pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

UCRAINA, Rusia Mica: POCEAEV, KIEV, CERNIGOV, ODESSA. August/Sept 2020, Pret: 385 euro


In perioada 28 august /28 sept 2020, Ucraina a inchis granitele pentru cetatenii straini.

Ucraina este de fapt RUSIA KIEVEANA,  primul stat al slavilor, Kievul fiind una dintre cele mai importante cetati europene in perioada secolelor IX-XII. Domniile lui Vladimir cel Intocmai cu Apostolii (980-1015) si a lui Iaroslav cel Intelept (1019-1054) constituie “epoca de aur” a Kievului, cand slavii au fost increstinati si au primit primul cod de legi, Russkaya Pravda.

Iata de ce o incursiune in Ucraina de azi reprezinta de fapt o intoarcere in timp, la originile statului slav (astazi divizat in Rusia, Ucraina si Belarus). Iar un periplu ortodox va cuprinde, neaparat, si momentele de inchinare la Lavra Pesterilor din Kiev, prima mare manastire a rusilor, cu biserici subterane din sec al X-lea si pastrand peste 100 de sfinte moaste intregi (“cerul de sub pamant”!). Dar nu numai atat…

Va propunem acum un program minunat si doua perioade de organizare:

28 august-5 septembrie 2020

18-26 septembrie 2020.

PROGRAM

Ziua 1 – Vineri: PLECARE (475km)

Plecare cu autocarul din BACAU, la ora 18:00. Suceava, vizita la Manastirea Sf Ioan cel Nou de la Suceava. Vama Siret (nu uitati pasaportul si testul Covid facut in ultimele 48 ore inainte de plecare!). Parcurs de  noapte, se ajunge dimineata devreme la Lavra Poceaev. 

Ziua 2 – Sambata 29 aug († Taierea capului Sf Ioan Botezatorul, post)/19 sept: POCEAEV

Lavra Adormirea Maicii Domnului, Poceaev – in sec 12 Maica Domnului se arata sub forma unui stalp de foc, catorva calugari care se retrasesera in padure. Urma piciorului ei s-a imprimat pe piatra, iar de sub piatra a aparut un izvor tamaduitor. Atestare scrisa : 1527. 

Ora 6 – participam la Prima Sfanta Liturghie si apoi ne inchinam la urma Maicii Domnului pe piatra, la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Poceaev, la moastele Sf Iov si ale Sf Amfilohie. Pestera Sf Iov (sec 16; in care sfantul Iov a trait 40 de ani, se spune ca atunci cand se ruga, se auzeau ingerii cantand). Cazare la Poceaev, hotel 4*.

Program liber, odihna, vecernie. Masa – optional, la cantina lavrei (foarte buna!) 

Ziua 3 – Duminica ; POCEAEV, KIEV (440 km)

Dupa Sfanta Liturghie plecam spre Kiev (ora 10:00). La intrare in Kiev, vizita la Catedrala Sf Valdimir din Kiev, care adaposteste moastele Sf Mare Mucenite Varvara. Cazare la h. 3*

Zilele 4 si 5 – Luni si Marti : KIEV

Optional, la ora 06:00: Sfanta Liturghie intr-una dintre pesterile Lavrei  Pecerska.

Mic dejun, apoi vizitam:

Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti ; unul dintre cele mai renumite ansambluri monahale ale lumii ortodoxe.

Manastirea Vedenskaia, icoana Maicii Domnului Chemarea la Smerenie

Manastirea Sf Arh Mihail de pe dealul Zverinetsky(Gradina Botanica) , una dintre primele manastiri rupestre ale spatiului slav ( sec X-XII), uitata in timp si redescoperita in anul 1888Manastirea Sf Iona din Gradina Botanica.

Sihastria Kitaelv: inchinarea la moastele Sf Teofil cel Nebun pt Hristos si la mormantul Sf Dositeea

Vizitarea altor biserici si manastiri din Kiev. Optional, in functie de timp: plimbare cu vaporasul pe Nipru (o ora). Masa la o autoservire cu specific ucrainean. Cazare la Kiev, hotel 3*.

Ziua 6 – Miercuri : CERNIGOV  (140 km)

Mic dejun, apoi plecarea spre Cernigov, vizite:

Catedrala Sf Treime / Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie (1069). Inchinare:

Sf LAVRENTIE ( + 1950 , ale carui minuni si  proorociri sunt binecunoscute)

Sf  Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696; sfantul care a protejat Cernigovul de radiatiile de la Cenobal, aflat la doar 60 km distanta; mare facator de minuni)

Sf Ierarh Filaret (Gumilevski / Smeritul, 1802-1866) unul dintre cei mai invatati ierarhi rusi ai sec 19, indrumat in tinerete de Sf Serafim de Sarov.

Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ (in 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, atunci s-a intemeiat manastirea)

Pestera Sf Antonie, cu biserici subterane de la anul 1000.

Casa memoriala a Sf Lavrentie, in care acesta a vietuit in ultima perioada a vietii sale si in care a fost vizitat de Sf Prooroc Ilie, Dreptul Enoh si de Sf Ap. si Evanghelist Ioan.

Seara intoarcere la Kiev, cazare hotel 3*.

Ziua 7 – Joi : spre ODESSA (475 km)

Dupa micul dejun, plecare spre Odessa, parcurs de zi. Cazare la Odessa, timp liber – faleza Marii Negre .

Ziua 8 – Vineri : ODESSA

Tur de oras, zona istorica. Inchinare la Sf Ionna, Sf Innokentie, Sf Gabriel din Athos (Manastirea Sf Ilie), Sf Kuksa. Icoana Maicii Domnului Kasperovskaya (adusa din Transilvania in sec XVI) din Catedrala Adormirii Maicii Domnului, mare facatoare de minuni.

Timp liber in OIdessa, cazare hotel 3*.

Ziua 9 – Sambata : Spre Romania

Dimineata, dupa micul dejun, plecare spre tara. Odessa – Izmail (se tranziteaza 2 km prin Moldova) – Galati (355 km). Traseu in Romania: Galati , Focsani, Adjud, Bacau (190 km).

———————————

PRET: 385 euro / grup 45 pers

399 euro / grup 40-44 pers

420 euro / grup 35-39 pers

440 euro / grup 30-34 pers

475 euro / grup 25-29 pers

525 euro / grup 20-24 pers 

PRETUL CUPRINDE

Cazari, 7 nopti: Poceaev : hotel 4* (1 n, fara mic dejun), Kiev:  hotel 3*, loc/camera dubla (4 nopti, cu mic dejun), Odessa: hotel 3* (2 n, cu mic dejun)

Transport cu autocar turistic (din Bacau)

Mapa cu materiale documentare

Ghid,  preot insotitor, translator de limba rusa. 

PRETUL NU CUPRINDE

Test Covid19 (efectuat in ultimele 48 ore inainte de plecare)

Transportul pana la Bacau

Masa de pranz si cina

Intrari la obiective turistice

Asigurare medicala (se incheie la granita in Ucraina, cuprinde asigurare Covid 19)

Alte cheltuieli decat cele trecute la Pretul cuprinde.

DOCUMENTE NECESARE:

Pasaport valabil

Test Covid (negativ) efectuat in ultimele 48 ore inainte de plecare

————————————–

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , ,