pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

De 1 Mai in TARA SFANTA (7 zile) 27 apr – 3 mai 2015, 680 euro


Va oferim un program complet, care include pe lângă periplul absolut obligatoriu în Țara Sfântă și câteva vizite mai putin obișnuite: Samaria, Hebron, Manastirea Lemnul Sf Cruci…

Perioada : 27 aprilie – 3 mai 2015 ( 7 zile), Pret : 680 euro, pt grup de 40 pers

PROGRAM:

Ziua 1, luni 27 aprilie (Sf Apostol Marcu, Sf Sfintit Mucenic Simeon, ruda Domnului): IERUSALIM

Intalnire la Aeroportul Otopeni la ora 4.00, zbor TAROM la ora 6,00 / se ajuge la ora 8,35.
BINE ATI VENIT IN TARA SFANTA! Prima vizita o facem la Lod, la mormantul Sf M Mc Gheorghe (de curand sarbatorit, in 23 aprilie), de pe proprietatea mamei sale, care a fost palestinianca.

Astazi sunt sarbatoriti doi ucenici ai Domnului: Sf Apostol si Evanghelist Marcu si Sf Sfintit Mucenic Simeon, ruda Domnului (fiul Sf Ap Cleopa, fratele Sf Iosif Logodnicul Mariei). Sf Simeon a fost al doilea episcop al Ierusalimului (62 – 107), dupa uciderea Sf Apostol Iacov, primul episcop al Ierusalimului. Si Sf Simeon a suferit moarte muceniceasca, fiind rastignit pe cruce, la varsta de 100 de ani.

Dupa transferul la Bethleem pentru cazare, zi dedicata Ierusalimului: Muntele Măslinilor – Manastirea Ruseasca Eleon, Manastirea Mica Galilee ( locul in care Mantuitorul S-a aratat prima oara Apostolilor ), locul Înălţării, Manastirea carmelita Tatal Nostru . Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor si Mormântul Maicii Domnului.
Pentru ca astazi este sarbatorit Sf Apostol si Evanghelist Marcu, mergem sa vizitam Foisorul de pe Muntele Sion, casa Sf Apostol si Evanghelist Marcu. Este locul in care Mantuitorul cu ucenicii Sai au luat Cina cea de Taina, casa considerata prima biserica crestina. Este si locul in care mai apoi, la Rusalii, a coborat Duhul Sfant Asupra Apostolilor. Pe Sion vizitam de asemenea Casa Sf Ap Ioan, in care a adormit Maica Domnului si Mormantul Regelui David. La finalul zilei, facem prima vizita la Biserica Sfantului Mormant.
Cina si cazare la Bethleem, Hotel 3*

Ziua 2 marti 28 aprilie: SAMARIA, IERUSALIM
Dupa micul dejun mergem la Samaria – Fantana lui Iacob, locul intalnirii lui Iisus cu femeia samarineanca. Sf Nou Mucenic Filumen. Apoi ne reintoarcem in Ierusalim:
Manastirea Lemnul Sfintei Cruci – ridicata pe locul in care a crescut copacul din care a provenit lemnul Sfintei Cruci. Drumul Crucii, Biserica Sf. Mormânt (vizita detaliata, inchinare). Timp liber in bazarul din Ierusalim. Cina, cazarea la Bethleem, Hotel 3*

Ziua 3, miercuri 29 aprilie : BETANIA, EIN KAREM, MAREA MOARTA
Dupa micul dejun, mergem sa vizitam Betania, mormantul lui Lazar si manastirea greceasca ridicata pe locul casei surorilor Maria si Marta. Ein Karem: Locul naşterii Sf. Ioan Botezătorul, Even Saphir – Izvorul şi Peştera Sf. Ioan Botezătorul. Dupa-amiaza mergem la Marea Moarta, marea situata sub nivelul standard al marilor cu 400 m, marea cu cea mai puternica salinitate din lume (optional: baie – apa tine la suprafata orice corp, nu risca nici cei care nu stiu sa inoate!) Cina si cazarea la Bethleem, Hotel 3*

Ziua 4, joi 30 aprilie: (Sf Ap Iacov, fiul lui Zevedeu): GALILEEA
In aceasta zi il pomenim pe Sf Ap Iacov, fratele Sf Apostol si Evanghelist Ioan, fii lui Zevedeu. Pescar din Galileea, Sf Ap Iacov cel Mare este unul dintre cei 12 Apostoli chemati de Domnul la ucenicie. Lasand mrejele de pescari si pe tatal lor, l-au urmat pe Iisus, iar dupa Invierea Domnului si Coborarea Duhului Sfant, Sf Iacov a propavaduit Evanghelia in Spania ( moastele sale sunt la Santiago de Compostella).

Dimineata devreme, dupa micul dejun, plecare spre Galileea, nordul Tarii Sfinte, cea mai frumoasa si mai linistita parte a Israelului. Prima oprire: Muntele Tabor, muntele Schimbarii la Față a Mantuitorului. Biserica grec-ortodoxa a Bunei Vestiri din Nazaret. Canaa Galileii – locul primei minuni a Mantuitorului, la nunta Sf Simon Zilotul. Marea Galileii: Tabgha, Capernaum, Biserica Sf. Apostoli, Muntele Fericirilor. OPTIONAL: pranz cu pestele Sf Petru si plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (pe care Mantuitorul a strabatu-o de multe ori, in primii ani ai propavaduirii Sale). Retur la Bethleem, cina si cazare la Hotel 3*

Ziua 5, vineri 1 mai (Sf Prooroc Ieremia): HOZEVA, IERIHON, APA IORDANULUI
Ieremia a fost unul dintre cei patru mari prooroci ai Vechiului Testament ( Ieremia, Isaia, Iezechiel, Daniel ). Şi-a desfășurat activitatea în secolele VII-VI î.Hr., timp de 40 de ani, sub domnia a cinci regi: Iosia (17 ani), Ioahaz (3 luni), Ioiachim (11 ani), Iehonia (3 luni) și Sedechia(11 ani). A fost contemporan cu distrugerea Ierusalimului și deportarea poporului ales în exil în Babilon (597 î.Hr.).

Dimineata, dupa micul dejun, plecam spre Pustiul Hozevei, vizita la Manastirea Sf Gheorghe Hozevitul, inchinare la moastele Sf Ioan Iacob Hozevitul Românul si la pestera Sf Ilie Tesviteanul de pe paraiul Kerit. Mergem apoi la Apa Iordanului, baie in locul Botezului Domnului. Manastirea Sf Gherasim de la Iordan, cu pestera in care a poposit Sfanta Familie in timpul fugii in Egipt. Intram apoi in Ierihon, cea mai veche asezare din lume, atestata documentar. Asezamantul Romanesc din Ierihon. Manastirea ortodoxa de pe Muntele Carantania, munte pe care Mantuitorul a postit 40 zile dupa Botezul Sau si apoi a fost ispitit de divol de trei ori (optional, urcare cu telegondola). Biserica Dudul lui Zaheu. Retur la Bethleem, cina si cazare la Hotel 3*

Ziua 6, sambata 2 mai : HEBRON, BETHLEEM, PUSTIUL IUDEII
Dupa micul dejun vizitam: Hebron, manastirea ruseasca de la Stejarul din Mamvri, locul in care s-a aratat Sfanta Treime sub forma celor Trei Ingeri, Patriarhului Avraam si sotiei sale Saara. In functie de situatia concreta – vizita la pestera Machpela, al doilea loc de inchinare al evrelor , dupa Zidul Plangerii. Pestera adaposteste mormintele Patriarhilor Avraam, Isaac si Iacov si ale sotiilor lor (mai putin Rashela). Plecam apoi catre Pustiul Iudeii, vizite la Manstirea Sf Sava (tipic ca la Sfantul Munte Athos) si Mănăstirea Sf. Teodosie ( sec 4 – 5). Bethleem, Biserica Nasterii Domnului, cu grota in care s-a nascut Pruncul Iisus, apoi Grota Laptelui (pestera care a adapostit Sfanta Familie in timpul Fugii catre Egipt). Cina si cazarea la Bethleem, Hotel 3*

Optional: slujba de noapte la Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim (intre orele 12 si 3 noaptea).

Ziua 7, duminica 3 mai : IERUSALIM
Zi libera in Ierusalim. La ora 16, plecare spre Aeroportul Ben Gurion, zbor spre Romania la ora 20.05, se ajunge la Aeroportul Otopeni la ora 22.50 . TAROM.

———————————————————————————————————————————-

Pret: 680 euro, grup de 40 persoane.

Pentru un grup mai mic, pretul se modifica, devenind:
35 – 39 persoane in grup: 699 euro
30 – 34 persoane in grup: 720 euro
25 – 29 persoane in grup: 750 euro
20 – 24 persoane in grup: 799 euro

Supliment camera single: 150 euro.

Pretul cuprinde:
• Transportul cu avionul Bucuresti-Tel Aviv – Bucuresti, cursa TAROM ( pret 270 euro ; daca pretul de grup este mai mare, pretul se poate modifica aplicand diferenta)
• Autocar***, transfer aeroport sosire si plecare, la dispozitia grupului pe toata durata programului
• Cazare cu mic dejun si cina la Bethleem (6 nopti), Hotel 3*
• Intratre la obiectivele turistice cuprinse in program,
• Taxiuri la Manastirea Sf Sava si Mt.Tabor
• Ghidaj specializat
• Ghidul crestinului in Tara Sfanta / material documentar.

Pretul nu cuprinde:
• Tipsuri (bacsisuri) pt sofer, 3 usd / zi / pers ( 21 usd/pers)
• Masa de pranz
• Asigurare medicala , Asigurare storno
• Orice alte cheltuieli netrecute la rubrica “pretul cuprinde”.

Acte necesare: pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii

NOTE :
• Avans necesar pentru inscriere: 30% din valoarea programulu.
• Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM MI TOURISM SRL-D, dupa care se emit documentele legale ( factura, contract, asigurari – optional).
• Moneda indicata la cumparaturi in toate aceste tari: USD.
• Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
• In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
• In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
• Firma MIRIAM MI TOURISM SRL-D, cod fiscal: 32941191, cont in euro la Raiffeisen Bank, nr. RO45 RZBR 0000 1659 1530, cont in lei RO40 RZBR 0000 1659 1523 . Depunerea avansului / contravalorii pelerinajului se face la orice agentie Raiffeisen Bank din tara, direct la ghiseu, fara comision. Primiti dovada platii in contul firmei. Dupa depunere emitem factura fiscala, contractul cu turistul si asigurarea storno – optional; actele se trimit prin email, prin posta sau se inmaneaza personal in momentul inceperii programului.

MIRIAM MI TOURISM
Romania, Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180, E-mail : miriamturism@yahoo.com,
Site: www.miriamturism.ro, Blog: http://miriamturism.wordpress.com/

Tags: , , ,