pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPTUL CRESTIN, 10 / 20 Nov 2019 (10 zile, cu croaziera), 1190 euro


Egiptul antic, Egiptul crestin…

 In tara faraonilor –  a orgoliilor excerbate, a civiliatiei grandorii – pustnicii din desertul egiptean ne invata, de secole, intelepciunea Domnului…

“ Ci Dumnezeu Si-a ales pe cele nebune ale lumii, ca sa rusineze pe cei intelepti; Dumnezeu Si-a ales pe cele slabe ale lumii, ca sa le rusineze pe cele tari.    Dumnezeu Si-a ales pe cele de neam jos ale lumii, pe cele nebagate in seama, pe cele ce nu sunt, ca sa nimiceasca pe cele ce sunt, Ca nici un trup sa nu se laude inaintea lui Dumnezeu. Pentru ca, dupa cum este scris: “Cel ce se lauda in Domnul sa se laude”. (Corinteni, 1, 27 – 31)

Fuga in Egipt…

Creștinii egipteni afirmă cu bucurie prezența Sfintei Familii pe teritoriul țării lor, acum 2000 de ani. Deși nu sunt dovezi scrise, bogata tradiție orală păstrată peste veacuri și transmisă din generatie în generație, locuri sfinte care cunosc o foarte mare popularitate ca etape ale trecerii Sfintei Familii, chiar sinaxarul Bisericii Ortodoxe Copte egiptene – fac foarte vie prezenta micului Iisus, a tinerei Sale Mame si a batrânului Iosif, în țara faraonilor.

Ei chiar spun : “ Sfanta Familie a traversat deșertul în Egipt. Pământul verde al Egiptului este pământul care a oferit securitate și dragoste, atunci când Iisus era prigonit în patria Sa. Călătoria prin țara Egiptului și deșertul său, de-a lungul râului Nil până în deltă, este punctată de opriri care ulterior s-au transformat în manastiri, biserici crestine și locuri de venerare”. Nu intamplator pe locurile opririi Sfintei Familii in Egipt s-au dezvoltat, in secolul al IV-lea, primele manastiri crestine ale lumii, nu intamplator calendarul nostru este plin de mari sfinti egipteni: Sf Mare Mc Ecaterina, Sf Mc Mina, Sf Antonie cel Mare si Sf Pavel Tebeul, Sf Macarie si Sf Paisie cel Mare, Sf Moise cel Negru si toti sfintii Patericului Egiptean…

Pe aceste coordonate – Egiptul antic si Egiptul crestin – va oferim un program complex, care sa va relaxeze, sa va bucure sufletul si sa va intareasca duhovniceste!

 

PROGRAM

Ziua 1: DUMINICA 10 Noiembrie 2019 : CAIRO CRESTIN

Intalnire in Aeroportul Otopeni sambata seara 09 nov, la ora 22:30. Zbor de noapte TAROM, cursa directa, la ora 00:30. Se ajunge la Cairo la ora 02:15. BINE ATI VENIT IN EGIPT! La aeroport vom fi intampinati de reprezentantul agentiei  care ne va insoti pentru obtinerea vizei si transferul la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun.

Dimineata la ora 09:00 plecam la Biserica grec-ortodoxa Sf Gheorghe (biserica rotunda), pentru participarea la Sfanta Liturghie. Dupa-amiaza, Cairo Crestin: Old Cairo: Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona). Cina, cazare la  hotel 4* Cairo

Ziua 2: LUNI 11 nov : CROAZIERA ziua 1

Dimineata, zbor Cairo / Assuan. Vizita la barajul de la Assuan, Templul Philae si Obeliscul neterminat. Imbarcare pe vasul de croaziera; pranz, timp liber (sugestie: piata din Assuan).  Cina,cazare pe vapor (hotel plutitor). Plecare pe Nil spre Kom Ombo.

Nilul este mentionat in Geneza ca fiind unul dintre cele patru fluvii din Gradina Edenului… 

Ziua 3: MARTI 12 nov : CROAZIERA, ziua 2

Mic dejun, dejun si cina pe vasul de croaziera. Opriri pentru vizitarea templelor Kom Ombo, Edfu (vizite optionale). Navigare pe Nil spre Luxor (Theba antica).

Idolii Egiptului tremura inaintea fetei Lui si inima egiptenilor se topeste in ei “(Isaia 19,2)

“Şi Domnul va bate Egiptul, îl va lovi şi apoi îl va vindeca. Şi ei se vor întoarce la Domnul şi El se va îndupleca şi îi va tămădui. “ (Isaia 19, 22)

Ziua 4: MIERCURI 13 nov : CROAZIERA, ziua 3

Optional:  la rasaritul soarelui, zbor cu balonul deasupra monumentelor antice de pe malul de vest al Nilului. Mic dejun, apoi vizite (optionale) in Valea Regilor, Templul Reginei Hashepsut, Colosii lui Mnemon. Pranz si cina la bord, cazare pe vasul de croaziera.  

Ziua 5: JOI 14 nov : LUXOR, CAIRO  (Lasatul secului pt Postul Nasterii Domnului)

Mic dejun, vizite (optionale) la Karnak si Luxor. Apoi zbor Luxor / Cairo, cina si cazare h 4*. 

Ziua 6: VINERI 15 nov : CAIRO CRESTIN, CAIRO ANTIC

Mic dejun, apoi dimineata dedicata Egiptului Antic (civilizatie care a pregatit poporul egiptean pentru inchinarea la Unul Dumnezeu si care a si fost inlocuita de crestinism, inca din primele veacuri DE dupa Hristos).  VIzitam platoul Giza – zona celor 3 piramide (piramida lui Keops – una dintre cele 3 minuni ale lumii antice,  piramida lui Kefren si a lui Mikerinos) si a Sfinxului, Institutul de Papirus, Insitutul de parfumuri.

Dupa amiaza vizitam obiective crestine, care amintesc de prezenta Sfintei Familii in Egipt (Fuga in Egipt): copacul Sfintei Maria din Matariya (care si-a deschis in mod miraculos trunchiul pentru a-I primi pe Prunc si Familia sa, ferindu-I de urmaritorii trimisi de regele Irod).  Zeitun, biserica ridicata pe unul dintre locurile de popas ale Sfintei Familii,  loc  in care Sfanta Fecioara Maria s-a aratat timp de trei ani consecutiv, incepand cu anul 1968. In functie de timp, vizita la Biserica dedicata Fecioarei Maria, Adaweya  (Biserica Fecioarei de la bac) in Maadi, construita  pe  locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Cina si cazare la Cairo, hotel 4*

 Ziua 7: SAMBATA 16 nov : DELTA NILULUI, PE URMELE SFINTEI FAMILII

Dupa micul dejun ne indreptam spre Delta Nilului, prin care Sf Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina. Sakha, cunoscuta si sub denumirea (coptica) de Pekha-Issous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa basorelieful in stanca, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici. Samanud. La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea un vas mare de granit despre care se spune ca a fost folosita  de Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici. Vizita la Demietta, la  Manastirea Sfintei Demiana (fondatoare vietii monahale femeiesti, fiica lui  Marcus, guvernator crestin de la mijlocul secolului 3.  Si-a dedicat viata  intru Hristos, impreuna cu alte 40 de fecioare, alaturi de care a fost ucisa  din ordinul lui Diocletian, in timpul persecutiei crestinilor.  Traditia  spune ca lacasul in care Demiana si fecioarele au trait si s-au rugat a fost construit de tatal acesteia pe locul unde Fecioara si Pruncul s-au  ascuns de Irod. Cina si cazare la Alexandria, hotel 4*

Ziua 8: DUMINICA 17 nov : ALEXANDRIA, Sf Ev MARCU

Mic dejun, apoi participarea la Sfanta Liturghie la Patriarhia Grec-Ortodoxa a Alexandriei.

Apoi vizitam , Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii). Pe malul Marii Mediterane: locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si celebra Biblioteca din Alexandria. Cina si cazare hotel 4*.

Ziua 9: LUNI 18 nov : SF MARE MUCENIC MINA, WADI NATRUN

Dupa micul dejun, vizitam MANASTIREA SF MINA. Apoi mergem la Wadi Natrun, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV) unde vizitam 2 din cele 4 manastiri:  Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru), Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare ), As Surian (Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare). Cina si cazare la Ain Sohna hotel 4* (Marea Rosie).

Ziua 10: MARTI 19 nov: Sf ANTONIE CEL MARE, SF PAVEL TEBEUL

Dupa micul dejun plecam spre Manastirea Sf Antonie cel Mare, vizita Manastirea Sf PAVEL TEBEUL. Retur in Cairo, prezentare la aeroport, zbor la ora 03:00 / 06:50 la Bucuresti

————————————————————————————————————————

 Zboruri interne (preturi la data de 15 mai 2019)

Cairo / Aswan, 11 nov 2019, ore 07:00 / 08:25,  pret 116 euro  Egypt Air

Luxor / Cairo, 14 nov 2019, ore 18:20 / 20:30, pret 105 euro Egypt Air

Se poate face transferul de la Cairo la Assuan si cu tren de noapte, cu cabina de dormit (pret 80 euro, inclusiv mic dejun si cina).

————————————————————————————————————————-

PRETUL/ persoana, in functie de numarul de turisti din grup

1190 euro, grup de minim 35 pers.

1200 euro, grup de 30 – 34 pers

1220 euro, grup de 25 – 29 pers

1240 euro, grup de 20 – 24 pers

1295 euro, grup de 15 – 19 pers

 

PRETUL CUPRINDE

Bilet Avion TAROM, Bucuresti / Cairo / Bucuresti, zbor direct

Cazari 7 nopti in hotel 4* (mic dejun si cina)

Croaziera 3 nopti (md, dejun si cina)

Intrari la obiectivele cuprinse in program,

Transport cu autocar turistic (aer conditionat, wi-fi)

Apa in autocar,

Ghid local,  Preot insotitor, Insotitor din partea agentiei

 

PRETUL NU CUPRINDE

Zborurile interne Cairo / Aswan si Luxor / Cairo

Taxa de viza (25 usd),

Masa de pranz (pe croaziera este inclusa si masa de pranz, bufet)

Vizitele optionale la temple: Karnak (9 usd), Luxor (9 usd), Edfu cu trasura (12 usd), hasepsut cu taftaf (9 usd), Kom Ombo (10 usd), Valea Regilor (14 usd).

Tips pentru ghid si sofer local,

Asigurari medicala, Storno

———————————————————————————————————————-

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egipt

———————————————————————————————-

Informatii si inscrieri:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 17900/2010
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

 

Tags: , , , ,