pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

Sf XENIA de ST Petersburg – Noptile Albe, mai 2015 (5 zile), pret: 499 euro


2. Sf Xenia de St PetersburgSt Petersburgul, destinat inca de la construirea sa, acum trei secole, pentru a deveni capitala imperiala, isi dezvaluie maxima sa stralucire in timpul noptilor albe: zile frumoase si seri cu lumina crepusculara, continua, in care soarele abia dispare de pe cer pe la ora 1 noaptea, pentru a reapare pe la ora 3!
Va ropunem un program fascinant, in care Sf Xenia de St Petersburg, Sf Ioan de Kronstadt, Sf Serafim de Virita sau sfintii Valaamului dar si Sf Alexandru Nevski – primul protector al orasului, ne vor releva marimea duhovniceasca a capitalei nordului extrem, iar croaziera nocturna pe Neva ne va aduce in fata ochilor splendoarea deloc apusa a orasului lui Petru Cel Mare! Si toate acestea… pe durata a 5 zile si nopti albe!

Perioada: mai 2015 , Pret: 499 euro, avion inclus

 

PROGRAM:

 

Ziua 0: plecare

Plecare spre Chisinau, prezentare la aeroport la ora 18,00, zbor la ora 19,40. Se ajunge la St Petersburg la ora 22,00, Transfer la hotel 3*, cazare. Prima noapte alba la St Petersburg, fenomen natural specific nordului extrem (apropierea de Cercul Polar de Nord).

 

Ziua 1: VALAAM

 • Zi libera in St Petersburg, sau excursie la Manastirea VALAAM.
 • Pentru optiunea Manastirea Valaam: dimineata devreme plecare spre Priozersk

Croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga ( cel mai mare lac din Europa), vizitare Manastirea Valaam – manastire din sec X, vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. In 1715 este reinfiintata de Petru I si devine una dintre cele mai cunoscute manastiri ale Rusiei ( la anul 1913 in manastire vietuiau 395 calugari si 562 novici). In 1917 insula Valaam intra sub ocupatia Finlandei, tara necrestina. In 1939 redevine pamant rusesc, dar sub sovietici, care au batjocorit si distrus manastirea si au ucis monahii ramasi aici ( parte din ei au strans toate sfinteniile si obiectele de valoare si au trecut cu camioanele pe gheata in Finlanda, infiintand Manastirea Noul Valaam, pentru a nu avea soarta Solovetului, manastire devenita unul dintre cele mai crunte lagare de teroare sovietic). Manastirea Valaam este reinfiintata dupa 1990. Este o manastire de mucenici. Sf Ignatie Braiancianinov spunea ca Valaamul este loc sfant, pe oricare dintre pietrele sale se poate sluji Sf Liturghie. Aici s-au nevoit Sf Gherman din Alaska ( trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12.000 de necredinciosi) si Sf Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). Sf Antipa, plecat la Sf Munte Athos unde a trait aproape 20 de ani – primind schima cea mare, a ajuns in nordul Rusiei pentru strangere de ajutoare pentru Schitul romanesc Prodromu, dar gasind aici linistea dupa care tanjea chiar la Athos fiind, a cerut binecuvantare si s-a reintors pentru totdeauna la Valaam. Dupa 17 ani de aspra vieturie pe insula, la 10 ianuarie 1882, cuviosul Antipa ieroschimonahul trece la Domnul (inchinare la sfintele sale moaste). Este singurul calugar roman trecut in randul sfintilor atat la Sf Munte Athos ( dupa doar 24 ani de la moartea sa), cat si de catre Biserica Rusa si Biserica Romana.

 • Intoarcerea la St Petersburg, cazare la Hotel 3*.

 

Ziua 2: CITY TOUR ST PETERSBURG

Dupa micul dejun, zi dedicata sfintilor si locasurilor ortodoxe din fastuoasa capitala imperiala:

 • Sf XENIA cea Nebuna dupa Hristos: inchinare la Sf Xenia la capela din cimitirul Smolensk (sfanta, care a trait ca o cersetoare in suburbiile orasului, a protejat mareata capitala imperiala si pe locuitorii ei, ajutandu-i in probleme de familie, serviciu, sanatate etc)
 • Manastirea Sf IOAN DE KRONSTAD, inchinare la sfintele moaste
 • Catedrala Kazanskaia ( construita dupa modelul catedralei Sf Petru, de la Vatican) cu icoana Maicii Domnului de la Kazan
 • Optional: Biserica Mantuitorului Insangerat (1883-1907), sensul denumirii: jertfa, mantuirea prin sange, Biserica Sf Isak si Catedrala Sf Petru si Pavel ( 1712 – 1732, simbolul orasului). Aici se afla mormintele tarilor Rusiei, de curand sunt aduse osemintele Sfintei Familii a Tarului Nicolae al II-lea ( toate aceste obiective sunt muzee cu taxa de intrare)
 • Cazare la St Petersburg, Hotel 3*.

 

Ziua 3: ST PETERSBURG

Zi libera in St Petersburg, programe optionale propuse:

 • Muzeul Ermitaj
 • Lavra Sf Alexandru Nevski, cu icoana Maicii Domnului Grabnic Ajutatoare
 • Cumparaturi la Magazinul Sofrino, magazinul celei mai mari fabrici de obiecte religioase ortodoxe din lume.

Cazare la St Petersburg, Hotel 3*.

Noaptea, optional : plimbare cu vaporasul pe canalele Nevei.

 

Ziua 4: VIRITA, PETERHOF

Dimineata, dupa micul-dejun, excursie de jumatate de zi la Virita, localitate unde a trait in ultimii ani de viata Sf Serafim de Viritza (mers la Domnul in 1950), loc de extraordinara incarcatura duhovniceasca; inchinare la mormantul Sf SERAFIM DE VIRITA.

Retur la Peterhov, vizita Petrodvoret ( Palatul de Vara al tarilor, ”Versailles”-ul Rusiei)

Cazare Hotel 3* in Peterhof.

 

Ziua 5: MOSCOVA
Dimineata la ora 5 prezentare la aeroport, zbor spre Moscova la ora 7, se ajunge la ora 8,30.
Excursie de o zi la Moscova: inchinare la moastele SF MATRONA; Catedrala Sf Vasile Blajenii, Kremlin.
Seara la ora 17 plecare spre aeroport, zbor spre Chisinau la ora 21,20, se ajunge la ora 23,35.
Transfer spre Romania, Bacau.

Noptile Albe, St Petersburg

PRET: 499 euro, grup de minim 35 persoane.
Daca grupul este mai mic, se adauga:
10 euro – grup de 30 – 34 persoane
20 euro – grup de 25 – 29 persoane
35 euro – grup de 20 – 24 persoane
59 euro – grup de 15 – 19 persoane

Pretul cuprinde:
– Bilet de avion Chisinau – St Petersburg si retur, toate taxele incluse ( pret: 230 euro. Daca pretul se modifica, se modifica in mod corespunzator si pretul final).
– Cazare la hotel 3* in St Petersburg, cu mic dejun (5 nopti)
– Transferuri aeroport – hotel si retur
– Excursiile din: ziua 1 (city-tour St Petersburg), ziua 3 ( Viritza), ziua 5 (Moscova)
– Invitatia in Rusia si procedura de obtinere a vizei ( obtinem viza pt Dv)
– Insotitor din partea agentiei si preot insotitor

Pretul nu cuprinde:

– Transport Comanesti / Bacau /  Chisinau si retur, pentru aeroport
– Taxa de viza ( 50 usd in regim normal, 100 usd in regim de urgenta)
– Excursia din ziua 2 la Manastirea Valaam ( estimat 98 euro. Include: transport St Petersburg – Priozersk, transport pe Lacul Ladoga cu o nava rapida, vizitarea Manastirii Valaam si a schitului Sf Nicolae cu ghid local, auditie corul Valaam, masa de pranz, retur la St Petersburg )
– Masa de pranz si cina
– Asigurarea medicala (obligatorie, pentru dosarul de viza)
– Alte cheltuieli, netrecute la Pretul cuprinde

Pentru cei care doresc plecarea din alta locatie ( Bucuresti sau din strainatate catre Rusia), pretul fara bilet de avion este: 270 euro ( grup de 35 persoane). Daca grupul este mai mic, se adauga: 10 euro ( grup de 30 – 34 persoane); 20 euro ( grup de 25 – 29 persoane); 35 euro ( grup de 20 – 24 persoane); 59 euro ( grup de 15 – 19 persoane).

Dosarul pt viza include:
– Cerere-tip ( se obtine de la agentia noastra sau de la Consulatul Rusiei)
– 1 foto tip pasaport
– Pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii
– Invitatia din Rusia de la o unitate acreditata ( asigurata de agentie, cost inclus in pret)
– Asigurare medicala emisa de o firma agreata de Consulatul Rusiei
——————————————————————————————————————

Reportaj: DARUL SF XENIA pe www.crestinortodox.ro
——————————————————————————————————————

MIRIAM MI TOURISM
Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180
E-mail : miriamturism@yahoo.com, office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , ,