pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

SRI LANKA Muntele lui Adam & INDIA,la Sf Ap Toma! 10 mai 2019, Pret: 810 euro + avion


SRI LANKA, Muntele lui Adam 

Info: MUNTELE LUI ADAM!

Patru mari religii ale lumii si-l asuma ca munte sacru: budism, hinduism, islam si CRESTINISM. 

Proiectia Muntele lui Adam (triunghi echilateral) la rasaritul soarelui. Sri Lanka, Adam’s Peak

Budistii (70% in Sri Lanka) considera ca pe stanca din varful muntelui se pastreaza urma talpii lui Budha, brahmanii (15%) cred ca este talpa lui Shiva, musulmanii (7,5%) si crestinii (7,5%) considera ca este vorba despre Adam – aici ar fi locul in care, cazand din Rai, Adam ar fi atins pamantul. Legenda, valorificata turistic, spune chiar ca Domnul, dorind sa atenueze socul lui Adam, l-ar fi facut sa ajunga intr-un loc pe Pamant, aproape la fel de frumos ca si Raiul… Portughezii crestini au inaintat si supozitia ca urma pastrata in piatra pe varful muntelui ar apartine Sf Ap Toma, cel care a sosit mai intai in Ceylon – Sri Lanka – pentru a propavadui Cuvantul lui Dumnezeu, dupa care a plecat in India; alti portughezi vorbesc insa de eunucul lui Candace, regina Etiopiei.

Venerat ca muntele sacru din Sri Lanka, indiferent de religia celor care se refera la el, muntele este numit fie Piscul lui Adam, fie  Sri Pada (“urma sacra”) , fie Muntele Fluturilor. Escaladarea organizata turistic a muntelui se face, ca si pe Muntele Sinai, atat noaptea cat si ziua. Noaptea – la lumina facliilor, pentru a vedea un extraordinar rasarit de soare si spectacolul “de lumina” creat de umbra (proiectia) perfect triunghiulara – inexplicabila! – a muntelui, proiectata peste vai, umbra care se misca incet, confrom rotatiei soarelui pe cer… Iar ziua – pentru a ajunge sus in varf catre seara, pentru apusul soarelui.

 

Program:

Z1: PLECARE: Vineri 10 mai 2019, Bucuresti / Colombo

Prezentare la aeroport la ora 10:30, zbor Qatar Aiorways:

Bucuresti / Doha 12:55 / 17:40, apoi Doha/ Colombo 19:05 / 02:45.

Z2: Sambata 11 mai 2019: SRI LANKA, Colombo, Negombo

Se ajunge in capitala Insulei Sri Lanka , Colombo, la ora 02:45. Formalitati de viza. Intalnire cu reprezentantul agentiei, BINE ATI VENIT IN SRI LANKA!

Transfer la hotel, cazare  la Negombo, pe malul Oceanului Indian, la hotel 3*.

Dupa micul dejun plecam spre Kandy, oprire la Pinnawela, Orfelinatul pentru elefanti. Departamentul pentru Conservarea Vietii Salbatice din Sri Lanka a deschis in anul 1975 o rezervatie pe 10 ha in care a adunat puii de elefant gasiti singuri in jungla ( mamele lor murisera din diverse motive, inclusiv vanatoarea).

Scopul a fost acela de a creste si a proteja, a face sa traiasca intr-un mediu similar cu cel natural, acesti pui de elefanti. In anul 1978 rezervatia a fost preluata de Departamentul National al Gradinilor Zoologice, iar in anul 1998 a fost demarat programul de reproductie.

In prezent, Pinawella Elephant Orphanage functioneaza atat ca orfelinat, cat si ca baza de reproductie, aici aflandu-se cea mai mare turma de elefanti din lume, aflata in semi-captivitate (84 exemplare in 2008). Este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Sri Lanka, pentru ca vizitatorii pot vedea indeaproape diferite aspecte ale vietii elefantilor, pe durata unei zile.

Orele la care sunt hraniti elefantii sunt: la 9,15 dimineata, apoi la 13,15 si seara la ora 16,15.De asemenea, puteti asista la baia elefantilor, in vecinatatea bazei, la rîul Mahaweli, puteti sa va plimbati pe elefant etc.

Gradina de mirodenii Mawanella (Spice garden) este urmatoarea noastra oprire.

Din cele mai vechi timpuri, grecii, romanii si arabii au pastrat legatura cu Sri Lanka, datorita comertului cu mirodenii. In sec 16, Ceylonul a fost descoperit de portughezi, care au inceput sa comercializeze scortisoara si alte mirodenii. Au urmat olandezii si englezii, care au adus cu ei propria lor influenta si istorie, punand o pecete occidentala culturii locale.

Dar Ceylonul a ramas mereu ”tara mirodeniilor”- gasiti aici scortisoara, cuisoara, nucsoara, vanilie, piper alb, pentru a numi doar cateva dintre mirodeniile pe care europenii le cumpara de aici fie in stare nasturala, fie sub forma uleiurilor aromate.Acestea sunt un element esential al bucatariei traditionale din Sri Lanka.

Seara: Spectacol folcloric in Kandy, vechea capitala a Ceylonului (Sri Lanka).

Cina si cazare in Kandy.

Z3: Duminica 12 mai: Kandi, Nuwara Eliya 

Astazi vom vizita o fabrica de ceai din Nuwara Eliya – orasul supranumit ”Mica Anglie”, situat pe un platou la 2000 metri altitudine, inconjurat de faimoasele plantantii de ceai englezesc si de munti care adapostesc unele dintre cele mai frumoase cascade din insula Sri Lanka. Cina si cazare la Nuwara Eliya.

Z4: Luni 13 mai : Nuwara Eliya, Maskeliya, Adams Peak

Dupa micul dejun plecam spre Muntele lui Adam, urmand ( cu viteza de 40 km pe ora) un drum extrem de pitoresc, in centrul insulei Sri Lanka. Cazare la hotel, cina.

Seara – ascensiune pe Muntele lui Adam (2243 m altitudine).

Dimineata la rasaritul soarelui : uimitoarea proiectie a muntelui, sub forma de triungi echilateral, asupra vailor (daca cerul nu este acoperit de nori).

Z5: Marti 14 mai: Adams Peak, Yala

Coborarea Muntelui lui Adam, mic dejun, apoi plecare spre Yala, in sudul insulei, pe malul Oceanului Indian. Relaxare, sau optional: Jeep safari in Yala National Parck (aprox 3 ore, in jungla). Cina si cazare in Yala.

Z6: Miercuri 15 mai: Mirissa

Dimineata devreme plecam spre Mirissa, pe un drum de-a lungul tarmului Oceanmului Indian, pentru a participa la o actiune turistica de vizionare a balenelor in mediul lor natural (optional). Clubul de vizitare a balenelor Mirissa este o locatie situata la  6-9 mile marine de la portul Mirissa, in largul oceanului, iar sansele de a viziona aceste mamifere marine, dar si alte specii de pesti, sunt de 95%!

Cina si cazare la Bentota, timp liber pentru plaja si relaxare.

INDIA, la Sf Ap Toma

Z7: Joi 16 mai: Dupa micul dejun plecam spre Colombo, aeroportul intrenational, pentru zbor spre India, Chennai. BINE ATI VENIT IN INDIA! Intalnire cu ghidul local, transfer la hotel.

Chennai (4,6 mil locuitori), capitala provinciei Tamil Nadu. Vechea denumire: Madras. Aici, in anul 70 a fost martirizat Sf Apostol Toma, care a propavadut in India intre anii  52-70

In cursul dupa-amiezii si a doua zi vizitam obiective legate de Sfantul Apostol TOMA:  Muntele Sf Ap Toma (locul in care a fost martirizat), Biserica Sf Ap Toma – Mylapore, Mormantul Sf Ap Toma. Cina si cazare la Hotel 4* in Chennai

Ziua 8, Vineri 17 mai : Chennai, Colombo

Dupa micul dejun, continuam vizitele legate de Sfantul Apostol Toma si locurile in care a trait, in Chennai. In cursul zilei, zbor spre Colombo / Sri Lanka . Cazare in Colombo. In functie de timp, shopping in Comobo. Cina, relaxare.

La ora 01:15 (miezul noptii) prezentare la aeroport in Colombo. Zbor Qatar Airways Colombo / Doha intre orele 03:15 / 05:55. Zbor Doha / Bucuresti 06:50 / 11:55.

BINE ATI VENIT ACASA!

—————————————————————————————————————————

PRET: 810 euro + avion catre Sri Lanka si retur (pret pt grup de 20 pers)

Pentru grupuri mai mici, se adauga:

40 euro (grup 16-19 pers) , 110 euro (grup 12-15 pers), 190 euro (grup 10-11 pers),

265 euro (grup 08-09 pers), 430 euro (grup 06-07 pers)

 

La acest pret se adauga:

Bilete avion Bucuresti / Colombo / Bucuresti:  aprox 580—600 euro

Taxe viza: Sri Lanka : 35 usd sau 31 euro, India: 76 euro

Supliment single : 180 euro ; Reducere pt loc in camera tripla: 40 euro

 

PRETUL INCLUDE : 

Bilete avion  Colombo/Chennai/ Colombo

Cazare hotel 3*  in Sri Lanka (7nopti) si 4* in India (1n), Masa – mic dejun si cina,

Transferurile aeroport – hotel – aeroport, Transport auto la dispozitia grupului (AC)

Toate excursiile cuprinse in program

Intrari la: Cradina de mirodenii (masaj cap gratuit),  Fabrica de ceai, Centrul de Arte si Meserii, Muzeul geologic, Fabrica de matase si baticuri (Sri Lanka)

Ghid local vorbitor de limba engleza, traducator.

 

PRETUL NU INCLUDE:

Bilete avion Bucuresti/Colomobo/ Bucuresti (aprox 580-600 euro)

Taxe viza India (76  euro) si Sri Lanka (35 usd)

Masa de pranz

Toate taxele de intrare la obiectivele turistice (Nota: vizitele in parcurile nationale, activitatile recreative / de aventuri sunt optionale si se fac pe riscul clientului).

Tips, bacsisuri (pt ghizi si soferi locali, 50 usd / program),

Alte elemente necuprinse la „Pretul include”

——————————-

Informatii si inscrieri:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 4270/2010
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , ,