pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

RUSIA ESENTIAL (cu Sf Serafim), 22 mai- 1 iunie 2019 (10z), Pret: 760 euro+avion


Primavara, cu noptile albe in St Petersburg si zile luminoase in Moscova – este cu adevarat prilej de bucurie! Cu atat mai mult cu cat acest program concentreaza ceea ce este mai relevant in ortodoxia rusa… Va asteptam alaturi de noi!

PROGRAM: 

Z0 – Miercuri 22 mai, SOSIRE LA ST PETERSBURG:

In timpul zilei, zbor spre St Petersburg (din Debrecen, Bucuresti etc).

BINE ATI VENIT IN RUSIA! Cazare la St Petersburg, hotel 3*. 

Z1 – Joi 23 mai, St. PETERSBURG: Mic dejun. Zi dedicata vizitarii maretei capitale a Imperiului Rus:  Sf XENIA de St Petersburg,  slujba la capela Sf Xenia, cimitirul Smolensk ; Manastirea Sf IOAN DE KRONSTAD, inchinare la sfintele moaste. Centrul vechi, malurile Nevei (UNESCO), Biserica Mantuitorului Insangerat, Catedrala Kazanskaya, Biserica Sf Isak, Catedrala Sf Petru si Pavel (1712-1732, simbolul orasului). Lavra Sf Alexandru Nevski, protectorul fostei capitale imperiale. Cazare la St Petersburg h3*

Z2 – Vineri 24 mai : Manastirea VALAAM, Lacul Ladoga, Program optional. Plecare spre Priozersk. Ora 11:00, croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga ( cel mai mare lac din Europa). Vizitarea manastirii (sec X), vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. Aici s-au nevoit Sf Gherman din Alaska ( trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12.000 de necredinciosi) si Sf Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). Vizitarea Schitului Sf Nicolae, masa la trapeza, mini-spectacol Corul Valaam. Retur la St Petersburg, Hotel 3*.

Z3 – Sambata 25 mai : St PETERSBURG: Dupa micul dejun, zi libera in St Petersburg. Recomadari: Muzeul Ermitaj, Palatul Petrodvoret, spectacole de opera sau balet etc. Cazare la St Petersburg, hotel 3*. 

Z4 : Duminica 26 mai : VIRITA, NOVGOROD, MOSCOVA : Dimineata plecare spre Viriţa, inchinare la mormantul Sf SERAFIM de VIRIŢA (+1950), loc de extraordinara incarcatura duhovniceasca. Participare la Sfanta Liturghie. Velikiii Novgorod, Kremlinul cu catedrala Sf Sofia ( 1045-1050), in care se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului „Oranta” ( „Mijlocitoarea”) – sec 12 – apartinand vechii scoli de pictura de icoane a Novgorodului. Cazare la Moscova, hotel 3*.

Inelului de Aur al Rusiei ( Moscova, Serghiev Posad, Jaroslavl, Suzdal, Vladimir), zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri (cetati). Centre istorice, religioase si de arta medievala de mare importanta in secolele 12 – 13, Vladimir si Siuzdal fac astazi parte din patrimoniul UNESCO

Z5 : Luni 27 mai : MOSCOVA : Zi dedicata Moscovei. Incepem inchinandu-ne la moastele sfintei protectoare a Moscovei, Sfanta MATRONA (+1952) A spus: „ pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”.  Sfanta Liturghie. Apoi ne indreptam spre inima Moscovei: Piata Rosie si Kremlinul (patrimoniul UNESCO). Vizitam (intrari optionale): Kremlin, Catedrala Vasilii Blajenii, Parcul Alexandrovski. Pranz (optional) la una dintre autoservirile din magazinul Gum. Timp liber in centrul Moscovei. Cazare la Moscova. 

Z 6 – Marti 28 mai: MOSCOVA, SERGHIEV POSAD: Dupa micul dejun vizitam Catedrala Mantuitorului, cea mai mare catedrala ortodoxa din lume. Galeriile Tretiacov, icoana Sf Treime a Sf Andrei Rubliov, icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus). Magazinul Fabricii Sofrino. Plecare la Serghiev Posad (60 km nord de Moscova), vizitarea marii Lavre a Sfintei Treimi a Sf Serghie de Radonej ( patrimoniul UNESCO). Cazare la hotel 3* la Lavra Sf Serghie de Radonej.

Sf Serghie de Radonej (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf Treimi. Sf Serghie de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej ( 70 km de Moscova, pe Inelul de Aur) , manastirea  ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.

Z 7 – Miercuri 29 mai: MUROM, DIVEEVODimineata devreme participare la prima Sf Liturighie in lavra; dupa citirea acatistului Sf Serghie se deschide racla cu sfintele moaste, pt inchinare ( este singurul moment din zi). La ora 10 plecam spre Diveevo.

Murom: Manastirile „Bunavestire” si „Schimbarea la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos” manastiri alaturate ale celor doi soti Sf Petru si Sf. Fevronia (manastire calugari si manastire de maici); inchinare la sfintele moaste. Cazare la Diveevo, hotelul Manastirii Sf Treimi a Sf Serafim de Sarov.

Z 8 – Joi 30 mai : Sf SERAFIM de SAROV, Lavra Sf Treime: dimineata, participare la slujba si program liber in Manastirea Sfintei Treimi a Sf Serafim de Sarov. Dupa amiaza-vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf Serafim de Sarov, baie in apele tamaduitoare. Seara participare la procesiunea Drumul Maicii Domnului ( Kanafka). Cazare Diveevo, hotelul manastirii.

Sf SERAFIM DE SAROV, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” ( dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri. 

Program de slujbe: 7- Acatistul Sf Serafim, 8- 9.30  – Sf. Liturghie; slujbele se tin in biserica in care se afla sfintele moaste ale Sf Serafim de Sarov. 17 – Vecernie, seara procesiunea zilnica  Drumul Maicii Domnului – Canafca.

Z9 – Vineri 31 mai : VLADIMIR, SUZDAL : Dimineata, participare la Sfanta Liturghie, inchinare la moastele Sf Serafim de Sarov si la icoana Maicii Domnului Umilenia. Plecare spre Suzdal. Vladimir, prima capitala a Rusiei ( sec 12)- vizitarea primei biserici crestine din Rusia – Catedrala Adormirii Maicii Domnului. Suzdal (UNESCO). Cazare la Suzdal, hotel 3*. 

Z10 – Sambata 1 iunie: MOSCOVA : Dupa micul dejun, scurta vizita a orasului Suzdal, capitala a slavilor in Rusia Centrala (sec 11), acum un orasel fermecator cu 10.000 locuitori, neindustrializat si care pastreaza 305 monumente religioase si de arta traditionala, cateva incluse in patrimoniul mondial UNESCO. Plecare spre Moscova (220 km).

Optiunea 1: Plecare spre casa in cursul serii (Aeroflot Sheremetyevo/Otopeni, 20:35/23:45)

Optiunea 2:Dupa-amiaza libera in Moscova, cazare hotel 3*.

Z11 – Duminica 2 iunie: MOSCOVA : Dimineata, participare la Sfanta Liturghie la Catedrala Mantuitorului din Moscova, apoi timp liber. Dupa-amiaza, plecare spre casa.

————————————————————————————————————————

PRET, program 10 zile ( 22 mai/1 iunie):  760 euro + avion, grup de 40 pers.

Pt grup mai mic:

790 euro (grup 35-39 pers)

830 euro (grup 30-34 pers)

890 euro (grup 25-29 pers)

975 euro (grup 20-24 pers)

Pentru ziua a 11.a la Moscova (cazare, mic dejun si cina, transport): se adauga 50 euro.

Biletele de avion se pot lua si individual. In acest caz, este posibil sa nu puteti folosi autocarul pus la dispozitia grupului pentru transfer la / de la hotel, deci veti plati taxiul individual  (aprox 40 euro / masina cu 4 locuri).

PRETUL CUPRINDE

Cazari hotel 3*-4* (cu mic dejun) : 4 St Petersburg, 3  Moscova, 1 Serghiev Posad, 1 Suzdal

Cazari hotel 2-3*: 2 Diveevo

Cina la Moscova,

Transport cu autocar turistic

Invitatia in Rusia si procedura de obtinere a vizei (obtinem viza pt Dv);

Mapa material documentar

Ghid din partea agentiei, preot insotitor, traducator

PRETUL NU CUPRINDE

Taxa de viza  Rusia (336 lei), in regim de urgenta, taxa de viza se dubleaza

Asig. medicala (functie de varsta)

Transport avion

Masa (mic dejun la Diveevo; pranz; cina)

Programe optionale: Excursia la Valaam (90 eu)

Biletele de intrare la obiectivele turistice (maxim 80 euro)

Alte cheltuieli netrecute la Pretul include.

———————————————————————————

AVION, sugestii (preturi la 16 nov 2018)

 

Plecare din Debrecen, 22 mai / 2 iunie (retur duminica)

Debrecen / Moscova / Debrecen, Wizz Air, Pret: 83 euro (fara bagaj cala)

Zbor dus, 22 mai:  Debrecen / Moscova Vnukovo, 13:10 / 16:35 (zbor direct)

Zbor retur: Moscova Vnukovo / Debrecen, 17:10 / 18:45 (zbor direct)

Zbor dus: 22 mai, Moscova Vnukovo / St Petersburg, 19:00 / 20:30 (zbor direct), UTair,  Pret: 44 euro

 

Plecare din Bucuresti, 22 mai / 1 sau 2 iunie (retur sambata sau duminica)

Otopeni / MoscovaSheremetyevo/ Otopeni, Aeroflot, Pret: 202 euro ( bagaj cala inclus)

Zbor dus, 22 mai:  Otopeni / Moscova Sheremetyevo, 13:30 / 16:30 (zbor direct)

Zbor retur: Moscova Sheremetyevo/ Otopeni, 20:35/23:45 (zbor direct)

—————————————–

Informatii si inscrieri:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 4270/2010
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , ,