, locul in care s-a aratat Sfanta Treime sub forma Celor Trei Ingeri Patriarhului Avraam (manastirea ruseasca). Pustiul Iudeii:  Manstirea Sf Sava ( in care au acces doar barbatii – ca la Sf Munte Athos), Mănăstirea Sf. Teodosie (incepatorul vietii de obste in Tara Sfanta, sec 5) . Optional: Vizitam Ein Karem, locul nasterii Sf Ioan Botezatorul. Dupa amiaza revenim in Ierusalim, pt a vizita Muntele Măslinilor: locul Înălţării, Biserica Tatal Nostru. Timp liber in Cetatea Ierusalimului, Cina, cazarea la Bethleem, hotel 3*. Optional: slujba de noapte la Sfantul Mormant.

 

Z3 :Duminica 18 ian, Ajunul Bobotezii (stil vechi) –  BOBOTEAZA LA APA IORDANULUI

Dimineata la ora 5,30 –  ne indreptam spre zona Ierihonului, cea mai veche asezare a lumii, atestata documentar ( de 10,000 ani).

 

OPTIUNEA 1 – MALUL ISRAELIAN: patricipam la procesiunea de Boboteaza de la Raul Iordan, la locul Botezului Domnului, slujba oficiata de de catre Patriarhul Ierusalimului, impreuna cu membrii Sf Fratii a Sf Mormant, precum si cu alti arhierei din tari crestin-ortodoxe.

 

OPTIUNEA 2 – MALUL IORDANIAN: ne indreptam spre granita spre Iordania la punctul vamal Allenby Bridge. Prin Iordania, mergem spre locul adevarat al Botezului Domnului ( pana in sec XII era al treilea loc de pelerinaj crestin al lumii) pentru a participa la aceesi procesiune de sfintire a apelor oficiata de Patriarhul Ierusalimului, dar stand pe malul opus (iordanian). Intram in siteul Betania de Dincolo de Iordan (inclus pe lista de asteptare a a patrimoniului UNESCO). Participam la procesiunea de Boboteaza, apoi vizitam pestera Sf Maria Egipteanca si dealul de pe care a urcat la cer Sf Prooroc Ilie Tesviteanul (aflate in acelasi areal). La finalul procesiunii, pana la ora 13, trecerea granitei catre Israel prin punctul Allenby Bridge ( pret suplimentar: 45 euro – taxa de iesire din Israe catre Iordanai  si 125 euro programul in Iordania, cu taxe vamale incluse, transport, bilet intrare la locul Botezului, ghid iordanian, tipsuri).

 

Reunirea celor doua grupuri in jurul orei 15 (optiunea 1 si optiunea 2) si continuarea programului in Ierihon. Manastirea Sf Gherasim de la Iordan. Muntele Carantania, locul ispitirii Domnului nostru Iisus Hristos dupa Botez (optional: urcarea cu telefericul). Cina, cazarea la Bethleem, hotel 3*.

 

Z4 :Luni 19 – MUNTELE TABOR; GALILEEA

Dupa micul dejun, la ora 8,00 plecare spre Galileea, locul inceputului propavaduirii Domnului. Prima vizita, Muntele Tabor, locul Schimbarii la Față a Mântuitorului. Continuam cu Marea Galileii: Tabgha – locul inmultirii celor 5 paini si 2 pesti si locul Pescuirii Minunate ( scurt ragaz pt a intra in Marea Galileii). In functie de timp, Nazaretul, Biserica Sf. Arh. Gavriil ( Izvorul BuneiVestiri). Cel tarziu la ora 17,00, plecare spre aeroport, prezentare la ora 20,30, zbor Tarom la ora 00,30. Se ajunge la Bucuresti la ora 03,15.

_________________________________________________________________________________

 

Pretul programului:  525 euro , pt grup de 20 persoane.

 

Daca grupul este mai mic, pretul este:

* 560 euro, pt grup de 15 – 19 pers

* 595 euro, pt grup de 12 – 14 pers

* 635 euro, pt grup de 10 – 11 pers

Supliment camera single: 50 euro.

 

Optiunea 2 Iordania in ajunul Bobotezei: supliment de :

– 45 euro – taxa vamala de iesire din Israel catre Iordania (vama israeliana), suma platita individual.

– 125 euro cheltuielile din Iordania:  taxele vamale (80 usd) pt  intrare + iesire si transport in vama din Iordania, transport auto pe teritoriul Iordaniei, biletul de intrare in site-ul Bethany Beyond the Jordan, ghid local, tips pt ghid si sofer.

 

Pretul (525 euro /pers, grup de minim 20 pers) cuprinde :

 • Avion Bucuresti-Tel Aviv si retur, toate taxele incluse
 • Autocar ***, transfer aeroport sosire si plecare,
 • Cazare cu demipensiune ( mic dejun si cina) la hotel 3* in Bethleem  (3 nopti)
 • Reprezentant din partea agentiei
 • Preot insotitor – doar pt grup mai mare de 20 persone. Asistenta religioasa se poate acorda la cerere, la Asezamantele Romanesti din Ierusalim sau Ierihon.
 • Mapa cu material documentar

Pretul nu cuprinde:

 • Tipsuri  pt sofer (15 euro)
 • Suplimentul pentru optiunea mini- excursiei in Iordania ( 170 euro, taxe vamale incluse)
 • Asigurare medicala, asigurare storno (optionale)
 • Orice alte cheltuieli personale sau netrecute la rubrica “pretul cuprinde”.

NOTE :

 • Acte necesare: pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii
 • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
 • programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale ( Israel), dar se incearca parcurgerea, cu buna intentie, a tuturor obiectivelor, indiferent de ordinea de vizitare

 

_________________________________________________________________________________________

 

MIRIAM MI TOURISM

Poiana Sarata nr 244, Jud Bacau

Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180,   fax : 0234.337.990.

E-mail : miriamturism@yahoo.com, office@miriamturism.ro

Site : www.miriamturism.ro

 

Tags: , , , , , , ,