pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

SRI LANKA Muntele lui Adam & INDIA,la Sf Ap Toma! Primavara 2019, Pret: 599 euro + avion


Proiectia Muntele lui Adam (triunghi echilateral) la rasaritul soarelui. Sri Lanka

SRI LANKA, Muntele lui Adam 

Info: MUNTELE LUI ADAM!

Patru mari religii ale lumii si-l asuma ca munte sacru: budism, hinduism, islam si crestinism. Budistii (70% in Sri Lanka) considera ca pe stanca din varful muntelui se pastreaza urma talpii lui Budha, brahmanii (15%) cred ca este talpa lui Shiva, musulmanii (7,5%) si crestinii (7,5%) considera ca este vorba despre Adam – aici ar fi locul in care, cazand din Rai, Adam ar fi atins pamantul. Legenda, valorificata turistic, spune chiar ca Domnul, dorind sa atenueze socul lui Adam, l-ar fi facut sa ajunga intr-un loc pe Pamant, aproape la fel de frumos ca si Raiul… Portughezii crestini au inaintat si supozitia ca urma pastrata in piatra pe varful muntelui ar apartine Sf Ap Toma, cel care a sosit mai intai in Ceylon – Sri Lanka – pentru a propavadui Cuvantul lui Dumnezeu, dupa care a plecat in India; alti portughezi vorbesc insa de eunucul lui Candace, regina Etiopiei.

Venerat ca muntele sacru din Sri Lanka, indiferent de religia celor care se refera la el, muntele este numit fie Piscul lui Adam, fie  Sri Pada (“urma sacra”) , fie Muntele Fluturilor. Escaladarea organizata turistic a muntelui se face, ca si pe Muntele Sinai, atat noaptea cat si ziua. Noaptea – la lumina facliilor, pentru a vedea un extraordinar rasarit de soare si spectacolul “de lumina” creat de umbra (proiectia) perfect triunghiulara – inexplicabila! – a muntelui, proiectata peste vai, umbra care se misca incet, confrom rotatiei soarelui pe cer… Iar ziua – pentru a ajunge sus in varf catre seara, pentru apusul soarelui.

Program:

Z1: Duminica : Bucuresti

Intalnire la Aeroportul Otopeni la ora 21:00, zbor Qatar Airlines la ora 23:30. Escala la Doha intre orele 05:15 / 08:55, apoi zbor spre Colombo, capitala Sri Lanka.

Z2: Luni : SRI LANKA, Colombo, Negombo

Se ajunge la ora 16:35, ora locala (+ 03:30 ore fata de Romania). BINE ATI VENIT IN SRI LANKA! Temperatura: aprox 30 gr C. Cazare Negombo, pe malul Oceanului Indian. Laguna adaposteste un mare numar de pasari si animale si este un loc cu privelisti minunate (inclusiv cele legate de pescuit). Scurt tur de oras, cina si cazare in Negombo, hotel 4* pe plaja.

Z3: Marti : Negombo, Pinnawela, Kandy

Dupa micul dejun plecam spre Kandy, oprire la Pinnawela, Orfelinatul pentru elefanti. Departamentul pentru Conservarea Vietii Salbatice din Sri Lanka a deschis in anul 1975 o rezervatie pe 10 ha in care a adunat puii de elefant gasiti singuri in jungla ( mamele lor murisera din diverse motive, inclusiv vanatoarea). Scopul a fost acela de a creste si a proteja, a face sa traiasca intr-un mediu similar cu cel natural, acesti pui de elefanti. In anul 1978 rezervatia a fost preluata de Departamentul National al Gradinilor Zoologice, iar in anul 1998 a fost demarat programul de reproductie. In prezent, Pinawella Elephant Orphanage functioneaza atat ca orfelinat, cat si ca baza de reproductie, aici aflandu-se cea mai mare turma de elefanti din lume, aflata in semi-captivitate (84 exemplare in 2008). Este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Sri Lanka, pentru ca vizitatorii pot vedea indeaproape diferite aspecte ale vietii elefantilor, pe durata unei zile. Orele la care sunt hraniti elefantii sunt: la 9,15 dimineata, apoi la 13,15 si seara la ora 16,15.De asemenea, puteti asista la baia elefantilor, in vecinatatea bazei, la rîul Mahaweli, puteti sa va plimbati pe elefant etc. Orele la care sunt hraniti elefantii sunt: la 9,15 dimineata, apoi la 13,15 si seara la ora 16,15.De asemenea, puteti asista la baia elefantilor, in vecinatatea bazei, la rîul Mahaweli, puteti sa va plimbati pe elefant etc.

Gradina de mirodenii Mawanella (Spice garden) este urmatoarea noastra oprire. Din cele mai vechi timpuri, grecii, romanii si arabii au pastrat legatura cu Sri Lanka, datorita comertului cu mirodenii. In sec 16, Ceylonul a fost descoperit de portughezi, care au inceput sa comercializeze scortisoara si alte mirodenii. Au urmat olandezii si englezii, care au adus cu ei propria lor influenta si istorie, punand o pecete occidentala culturii locale. Dar Ceylonul a ramas mereu ”tara mirodeniilor”- gasiti aici scortisoara, cuisoara, nucsoara, vanilie, piper alb, pentru a numi doar cateva dintre mirodeniile pe care europenii le cumpara de aici fie in stare nasturala, fie sub forma uleiurilor aromate.Acestea sunt un element esential al bucatariei traditionale din Sri Lanka.

Seara: Spectacol folcloric in Kandy, vechea capitala a Ceylonului (Sri Lanka). Cina si cazare.

Z4: Miercuri : Kandi, Nuwara Eliya 

Astazi vom vizita o fabrica de ceai din Nuwara Eliya – orasul supranumit ”Mica Anglie”, situat pe un platou la 2000 metri altitudine, inconjurat de faimoasele plantantii de ceai englezesc si de munti care adapostesc unele dintre cele mai frumoase cascade din insula Sri Lanka. Cina si cazare la Nuwara Eliya.

Z5: Joi  : Nuwara Eliya, Maskeliya, Adams Peak

Dupa micul dejun plecam spre Muntele lui Adam, urmand ( cu viteza de 40 km pe ora) un drum extrem de pitoresc, in centrul insulei Sri Lanka.. Cazare la White Elephant hotel, cina. Seara – ascensiune pe Muntele lui Adam. Dimineata la rasaritul soarelui : uimitoarea proiectie a muntelui, sub forma de triungi echilateral, asupra vailor inconjuratoare!

Z6: Vineri : Adams Peak, Colombo

Coborarea Muntelui lui Adam, mic dejun, apoi plecare spre Colombo. Prezentare la aeroport la ora 19:00, zbor catre India, Chennai la ora 20:30, se ajunge la ora  21:55. Cina , odihna.

INDIA, la Sf Ap Toma

Ziua 7, Sambata  : CHENNAI – Sf Apostol TOMA

Chennai (4,6 mil locuitori), capitala provinciei Tamil Nadu. Vechea denumire: Madras. In acesta zona, in anul 70 a fost martirizat Sf Apostol Toma, care a propavadut in India intre anii  52-70

Vizitam obiective legate de Sfantul Apostol TOMA:  Muntele Sf Ap Toma (locul in care a fost martirizat), Biserica Sf Ap Toma – Mylapore, Mormantul Sf Ap Toma, Biserica Sf Maria. Cazare la Hotel  in Chennai.

Ziua 8, Duminica : CHENNAI

In timpul diminetii – vizita la o biserica ortodoxa din Chennai, apartinand Bisericii Ortoodxe Siriene sau Bisericii Ortodoxe Malankara, infiintata de Sf Apostol Toma.

Apoi, optional: Marina Beach – a doua cea mai lunga plaja din lume, obiectiv de neratat in Cennai; Zoo park (reptile, serpi etc). Cina si cazare la Chennai.

Ziua 9,  Luni  : PLECARE

Zbor spre Colombo la ora 06:55 / 08:15. Zi de shopping si relaxare la malul Oceanului Indian. Prezentare la aeroport la ora 17, zbor spre Romania seara la ora 19:05. Qatar Airways Escala la Doha intre orele 21:35—06:35, posibil city-tour Doha.

Ziua 10, Marti  : PLECARE

Zbor spre Romania la ora 06:35, se ajunge la ora 11:15 la Bucuresti.

—————————————————————————————————————————

PRET : 599 euro + bilet avion (grup de minim 35 pers)

Pentru grup mai mic, se adauga:

20 euro (grup de 25-34 pers)

70 euro (grup de 20-24 pers)

100 euro (grup de 15-19 pers)

200 euro (grup de 10-14 pers)

Bilete avion ( preturi la data de 29 nov 2018):

FlyDubai, Bucuresti / Dunbai (escala o zi, vizita Dubai) / Colombo si retur: 570 euro

Sau Qatar Airlines: Bucuresti / Qatar / Colombo si retur (575 euro)

Bilet de avion Colombo / Chennai / Colombo: aprox 100 euro

 Pretul include :

Cazare hotel 3*  in Sri Lanka si 4* in India

Masa – mic dejun si cina

Transferurile aeroport-hotel –aeroport

Transport auto la dispozitia grupului (aer conditionat)

Ghid local vorbitor de limba engleza.

Pretul nu include :

Bilete avion:  Bucuresti/Colomobo/ Bucuresti si Colombo/Chennai/ Colombo

Taxe viza India (55 $/pers, pt grup de minim 10 pers) si Sri Lanka (40 $)

Toate taxele de intrare la obiectivele turistice

Tips (pt ghizi si soferi locali)

Alte elemente necuprinse la „Pretul include”

——————————-

Informatii si inscrieri:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 4270/2010
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

 

Tags: , , , ,