pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPTUL CRESTIN, la Sf Mina. 10/17 Nov 2019 (8z), Pret: 860 euro


Icoana copta, Fuga in Egipt

PROGRAM:

Ziua 1: DUMINICA 10 Noiembrie 2019 : CAIRO CRESTIN

Intalnire in Aeroportul Otopeni sambata seara 09 nov, la ora 22:30. Zbor de noapte TAROM, cursa directa, la ora 00:30. Se ajunge la Cairo la ora 02:15. BINE ATI VENIT IN EGIPT! La aeroport vom fi intampinati de reprezentantul agentiei  care ne va insoti pentru obtinerea vizei si transferul la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun.

Dimineata la ora 09:00 plecam la Biserica grec-ortodoxa Sf Gheorghe (biserica rotunda), pentru participarea la Sfanta Liturghie.

Dupa-amiaza, Cairo Crestin: Old Cairo: Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona). Cina si cazare la  hotel 4* Cairo. 

Ziua 2: LUNI 11 nov (+ Sf Mina) : WADI NATRUN, SF MARE MUCENIC MINA

Dupa micul dejun plecam spre nord, pentru a vizita Wadi Natrun, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV) unde vizitam 2 din cele 4 manastiri:  Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru), Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare ), As Surian (Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare).  MANASTIREA SF MINA. Cina si cazare la Alexandria hotel 4*. 

Ziua 3: MARTI 12 nov : ALEXANDRIA, Sf Ev MARCU

Mic dejun la Alexandria, portul de la Marea Mediterana – vizitam locul Farului din Alexandria ( una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si celebra Biblioteca din Alexandria. Vizitam Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii), Patriarhia Grec-Ortodoxa a Alexandriei. Timp liber, relaxare la malul Marii Mediterane. Cina si cazare la Alexandria, hotel 4*.

Ziua 4: MIERCURI 13 nov: DELTA NILULUI, PE URMELE SFINTEI FAMILII

Dupa micul dejun ne indreptam spre Delta Nilului, prin care Sf Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina si nordul Peninsulei Sinai. Vizitam localitatea Sakha, cunoscuta si sub denumirea (coptica) de Pekha-Issous, vulgarizat in Lysous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa basorelieful in stanca, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici. Urmatorul popas,  Samanud.  La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea o troaca mare de granit despre care se spune ca a fost folosita  de Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici. Vizita la Demietta, la  Manastirea Sfintei Demiana (fondatoare vietii monahale femeiesti, fiica lui  Marcus, guvernator crestin de la mijlocul secolului 3.  Si-a dedicat viata  intru Hristos, impreuna cu alte 40 de fecioare, alaturi de care a fost ucisa  din ordinul lui Diocletian, in timpul persecutiei crestinilor.  Traditia  spune ca lacasul in care Demiana si fecioarele au trait si s-au rugat a fost construit de tatal acesteia pe locul unde Fecioara si Pruncul s-au  ascuns de Irod. Cina si cazare la Cairo, hotel 4*. 

Ziua 5: JOI 14 nov: CAIRO CRESTIN, CAIRO ANTIC

Mic dejun, apoi dimineata dedicata Egiptului Antic: vizitam platoul Giza – zona celor 3 piramide (piramida lui Keops – una dintre cele 3 minuni ale lumii antice,  piramida lui Kefren si a lui Mikerinos) si a Sfinxului, Institutul de Papirus, Insitutul de parfumuri.

Dupa amiaza revenim la obiectivele crestine: copacul Sfintei Maria din Matariya (care si-a deschis in mod miraculos trunchiul pentru a-I primi pe Prunc si Familia sa, ferindu-I de urmaritorii trimisi de regele Irod).  Zeitun, biserica ridicata pe unul dintre locurile de popas ale Sfintei Familii,  loc  in care Sfanta Fecioara Maria s-a aratat timp de trei ani consecutiv, incepand cu anul 1968. Cina si cazare la Cairo, hotel 4*.

Ziua 6: VINERI 15 nov (Postul Nasterii Domnului): Man. Sf ANTONIE CEL MARE

Dupa micul dejun plecam spre Manastirea Sf Antonie cel Mare, vizita. Cina si cazare la hotel 4*, la malul Marii Rosii.

Ziua 7: SAMBATA 16 nov : Man Sf PAVEL TEBEUL

Mic dejun, apoi plecare in desert catre Manastirea Sf Pavel Tebeul (primul pustnic crestin), vizita. Retur la Cairo. Vizitam Biserica dedicata Fecioarei Maria, Adaweya  (Biserica Fecioarei de la bac) in Maadi, construita  pe  locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Optional: croaziera pe Nil (o ora). Marele Bazar. Plecare la aeroport.

Ziua 8: DUMINICA 17 nov : Spre Romania

Prezentare la aeroport seara (sambata / duminica), zbor TAROM spre Romania la ora 03:00, se ajunge in Bucuresti la ora 06:50.

——————————–

PRET: 860 euro

Pret calculat pt grup de minim 35 pers.

Pentru grup mai mic:

Grup 30-34 pers: 870 euro

Grup 25-29 pers: 880 euro

Grup 20-24 pers: 920 euro

Supliment camera Single: 195 euro

 

Pretul cuprinde:

Bilet de avion, cursa directa TAROM

Cazare (loc in camera dubla) cu mic dejun si cina la hoteluri 4* la: Cairo ( 4 nopti), Alexandria (2n), El Sokhna (1n)

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program

Autocar*** cu aer conditionat, transfer aeroport sosire si plecare; wi-fi

O sticla de apa minerala zilnic

Ghid local, Preot insotitor, Asistenta din partea agentiei

Toate excursiile mentionate in program

Brosura documentara

Pretul nu cuprinde :

Viza Cairo (25 usd)

Croziera pe Nil, o ora, Cairo (15 euro)

Masa de pranz,  mese suplimentare sau servicii nementionate in program

Obiectivele optionale mentionate in program

Bacsisuri pt: ghid egiptean, soferi, hamali, croaziera : 35 usd (5 usd / zi), obligatoriu

Asigurare medicala,

Alte cheltuieli decat cele trecute la Pretul cuprinde.

 

Documentare (foto-reportaje): 

FUGA IN EGIPT , APARITII ALE FECIOAREI MARIA IN EGIPT , SINAI 2016

 Mana Sf Mc Ecaterina , Sf Antonie cel Mare , Sf Onufrie cel Mare , Sf Moise Arapul

 Sf Paisie cel Mare; darul pierdut , Rasarit de soare pe SINAi (2012)  

 Sf Abanoub, sfantul copil , Copacul Sf Efrem Sirul , Sf Mina , Sf Mc Varvara

———————————-

Informatii si inscrieri:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 4270/2010
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , , ,