pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

Adormirea Maicii Domnului – Ierusalim (23-28 august 2013)


Programul se adreseaza mai ales persoanelor care au mai vizitat Tara Sfanta si isi doresc timp liber in Ierusalim, pentru rugaciune si vizitarea in tihna a locurilor sfinte.

Va propunem acum un scurt program in Ierusalim, dedicat Maicii Domnului, cu ocazia marelui praznic al Adormirii sale, sarbatorit in data de 28 august (stil vechi). Proceasiunea de noapte organizata cu acest prilej, cu cateva zile in avans, porneste dupa Sf Liturghie de noapte de la Biserica Sfantului Mormant, pe Via Dolorosa (in sens invers celui strabatut de Mantuitorul nostru in timpul Patimilor Sale) si, iesind prin Poarta lui Stefan, ajunge la Biserica Mormantul Maicii Domnului, din Gradina Ghetsimani. In fiecare an, in dimineata acestei procesiuni, deasupra Bisericii Mormantului Maicii Domnului se aduna nori – desi suntem in plina vara subtropicala – traditia retinand ideea ca acestia sunt norii pe care Sfintii Apostoli au fost adusi la inmormantarea Maicii lui Dumnezeu, din toate regiunile lumii in care ei propavaduiau Cuvantul Evangheliei lui Iisus… Va invitam asadar sa participati la una dintre cele mai induiosatoare procesiuni anuale organizata de catre Patriarhia Ierusalimului si a Intregii Palestine, in Tara Sfanta.

Ziua 1 – Vineri 23 aug – Intalnire la Aeroportul Otopeni la ora 7,45, zbor ELAL la ora 10,45, se ajunge in Tel Aviv la ora 13,20. Transfer catre Ierusalim, pe drum scurta oprire la Lod – la mormantul Sf Gheorghe, aflat pe proprietatea mamei sale, palestinianca. Cazare si cina in Ierusalim, hotel 3*. Hotelul este situat in imediata apropiere a Portii Damascului, la 15 minute de mers pe jos de Biserica Sfantului Mormant.

Ziua 2 – Sambata 24 aug – mic dejun, zi libera in Cetatea Ierusalimului. Cina, slujba de noapte la Biserica Sfantului Mormant.

Ziua 3 – Duminica 25 aug – mic dejun, zi libera in Cetatea Ierusalimului. Cina, cazare hotel 3* in Ierusalim.

Ziua 4 – Luni 26 aug – mic dejun, zi libera in Ierusalim. Optional : vizita in Bethleem, Hebron si la Manastirile Sf Sava cel Sfintit si Sf Teodosie. Pret  excursie: 35 euro, grup de minim 10 persoane. Cina, cazare hotel 3* in Ierusalim.

Ziua 5 – Marti 27 aug – mic dejun, zi libera in Ierusalim. Optional : vizita la Manastirea Hozeva, la Apa Iordanului ( locul Botezului), Muntele Carantania si la Marea Moarta. Pret excursie : 35 euro, grup de minim 10 persoane. Cina, cazare hotel 3* in Ierusalim.

Data exacta a organizarii procesiunii de noapte – intre orele 3 si 6 dimineata – inchinata Adormirii Maicii Domnului o vom afla in Tara Sfanta ( data variabila, comunicata de catre Patriarhia Ierusalimului).

Troparul Praznicului Adormirii Maicii Domnului ( se canta in timpul procesiunii, in limbile greaca, rusa, romana, ce catre maicile participante la procesiune): Intru nastere fecioria ai pazit, intru Adormire lumea nu o ai parasit, de Dumnezeu Nascatoare. Mutatu-te-ai la viata, fiind Maica Vietii si, cu rugaciunile tale, izbavesti din moarte sufletele noastre.

Ziua 6 – Miercuri 28 aug, Praznicul Adormirii Maicii Domnului – mic dejun, dimineata libera in Ierusalim (ultima vizita la Biserica Sfantului Mormant, shopping). La ora 14, transfer catre Aeroportul din Tel Aviv, zbor catre Romania la ora 18,10, se ajunge la Bucuresti la ora 21.

Pret:

620 euro – grup de minim 25 persoane

– 630 euro – grup de 20 – 24 persoane

– 650 euro – grup de 15 – 19 persoane

– 690 euro – grup de 10 – 14 persoane

Pretul cuprinde:

– avion (toate taxele incluse ) Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti

– cazare la hotel 3* in Ierusalim ( clasificare locala), situat foarte aproape de Poarta Damascului (15 minute pana la Sfantul Mormant, pietonal).

– mic dejun si cina

– transfer la sosire (aeroport Tel Aviv / hotel in Ierusalim) si la plecare

– insotitor din partea agentiei de turism.

– tips (bacsisuri) pentru personalul hotelier si pentru sofer.

Pretul nu cuprinde

– exursiile optionale din zilele 4 si 5

– intrari la obiective turistice

– asigurare medicala si asigurare storno

– orice alte elemente netrecute la Pretul cuprinde.

Actele necesare: pasaport valabil inca 6 luni d ela data plecarii.

MIRIAM TURISM

Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180,

E-mail : miriamturism@yahoo.com, office@miriamturism.ro,

Site: www.miriamturism.ro, Blog: http://miriamturism.wordpress.com/