pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

TURCIA primelor veacuri crestine, 17/28 sept 2020 (11z), Pret: 990 euro +avion


Efes, TurciaFARA TEST COVID19!

PROGRAM (inclusiv Manastirea Soumela)

Ziua 0, Joi 17 sept, ISTANBUL

Intalnire la Aeroportul Otopeni la ora 18:30, zbor Bucuresti / Istanbul intre orele 21:30/22:25. Transfer la hotel, cazare. 

Ziua 1, Vınerı 18 sept, ISTANBUL

Dupa micul dejun, In timpul zilei, viziarea obiectivelor crestine din Istanbul / Constantinopol: Patriarhia Ecumenica, Biserica din Vlaherne, Manastirea Chora, Bis. Sf. Salvator (muzeu)-Kariye Camii-Chora, M-rea Mor Gabriel (Tur Abdin-Midyat), M-rea Studion (Yedikule), Bıserıca Sf Irina (muzeu), Biserica Sf Paraschevi (ctitorita de Sf Constanin Brancoveanu). Transfer la  aeroport, zbor catre Kusadasi la ora 23:00. 

Ziua 2, Sambata 19 sept, EFES

În Efes a activat o anumită perioadă Sf Apostol Pavel, probabil și Sf Apostol Ioan Evanghelistul. Conform unor legende, în imediata apropiere a orașului ar fi fost îngropată Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara Maria (în capela Panaghia Kapoulou), iar în interiorul orașului Sf Apostol Luca Evanghelistul. La Efes au avut loc 3 concilii (sinoade) bisericești: în 190 d.C. (conciliu convocat de Policrat pentru a fixa data sărbătoririi Paștelui), în 431 d.C. (sub împăratul Teodosiu al II-lea, la care s-a condamnat nestorianismul si s-a stabilit dogma întrupării lui Iisus Hristos) și în 449 d.C. (la care s-a susținut monofizitismul). Vizitam: Cetatea Efes, ruinele Bibliotecii lui Celsus, Biserica Maicii Domnului, Casa și Izvoarele Maicii Domnului, mormântul Sfântului Ioan Evanghelistul, coloanele Templului zeiţei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii).

Cina si cazare la Kusadasi. 

Ziua 3Duminica 20 sept, SMIRNA, PERGAM

Dupa micul dejun, vizitam:

Smirna –azi Izmir – in trecere; In Apocalipsa, ingerul Smirnei este amintit intre cei sapte ingeri ai Bisericilor din Asia Mica care primesc  mesaje de la Hristos: “9. Stiu necazul tau si saracia ta, dar esti bogat, si hula din partea celor ce zic despre ei insisi ca sunt iudei si nu sunt, ci sinagoga a satanei. 10. Nu te teme de cele ce ai sa patimesti. Ca iata diavolul va sa arunce dintre voi in temnita, ca sa fiti ispititi, si veti avea necaz zece zile. Fii credincios pana la moarte si iti voi da cununa vietii.  11. Cine are urechi sa auda ceea ce Duhul zice Bisericilor: Cel ce biruieste nu va fi vatamat de moartea cea de-a doua.”

Pergam –azi Bergama – În secolul întâi, Pergamul era al treilea oraş ca mărime de pe coasta Mării Egee, fiind pentru multă vreme capitala romană a provinciei Asia. Acest oraş rivaliza cu Alexandria, fiincă deţinea o bibliotecă în care erau păstrate peste 200.000 de suluri  cu diferite scrieri şi opere literare ale vremii.  Numele Pergam provine de la „pergament” (a înlocuit scrierea pe papirus, a fost descoperit şi folosit pentru prima dată în acest oraş). Aici este locatia celei de-a treia Biserici care primeste scrisoare din partea Domnului Iisus prin Sf Ap Ioan.

Cina si cazare la Bergama. 

Ziua 4Luni 21 sept, TIATIRA-SARDES-FILADELFIA-PAMUKKALE

Dupa micul dejun, incepem o noua zi de vizite:

Tiatira – azi Akhisar – 80 km nord de Izmir, este locatia celei de-a patra Biserici a Apocalipsei. In Apocalipsa 2:18-29, Hristos cel Inviat trimite un mesaj Bisericii din Tiatira, o biserica recunoscuta pentru “dragostea, credinta, slujirea, si indeluga rabdare (Apocalipsa 2:19)” ale sale.

Sardes – azi Sart – Cel de-al cincilea mesaj a lui Cristos, la începutul capitolului 3 din Apocalipsa, este adresat Bisericii din Sardes, o biserică ce simula doar credinţa în Cristos, fiind aspru criticată pentru reputaţia spirituală falsă cu care se lăuda.

Filadelfia – azi Alasehir – cea de-a sasea Biserica a Apocalipsei. Filadelfia” inseamna in traducere: “dragoste de frati”. Biserica aceasta din Asia Mica a fost una din cele mai bune adunari crestine. Domnul Iisus nu-i gaseste nici un fel de acuzare. Cazare la Pamukkale.

Ziua 5Marti 22 sept, PAMUKKALE- LAODICEA-MARMARIS

Dupa micul dejun vizitam: Pamukkalen (Hierapolis) – terasele calcaroase cu ape termale (fenomen unic in lume). Necropola si Cetatea Hierapolis, Biserica ridicată pe locul unde Sfântul Apostol Filip a fost martirizat. Laodiceea – cea de-a saptea Biserica a Apocalipsei. Laodicea” inseamna in traducere “Voia poporului, dreptatea poporului, vointa celor multi”. Fiecare era liber sa traiasca dupa mintea lui. Tocmai de aceea, Bisericii din această cetate Mantuitorul ii transmite una dintre cele mai impresionante scrisori din Cartea Apocalipsei. Marmaris. Timp liber, cina si cazare. 

Ziua 6Miercuri 23 sept, FETHIE-MYRA-ANTALYA

Astazi vom parcurge un traseu de 415 km, de-a lungul Marii Mediterane

Fethie – inconjurat de Muntele Taurus, este actualmente o superba statiune turistica. Mormintele regale sapate direct in stanca dateaza din sec IV iH.

Myra – capitala Lyciei, loc asociat cu Sf Ap Pavel (a schimbat aici vapoarele) si cu Sf Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirei in sec IV. Vizitam Biserica Sf Nicolae – mormantul sfantului (sfintele moaste au fost furate de cruciati si se afla din anul 1087 la Bari, Italia). Antalya, cina si cazare. 

Ziua 7Joi 24 sept  – CAPADOCIA

Mic dejun, apoi plecare spre Capadocia (280 km, aprox 4h)

Nevşehir – in Anatolia centrala, oras intemeiat de hititi cu mai mult de 8 secole iH. Locuinte si biserici sapate in stanca, pentru a feri crestinii de persecutii in primele veacuri dupa Hristos. Orasele subterane si Valea Ilhara – un canion spectaculos, natural, in care s-au refugiat calugari in perioada bizantina.

Capadokya – una dintre cele mai populare si interesante destinatii ale Turciei – formatiuni geologice spectaculoase, peste 30 biserici si manastiri sapate in stanca, unele cu fresce superbe, datand din sec IX – XI dHr. Este si locul nasterii Sf Mare Mucenic Gheorghe. Cina si cazare in Cappadocia. 

Ziua 8Vineri 25 sept, CAPADOCIA

O zi dedicata Cappadociei si spectaculoaselor sale situri crestine din primele secole; bisericile din Goreme, orasul subteran din Derinkuyu sau Kaymakli, Uchisar si formatiuni vulcanice. Chilia Sfântului Simeon Stâlpnicul. Cina si cazare in Cappadocia.

Ziua 9Sambata 26 sept, Manastirea SOUMELA

Plecare spre Trabzon (nordul Turciei) foarte devreme (orele04 –05), parcurs de 7 ore. Regiunea Trabzon a gazduit zeci de civilizatii de-a lungul istoriei sale si este plina de vestigii istorice (983 locatii culturale si 25 siteuri arheologice). Dintre acestea, de departe cea mai valoroasa este Manastirea Soumela, situata la 1200 m altitudine (la 300 m pe un perete vertical de stanca). Manastirea inchinata Maicii Domnului a fost fondata pe vremea Imparatului bizantin Teodosie (375-395), de catre doi calugari greci, Sofronie si Barnaba. In sec al VI-lea manastirea a fost renovata, forma finala datand din sec al XIII-lea. In timpul dominatiei otomane au fost pastrate toate drepturile si privilegiile acestui lacas grec-orthodox. Din 1923 a fost complet abandonata, datorita schimbului de populatie dintre Turcia si Grecia, iar grecii au fondat in 1930 o noua manastire cu acelasi nume, Panaghia Soumela, in Mt Vermion, din Macedonia greceasca, acolo unde au dus o parte din comorile manastirii din Turcia. Astazi Man. Soumela este muzeu, dar din 2010, in data de 15 august – la praznicul Adormirii Maicii Domnului – Patriarhia Ecumenica din Constantinopol a primit dreptul de a oficia aici Sfanta Liturghie.

Seara, transfer la aeroport, zbor catre Istanbul la ora 21:55. Cazare in Istanbul. 

Ziua 10, Duminica 27 sept, ISTANBUL

Dımıneata, participare la Sfanta Liturghie la Patriarhia Ecumenica. Dupa micul dejun continuam vizitarea Istanbulului: Biserica Sf. Sofia (construita in anul 325 de catre Constantin cel Mare, transformata in moschee in sec XV si recent, in 2020), Basilica Cisterne, Palatul Topkapi (sabia lui Stefan cel Mare, iar in Incaperea Relicvelor Sacre: toiagul lui Moise, sabia Regelui David, mana dreapta si o parte din craniul Sf Ioan Botezatorul).

Cina si cazare in Istanbul.

Ziua 11, Luni 28 sept, spre casa

Dupa micul dejun, transfer la aeroport. Zbor spre Romania la ora 10:40, se ajunge la Bucuresti la ora 12:20.

——————————————

Pret program 17/28 sept 2020 (inclusiv Manastirea Soumela)

Numar 15-19 pers 10-14 pers 7-9 pers
persoane/grup
Pret (euro) 990 1100 1240

Supliment pentru camera single: 130 euro

Reducere pentru loc in camera cu 3 paturi: 45 euro

Pretul include: 

Transport cu autocar turistic, transferuri de la/la aeroport in Turcia.

Bilete avion curse interne (2 zboruri) aprox 60 euro

Cazare  si masa:

8 nopti cazare hotel 4*cu mic dejun si cina

3 nopti cazare hotel 4* cu mic dejun

Masa de pranz pentru toate zilele

Toate excursiile din program

Biletele de intrare la obiectivele turistice cuprinse in program.

Insotitor din partea agentiei

Preot insotitor

Ghid turc pe toata durata programului

Pretul nu include:

Bilete de avion Bucuresti / Istanbul / Bucuresti (aprox 190 euro)

Activitati optionale: zbor cu balon la Cappadocia etc

Tips pentru ghidul local si sofer (3 euro/zo), soferi (1 euro/zi) si alte servicii.

Orice alte cheltuieli netrecute la Pretul include (alte vizite care nu sunt incluse in program; mese suplimentare; cheltuieli personale etc).

 

Pentru inscriere : 

Testul Covid19 NU este necesar in Turcia.

Pasaport (inclusiv pasaport temporar) valabil cel putin 5 luni de la data intrarii in Turcia si cu minim o pagina libera.

Viza turistica nu este necesara, pentru un sejur de maxim 90 zile intr-un interval de 6 luni.

Note: 

Din cauza distantelor mari de parcurs, programul zilnic va incepe foarte devreme, in jurul orelor 6-6,30. In caz contrar nu se vor gasi deschise siturile arheologice de vizitat. Seara se va ajunge mai devreme la cazare. 

Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Turcia.

Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale, dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.

In caz de forta majora (razboi, calamitate, epidemie etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.

In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.

————————————–

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , ,