pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

PENINSULA KOLA: Aurora Boreala! 10-17 februarie 2017 (7 zile), 1200 euro + avion


northern-lights-karelia-russia-1Provocare: la “vanatoare ” de Aurora Boreala în Peninsula Kola din Nordul Extrem al Rusiei!

Nu putem sa creăm noi Aurora Boreala, sau să I-o comandăm lui Dumnezeu ! Dar vă putem invita în locul în care incidența acestui fenomen natural este maximă: în Peninsulei Kola din nordul extrem al Rusiei Aurora Boreala se observă în peste 150 de nopti ale anului (în medie tot a doua noapte, in timpul noptilor polare).

Din februarie 2017 și românii pot merge să observe unul dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, Aurora Boreală, la Cercul Polar de Nord! Japonezii, care invadează iarnă de iarnă Alaska pe acesată temă, au inventat și conceptul de “vânătoare” de Aurora Boreală, pentru că de fapt nimeni nu e sigur 100% că va merge acasă cu “trofeul” imortalizat în aparatul foto!

Noi vă invităm acum în Peninsula Kola din mai multe motive practice: este relativ aproape (2 zboruri legate, de căte 2-3 ore fiecare), frecvența fenomenului este maximă, iar climatul de la Murmansk este – oricât de ciudat ar părea – relativ blând; din cauza unui curent cald, apa Mării Berings nu îngheață niciodata în portul nordului extrem!

Si, la cererea prietenilor nostri, am adaugat in escala o zi de vizita la Moscova si Serghiev Posad, asa cum nu le-ati mai vazut: in mijlocul iernii!

In programul din Peninsula Kola: dacă în noaptea polară pornim la  “vânătoare” de Aurora Boreală, ziua avem un program fascinant, de descoperire a lumii laponilor, dar și a spiritualității lor, cu biserici ortodoxe din lemn, de secol XVI.

La cerere, se pot face și programe de vacanță de iarnă activă, pentru ski și snowmobile! Contanctati-ne!

PROGRAM (10-17 februarie 2017)

Ziua 1 – Vineri 10 februarie: SPRE MOSCOVA

Prezentare la Aeroportul Otopeni la ora 10:30, zbor spre Moscova (Aeroflot) la ora 12:40. Se ajunge la Moscova la ora 16:40 (zbor 3 ore). Cazare la Moscova, hotel 3*. 

Ziua 2 – Sambata  11 februarie: MOSCOVA, SERGHIEV POSAD, MURMANSK

Dupa micul dejun, de la ora 8 dimineata, excursie de o zi in Moscova si imprejurimi. In program:

 • Inchinare la moastele Sf Matrona a Moscovei
 • Piata Rosie, program liber: Catedrala Sf Vasile Blajenii, optional masa de pranz
 • Lavra Serghiev Posad, inchinare la moastele Sf Serghie de Radonej.

Prezentare la Aeroportul Sheremetievo la ora 20:00, zbor spre Murmansk la ora 22:25, se ajunge la ora 00:55 ( zbor 2h30min).

BINE ATI VENIT IN PENINSULA KOLA! Transfer la hotel 3*, cazare.

Ziua 3 – Duminica 12 feb: MURMANSK, MONCHEGORSK (mic dejun, dejun)

kteh01mapPeninsula Kola este situate în nordul extrem al Rusiei, dincolo de Cercul Polar de Nord, între Marea Albă (la sud) și Marea Barents(la nord). Peninsula este locuită de laponi. Orașul Murmansk, cel mai mare oraș din regiunea arctică ( 300.000 locuitori) a  fost înființat în anul 1916 sub numele de Romanov pe Murman, dar după Revoluția comunistă din octombrie, în anul 1917 i s-a schimbat numele în Murmansk ( Romanov – ultima dinastie a țarilor Rusiei). Murmansk este un port (militar) important și loc de staționare a Flotei de Nord a Rusiei. Până în anul 1991 a fost zonă militară, închisă pentru turiști. Climatul este neașteptat de bland și, datorită apelor calde ale Curentului Golfului Barents, apa portului nu îngheață niciodată iarna!

Mic dejun, apoi la ora 8 plecam cu bagajele în microbus / autocar. Vizităm:

* Catedrala Sf Nicolae, principal catedrala ortodoxă a Peninsulei Kola, Sfanta Liturghie.

* Prânz la un restaurant

* Memorialul Alesha din al Doilea Razboi Mondial, asezat pe cel mai inalt punct, care domina orasul Murmansk (fotografii)

Plecăm spre sud, către centrul Peninsulei Kola, la Monchegorsk (135 km). Program:

* Cazare la hotel

* Vizită la Muzeul Pietrelor Colorate – un muzeu al florilor de mina din întreaga Rusie.

* În funcție de timp, putem vizita Catedrala Înălțării Domnului, cea mai mare și mai frumoasă catedrală din Peninsula Kola.

Dacă previziunile sunt bune pentru Aurora Boreală, un ghid va veni la hotel să ia grupul, pe care îl va conduce în locul cu probabilitatea cea mai mare de apariție a Aurorei Boreale.

Ziua 4 – Luni 13 feb: MONCHEGORSK, KANDALAKSHA (mic dejun, dejun)

Mic dejun, apoi la ora 8 plecam cu bagajele în microbus / autocar. Kirovsk, Biserica Sfintei Fețe a Domnului și Orașul Zăpezii (optional). Plecam mai departe, la Kandalaksha, cazare si masa de pranz. Dupa amiaza vizitam Biserica Sf Ioan Botezatorul. Seara libera, cazare. 

Ziua 5 – Marti 14 feb: spre VARZUGA (mic dejun, dejun, cină)

Dimineata la ora 8, dupa micul dejun, mergem prin iarna nordului extrem către vechea localitate Varzuga, un loc unic și impesionant, situat în sudul Peninsulei Kola ! (250 km) . Estimam ca vom ajunge seara, pe la ora 18.

Varzuga, una dintre cele mai spectaculoase localități ale nordului extrem rus – situată pe Cercul Polar de Nord, pe malul râului Varzuga, la 30 km de vărsarea acestuia în Marea Albă ( ne aflăm în nordul Mării Albe, la nord de Mănăstirea Soloveț).

Prima atestare documentară a localității Varzuga este datată la anul 1419, ca localitate de pescari. De la mijlocul sec XV până la mijlocul sec XVII, satul a aparținut Mănăstirii Soloveț. Pe la 1490, Varzuga devenise o localitate mare, număra 150 de gospodării și era principalul centru de pescuit și comercial din zonă. Pe la mijlocul sec XVII, Țarul Moscovei a confiscat câteva proprietăți ale Mănăstirii Soloveț, printre care și aceasta.

Biserica Adormirii Maicii Domnului a fost construită în anul 1674 și este cea mai veche bierică din lemn din peninsula Kola, construită fără cuie ( 34 metri înălțime). Fundația este în formă de cruce, fiecare braț având lungimea de 4 – 5 metri. Pe lângă această biserică, au mai fost ridicate și altele: Clopotnița cu hramul Sf Atanasie, Biserica Sf Nicolae, turnul clopotniței. Astăzi localitate Varzuga numără doar 363 locuitori (anul 2010).

Cazare, sauna și cină în Varzuga, la casa de oaspeți.

Ziua 6 – Miercuri 15 feb: VARZUGA, KANDALAKSHA (mic dejun, dejun)

La ora 8, după micul dejun, vom porni la drum înapoi, spre Kandalaksha ( 250 km). Pe drum ne oprim pentru vizite la :

Satul Kashkarantsy, vizităm Biserica Maicii Domnului Tikhvinskaia, de pe malul Mării Albe. Biserica de lemn, reconstruită în anul 1894 peste locul celei vechi (1866) a ars; a fost reconstruită pe baza unei vechi biserici de lemn, ridicată de trei călugări de la Mănăstirea Soloveț. În anul 1932, în timpul sovieticilor, biserica a fost închisă, fiind folosită ca și club. A fost redată Episcopiei în anii 2000. Biserica Maicii Domnului Tikhvinskaya păstrează moaștele sfântului monah Astenius. Auxentius Taras, care a viețuit pe malurile regiunii Tersky în post și rugaciune.

Capela Călugărului Fără Nume : tot pe malurile Pensinulei Kola, in nordul Mării Albe, în zona regiunii Tersky, lângă satul Kashkarantsy, se mai află un lucru minunat: Capela Călugărului Fără Nume. O veche capelă a existat până la mijlocul sec XX pe mormântul lui Enoch Fără de Nume, apoi a fost distrusă. Noua capelă a fost construită în anul 2003. Informații despre minunile sfântului sunt păstrate din vechime în tradiția locului – Pomorie. În sec XVI, niște pescari au prins în plasa de pescuit corpul unui căugăr înecat, imbrăcat în straie călugărești, cu fesul pe cap. Cea mai apropiată mănăstire se afla la peste 100 km distanță, pe mare. Călugării locali nu l-au identificat, au întrebat și la alte mănăstiri, dar nimeni nu a știut să dea vreo relație. După o vreme, unui pescar i-a apărut în vis un călugăr necunoscut, care i-a spus să îi îngroape rămășițele pământești într-un anume loc pe țărm. Așa s-a și procedat, iar pe cruce s-a scris: “Călugărul necunoscut“. Curând, pescarii au observant că în dreptul acestei cruci, pe mare, întotdeauna se pescuiește mult pește!  De atunci, ei vin la mormânt și se roagă Sf Nicolae, Varlaam Keret și acum Necunoscutului Inoki / Enoh. Nu după multă vreme, lângă plajă, în fața capelei, a răsărit un izvor – localnicii îl numesc Izvorul lui Enoh cel Fără de Nume.

Orașul Umbra: prânz, apoi (optional, în funcție de timp) vizităm Muzeul de Istorie a Locuitorilor Mării.

Seara ajungem la Kandalaksha, cazare la hotel.

Ziua 7 – Joi 16 feb: KANDALAKSHA, MURMANSK (mic dejun, dejun, cina festiva)

Mic dejun, apoi la ora 7 plecăm spre Murmansk. Pe drum mergem să vizităm două locuri interesante:

Ferma de câini Huski. Vom schimba microbuzul cu o sanie trasă de un snowmobil, pentru a ajunge la Ferma de câini Huski. La fermă, vom fi aproape de acești câini cărora le place să comunice cu oamenii și să fie mângâiați. Vom putea să ne plimbăm cu sănii trase de câinii Huski prin pădure. Apoi vom lua masa într-o locuință tradițională, numită CHUM și vom asculta istorii despre natura nordului și despre tradițiile locale. Ne vom întoarce pe aceeași rută, până ajungem la microbus / autocar.

O așezare a laponilor (Saami). Pe drumul principal, după câțiva kilometri ajungem la o localitate tradițională a laponilor. Localitatea s-a dezvoltat aici datorită pășunii pentru reni, din zonă. Locuitorii au un mod de viață rămas neschimbat de secole. Ei au un folclor unic, foarte bogat și poartă îmbrăcămintea tradițională, plină de culoare, a laponilor. Încă există locuințe tradiționale, cu podeaua acoperită cu blană de ren (Kuvaksa).Câțiva reni sunt totdeauna în aceste gospodării și animalelor le place să fie mângâiate și hrănite cu mușchi și cu pâine. De asemenea, mai putem vedea vulpi, vulpi polare, șoimi, corbi mari… Un băștinaș ne va spune povești despre trecutul și prezentul lor, legende locale și chiar ne va cânta căntece tradiționale, sau ne va învâța cum să aruncăm un lasou. Vom lua o gustare în kuvaksa, în jurul focului: supă de pește cu pâine, plăcinte și ceai de plante. Puteți face fotografii cu localnicii sau puteți să cumpărați suveniruri: blană de ren, obiecte făcute din coarne de ren, pietre și lemn, suveniruri special din nordul extrem. La ora 17 vom pleca spre Murmansk (120 km).

Murmansk, cina de adio la un restaurant. Cazare cateva ore, apoi la ora 01, transfer la aeroport.

Ziua 8 – Vineri 17 feb: spre Romania

Prezentare la aeroport la miezul nopții, zbor catre Moscova la ora 2.50 /05:10 (zbor 2h20min); escala 4 ore, apoi zbor spre Bucuresti la ora 09:25, se ajunge la ora 11:40 (zbor 3h15min).

————————————————————————————

PRET (in euro):

nr pers 30 25 20 15 10 8
euro 1110 1150 1180 1230 1470 1660

La pret se adauga biletul de avion Bucuresti / Moscova / Murmansk / Bucuresti

(aprox 450 euro, toate taxele incluse)

 

Pretul cuprinde :

Excursie Moscova, o zi ( cazare, mic dejun, transport autocar, ghidaj)

Transferuri aeroport / hotel si retur

Transport cu microbus sau autocar touristic, în funcție de numărul de persoane din grup

Cazare (loc in camera dubla)

  • Murmansk, hotel, 2 nopti.
  • Monchegorsk, hotel, 1 noapte
  • Varzuga, casa de oaspeți, 2 nopți
  • Kandalaksha, hotel, 1 noapte

Masa – trecuta în titlu la fiecare zi

Programele din ziua 6 – ferma de câini Huski și așezarea laponilor

Invitatie Rusia ( pt obtinerea vizei turistice)

Procedura de obtinere a vizei turistice ( obtinem viza pentru Dv)

Ghid local, vorbitor de limba engleza, în zilele 3-7

Însoțitor din partea agenției și preot însoțitor

Pretul nu include:

Bilete de avion – Bucuresti / Moscova / Murmansk si retur ( aprox 450 euro, toate taxele incluse)

Taxa de viză turistică pt Federatia Rusă : 41 $ + 110 lei in regim normal ( 5 zile lucratoare); dublu in regim de urgenta.

Optionale:

Ghid pentru Aurora Boreală, noaptea : 15 euro / oră / grup

Mijloc de transport pentru Aurora Boreală, noaptea:

20 euro/ oră / grup pt microbus 8 locuri sau

28 euro / oră / grup pt minibus de 18 locuri.

Bilet de intrare la Orașul Zăpezii din Kirovsk: 600 ruble = aprox 9 euro / pers

Asigurarea medicala Rusia (obligatorie, necesara in dosarul pt viza)

Alte elemente decat cele trecute in program.

 

IMPORTANT :

Pentru inscriere:

copie dupa pasaport si buletin

plata avansului

incheiere asigurare storno ( optional)

incheiere asigurare medicala( la o firma reasigurata la Coris, singura acreditata in Rusia).

Avans necesar pentru inscriere: 450 euro (valoarea biletului de avion). Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM MI TOURISM SRL-D la orice sucursala Raiffeisen Bank din tara, dupa care se emit documentele legale (factura, contract, asigurari).

Dosarul pt viza include:

cerere-tip , completata on-line ( o completam pentru Dv)

1 foto tip pasaport (fundal de culoare deschisa)

pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii

invitatia din Rusia (asigurata de agentie)

asigurare medicala

Dosarul pt viza se intocmeste cel tarziu cu 2 saptamani inaintea datei plecarii si se depune la agentie.

 

Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.

In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.

In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.

Informatii si inscrieri:  

MIRIAM MI TOURISM

Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180

E-mail : miriamturism@yahoo.com, miriamturism19@yahoo.com

Site: www.miriamturism.ro

 

Tags: , , ,