pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

UCRAINA, vara: Kiev, Cernigov, Poceaev. 1-7 iulie 2017 (7 zile), 220 euro


1182329481_kiev-copieO minivacanta duhovniceasca, in plina vara: Ucraina ortodoxa!

PROGRAM:

Plecari / sosiri (autocar): Pitesti, Bucuresti, Bacau, Suceava.

 

Ziua 1 – Sambata 1 iulie: PLECARE

Din Pitesti la ora 6, din Bucuresti la ora 8, din Bacau la ora 14. Se ajunge la Suceava la ora 16:30, vizita la Manastirea Sf Ioan cel Nou de la Suceava (din 1522). Vama Siret, intrare in Ucraina. Cazare la Manastirea Banceni (conditii foarte bune).

 

Ziua 2– Duminica 2 iulie : SUCEAVA, KIEV

Dimineata plecare spre Kiev. Sfanta Liturghie la Manastirea Boian – Icoana Maicii Domnului de la Boian. Parcurs de zi spre Kiev, cazare la Kiev.

 

Ziua 3 – Luni 3 iulie: KIEV

Mic dejun, apoi vizitam:

Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti ; unul dintre cele mai renumite ansambluri monahale ale lumii ortodoxe.

Manastirea Sf Arh Mihail de pe dealul Zverinetsky(Gradina Botanica) , una dintre primele manastiri rupestre ale spatiului slav ( sec X-XII), uitata in timp si redescoperita in anul 1888Manastirea Sf Iona. 

Sihastria Kitaelv: inchinarea la moastele Sf Teofil cel Nebun pt Hristos, mormantul si pestera Sf Dositeea. Vizitarea altor biserici si manastiri din Kiev.

Optional: masa la o autoservire. Cazare la Kiev, hotel***.

 

Ziua 4 –  Marti 4 iulie: KIEV, CERNIGOV

Ora 6, optional: Prima Sfanta Liturghie, intr-una dintre pesterile Lavrei Pecerska/ Lavra Pesterilor. Mic dejun, apoi la ora 10.00 plecarea spre Cernigov, vizite:

Catedrala Sf Treime / Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie (1069). Inchinare:

Sf LAVRENTIE ( + 1950 , ale carui minuni si  proorociri sunt binecunoscute)

Sf  Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696; sfantul care a protejat Cernigovul de radiatiile de la Cenobal, aflat la doar 60 km distanta; mare facator de minuni)

Sf Ierarh Filaret (Gumilevski / Smeritul, 1802-1866) unul dintre cei mai invatati ierarhi rusi ai sec 19, indrumat in tinerete de Sf Serafim de Sarov.

Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ (in 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, atunci s-a intemeiat manastirea)

Pestera Sf Antonie, cu biserici subterane de la anul 1000.

Casa memoriala a Sf Lavrentie, in care acesta a vietuit in ultima perioada a vietii sale si in care a fost vizitat de Sf Prooroc Ilie, Dreptul Enoh si de Sf Ap. si Evanghelist Ioan. Reintoarcerea in Kiev, cazare hotel ***.

 

Ziua 5 – Miercuri 5 iulie: KIEV

Ora 6, optional: Prima Sfanta Liturghie, intr-una dintre pesterile Lavrei Pesterilor.

Dupa mic dejun vizitam Catedrala Sf Valdimir din Kiev, care adaposteste moastele Sf Varvara. Ora 10, plecare spre Poceaev ( 450 km, 8 ore). Se ajunge seara la Lavra Poceaev, cazare la hotel 4*, optional masa la autoservirea lavrei.

 

Ziua 6– Joi 6 iulie: POCEAEV .

Lavra Adormirea Maicii Domnului, Poceaev – in sec 12 Maica Domnului se arata sub forma unui stalp de foc, catorva calugari care se retrasesera in padure. Urma piciorului ei s-a imprimat pe piatra, iar de sub piatra a aparut un izvor tamaduitor. Prima atestare scrisa : 1527. Astazi este una dintre cele 3 mari lavre ale Ucrainei, alaturi de Lavra Pecerska din Kiev si de Lavra Sveatogorsk. Inchinare la urma Maicii Domnului pe piatra, la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Poceaev Inchinare la moastele Sf Iov si ale Sf Amfilohie; pestera Sf Iov (sec 16; in care sfantul Iov a trait 40 de ani, se spune ca atunci cand se ruga, se auzeau ingerii cantand). La ora 11,00 plecare spre Romania, parcurs de zi (330 km pana la Suceava, 9h). Cazare la Manastirea Putna, pensiune sau manastire.

 

Ziua 7 – Vineri 7 iulie : IASI

Plecare Ispre Iasi. Vizitam Manastirea Vladiceni, Manastirea Hadambu. Inchinare la Sf Cuv Parascheva. Retur la Bacau, Bucuresti, Pitesti

————————————————————————————————————-

DOCUMENTE NECESARE: pasaport valabil.

———————————————————————————–

PRET : 220 euro / grup 45 pers.

Pret calculat pentru plecare din Bacau si cazari la hoteluri de 3 si 4 stele (Kiev si Poceaev).

Pentru grup mai mic:

230 euro / grup 40-44 pers

240 euro / grup 35-39 pers

255 euro / grup 30-34 pers

280 euro / grup 25-29 pers

SUPLIMENT Hotel Kiev (total pt 3 nopti, optional)

Singla in hotel 2*: 15 eu

Loc in Dubla hotel 3*: 15 eu

Singla in hotel 3*: 20 eu

 

PRETUL CUPRINDE

Cazari:

Man. Banceni: hotelul manastirii (1 noapte, fara mic dejun)

Kiev:  hotel camera cu 2 paturi (3 nopti, cu mic dejun)

Lavra Poceaev : hotel 4* (1 n, fara mic dejun)

Man  Putna (1n, fara md)

Transport cu autocar turistic (din Bacau)

Brosura cu materiale documentare

Ghid,  preot insotitor, translator de limba rusa

 

PRETUL NU CUPRINDE

Transport autocar, optional: Bucuresti / Bacau (20 euro) sau Pitesti/ Bacau (25 euro)

Masa de pranz si cina

Intrari la obiective turistice

Asigurare medicala

Alte cheltuieli decat cele trecute la PRETUL CUPRINDE

 

————————————————————————————————————————

NOTE:

Asiguram participarea la slujbe in biserici si manastiri apartinand Bisericii Ortodoxe Ucrainiene / Patriarhia Moscovei (stil vechi), singura cu care Biserica Ortodoxa Romana este in comuniune. BOR nu este in comuniune cu Biserica  Ortodoxa Ucraineana Autocefala (autodeclarata) si nici cu Biserica Ortodoxa Ucraineana / Patriarhia Kiev.

Organizatorii au dreptul de a schimba programul din motive obiective, fara a afecta obiectivele religioase si turistice din programul initial. Organizatorii nu raspund in cazurile de forta majora: situatii conflictuale, interdictii ale politiei locale, furtuna, probleme ale companiilor de transport, greve etc.

—————————————————————————–

Informatii si inscrieri :

Agentia MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 4270/2010
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

 

Tags: , , ,