pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

GRECIA: De la Sf. Spiridon la Adormirea Maicii Domnului (9-16 august 2013)


CORFU – KEFALONIA

REGAL DUHOVNICESC DE AUGUST: De la procesiunea prilejuita de hramul de vara al Sf Spiridon in Corfu ( 11 august, cand moastele Sf Spiridon sunt purtate in picioare pe strazile cetatii vechi) si pana la Praznicul Adormirii Maicii Domnului (sarbatorit in Kefalonia, la biserica cu serpi din Mavropulos), va propunem un program ca un balsam pentru suflet si trup: nevointa si bucurie, incantare vizuala si duhovnceasca – Grecia insulara in mijloc de vara!

Perioada: 9 – 16 august 2013 , Transport cu autocar si ferry

PROGRAM:

Z1, VINERI 9 august 2013 – plecare din Bacau la ora 2 dimineata. Optional (functie de ora sosirii), la Sofia – Bulgaria  se viziteaza Biserica Boiana, inclusa in patrimoniul UNESCO – construita in etape, in secolele 11, 13 si 19. Bisericuta pastreaza fresce datand din anul 1259, pictate de un artist cu un talent exceptional. In curtea bisericii – cativa arbori de sequoia. Se continua drumul spre Grecia. Seara, scurta vizita in Salonic, la Biserica Sf Mare Mucenic DIMITRIE Izvoratorul de Mir. Cazare la Paralia Katerini ( pacurs de 1010 km ).

Z2, SAMBATA 10 august – Dupa micul dejun, vizitam Manastirea Sf DIONISIE, de pe Muntele Olymp ( Sf Dionisie, cel care a ctitorit manastire crestina pe Muntele Zeilor, ajutand poporul care avea nevoie de multa indrumare pastorala; trecut la Domnul la 23 ian 1521). Face parte din regiunea Muntelui Olymp, aflata pe lista de asteptare pt a fi inclusa in Patrimoniul UNESCO. Continuam drumul spre Igoumenitsa, portul de imbarcare catre Corfu (parcurs montan, dificil, de 365 km). Transfer cu feribotul pe Marea Ionica ( 90 minute), cazare in insula Corfu hotel 3*. Seara, in functie de ora sosirii, participare la procesiunea din ajunul sarbatorii Sf Spiridon. Timp liber de cumparaturi, plimbare in orasul vechi / cetatea venetiana, declarat patrimoniu UNESCO.

Z3, DUMINICA 11 august – Insula CORFU „insula verde” potrivit lui Homer.

Procesiunea din 11 august aminteste de eliberarea orasului Corfu de sub asediul turcilor otomani, dupa mai bine de o luna de presiuni militare, in anul 1716. Localnicii spun ca Sf Spiridon s-a apropiat de armata otomana avand in mana o torta aprinsa si o cruce. Speriindu-se groaznic, turcii au lasat in pace localitatea si au fugit din insula.

Dupa micul dejun, Sf Ligturghie si participare la  Procesiunea inchinata SF SPIRIDON, mare factor de minuni, de ziua sa. Biserica Sf Spiridon (sec. 16), inchinarea la moastele Sf Spiridon.  Mitropolia cu moastele Sf. TEODORA IMPARATEASA. Dupa-amiaza, timp liber, relaxare (plaja, shopping). Cazare in Corfu hotel 3*

Z4, LUNI 12 august – dimineata, optional, participare la Sf Liturghie la Biserica Sf Spiridon. Optional,  vizita la Paleokastrita, cea mai frumoasa statiune de pe insula Corfu. Vizitam Manastirea Paleokastrita cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, croaziera in golful Paleokastrita. Seara, timp liber. Cazare – Corfu hotel 3*

Z5, MARTI 13 augustdimineata,  plecare cu feribotul catre Igoumenitsa, apoi mergem spre sud, catre Insula Kefalonia ( port Kilini). Croaziera catre Insula Kefalonia, cazare hotel 3*.

Z6, MIERCURI 14 august – Dupa micul dejun vizitam , pe Insula Kefalonia: Biserica din Markopoulos, Biserica cu Serpi.

Anual, intre cele doua praznice  – Schimbarea la Fata a Mantuitorului si Adormirea Maicii Domnului in curtea bisericii din Markopulos apare o specie de serpi cu cruce pe cap si pe limba, nepericulosi, care de sarbatoarea Sf Fecioare Maria se aduna in biserica, la icoana ei. Serpii acestia dispar pentru inca un an, dupa praznicul Adormirii Maicii Domnului. Legenda spune ca maicile din manastirea aflata in acel loc in Evul Mediu au cerut Maicii Domnului sa le transforme in serpi, atunci cand atacul piratilor in insula era iminent si manastirea nu mai putea fi aparata. Piratii s-au speriat de multimea serpilor din insula si au parasite-o, fara sa o pagubeasca cu nimic.  Localnicii socotesc ca nu este semn bun daca intr-un an serpii nu apar. Prezenta acestor serpi aici este inca un semn ca toata firea – vazuta si nevazuta – o sarbatoreste pe Preacurata Nascatoare de Dumnezeu de ziua sa.

Ne continuam drumul spre manastirea Sf Gherasim (izgonitorul de diavoli, tamaduitorul de boli psihice), protectorul de peste 400 de ani al Insulei Kefalonia. Inchinare la moastele Sf Gherasim. Cazare in Argostoli, fermecatoarea capitala a insulei.

Z7, JOI 15 august, ADORMIREA MAICII DOMNULUI – Sf Liturghie la Biserica din Markopulos (biserica cu serpi). Apoi mergem la Pastra pentru a vizita Biserica cu icoana Maicii Domnului Gravaliotissa, la care anual, tot in data de 15 august, infloresc crinii vechi, uscati de un an! Dupa-amiaza, croaziera Poros Kefalonia – Kilini. Plecare spre nord ( 435 km), cazare la Paralia Katerini.

Z8, VINERI 16 august Dimineata, plecare spre Salonic. Pe traseu vizitam Biserica Sf Mucenita PARASCHEVI (vindecatoare de ochi) din Valea Tembi. In functie de timp, vizitam: Man. Sf. Ioan Evanghelistul de la SOUROTI, cu mormantul Cuviosului PAISIE AGHIORITUL si moastele Sf. ARSENIE CAPADOCIANUL. Continuam drumul spre Romania, Bacau ( 1060 km).

Pret: de la 440 euro / persoana, in functie de numarul de participant, astfel:

440 euro / pers pt grup de 40 persoane

– 465 euro / pers, pt grup de 35 – 39 persoane

– 499 euro / pers, pt grup de 30 – 34 persoane

– 545 euro / pers, pt grup de 25 – 29 persoane

– 585 euro / pers, pt grup de 22 – 24 persoane

– 620 euro / pers, pt grup de 20 – 21 persoane

Servicii incluse:

 • Transport cu autocarul 3*, scaune rabatabile, AC, system audio. 40 locuri
 • Transferurile cu ferribot-ul ( pt autocar) catre insulele Corfu si Kefalonia
 • Cazari, hoteluri 3* (conditii foarte bune, varf sezon turistic), 7 nopti, in: Paralia Katerini (2n), Corfu ( 3n), Kefalonia (  2n)
 • Masa: mic dejun
 • Carte cu material documentar
 • Asistenta religioasa – preot insotitor

Tariful nu include:

 • Dejunul si cina
 • Ferry / persoana, aprox 34 euro ( 4 croaziere, pentru insulele Corfu si Kefalonia)
 • Programle optionale ( Biserica Boiana / Sofia, croaziera din Paleokastrita).
 • Intrari la alte obiective turistice decat cele prevazute in program, daca e cazul (obiectivele religioase nu percep taxa de intrare)
 • Asigurarea medicala, asigurare storno ( acopera riscul de a pierde suma platita, in cazul in care turistul nu mai poate participa la pelerinaj, din motive obiective)

NOTA: Organizatorii au dreptul de a schimba programul fara a afecta obiectivele religioase si turistice din programul initial. Organizatorii nu raspund de cazurile de forta majora (furtuna, probleme ale companiilor de transport, etc).

MIRIAM TURISM

Poiana Sarata nr 244, Com Oituz, Jud Bacau

Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180,

E-mail : miriamturism@yahoo.com, office@miriamturism.ro

Site: www.miriamturism.ro, Blog: http://miriamturism.wordpress.com/